Roman Paulus - Tomáš Zajac (zruš.) | Jan Fajk - Michal Duba Fajk (kon.)
Daniel Dittrich - Kamil Minda Minda (kon.) | Lucie Szabová - Angelika Petkevičiuteová Víťaz: Lucia Szabová (SVK) (kon.)
Leo Brichta - Mateusz Makarowski Brichta (kon.) | Jozef Wittner - Robert Pukač Víťaz: Jozef Wittner (SVK) (kon.)
koniec udalosti
Jan Fajk - Michal Duba

Fajk

cz Sobota 21.11.2020, 20:21Oktagon MMA
Predzápasové kurzy
     
    Vítěz: J. Fajk (submise – armbar) (20:29:00)
     
    Máme za sebou první duel hlavní karty, který nám sice nepřinesl atraktivní podívanou, nicméně i tak skončil v prvním kole. Dubovi se v úvodu povedl takedown, přičemž necelé čtyři minuty držel svého soupeře pod sebou, kde si hledal lepší pozici pro případnou submisi. Fajk ovšem protivníka nepouštěl k ničemu vážnějšímu, naopak využil moment překvapení k náramnému armbaru, díky kterému ukončil zápas.
     
    Konec zápasu.
     
    03:38
    Tak to je neuvěřitelné! Jan Fajk se celou dobu nacházel na zemi, jenomže se mu povedlo využít moment překvapení a soupeře přetočil vedle sebe, což vedlo k ukázkovému armbaru, při kterém Michal Duba rychle odklepal.
     
    03:11
    Michal Duba se dostal do lepšího guardu, jenomže sám celkem tvrdě inkasoval. Jan Fajk by se potřeboval dostat zpět do nohy, což zatím nehrozí.
     
    02:36
    Dubovi se málem povedlo přejít do plného mountu, Fajk však velice dobře brání případné vytažení druhé nohy.
     
    01:36
    První úder měl přesto na svědomí slovenský zápasník, kterému se povedlo celkem dobře trefit pravačku.
     
    01:16
    Stále ten stejný obrázek boje, dost možná jsme se zatím úderu nedočkali. Fajk má sice hlavu omotanou, případná submise by hrozit neměla.
     
    00:40
    Duba si na zemi pokouší najít lepší pozici pro případné ukončen. Fajk se momentálně nachází na boku, kde mu nebezpečí zatím nehrozí.
     
    00:16
    Začali jsme celkem aktivně. Michal Duba se ihned pokoušel o první takedown, který se mu povedl. Nějakou dobu tedy zůstaneme na zemi.
     
    Začalo první kolo.
     
    Michal Duba (1-1)

    Na opačné straně pro změnu stojí slovenský zápasník Michal Duba, který má na profesionální MMA scéně za sebou dva duely, což by mohla být značná výhoda. Dubovi se pod organizací Cage Fighting Slovakia povedlo ovládnout první duel, který se uskutečnil proti Adamu Bodimu. Duba tento souboj dokázal ukončit už v prvním kole, a sice na rear-naked choke. Dubovi se ovšem nepovedlo na tuto výhru navázat, ihned druhý profesionální zápas přinesl porážku. Ta se rovněž uskutečnila na submisi, tentokráte Michal Beneš dokázal soupeře ukončit armbarem.
     
    Jan Fajk (0-0)

    Ani Jan Fajk není na československé scéně příliš známý, nicméně tento zápas by mu mohl výrazně pomoct na cestě za větší slávou. Jan Fajk totiž doposud působil pouze na amatérské MMA scéně, kde má za sebou třináct zápasů. Fajkovi se ovšem povedlo vyhrát hned devětkrát, naposledy to bylo před necelými dvěma lety. Duel s Peterem Kurákem totiž ukončil na TKO, nicméně v jeho posledním amatérském souboji přišla čtvrtá porážka, a sice po limitu. Fajk si rovněž libuje v submisích, což by dnes mohl uplatnit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:00.

    David Suchý