Nantes – Metz 1:1 (kon.) | Dijon – Lens 0:1 (kon.) | Montpellier – Štrasburg 4:3 (kon.)
Remeš – Nîmes 0:1 (kon.) | Angers – Lyon 0:1 (kon.) | Lille – Lorient 4:0 (kon.)
koniec
Dijon FCO
0:1 (0:1)
Racing Lens
cz Nedeľa 22.11.2020, 15:00 • Stade Gaston Gérard, Dijon • Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Ve Francii se rozjela nová sezoně a Ligue 1 má na programu desáté kolo. My budeme společně sledovat souboj mezi Dijon FCO a Racing Club De Lens.
     
    Dijon FCO

    Fotbalisté Dijonu se po deseti odehraných zápasech nacházejí na poslední pozici tabulky, což pochopitelně neznamená povedený vstup do ligového ročníku. Dijon má na svém kontě pouhé čtyři body, navíc jako jediný celek francouzské nejvyšší soutěže nedokázal ani jednou zvítězit. Čtyři získané body totiž pokaždé přišly díky nerozhodným výsledkům. Dijon právě během posledních dvou duelů pokaždé remizoval, jednalo se o nerozhodné výsledky proti Lorientu a Métám. Dijon ovšem potřebuje výrazně zlepši ofenzívu, ta doposud nastřílela pouhých pět branek, což je zdaleka nejméně.
     
    Racing Club De Lens

    Dnešním soupeřem bude nováček soutěže, kterým je Racing Club De Lens. Ten vstoupil do ligového ročníku opravdu výborně, nicméně v posledních zápasech se začíná propadat tabulkou níže. Momentálně z toho je průběžní jedenáctá pozice, nicméně od sestupového pásma ho dělí hned osm bodů. Lens v posledních dvou duelů nedokázalo ani jednou zvítězit, avšak v tom posledním vybojovalo alespoň bod. Reims totiž před nastaveným časem vedlo o dvě branky, nicméně soupeř v závěru dokázal vyrovnat, čímž rozhodl o dělbě bodů. Lens bude mírným favoritem, avšak Dijon potřebuje poprvé zvítězit.
     
    Úvodní sestavy:

    Dijon FCO: Racioppi – Muzinga, Écuélé Manga, Coulibaly, Chafik – Ndong, Lautoa – Assalé, Celina, M. Baldé – Mou. Konaté.
    Náhradníci: Ntumba – Boey, Dobre, Zagre, Scheidler, Sammaritano, Panzo, Marié, Pape Diop.

    Racing Club De Lens: Leca – Gradit, Badé, Medina – Clauss, Cahuzac, Fofana, Issiaga Sylla – Muinga, Jean – Sotoca.
    Náhradníci: Faríñez – Banza, Boura, Ch. Doucouré, Mauricio, Michelin, G. Kakuta, Ganago, Fortes.

    Rozhodčí: Wattellier – Berthomieu, Lombard.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal domácí brankář Racioppi, který nakonec odehrál balón na opačnou stranu hrací plochy, kde ho Badé dopravil pouze ven z hrací plochy.
     
    4
    Po pravém křídle se do pokutového území dostal domácí Ngonda, který nakonec neustál souboj s protihráčem. Bude z toho rohový kop pro domácí celek.
     
    5
    Na opačné straně si našel prostor k centru křídelník Jean, který našel pouze připraveného Mangu. Domácí obránce poté odehrál míč mimo hrací plochu.
     
    6
    Nakonec se k zajímavému zakončení dostal Muinga, který ovšem trefil pouze obětavého protihráče. Dijon posléze rozjel útočnou akci po pravém křídle.
     
    7
    Zpětná nahrávka nakonec putovala na kopačku domácího brankáře Racioppiho, který znovu odehrál míč na druhou stranu, kde se dokázal prosadit Celina.
     
    8
    Dijon si následně došel pro zisk standardní situace, ke které se postavil Lautoa. Jeho nabídku nakonec odklízel Gradit, avšak pouze za cenu rohového kopu.
     
    9
    Rohový kop nakonec od levého praporku rozehrál Celina, který to zkoušel cvičeným signálem. Nejvýše do vzduchu se dostal Badé, který navíc včas odvracel.
     
    10
    Na pořadu dne byl další rohový kop, tentokráte v podání hostujícího celku. Sledovali jsme centr do malého vápna, kde se povedlo včas zakročit Mangovi.
     
    11
    Na opačné straně si nakonec nedovoleným způsobem pomohl vracející se Cahuzac, který si nakonec vyslechl výstrahu od sudího. Příště by se mohlo žlutit.
     
    12
    Dijon tak znovu rozehrával volný kop, který ani v tomto případě nepřinesl nic nebezpečného. Včas se totiž povedlo zakročit Badému, který odehrál míč pryč.
     
    13
    Dijon je ovšem v úvodu zápasu o něco aktivnější. Před malým momentem se málem do šance dostal Konaté, kterého na poslední chvíli včas dostoupil Medina.
     
    14
    Domácí si tak vyzkoušeli další rohový kop, na který si v tomto případě naskakoval Coulibaly. Jeho hlavička putoval nad, i tak budeme sledovat další rohový kop.
     
    15
    Velké problémy měl při rozehrávce hostující Badé, který měl nakonec velké štěstí. Napadající Konaté se totiž k míči nedostal, žádná šance tak nehrozila.
     
    16
    Domácí se posléze s míčem přesunuli ke svému pokutovému území, kde se o kombinaci staral zadák Coulibaly. Jeho nahrávka velice přesně našla Ndonga.
     
    17
    Pokus o přenesení hry na pravou stranu se Lautoovi moc nepovedl, Chafik měl k míči totiž celkem dost daleko. Autového vhazování se tak ujme zadák Medina.
     
    18
    Aby toho nebylo málo, tak měl hodně daleko k míči také forvard Konaté, který na prudkou nabídku neměl šanci dosáhnout. Vhazování se tak ujme Gradit.
     
    19
    Další rohový kop pro domácí, během necelých dvacet minut přichází celkově osmý.
     
    21
    Zápasnickým chvatem si před malým momentem poradil domácí Lautoa, kterému se povedlo zastavit protihráče. Pochopitelně se jednalo o nedovolený zákrok.
     
    22
    Nakonec to spíše zraněním odnesl právě domácí hráč, který se zdá být v pořádku. Do akce musel také lékařský personál, hlavní sudí tedy musel přerušit hru.
     
    23
    Lens právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné, obrovská hrubice brankáře Racioppiho znamená vedoucí branku pro Racing Club! Racioppi totiž obdržel zpětnou nahrávku, při kterém se jedním manévrem zbavil Muingy, jenomže nepochopitelně zkoušel ještě jednu kličku. Po ní se dostal do kritické pozice, přičemž ve snaze o odkop trefil právě ARNAUDA MUINGU, od kterého se míč odrazil do domácí branky.
    23. Arnaud MUINGA - 0:1
     
    25
    Najednou tu tedy máme pořádnou zápletku. Doposud lépe hrající Dijon se díky chybě brankáře dostal do nepříznivé pozice, na vyrovnání má ale dost času.
     
    26
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Wesley Lautoa, přichází Jordan Marié.
     
    27
    Další rána pro Dijon přišla před malým momentem. Z hrací plochy se totiž musel pakovat zraněný středopolař Lautoa, kterého nakonec nahradil kolega Marié.
     
    28
    Dijon si dal na další rozehrávku od své šestnáctky hodně záležet. Poté jsme sledovali dalekonosný nákop Chafika, který na druhé straně našel pouze soupeře.
     
    29
    Do pokutového území se povedlo vtrhnout rychlonohému Assalému, který se ovšem nedostal přes Mediny. Hostující obránce zasáhl riskantním zákrokem.
     
    30
    Z poměrně velkého úhlu to překvapivým řešením zkoušel Clauss, jehož zakončení bylo ztečováno do boční sítě. I tak svému celku vybojoval další rohový kop.
     
    31
    Po delší době byl do rozehrávky svého celku zapojen brankář Leca, který si počkal na náběh obránce Mediny. Ten posléze vrátil právě na kopačku brankáře.
     
    32
    Do volného prostoru si dokázal seběhnout Clauss, který nakonec manévrem připravil lepší pozici pro následnou nahrávku, kterou převzal vedle stojící Fofana.
     
    33
    Máme za sebou něco málo přes třetinu hry, zatím jsme se dočkali jediné branky. O tu se postaralo hostující Lens, které je v tomto okamžiku o něco aktivnější.
     
    34
    Na hranici pokutového území měl celkem dost prostoru na nahrávku pod sebe Baldé, který se pokoušel najít Celinu, jenomže před ním ve skluzu zakročil soupeř.
     
    35
    Do vzdušného prostoru se tentokráte dostával domácí Celina, který prodlužoval chytře za vlastní záda, kde pouze do zámezí odvracel balón Cahuzac.
     
    36
    Hráči v červeném kompletu se museli znovu vracet ke svému pokutovému území, kde se k volnému míči dostal brankář Racioppi, který nahrál na Coulibalyho.
     
    37
    U pravé autové lajny se Chafikovi povedlo přejít přes bránícího protihráče, který zkoušel ještě zakročit ve skluzu.
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Dijon se dokázal usadit na polovině soupeře, jenomže stále to nevede k ničemu nebezpečnému. Cahuzacovi se navíc povedlo vytlačit rozehrávajícího Mariého.
     
    43
    Až poté musel do akce brankář Leca, který si ovšem poradil se střílenou nabídkou z kopačky Baldého. Lens se v posledních minutách nemůže dostat k míči.
     
    44
    Blíží se nám konec prvního poločasu. Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl domácí středopolař Ndong, který fauloval unikajícího Cahuzace.
     
    45
    Jean se chopil standardní situace, kterou sympaticky kroutil k pravé tyči, kam se ovšem vrhl také domácí brankář Racioppi.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se postaral hostující Muinga, jenž využil obrovské hrubice brankáře Racioppiho. Do té doby měl Dijon výrazně více ze hry, jenomže za celou dobu se nedostal ani do jedné šance. Od inkasované branky jsme pro změnu sledovali poměrně vyrovnanou podívanou, jenž nakonec nabízela celou řadu osobních soubojů, což následně znamenalo nedovolené zákroky a volné kopy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Ihned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali zajímavou centrovanou nabídku z kopačky domácího Chafika, jehož centr ovšem dokázal odklidit Medina.
     
    49
    Poté se hrací předmět snesl daleko mimo hrací plochy, což znamenalo autové vhazování v podání hostujícího Sylly. Tomu se ke spolupráci nabídl kolega Jean.
     
    50
    Assalé předvedl dokonalé zpracování neposedného míče, načež se pokoušel o okamžitou nahrávku do volného prostoru, kam si seběhl spoluhráč Konaté.
     
    51
    K dalekonosnému odkopu od své branky se před malým momentem postavil hostující brankář Leca. Ve vzdušném souboji si ale loktem pomáhal zadák Coulibaly.
     
    52
    Po rozehrávce standardní situace se k volnému míči dostal jako první dostal domácí Marié. Ten ihned přeposlal na kopačku Baldého, který trefil protihráče.
     
    53
    U pravé autové lajny ještě zachránil míč na hrací ploše Chafik, který měl proti sobě bránícího Medinu. Prvně jmenovaný tak pouze vracel na nohu Ecueleho Mangy.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Fouad Chafik (Dijon FCO).
     
    55
    Najednou měl před sebou celkem dost prostoru křídelník Baldé, který se ještě pokoušel na hranici pokutového území najít Celinu, což ale vystihl protihráč.
     
    56
    V krátkém časovém sledu tu máme další žlutý kartónek. Tentokráte u postranní lajny pořádně dohrál protihráče Marié, který bude dohrávat se žlutou.
     
    57
    Přesto se jako první dostal k volnému míči právě Baldé, který ovšem v tísni zakončoval výrazně nad hostující branku. Brankář Leca nemusel ani nyní zasahovat.
     
    58
    Hodně času měl na rozehrávku z vlastní poloviny hostující Medina, který navíc velice přesně mířil na kopačku Fofany, jenž se po souboji ocitl na trávníku.
     
    59
    V posledních minutách sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Tentokráte se loktem o protihráče opřel Sylla, na žlutou kartu to ale nyní nevypadá.
     
    60
    Nakonec tím faulovaným byl Chafik, nicméně ani dle sudího se o nedovolený zákrok nejednalo. Pokračovat se bude autovým vhazováním v podání Mediny.
     
    61
    Lens to nyní hezky vykombinovalo. Na pravém křídle se k centru do pokutového území dostal Clauss, který sice našel Sotocu, avšak ten mířil vedle tyče.
     
    62
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Roger Assalé, přichází Frédéric Sammaritano.
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Moussa Konaté, přichází Aurélien Scheidler.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, druhý poločas nám zatím nepřinesl nic nebezpečného a zajímavého. Útočné akce totiž mají krátkou životnost.
     
    66
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Corentin Jean, přichází Gaël Kakuta.
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Arnaud Muinga, přichází Igniatius Ganago.
     
    67
    Poměrně jednoduše se směrem na útočnou polovinu vydal domácí Scheidler, který se pokoušel u šestnáctky oslovit Sammaritana, jenž se k míči nedostal.
     
    68
    Na útočnou polovinu se tak dostal také Racing Club. U levé autové lajně to měl ale poměrně hodně složité obránce Sylla, který vyprodukoval zpětnou nahrávku.
     
    69
    Málem se do vyložené šance dokázal prodrat domácí Baldé, kterého na poslední chvíli čistým způsobem dokázal zastavit Medina. Na řadu přijde další roh.
     
    70
    Avšak ani z tohoto mráčku nezapršelo. Centrovaná nabídka se nakonec kroutila směrem od branky, načež dopadla přesně na hlavu Badého, který odhlavičkoval.
     
    71
    Po dalším dalekonosném odkopu si faulem pomohl domácí Ngonda, čehož si všiml také pozorný rozhodčí. Lens tak bude moci rozehrávat standardní situaci.
     
    72
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Seko Fofana, přichází Cheick Doucouré.
     
    73
    Sám na sebe to zkoušel vzít Scheidler, který to přesto zkoušel středem hrací plochy. Tam se mu sice nabídl Ndong, avšak jeho zakončení nebylo vůbec dobré.
     
    74
    Hrací předmět se znovu snesl pouze za postranní lajnu, což znamenalo autové vhazování pro domácího Chafika. Po chvilkovém váhání si vybral Scheidlera.
     
    75
    Za domácí obranu si chtěl seběhnout střídající Kakuta, který se ovšem nedostal přes prvního protihráče. Tím byl pozorný Ngonda, od kterého šel míč do autu.
     
    76
    Do velkých problémů se dostal hostující Mauricio, který nakonec přišel o míč. Toho mohl využít Celina, jehož nahrávka nastartovala Baldého, který trefil brankáře.
     
    77
    Na opačné straně mohl standardní situaci rozehrát záložník Cahuzac. Jeho dalekonosné přenesení nakonec našlo Syllu, který si s padajícím míčem poradil.
     
    78
    Dijon se celkem bez problémů dostal zpět k míči, jenomže se nemůže dostat na opačnou stranu hrací plochy. U středového kruhu číhá přesila protihráčů.
     
    79
    K vidění byl celkem důrazný zákrok vracejícího se Ganaga, který si ovšem dle sudího pomohl čistě. I tak na zemi skončil Baldé, který musí být ošetřován.
     
    80
    Už se zdálo, že by se hostující Kakuta mohla protlačit do zakončení, jenomže obranný zákrok vytasil Coulibaly, kterému se povedlo rozvinout protiútok Dijonu.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná desetiminutovka, Dijon stále vede o jednu branku. Hostující celek navíc v posledních minutách drží balón.
     
    82
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Fouad Chafik, přichází Sacha Boey.
     
    84
    Dijonu se ani nadále směrem dopředu zrovna moc nedaří, tentokráte se daleko s míčem nedostal ani Celina.
     
    86
    K hodně riskantnímu zákroku sáhl obránce Manga, kterému se povedlo na poslední chvíli eliminovat protihráče. I tak z toho bude rohový kop pro Lens.
    86. Manga sáhl k riskantnímu skluzu.
     
    87
    Nakonec jsme sledovali hned dva rohové kopy. Po tom druhém za pokutovým územím číhal na balón záložník Kakuta, který ovšem pálil vysoko nad branku.
     
    88
    Málem to bylo o dvě branky! Sotoca se v pokutovém území dostal k zakončení pravou nohou, se kterým si Racioppi dokázal poradit.
    88. Racioppi podržel svůj celek.
     
    88
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Jonathan Clauss, přichází Clément Michelin.
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Florian Sotoca, přichází Simon Banza.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Dijon zřejmě nezíská ani jeden bod. Přesto budeme sledovat nastavený čas.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+2
    Vysoký nákop se snesl přesně na hruď domácího Sammaritana, kterému se povedlo sklepnout míč pod sebe.
     
    90+3
    Do protiútoku se dostával hned trojlístek hráčů v bílých dresech. Nakonec to nevyřešil úplně nejlépe Michelin, který místo Kakuty našel pouze Coulibalyho.
     
    90+4
    Dijonu se krátí čas na případné vyrovnání, už zbývá jen něco málo kolem minuty. Lens se navíc drží s míčem daleko od vlastní branky.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:6.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lens, které svého soupeře porazilo výsledkem 1:0. Druhý poločas hodně navázal na ten první, i tentokráte jsme sledovali vyrovnanou podívanou, jenž nakonec nepřinesla žádnou další branku. Dijon měl v tomto duelu velké problémy s překonáním obrany soupeře, která působila velice jistým dojmem. Ani Lens toho směrem dopředu zas tak moc nepředvedlo, jediná branka zápasu totiž padla po chybě domácího brankář Racioppiho, jehož odkop trefil pouze napadajícího Arnauda. (16:54:38)

    David Suchý

    Góly: 23. Muinga

    Karty:   54. Chafik (DIJ), 56. Marié (DIJ)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:6.
    Dijon FCO: Racioppi – Muzinga, Écuélé Manga (C), Coulibaly, Chafik (82. Boey) – Ndong, Lautoa (26. Marié) – Assalé (62. Sammaritano), Celina, M. Baldé – Mou. Konaté (62. Scheidler).
    Náhradníci: Ntumba – Boey, Dobre, Zagre, Scheidler, Sammaritano, Panzo, Marié, Pape Diop.

    Racing Lens: Leca – Gradit, Badé, Medina – Clauss (88. Michelin), Cahuzac (C), Fofana (72. Ch. Doucouré), Issiaga Sylla – Muinga (66. Ganago), Jean (66. G. Kakuta) – Sotoca (88. Banza).
    Náhradníci: Faríñez – Banza, Boura, Ch. Doucouré, Mauricio, Michelin, G. Kakuta, Ganago, Fortes.

    Rozhodca: Wattellier – Berthomieu, Lombard