Fiorentina – Benevento 0:1 (kon.) | AS Rím – Parma 3:0 (kon.) | Inter – Turín 4:2 (kon.)
Sampdoria – Bologna 1:2 (kon.) | Hellas Verona – Sassuolo 0:2 (kon.) | Udinese – CFC Janov 1:0 (kon.)
Neapol – AC Miláno 1:3 (kon.)
koniec
ACF Fiorentina
0:1 (0:0)
Benevento Calcio
cz Nedeľa 22.11.2020, 12:30 • Stadio Artemio Franchi, Firenze • Talianska Seria A • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Benevento zvítězilo v utkání s Fiorentinou, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (14:28:42)
     
    V souboji dvou trápících se celků, vítězí trochu překvapivě Benevento. O jedinou trefu se postaral ve dvaapadesáté minutě Riccardo Improta. Hostující celek ve druhém poločase vsítil z ojedinělé šance branku a poté si zbytek zápasu zkušeně pohlídal. Pokud budeme hodnotit hru Fiorentiny, tak ta začala hrát až v posledních patnácti minutách, jinak směrem dopředu byla bezzubá.

    Situace v tabulce je taková, že Benevento předskočilo Fiorentinu a hlavně zastavilo hořkou sérii čtyř porážek.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Fiorentina získala míč, který okamžitě letěl vzduchem dopředu. Dušan Vlahović na balon nedoskočil, a tak se ho chopila hostující obrana. Jdeme do poslední minuty nastavení.
     
    90+4
    Benevento získalo míč a postupovalo do otevřené obrany. Z hranice šestnáctky se do míče opřel Gianluca Lapadula, jehož pokus mířil pouze nad branku. Mohlo být rozhodnuto, ale stále je oč hrát.
     
    90+3
    Fiorentina byla znovu na útočné polovině a balon letěl na levou stranu, kde se pohyboval Cristiano Biraghi. Obrana Beneventa si znovu poradila a míč odpálila na tribunu.
     
    90+1
    Andrés Tello obral soupeře o balon a chtěl se vydat do otevřené obrany. Jenže ho zastavil Pol Lirola (Fiorentina), jenž se mu pověsil kolem pasu. Hlavní rozhodčí znovu vytahuje žlutou kartu.
     
    90+1
    Ještě šest minut se bude hrát nad rámec normální hrací doby! Fiorentina má stále dost času na to, aby se ji podařilo vyrovnat.
     
    89
    Za obranu domácího celku si naběhl Andrés Tello, který následně přihrával pod sebe, kde se nacházel obsazený spoluhráč. Tohle Beneventou stačí a zbývající čas se znovu snížil.
     
    88
    Vypadá to, že Benevento dokráčí k překvapivému vítězství. Hostující celek se ale ještě chvíli bude bránit, protože pár minut do konečného hvizdu zbývá.
     
    87
    Cristiano Biraghi (Fiorentina) ztratil balon a poté fauloval. Zákrok mu byl odpískán, ale žlutou kartu vytáhl hlavní rozhodčí až po protestech.
    85. Dušan Vlahović (FIO)
     
    85
    Na levé straně velmi dobře pracoval Gaetano Castrovilli, jehož nadýchaný centr mířil na Dušana Vlahoviće, který měl kolem sebe tři soupeře. Fiorentina pokračovala v akci a Dušan Vlahović vystřelil z malého vápna, jenomže skvělým zákrokem se blýskl Dušan Vlahović. O zbytek práce se postarala obrana Beneventa.
     
    84
    Velmi rychle ubývá čas Fiorentině, která se navíc v posledních minutách musí bránit. Benevento hraje po vstřeleném gólu dobře a hlídá si nadějné vedení.
     
    83
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Riccardo Improta, přichází Andrés Tello.
    82. Gianluca Lapadula (BNT)
     
    82
    K rozehrání přímého kopu se postavil Gianluca Lapadula, který výbornou střelu směřoval pod břevno. Bartłomiej Drągowski se ale proletěl vzduchem a balon vyrazil nad branku. Benevento bude rozehrávat další roh.
     
    80
    Posledních deset minut normální hrací doby nabídne jistě dramatické minuty. Fiorentina je směrem dopředu bezzubá, což potřebuje změnit a vyrovnat.
     
    79
    Před domácí brankou se pohyboval Roberto Insigne, jenž se dostal k hlavičkovému zakončení. Ovšem balon nasměřoval pouze nad břevno.

    Michal Luxa

    Góly: 52. Improta (R. Insigne)

    Karty:   87. Biraghi (FIO), 90+1. Lirola (FIO) – 53. Letizia (BNT), 74. P. Hetemaj (BNT)


    ACF Fiorentina: Drągowski – Milenković, Bonaventura (C), Igor (56. Lirola) – Duncan (56. Pulgar), S. Amrabat (72. Valero), Castrovilli, Biraghi – Ribéry (44. Saponara) – Kouamé (56. Cutrone), Vlahović.
    Náhradníci: Terracciano – A. Barreca, Valero, M. Cáceres, Cutrone, Eysseric, Pezzella, Lirola, Martínez, Saponara, Pulgar, Venuti.

    Benevento Calcio: Montipò – Letizia (66. Ch. Maggio), Glik, Caldirola (C), Barba – Ionita, Schiattarella, P. Hetemaj – Moncini (78. Lapadula), Sau (46. R. Insigne) – Improta (83. Tello).
    Náhradníci: Lucatelli, Manfredini – Basit, Di Serio, R. Insigne, Lapadula, Ch. Maggio, Pastina, Sanogo, Tello, Masella.

    Rozhodca: Ghersini – Lombardi, Lanotte