Nové Zámky – Zvolen 1:0 (4:3 po s.n.) | Košice – Miškovec 4:1 (kon.)
koniec
HC Košice
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
DVTK Miškovec
Utorok 20.10.2020, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 9. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vitajte pri priamom prenose z deviateho kola Tipos extraligy, v rámci ktorého si budú sily merať HC Košice a DVTK Jegesmedvék Miškovec.

    Pre HC Košice pôjde o druhý súťažný zápas v aktuálnej sezóne, pričom prvý odohrali len v nedeľu. Celok z východného Slovenska nastúpi na stretnutie v Steel aréne po dlhých 226 dňoch z pozície jedenásteho, a teda predposledného celku extraligovej tabuľky. Oceliari v ostatnom kole nestačili na Zvolen, ktorému podľahli 3:5 a s navlas rovnakým skóre sa zaradili pred posledný Liptovský Mikuláš. Aby sa zverenci trénera Jana Šťastného odlepili odo dna tabuľky, maďarský celok potrebujú zdolať minimálne po predĺžení, respektíve samostatných nájazdoch.

    Posledný odohraný zápas Košíc:
    HKM Zvolen — HC Košice 3:5

    Ani DVTK Jegesmedvék Miškovec na tom nie je o poznanie lepšie. Patrí mu síce ôsma priečka, ale len so ziskom dvoch bodov za dve prehry po predĺžení a samostatných nájazdoch. Zverenci Kanaďana Allisona nastrieľali počas troch odohraných stretnutí päť gólov, pričom sami ich inkasovali osem. V aktuálnej sezóne sa ľadové medvede z výhry ešte netešili, no ak by Košice na ich ľade zdolali, mohli by sa posunúť smerom nahor a v tabuľke by mohli preskočiť Nové Zámky.

    Posledné tri odohrané zápasy Miškovca:
    DVTK Jegesmedvék Miškovec — Dukla Trenčín 2:3
    HC 05 Banská Bystrica — DVTK Jegesmedvék Miškovec 2:1 sn
    DVTK Jegesmedvék Miškovec — HC Slovan Bratislava 2:3 pp
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Sedláček (Riečický) — Pavlin, Baránek, Mudrák, Růžička, Slovák (A), Deyl (A), Novota — Vopelka, Chovan (C), Réway — Milý, Pospíšil, Klhůfek — Belluš, J. Eliaš, Jenyš — Krasničan, Havrila, Jokeľ — Frič

    DVTK Miškovec: Rajna (Kiss) — Wehrs, Szirányi, Wolff, Vojtkó, Göz, Láda — Egle, Vas, Rokaly — Flick, Osterberg, Lövei — Révész, Miskolczi, Csányi — Farkas.
     
    Hráči už stoja nastúpení vo vyprázdnenej Steel aréne. Nasledovať budú hymny Slovenskej republiky a Maďarska. Po ich odznení sa zápas začne.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:03
    Stretnutie medzi Košicami a Miškovcom sa práve začalo. Domáci celok je pri puku a v hĺbke stredného pásma premýšľa, čo s ním.
     
    00:06
    Napokon z toho bolo rýchle zakázané uvoľnenie Miškovca. Hra sa presťahovala pred Rajnu, ktorý sa prilepil k ľavej žrdi, puk ale chytať nemusel.
     
    00:57
    Na opačnej strane sa ocitol v dobrej šanci Osterberg. Do pásma si prikorčuľoval z druhej vlny, puk dostal medzi kruhy, ale Sedláčkovu bránku trafiť nedokázal.
     
    01:16
    Jenyšovo zakončenie z uhla. Košice sa ešte v predbránkovom priestore snažili o dorážky — neúspešne.
     
    02:39
    Göz si v strednom pásme vypýtal puk a po pravej strane ho dostal až k súperovej bránke. Miškovec tam chvíľu operoval, ani tentokrát z toho ale nebolo nič zaujímavé.
     
    03:20
    Hrá sa dlho bez prerušenia. Oba celky si viackrát vymenili puk, keď ho Miškovec zbytočne nahadzoval na zadný mantinel, Košičania sa zasa nepretlačili cez vykrytú stredovú čiaru.
     
    04:02
    Růžička si pri mantineli podal dvoch súperov, Miškovec sa tak stiahol za vlastnú bránu. Odtiaľ poslal puk nedovolene a je z toho len zakázané uvoľnenie.
     
    04:49
    Jenyš získal pásmo pre Košice. Domáci si v ňom ešte puk rozhodili na modrej čiare, strela z pravej strany však našla len nohy maďarského hokejistu.
     
    05:00
    Miškovec dal gól!
    A Oceliarov to môže poriadne mrzieť. Miškovec sa totiž dostal do rýchleho protiútoku, v ktorom našiel recept na Sedláčka SZILÁRD ROKÁLY. Asistencie: Kevin Wehrs, Haralds Egle.
     
    05:54
    Aj v tejto chvíli boli aktívnejší hostia, hoci tentokrát im to bolo skôr na škodu. Szirányi rozohrával neuvážene cez všetky čiary, z čoho je len zakázané uvoľnenie.
     
    07:55
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    08:20
    Košičania si puk rozhodili v pásme a poslali ho na modrú čiaru. Tam Slovákovi prepadol cez čepeľ a skončil len v stredovej tretine. Domáci tak museli vykorčuľovať.
     
    09:41
    Teraz si domáci vypracovali pomerne slušný tlak. Vietor do miškoveckej tretiny priniesla trojica Milý — Pospíšil — Klhůfek, ani jeden z nich ale Rajnu neprepálil.
     
    10:27
    Jenyš bol zozadu napádaný dvojicou súperov a aj keď sa snažil spätnou prihrávkou nájsť spoluhráča, nepodarilo sa mu to. Dopredu pôjdu hokejisti z Miškovca.
     
    11:37
    Košičania vyslali tvrdý projektil od modrej, ktorý ukryl Rajna v lapačke. Vopelka si ešte pred bránku skúsil nakorčuľovať, ale puk gólmanovi nevypadol. Vojtkó tak prišiel košickému útočníkovi okamžite dohovoriť.
     
    12:06
    Egle zachytil košickú rozohrávku a puk posielal okamžite dopredu. Bola tam nenápadná strela, po ktorej musel Sedláčik hru prerušiť. Vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    12:35
    Obrovská košická šanca! Milý dostal puk k bližšej žrdi, odkiaľ skúsil v rýchlosti dvakrát zakončiť. Rajna si ale žrď postrážil a svoj tím podržal.
     
    12:41
    Košice dali gól!
    Následne to už ale nedokázal. Košičania zvolili tentokrát výrazne tvrdší projektil, ktorý si napokon predsa len našiel cestu do siete. Presadil sa PAVEL KLHŮFEK. Asistencie: Marek Baránek, David Růžička.
     
    13:20
    Košičania by radi pridali aj druhý gól, čo demnoštroval Havrila. Ten v útočnom pásme poriadne ponaháňal dvojicu súperov, k puku sa však nedostal.
     
    15:06
    Miškovec sa dopustil zakázaného uvoľnenia. Vas následne buly nezvládol, ale pomohol mu Szirányi, ktorý vybojoval puk pre svoj tím. Hostia teraz budú chcieť striedať.
     
    15:47
    Tvrdá hra Jenyša, ktorý prišiel súpera dohrať k zadnému mantinelu. Pískať sa však v žiadnom prípade nemohlo, všetko to bolo v súlade s pravidlami.
     
    16:15
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Nickolas Wolff – 2 min., hákovanie).
     
    17:38
    Opäť sa činila trojica Milý — Pospíšil — Klhůfek. Druhý menovaný to skúšal v predbránkovom priestore, Klhůfek zasa tečoval ranu od modrej. Nič toho v miškoveckej sieti neskončilo.
     
    18:18
    Košice dali gól!
    Košičania sa ale presadili bezprostredne po Wolffovom návrate na ľad. V pásme nepoľavili a súperovi pohrozili viacerými strelami. Cestu do siete si napokon našiel puk PAVLA KLHŮFKA. Druhý gól za posledných 10 minút pre tohto muža. Asistencia: Martin Réway.
     
    19:27
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel aréne ohlásila koniec prvého dejstva. Celky schádzajú z ľadu po dvadsiatich minútach za priebežného stavu 2:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 12:6

    Druhá tretina sa začne približne o 18:53.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Prostredné dejstvo práve začalo plynúť. Čaká nás ďalších dvadsať minút zápasu medzi košickými oceliarmi a ľadovými medveďmi z Miškovca.
     
    21:48
    Hra sa v úvode prostrednej časti prelieva zo strany na stranu. O čosi viac z nej majú Košice, výraznejšiu šancu si však vypracovať nevedia.
     
    22:56
    Sedláček sklepával puk k zadnému mantinelu, kde sa k nemu dostali domáci korčuliari. Tí však potrebovali prestriedať, a tak sa dynamizácie hry nedočkáme ani tentokrát.
     
    23:45
    Tvrdý pokus Slováka od modrej. Oprel sa do prihrávky od miškoveckej brány, ale priestor Rajnovej svätyne zasiahnuť nedokázal.
     
    24:06
    Zakázané uvoľnenie hostí.
     
    25:12
    Rajna teraz zaľahol puk pred dobiedzajúcim Bellušom. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    26:10
    Košičania sa snažili hru zrýchliť po ľavej strane, ale pri puku bol najskôr Csányi. Ten ho tak poslal na opačný koniec, odkiaľ ho Oceliari vystrelili nedovolene.
     
    27:49
    Lövei si vymenil puk s Osterbergom, ani jeden z nich sa ale k lepšiemu zakončeniu nedostal. Smerom dopredu teraz pôjdu hokejisti odetí v čierno-oranžovom.
     
    28:38
    Egle udržal pásmo pre svoj tím, následné miškovecké zakončenie ale neprešlo cez pevnú defenzívu Oceliarov.
     
    29:01
    Teraz to už na Sedláčka prepadlo. Bence Szirányi mal ale smolu, že sa košickému gólmanovi hráči v rozhodujúcej chvíli rozostúpili a on tak mohol puk bez problémov zachytiť.
     
    30:07
    Miškovec sa dožadoval zakázaného uvoľnenia, Oceliari však v strednom pásme jemne tečovali. Prerušovať sa tentokrát nebude.
     
    30:25
    Domáci chybovali v strednom pásme, výsledkom čoho bola veľká šanca Miškovca. Rokaly s Vasom to už síce do prečíslenia nestihli, nebezpečná však bola aj Vasova tvrdá strela z kruhu. Sedláček ju musel vytesniť na ochrannú sieť.
     
    31:16
    Hra mierne stratila na svojom tempe. Videli sme viacero nepresností, ani jeden z tímov v tejto chvíli nedokázal založiť svoju útočnú akciu.
     
    32:46
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (János Vas – 2 min., podrazenie).
     
    33:30
    Klhůfek by počas presilovej hry rád zavŕšil hetrik. Teraz to však nemal ideálne, pálil len od modrej čiary do priestoru, na ktorý Rajna dobre videl. Puk si tak sklepol betónmi.
     
    33:54
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Pospíšil – 2 min., sekanie).
     
    34:15
    Slovák si skúsene počkal za košickou bránkou a útočnú akciu založil v ideálnej chvíli. Oceliari poľahky prenikli pred Rajnu, tam ich ale hostia zatlačili k mantinelom.
     
    34:33
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Márk Miskolczi – 2 min., držanie).
     
    34:46
    Košice dali gól!
    Košičania rozostavili svoj presilovkový formát, ktorý bol pomerne rýchlo úspešný. Na konci ich gólovej akcie stál pritom PAVEL KLHŮFEK, ktorý tak zavŕšil hetrik. Asistencia: Oliver Jokeľ.
     
    36:00
    Košice hrajú medzičasom v plnom počte.
     
    36:50
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Kyle Osterberg – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    37:36
    Košičania roztočili presilovkový kolotoč. Pred bránkou bol dobre postavený Růžička, ktorý clonil Rajnovi vo výhľade. Puk spoza kruhu k nemu napokon nepreletel cez prehustenú miškoveckú tretinu.
     
    38:41
    Obrovská šanca Miškovca počas vlastného oslabenia! János Vas sa dostal do samostatného úniku proti Sedláčkovi. V rozhodujúcej chvíli si to hodil na bekhend, ale zblízka už košického brankára neprestrelil.
     
    39:30
    Je tu posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Hlavný arbiter skontroloval čas a spolu so sirénou odpískal koniec druhej tretiny. Hráči si pôjdu odpočinúť, a síce za priebežného stavu 3:1 v prospech domácich.

    Pomer striel po 2. tretine: 26:10

    Tretia tretina sa začne približne o 19:45.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:30
    Tretia tretina práve začala plynúť. Budeme zvedaví, či sa počas nej ešte udeje niečo podstatné, alebo to už Košice dotiahnu do úspešného konca.
     
    41:08
    Úvodné sekundy hrajú v neprospech Miškovca, keďže hra sa centralizuje pred bránkou Rajnu. Hostia potrebujú hru presunúť na opačný koniec.
     
    43:07
    Wolff to nemyslel zle, keď puk posúval na spoluhráča cez os klziska. Košice však jeho zámer dobre prečítali a súpera do šance nepustili.
     
    44:16
    A ďaleko sa nedostal ani Miskolczi. Ten chcel využiť trochu priestoru pri mantineli, v útočných radoch mu však chýbala podpora. Napokon tak nemal komu prihrať.
     
    46:12
    Sekundy plynú veľmi rýchlo, hra sa prerušuje v tretej tretine minimálne. To všetko sú faktory, ktoré hrajú v prospech domácim. Tí už sa za gólmi ponáhľať nemusia.
     
    46:49
    Napriek tomu zabojoval v pásme Belluš, ktorý ešte získal puk pre spoluhráčov, ale nič vážnejšie z toho Košice nevyťažili.
     
    47:48
    Pospíšil vykreslil na ľadovej ploche veľký oblúk a počkal, kým jeho spoluhráči prestriedajú. Stále hráme bez prerušenia, už niekoľko minút.
     
    48:36
    Teraz nám to ale arbitri vynahradili a hru prerušili hneď dvakrát. Po vhadzovaní pred Sedláčkom to skúšal Göz, priestor troch žrdí sa mu však trafiť nepodarilo.
     
    49:09
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Bence Szirányi – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    49:43
    Rokaly zachytil košickú rozohrávku a puk poslal vysokým oblúčikom ďaleko od Rajnu — až k Sedláčkovi.
     
    50:30
    Miškovec sa teraz dobre bráni, zároveň mu však rýchlo ubúdajú sekundy, ktoré by mohli hrať veľkú úlohu pri prípadnej snahe o vyrovnanie.
     
    50:49
    Milého pokus od modrej. Rajna všetko videl a hru prerušil.
     
    51:08
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    51:38
    Domáci sa bránia jednoducho, ale dobre. Puk lieta často až na opačný koniec klziska.
     
    52:05
    Hostia to skúšajú bez brankára, hrajú so šiestimi korčuliarmi!
     
    52:26
    Košice dali gól!
    Bolo však viac-menej jasné, ako to dopadne. Košice sa neuponáhľali, počkali si na ideálny moment a z vlastného pásma trafili prázdnu miškoveckú svätyňu. Skóroval MAREK BARÁNEK. Asistencia: Žiga Pavlin.
     
    53:08
    Košice hrajú v plnom počte.
     
    53:08
    Oddychový čas hostí.
     
    53:08
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Oliver Jokeľ – 2 min., sekanie).
     
    53:08
    Rajna ostáva na striedačke. Hostia majú o dvoch hráčov viac, hrajú ale s prázdnou bránkou.
     
    53:39
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Radek Deyl – 2 min., napadnutie oblasti hlavy a krku + 10 min. osobný trest, napadnutie oblasti hlavy a krku).
     
    54:57
    Hostia sú stále bez gólmana. Košice si zbytočne komplikujú záver stretnutia, hrá sa výlučne pred bránkou Jakuba Sedláčka.
     
    55:15
    Košice hrajú so štyrmi hráčmi. Miškovec je stále usadený v blízkosti ich bránky, paradoxne, hrá tam takmer bez striel.
     
    55:46
    Oba celky sú už v plnom počte.
     
    56:17
    Oddychový čas domácich.
     
    57:22
    Posledné tri minúty zápasu. Rajna už medzičasom zacúval medzi tri žrde, zdá sa, že Miškovec už ďalší inkasovaný gól riskovať nebude.
     
    58:02
    Posledné dve minúty. Nedeje sa už prakticky nič zaujímavé, zápas sa len dohráva.
     
    58:35
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Belluš – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    59:20
    Košice posielajú puk cez všetky čiary. Máme tu poslednú minútu riadnej hracej doby i celého zápasu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas medzi HC Košice a DVTK Miškovec sa práve skončil. Úspešnejší v ňom boli domáci, ktorí súpera zdolali pomerom 4:1 a do tabuľky si pripísali prvé tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 28:17

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. (20:17:53)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 13. Klhůfek (Baránek, Růžička), 19. Klhůfek (Réway), 35. Klhůfek (Jokeľ), 53. Baránek (Pavlin) – 5. Rokály (Wehrs, Egle)


    HC Košice: Sedláček (Riečický) — Pavlin, Baránek, Mudrák, Růžička, Slovák (A), Deyl (A), Novota — Vopelka, Chovan (C), Réway — Milý, Pospíšil, Klhůfek — Belluš, J. Eliaš, Jenyš — Krasničan, Havrila, Jokeľ — Frič
    DVTK Miškovec: Rajna (Kiss) — Wehrs, Szirányi, Wolff, Vojtkó, Göz, Láda — Egle, Vas, Rokaly — Flick, Osterberg, Lövei — Révész, Miskolczi, Csányi — Farkas