KHL
Chabarovsk – Helsinki 4:1 (kon.) | Novosibirsk – Kazaň 1:3 (kon.) | Red Star Kunlun – Novgorod 3:1 (kon.)
Riga – Metallurg Magnitogorsk 0:5 (kont.) | Petrohrad – Viťaz 5:1 (kon.) | Soči – Ufa 0:2 (kon.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
1:3 (0:3, 1:0, 0:0)
Ak Bars Kazaň
cz Pondelok 19.10.2020, 14:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kazaně, která svého soupeře porazila výsledkem 3:1. Poslední perioda nám rozhodně nepřinesla nic pohledného, naopak se hostující celek pokoušel vycházet ze zajištěné obrany. To se dařilo plnit, Novosibirsk si tak horko, těžko hledal cestičku k případným šancím. Kazaň přesto své dvoubrankové vedení dokázala ustrážit až do samotného konce, z tohoto zápasu tak bere plný počet bodů. (16:42:41)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 27:33.
    Zblokované střely – 12:10.
    Vyloučení – 3:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 0/3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Sibir to zkouší v šesti!
     
    59:20
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:19
    Probíhá nám poslední minuta třetí třetiny. Sibir se stále nedokázal dostat do nějakého výraznějšího náporu, brankář Säteri tak stále zůstává ve své svatyni.
     
    57:18
    Sajustov se s přispěním štěstěny dostal zpět ke kotouči, což Sibiru umožnilo kombinovat v útočném pásmu. Jednu z nahrávek ovšem dokázal přečíst soupeř.
     
    56:33
    Kazaň se i při tomto oslabení brání celkem v poklidu, v krátkém časovém sledu podruhé poslala puk na druhou stranu, soupeř tak musí začít znovu od své branky.
     
    55:49
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Justin Azevedo – 2 min., podrážení).
     
    55:09
    Na pravém křídle převzal nahrávku hostující Dyňak, který se pokoušel natlačit až před brankáře Säteriho, jenomže dobrým obranným zákrokem ho zastavil Gurkin.
     
    54:18
    Pokus o vyhození kotouče dokázal před modrou čárou zachytit domácí Morozov, který poté nebezpečně nahazoval na soupeřovu branku, kterou ale minul.
     
    53:12
    Ljamkin nahazoval od modré čáry spíše ještě na teč, jenomže nikdo ze spoluhráčů tento úmysl nedokázal pochopit. Vzápětí s rozehrávkou vypomohl Säteri.
     
    52:13
    Jako první byl u volného kotouče domácí Jokipakka, který na levém křídle hledal Ruohomuu. Ten ještě zkoušel akci vyšperkovat další nahrávkou, která se nepovedla.
     
    51:44
    První lajna Kazaně se konečně na souvislejší časový úsek usídlila v opačném pásmu. Judin podél hrazení ještě zkoušel najít Cormiera, který přišel o kotouč.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá přesně deset minut hry. Kazaň i nadále vede o dvě branky, v poslední třetině sice není aktivnější, avšak soupeře do šancí nepouští.
     
    49:02
    Novosibirsk se znovu usadil v pásmu soupeře, kde to nahozením od modré čáry zkoušel obránce Chabarov. Ten trefil pouze protihráče, hosté se daleko nedostali.
     
    48:15
    Za vlastní brankou se ujal kotouče obránce Jermakov, který se poté dostal až na druhou stranu. Tam mu ještě pomohl Sajustov, jenž neprocedil puk na Milovzorova.
     
    47:22
    Máme tu další přerušení hry, což znamená prostor pro předposlední komerční přestávku tohoto zápasu. Krátce po ní se bude vhazovat před brankářem Miftachovem.
     
    46:11
    K odraženému kotouči se jako první dostal člen třetí formace Komarov, kterému se ovšem nepovedlo ideálně zakončit. Střelu totiž poslal pouze do soupeře.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 31. Puustinen (Ruohomaa, Timašov) – 4. Pedan (S. Da Costa), 8. K. Petrov (Ľamkin), 19. K. Petrov (Azevedo)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (8. Säteri) – J. Chabarov (A), Jokipakka, Jermakov, Gurkin, Timašov, Ilja Morozov, Pastuchov – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Milovzorov, Sajustov (A), O. Li – Sannikov, V. Komarov, Česalin (C) – N. Korotkov, Romancev, Šaškov – Romajev.
    Ak Bars Kazaň: Miftachov (Achťamov) – Judin, Ľamkin, Jarullin (A), Pedan, Fazylzianov, Žuravljov, Ljachov – K. Petrov, Cormier (C), Azevedo – S. Da Costa, Voronkov, Galijev – V. Tichonov (A), M. Gluchov, Dyňak – Marušev, Burmistrov, Jemec – Safonov.

    Rozhodca: Morozov, Ščenjov – Novikov, Sadovnikov

    Diváci: 3000