Zenit – Brugge 1:2 (kon.) | D.Kyjev – Juventus 0:2 (kon.) | Chelsea – Sevilla 0:0 (kon.)
Rennes – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Lazio – Dortmund 3:1 (kon.) | Barcelona – Ferencvároš 5:1 (kon.)
Paríž – Manchester United 1:2 (kon.) | Lipsko – Başakşehir 2:0 (kon.)
koniec
Lazio Rím
3:1 (2:0)
Borussia Dortmund
Utorok 20.10.2020, 21:00 • Stadio Olimpico, Rím • Liga majstrov • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:03:14)
     
    Držanie lopty: 39 % : 61 %.
    Strely na bránu: 5:7.
    Strely mimo: 2:5.
    Rohy: 7:6.
    Ofsajdy: 4:0.
    Fauly: 6:8.
     
    Borussia predviedla v druhom polčase lepší výkon, svoju stratu z prvého polčasu už ale zmazať nedokázala. Cez skvele organizovanú obranu domácich sa do šancí dostávala len veľmi sporadicky a ak sa jej to i podarilo, tak ju zradila dnes veľmi nepresná koncovka. Predsa len ale dokázal Dortmund vrátiť do hry nórsky kanonier Erling Häland, na jeho gól však domáci veľmi rýchlo odpovedali, keď po skvele zahranej rýchlej protiakcii definitívne zlomil zápas na stranu Lazia Akpa-Akpro. Lazio sa tak vrátilo do Ligy majstrov cennou výhrou nad Borussiou Dortmund, ktorá mu dáva do ďalších zápasov i slušnú šancu na boj o postup do vyraďovacej fázy.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci odhlavičkovali Sanchov center z rohu za svoju šestnástku k Brandtovi, ktorý poslal loptu z prvej z voleja na tribúnu za Strakošovou bránou.
     
    90+2
    Brandtov center hlavou zasiahol Reyna, po ktorého hlavičke lopta vysokým oblúkom spadla na brvno domácej brány. Gólman Strakoša situáciu kontroloval.
     
    90+1
    Domáci obrancovia odhlavičkovali z vlastnej šestnástky všetky centre hostí a Marušić napokon po tejto sérii nákopov odkopol loptu až na polovicu Borussie.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Znovu sa však musí prebíjať cez prehustený priestor na polovici Lazia. Guerreirov center z krídla následne bez väčších problémov odhlavičkoval do autu Acerbi.
     
    88
    Hra sa teraz zasekla v strede poľa, kde si oba tímy nepresnými prihrávkami rýchlo vymenili kontrolu nad loptou. Z tejto série chýb napokon vyšla víťazne Borussia, ktorá sa vrátila na polovicu súpera.
     
    87
    Guerreirov nákop z pravého krídla odkopol Acerbi a Caicedo hneď preniesol hru na opačnú stranu. Acerbi sa potom dostal k lopte i na opačnej strane a pasom na pravú stranu šestnástky Dortmundu ju nacentroval na Muriqiho, ktorý z voleja vystrelil vysoko nad Hitzovu bránu.
     
    86
    Teraz navyše hostia o loptu prišli a striedajúci Muriqi ju potiahol na ich polovicu. Tam získal niekoľko desiatok sekúnd a až potom ju stratil v súboji s Witselom.
     
    85
    Domáci sa už zatiahli úplne dozadu. Všetci hráči Lazia sú vo vzdialenosti maximálne 35 metrov od svojej brány, hostia sa ale cez prehustený priestor pred šestnástkou Lazia nedokážu presadiť.
     
    84
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri odkope od svojej brány dostáva brankár Tomas Strakoša (Lazio Rím).
     
    84
    Rozohrávku štandardky zobral na seba sám faulovaný Guerreiro, veľmi nepresnou strelou ale poslal loptu vysoko nad Strakošovu bránu.
     
    83
    Guerreiro bol faulovaný pri kľučke na útočnej polovici. Dortmund získal priamy kop zo vzdialenosti zhruba 25 metrov od Strakošovej brány.
     
    82
    Lazio mohlo svoj náskok vylepšiť po ďalšom rýchlom protiútoku. Fáris hľadal centrom z ľavej strany nabiehajúcich spoluhráčov na zadnej tyči a hlavne Marušićovi chýbal možno krok na to, aby loptu dorazil do odkrytej brány hostí.
     
    81
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Ciro Immobile, prichádza Felipe Caicedo.
     
    80
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Luis Alberto, prichádza Marco Parolo.

    Michal Sadlek

    Góly: 6. Immobile, 23. Hitz (vla.), 76. Akpa-Akpro – 71. Häland

    Karty:   42. Alberto (LAZ), 84. Strakoša (LAZ) – 61. Delaney (DOR), 62. Reyna (DOR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 6:8.
    Lazio Rím: Strakoša – Patric, Luiz Felipe (51. Hoedt), Acerbi – Marušić, S. Milinković-Savić (67. Akpa-Akpro), Lucas Leiva, Alberto (80. Parolo), Fáris – Correa (67. Muriqi), Immobile (C) (81. F. Caicedo).
    Náhradníci: Reina, Alia – D. Anderson, Armini, Hoedt, Parolo, Escalante, F. Caicedo, Akpa-Akpro, Muriqi, Czyz.

    Borussia Dortmund: Hitz – Ł. Piszczek (65. Brandt), Hummels, Delaney – Meunier, Bellingham (46. Reyna), Witsel, Guerreiro – Sancho, Reus (C) (78. Reinier) – Häland.
    Náhradníci: Bürki, Unbehaun – Morey, Dahoud, Brandt, Reinier, Reyna, Passlack, Raschl, Knauff, Wanner.

    Rozhodca: Turpin – Danos, Gringore (FRA)