Bologna – Sassuolo 3:4 (kon.) | Spezia – Fiorentina 2:2 (kon.) | Turín – Cagliari 2:3 (kon.)
Udinese – Parma 3:2 (kon.) | AS Rím – Benevento 5:2 (kon.)
koniec
AS Rím
5:2 (2:1)
Benevento Calcio
cz Nedeľa 18.10.2020, 20:45 • Stadio Olimpico, Řím • Talianska Seria A • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže ze zápasu 4. kola italské Serie A, ve kterém se střetnou AS Řím a Benevento. Začínáme ve 20:45.
     
    Vzhledem k probíhající pandemii koronaviru se toto utkání odehraje bez diváků.
     
    Delegace
    Hlavní rozhodčí – Giovanni Ayroldi
    První asistent – Stefano Giovane
    Druhý asistent – Mauro Galetto
    Čtvrtý sudí – Marco Piccinini
     
    Vzájemné zápasy ze sezony 2017/18
    Oba duely dopadly jednoznačně pro AS. Nejprve v září 2017 zvítězilo na hřišti Beneventa poměrem 4:0 ( 23. Džeko, 36. Lucioni (vla.), 52. Džeko, 74. Venuti (vla.) ). Následně v únoru 2018 doma 5:2 (26. Fazio, 60. Džeko (Ünder), 63. Ünder, 75. Ünder, 90+2. Defrel (pen.) – 7. Guilherme, 76. Brignola).
     
    AS Řím
    Domácí jsou podle mínění sázkových kanceláří favoritem tohoto duelu. Nicméně nezažívají vůbec ideální vstup do sezony. *Nejprve sice na hřišti remizovali s Hellasem Verona 0:0, ale následně kvůli administrativní chybě, kdy Amadou Diawara byl zapsaný na soupisce hráčů do dvaadvaceti let, ačkoliv již oslavil třiadvacáté narozeniny. Zástupci římského celku neuspěli s argumentem, že tato chyba neměla vliv na konečný výsledek.

    Ve druhém duelu si AS rozdělilo body s Juventusem, ačkoliv dvakrát vedlo, jenže za turínské mužstvo pokaždé srovnal Ronaldo, takže se oba celky rozešly po plichtě 2:2. První výhry v tomto ročníku nejvyšší italské soutěže se AS dočkalo až před reprezentační pauzou, kdy jako jediný na půdě Udinese skóroval Pedro v 55. minutě.

    *Použitý zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/zahranici/as-rim-fotbal-kontumace.A200922_172658_fot_zahranici_ald
     
    Benevento Calcio
    Po dvou letech se vrátilo Benevento do Serie A, když loni v Serii B naprosto dominovalo. O jeho postupu o patro výš bylo rozhodnuto již sedm kol před koncem, kdy vedlo soutěž o čtyřiadvacet bodů před Crotone. Tím vyrovnali rekord Ascoli ze sezony 1977/78. Benevento tak momentálně podruhé ve své historii hraje Serii A (poprvé se tak stalo v sezoně 2017/18). Tehdy nasbíralo pouhých jednadvacet bodů a k záchraně mu chybělo sedmnáct bodů.

    Mimochodem před třemi lety se Beneventu dostalo v České republice velké pozornosti, když si tehdejší kouč Sparty Stramaccioni stěžoval, že při zápase Pražanů v Plzni neměli rozhodčí dostatek respektu ke Spartě.„Nejsme Benevento, jsme Sparta!" Toto tvrzení se dotklo i starosty Benenventa a Stramaccioni se za své prohlášení nakonec omluvil: " „Uvedl jsem Benevento, protože hrají vůbec poprvé Serii A. Omlouvám se těm, jichž se to dotklo. Jsem z tohoto regionu, moje babička se v provincii narodila. Mám tam rodinu a nechtěl jsem město urazit!"

    Co se týče vstupu do letošní sezony, tak ten z pohledu hostů není špatný. Ze dvou duelů dokázali dvakrát vyhrát. V prvním kole senzačně otočili utkání na hřišti Sampdorie Janov z 0:2 na 3:2. Na prohru s Interem Milán 2:5 zareagovali domácím vítězstvím nad Boloňou, ke které stačil gól útočníka Lapaduly z 66. minuty.


    Použitý zdroj: https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-zahranici-italie-serie-a/380997/urazil-je-stramaccioni-vraci-se-mezi-elitu-inzaghiho-tym-vyrovnal-rekord.html
     
    V dresu AS Řím se můžeme těšit na Španěla Pedra, který strávil hned osm let v Barceloně a v posledních pěti sezónách oblékal dres londýnské Chelsea. Do AS přestoupil nedávno také bývalý obránce Manchesteru United Chris Smalling a na hostování z Realu Madrid přišel Borja Mayoral. Co se týče pohybů směrem ven, tak tím nejzajímavějším byl z českého pohledu odchod Patrika Schicka, který v minulé sezoně hostoval v Lipsku, do Bayeru Leverkusen. Za AS už nehraje ani srbský obránce Kolarov, jenž zamířil do Interu Milán či Turek Mert Certin, který odešel na hostování do Hellasu Verona.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Řím: Mirante – Mancini, Cristante, Ibañez – Santon, Lorenzo Pellegrini, Veretout, Spinazzola – Pedro, Mchitarjan – Džeko (C).
    Náhradníci: Pau López, Boer – Villar, Fazio, Darboe, C. Pérez, Zalewski, Peres, Juan Jesus, B. Mayoral, Kumbulla.

    Benevento Calcio: Montipò – Letizia, Glik, Caldirola (C), Foulon – Ionita, Schiattarella, Bryan Dabo – Falqué, Caprari – Lapadula.
    Náhradníci: Manfredini, Lucatelli – Pastina, Improta, Ch. Maggio, Tuia, P. Hetemaj, R. Insigne, Basit, Di Serio, Tello, Sau.

    Rozhodčí: Ayroldi – Giovane, Galetto.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Luca Caldirola (Benevento) fauloval na polovině hřiště Džeka, domácí rozehráli nakrátko.
     
    2
    Davide Santon (AS Řím) převzal míč na pravé straně, následný centr na přední tyč odvrátila hostující defenziva kopačkou Glika.
     
    2
    Gaetano Letizia (Benevento) hrál rukou, Džeko úspěšně reklamoval přestupek hostujícího obránce. Lorenzo Pellegrini bude zleva zahrávat standardku.
     
    3
    Lorenzo Pellegrini (AS Řím) křižnou pravačkou minul branku. Montipò si postavil dva hráče do zdi.
     
    4
    Leonardo Spinazzola (AS Řím) se rozeběhl a centroval zleva poměrně z úhlu, obrana hostů neměla ve svém vápně sebemenší potíže a protiútok začne autovým vhazováním, míč si bere Letizia.
     
    5
    Benevento právě vstřelilo branku!
    Trošku šok pro AS! Hosté vhazovali Foulonem z levé strany, míče se chopil GIANLUCA CAPRARI, zbavil se Santona a jeho pokus pravačkou přizvedl bránící Gianluca Mancini, načež obránce domácích přehodil brankáře směrem ke vzdálenější tyči a nešťastná teč posílá Benevento do vedení.
    5. Gianluca CAPRARI - 0:1
     
    8
    Henrich Mchitarjan (AS Řím) si našel nahrávku Spinazzoly na levé straně a zkusil centr mezi nohama Glika na zadní tyč, tam ve skluzu posunul Schiattarella balón za bránu. Vzápětí se hosté ubránili rohu.
     
    8
    Gianluca Lapadula (Benevento) se svíjí na zemi po souboji s Mancinim, který jej zasáhl pravým loktem. Obránce domácího celku svému soupeři pořádně vyčinil a zřejmě se domnívá, že Lapadula filmuje. Každopádně karta z toho nebude.
     
    9
    Henrich Mchitarjan (AS Řím) naběhl na Džekovu nahrávku z poloviny hřiště na levou stranu a nasměroval centr ke kratší tyči, hosté odpálili míč z prvního doteku do bezpečí.
     
    10
    Iago Falqué (Benevento) byl na konci přenesení hry. Následně hosté poslali míč do vápna, ale, ale Mirante zasáhl v prostoru u své pravé tyče.
     
    11
    AS hraje hlavně přes levou stranu, kde je Henrich Mchitarjan a Leonardo Spinazzola.
     
    12
    Lorenzo Pellegrini (AS Řím) si naskočil na centr Spinazzoly z levé strany přes Letiziu, ale hlavou mířil vedle bližší tyče.
     
    13
    Leonardo Spinazzola (AS Řím) nahrál přes dva soupeře na levou stranu, jenže Mchitarjanův centr zablokoval obránce. Ještě roh proti hostům.
     
    14
    Lorenzo Pellegrini (AS Řím) umístil míč k první tyči, Glik tečoval balón hlavou při souboji s Cristantem. Opět roh pro favorita zápasu.
     
    14
    Henrich Mchitarjan (AS Řím) prohrál jeden na jednoho u levé lajny, ale domácí poté donutili k chybě rozehrávajícího Daba.
     
    15
    Gianluca Mancini (AS Řím) byl hodně důrazný zprava proti Foulonovi. Nicméně podle mínění hlavního arbitra se jednalo o zákrok z kategorie čistých.
     
    16
    Gianluca Caprari (Benevento) podkopl Santona, který rozehrával z pravé strany a domácí postupují na svou útočnou polovinu.
     
    17
    Leonardo Spinazzola (AS Řím) si nepřišel na beka na levé straně, posléze vhazoval pod sebe na nohu Veretouta.
     
    18
    Hostům byl odmávaný ofsajd, ale vypadalo to, že se hráč v době přihrávky nacházel na své obranné polovině, takže zřejmě chyba pomezního rozhodčího.
     
    19
    Hosté ještě nevystřelili na branku, ale přesto v hlavním italském městě vedou. Zejména v defenzivě působí velice dobrým dojmem a domácí celek prakticky nepustili k zakončení na gólmana Montipa.
     
    20
    Jordan Veretout (AS Řím) namazal Caprarimu a ten rozjel útok po levé straně, poté podržel balón a počkal na podporu spoluhráčů.
     
    20
    Leonardo Spinazzola (AS Řím) odhlavičkoval balón na pravé straně před Ionitou, bude to první roh nováčka Serie A v tomto střetnutí.
     
    21
    Po rozehře nakrátko přiletěl balón do vápna nejprve z levačky Falquého a poté z levé strany, ten už si stáhl do rukavic Mirante.
     
    22
    Lorenzo Pellegrini (AS Řím) zrychlil hru křižnou nahrávku na pravou stranu, tu vystihl bek a následoval faul Pellegriniho po ztrátě balónu.
     
    23
    Lorenzo Pellegrini (AS Řím) udělal obrovskou chybu v rozehrávce a Mancini všechno hasil ve svém vápně., kde hodně hořelo.
     
    24
    Henrich Mchitarjan (AS Řím) centroval zleva k delší tyči a při pokusu hlavou Pellegriniho o zem do koše brankáře se AS dožadovalo penalty za ruku!
     
    25
    Omluva! Byl to Pedro, kdo centroval z levé strany a Mchitarjan zakončoval. Zdálo se, že se balón dotkl levé ruky bránícího Foulona. Tohle by mohla být penalta!
     
    26
    Hlavní rozhodčí stále debatuje s kolegou u videa.
     
    27
    Daam Foulon (Benevento) ukazuje, že se balónu dotkl ramenem a rozhodčí dává nakonec najevo, že se penalta kopat nebude.
     
    27
    Bryan Dabo (Benevento) si vynutil faul Veretouta, když se otáčel. AS nesouhlasí.
     
    28
    Zajímavý míč na levou stranu prodloužil Santon na roh.
     
    29
    Pedro (AS Řím) dostal míč na pravé straně, v šestnáctce si jej proti Foulonovi hodil na levačku a pálil o fous vedle zadní tyče. Nezbylo mu tak nic jiného než schovat hlavu do dlaní.
     
    30
    Edin Džeko (AS Řím) byl na levé straně zasažen zezadu do pravé nohy. Pasquale Schiattarella dostává poslední varování. Příště to bude za žlutou kartu.
     
    30
    Lorenzo Pellegrini (AS Řím) se rozhodl pro centr do pravé poloviny vápna, posléze při odrazu balónu v šestnáctce promáchl Santon. I tak byl mávaný ofsajd.
     
    31
    AS Řím právě vstřelil branku!
    AS si to zasloužilo za tlak v posledních minutách. Všechno to začalo ziskem míče na polovině hřiště, kdy se hosté dožadovali odpískání faulu. Akce pokračovala a Džeko hezky postrčil míč na levou stranu do druhé vlny. Následně přišla Spinazzolova nahrávka pod sebe. Pellegrini trefil pouze Schiattarellu, ale ještě dokázal odražený míč sklepnout nataženou pravou nohou na penaltu pro levačku PEDRA a ten k pravé tyči za svého pohledu překonal skákajícího Montipa.
    31. PEDRO - 1:1
     
    32
    Pasquale Schiattarella (Benevento) dostal kartu za protesty po obdrženém gólu.
     
    33
    Roger Ibañez (AS Řím) je dalším karetně potrestaným hráčem po faulu na pravé straně na Daba.
     
    35
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Brankář Mirante rozehrál na pravou stranu na Mchiatrjana a ten přihrál křížem přes dvěma beky na levou stranu, kde rozběhnutý EDIN DŽEKO obstřelil pravačkou k druhé tyči bezmocného Montipa a AS otáčí vývoj zápasu.
    35. Edin DŽEKO - 2:1
     
    37
    Tečovaný centr Falquého z pravé strany končí na hlavě beka u přední tyče.
     
    38
    Pasquale Schiattarella (Benevento) má poněkolikáté problémy s nosem a to klidně může znamenat první střídání hostujícího celku.
     
    39
    Pasquale Schiattarella (Benevento) se vrací na hřiště po ošetření a kouč Inzaghi ještě střídat nebude.
     
    40
    Hlavní rozhodčí celkem hru pouští a nepíská úplně každý zákrok, což je dobře.
     
    41
    Edin Džeko (AS Řím) absolvoval souboj s Letiziou na levé straně, Leonardo Spinazzola bude poté vhazovat.
     
    42
    Daam Foulon (Benevento) byl faulovaný u levé postranní čáry.
     
    42
    Roger Ibañez (AS Řím) přetlačil Letiziu a následně si ve vápně zakřičel brankář Mirante.
     
    43
    Hosté volí postupný útok.
     
    44
    Gianluca Lapadula (Benevento) byl na pravé straně přistižen v ofsajdu.
     
    45
    Stejně jako Džeko u pár sekund později, rozehrávat tak bude Montipo z hostujícího vápna.
     
    45
    Kamil Glik (Benevento) překazil na posledním obránci přihrávku z levé strany na střed na Džeka.
     
    45+1
    Tři minuty se nastavují!
     
    45+1
    Lorenzo Pellegrini (AS Řím) fauloval Schiattarellu zezadu na polovině hřiště.
     
    45+2
    AS Řím právě vstřelil branku, která nakonec neplatí!
    Pellegrini si narazil se Spinazzolou a nakonec centroval šajtlí z levé strany, balón propadl, ale Džeko ho potom vrátil do šestnáctky. Po posunutí Pedra poslal Cristante míč zprava do malého vápna, kde Henrich Mchiatrjan přetlačil Letiziu a ve skluzu skóroval do prázdné branky.

    Rozhodčí ale posléze gól odvolal, protože situaci předcházel ofsajd Spinazzoly v levé části hrací plochy.
    45+2. Mchitarjanův gól neplatil pro ofsajd
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Zajímavý první poločas. Ve valné části jsme sledovali vyrovnaný fotbal. Hosté šli do vedení, když Mancini přizvedl nešťastně pokus Caprariho k zadní tyči své branky a přehodil Miranteho. Benevento bylo takových pětadvacet minut výborné. Skvěle bránilo. Nicméně poté AS přebralo iniciativu a dvěma góly během čtyři minut otočilo vývoj střetnutí. Nejprve se prosadil Pedro po sklepnutí Pellegriniho na penaltu. Vzápětí rychlý brejk, který začal brankář Mirante, zakončil Džeko obstřelem Mantipa ke vzdálenější tyči. Závěr poločasu patřil hlavně domácím a ti ještě jednou pokořili hostujícího brankáře, jenže gól Mchitarjana nakonec neplatil pro ofsajd.
     
    Statistiky prvního poločasu
    Držení míče v procentech – 59:41
    Střely na branku – 4:1
    Střely mimo branku – 3:0
    Rohy – 4:2
    Fauly – 7:4
    Ofsajdy – 4:4
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Iago Falqué, přichází Roberto Insigne.
     
    46
    Henrich Mchitarjan (AS Řím) leží na zemi, Mirante tak zakopává balón.
     
    47
    Vše v pořádku můžeme pokračovat.
     
    48
    Daam Foulon (Benevento) se držel za obličej, ačkoliv se jej Džeko před hostující brankou ani nedotkl. Tak či onak – není důvod, proč by měl Foulon simulovat. Naštěstí je i on v pohodě.
     
    49
    Gaetano Letizia (Benevento) pokazil pas zleva na Schiattarellu a balónu se chopil Henrich Mchitarjan, ten ale z osy hřiště překopl bránu.
     
    50
    Antonio Mirante (AS Řím) signalizuje, že , že se nedotkl přízemního pokusu Caprariho z pravé strany k bližší tyči. Opakované záběry mu dávají za pravdu. Hosté nesouhlasí, ale hráči samozřejmě nemají možnost vidět to, co televizní diváci.
    50. Gianluca Caprari (BNT)
     
    51
    Henrich Mchitarjan (AS Řím) neprošel po nahrávce Cristanteho přes protihráče na levé straně a Pedro se posléze dopustil faulu.
     
    52
    Gianluca Caprari (Benevento) udělal chybu na středu, ale následný kontr skončil tím, že se Džeko neobešel hostujícího fotbalistu na pravé straně.
     
    53
    Penalta pro hosty!
     
    53
    Tak tohle si brankář Mirante a Veretout (AS Řím) za rámeček nedají. Vůbec se nedohodli při Miranteho rozehrávce nohama na střed a Veretout poté šlápl na kopačku Ionity. Tady není o čem.
     
    53
    Jordan Veretout (AS Řím) vidí kartu za penaltový zákrok.
     
    55
    Gianluca Lapadula (Benevento Calcio) neproměňuje pokutový kop. Mirante šel na svou pravou stranu a vyrazil balón.
     
    55
    Benevento právě vstřelilo branku!
    Antonio Mirante (AS Řím) vyrazil penaltu na brankářovu pravou stranu, jenže s dorážkou křížem z levé strany z kopačky exekutora pokutového kopu GIANLUCY LAPADULY už nemohl vůbec nic dělat. Velká klika pro hosty.
    55. Gianluca LAPADULA - 2:2
     
    58
    Lorenzo Pellegrini (AS Řím) zablokoval zády střelu Džeka při rychlém brejku po levé straně. Navíc byl tou dobou v hostujícím vápně v ofsajdu, což neuniklo pozornosti pomezního sudího.
     
    59
    Gianluca Caprari (Benevento) si zavázal tkaničky, ačkoliv hra plynula a domácí mužstvo rozehrávalo.
     
    60
    Edin Džeko (AS Řím) střílel z pravé strany vápna pouze do obránce. Ještě ale vhazuje Santon.
     
    61
    Hosté cítí šanci na obrat! Nyní rozebrali domácí defenzivu a po pasu zprava byl Lapadula sám na středu před Mirantem, ten jeho střelu z druhého doteku vyrazil a při dorážce za něj zaskočil ve skluzu Ibanez. Případný gól byl neplatil kvůli ofsajdu!
     
    63
    Insigneho centr zleva srazili domácí u bližší tyče do rukavic Miranteho.
     
    64
    Kamil Glik (Benevento) si počkal na centr Veretouta z pravé strany.
     
    65
    Davide Santon (AS Řím) získal roh po souboji s bekem v pravé části šestnáctky.
     
    65
    Edin Džeko (AS Řím) si našel centr Pellegriniho, ale zhruba na hraně malého vápna hlavičkoval nad branku.
     
    65
    Davide Santon (AS Řím) zastavil tvrdým zákrokem z pravé strany Caprariho a ani neprotestoval při udělení žluté karty.
     
    66
    Další penalta! Tentokráte pro domácí celek.
     
    67
    Pedro (AS Řím) běžel po pravé straně při křižné nahrávce, Foulon jej marně stíhal. Montipo mu ve velkém vápně chtěl zmenšit úhel, ale skočil pod nohy bývalého hráče Chelsea a Barcelony!
     
    67
    Pedro (AS Řím) ještě při dopadu na trávník zasáhl nohou hlavu hostujícího brankáře a ten je ošetřovaný.
     
    68
    Hostům se výrok hlavního rozhodčího vůbec nelíbí.
     
    69
    AS Řím právě vstřelil branku!
    JORDAN VERETOUT proměňuje penaltu pravačkou k levé tyči do protipohybu brankáře.
    69. Jordan VERETOUT - 3:2
     
    71
    Artur Ionita (Benevento) si vyměnil míč se spoluhráčem, ale následně měl proti sobě na pravé straně Ibaneze.
     
    72
    Bryan Dabo (Benevento) otřel balón patou z levé strany o Pellegriniho a uvidíme roh.
     
    72
    Gianluca Caprari (Benevento) nastřeloval balón na přední tyč, hosté se nedostali k zakončení.
     
    73
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Jordan Veretout, přichází Gonzalo Villar.
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Davide Santon, přichází Bruno Peres.
     
    74
    Pedro (AS Řím) udělal kličku zprava na střed, roztáhl hru na levou stranu na Spinazzolovi, ten měl dobrou rychlost a postaral se o rohový kop.
     
    75
    Balón měl hezkou faleš a šel k zadní tyči, kde střílel hlavou křížem Ibanez a balón se odrazil krásně pro zakončení Džeka z jedničky, ten spálil tutovku z bezprostřední blízkosti. Víceméně trefil brankáře.
     
    75
    Loženka i před Mirantem! Ionita se přehozením míče v levé polovině vápna na pravou nohu zbavil Ibaneze a po zemi minul těsně kratší tyči.
     
    75
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Bryan Dabo, přichází Riccardo Improta.
     
    77
    Gaetano Letizia (Benevento) se snažil zakončovat z pravé strany, ale zasáhl balón nečistě.
     
    77
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Hostující obrana propadla! Po křižném pasu na levou stranu běžel Mchitarjan po levé straně do situace tři na nikoho, nahrál zleva na střed a EDIN DŽEKO před prázdnou bránou snad ani nemohl zaváhat.
    77. Edin DŽEKO - 4:2
     
    78
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Roger Ibañez, přichází Maraš Kumbulla.
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Pedro, přichází Carles Pérez.
     
    80
    Daam Foulon (Benevento) neměl komu při autu z levé strany a podle toho to také dopadlo.
     
    81
    Carles Pérez (AS Řím) se vložil do narážečky Foulona s Caprarim na levé straně.
     
    81
    AS nepouští Benevento k balónu.
     
    82
    Henrich Mchitarjan (AS Řím) poslal míč na konci kombinace tvrdou střelou z levé strany šestnáctky vedle přední tyče.
     
    82
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Gianluca Lapadula, přichází Marco Sau.
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Pasquale Schiattarella, přichází Përparim Hetemaj.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Daam Foulon (Benevento Calcio).
     
    83
    Hosté úplně nezachytili rychlý kontr soupeře a po nahrávce zprava na zadní tyč byl Mchiatrjan naprosto sám před brankářem, jenže zakončil nad břevno!
     
    85
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Edin Džeko, přichází Borja Mayoral.
     
    85
    Edin Džeko (AS Řím) předal pásku Pellegrinimu a Borja Mayoral právě zažívá debut v domácím dresu, což oceňuje hlouček fanoušků AS.
     
    86
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Daam Foulon, přichází Christian Maggio.
     
    86
    Riccardo Improta (Benevento) vyskočil při rohu zprava na první tyč, ale umístil balón vedle brány.
     
    87
    Gaetano Letizia (Benevento) našel z levé strany jen kopačku bránícího fotbalisty.
     
    88
    Obránce vypíchl míč Insignemu na pravé straně, ale hosté ještě svírají domácí celek.
     
    89
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Cristante si dovolil při rozehrávce kličku mezi Sauem a ještě jedním hostujícím hráčem. Přihrál křížem na pravou stranu do druhé vlny, kde nabíhal CARLES PÉREZ. Ten obešel dva, nebo dokonce tři soupeře, dostal se na střed a po zemi levačkou k pravé tyči zvýšil na 5:2.
    89. Carles PÉREZ - 5:2
     
    90+1
    Rozhodčí přidal tři minuty!
     
    90+2
    Gaetano Letizia (Benevento) přihrával z levé strany, ale balón sebral protihráč.
     
    90+3
    Domácí tým kombinuje a ještě zaútočí.
     
    90+3
    Zdá se, že už AS dohraje utkání s míčem na kopačkách.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 6:4. Fauly: 17:7.
     
    Ve velice zajímavém duelu se AS dost nadřelo na tři body proti nováčkovi z Beneventa, který se nemá zač stydět. Sledovali jsme víceméně vyrovnané střetnutí. Hosté mohou litovat, že za stavu 2:2, kdy AS znervóznělo a hrál se skvělý fotbal nahoru-dolů neproměnili své další šance. Tu největší měl (zřejmě) Lapadula, který byl sám před Mirantem, ale ani nadvakrát jej nepřekonal. Onen Lapadula využil penalty, kterou domácí doslova darovali hostům. Konkrétně dvojice Mirante – Veretout se absolutně nedohodla při rozehrávce a Veretoutův šlapák správně posoudil rozhodčí Ayroldi jako penaltový. Lapadulovu penaltu sice brankář vyrazil, ale na dorážku už nedosáhl.

    Veretout následně odčinil svou chybu a mohl hlavně poděkovat Pedrovi. Ten si naběhl na křižnou nahrávku do druhé vlny a ve vápně mu skočil brankář Montipo pod nohy. Pískala se tak další penalta, kterou Veretout poslal do protipohybu brankáře. Vzápětí AS přidalo gól na 4:2 ze situace tři na nikoho. Tím se uklidnilo a ve zbytku duelu nepřipustilo komplikace. Každopádně nic jednoduchého pro domácí a Benevento po návratu do Serie A působí velice dobrým dojmem.
     
    Fanklub defenzivního fotbalu nebude mít radost z dnešního programu Serie A, protože ve všech pěti duelech padly alespoň čtyři branky.
     
    Edin Džeko v 85. minutě vystřídal Borju Majorala a ten tak má za sebou debut za AS po přesunu z Realu Madrid.
     
    Benevento čeká příští neděli domácí utkání proti Neapoli. AS ve čtvrtek vstoupí do základní skupiny Evropské ligy (v srpnu vypadlo s pozdějším vítězem Sevillou v osmifinále) na půdě švýcarského týmu Young Boys Bern a v pondělí se poté v souboji dvou italských pohárových zástupců představí na San Siru proti AC Milán.
     
    Děkujeme za pozornost, dobrou noc. (23:02:32)

    Vít Muzikář

    Góly: 31. Pedro (Lorenzo Pellegrini), 35. Džeko (Mchitarjan), 69. Veretout (pen.), 77. Džeko (Mchitarjan), 89. C. Pérez (Cristante) – 5. Caprari (Foulon), 55. Lapadula

    Karty:   33. Ibañez (ASR), 53. Veretout (ASR), 65. Santon (ASR) – 32. Schiattarella (BNT), 82. Foulon (BNT)

    Nepremenená penalta: 55. Lapadula (BNT), brankár Mirante zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 6:4. Fauly: 17:7.
    AS Rím: Mirante – Mancini, Cristante, Ibañez (78. Kumbulla) – Santon (73. Peres), Lorenzo Pellegrini, Veretout (73. Villar), Spinazzola – Pedro (78. C. Pérez), Mchitarjan – Džeko (C) (85. B. Mayoral).
    Náhradníci: Pau López, Boer – Villar, Fazio, Darboe, C. Pérez, Zalewski, Peres, Juan Jesus, B. Mayoral, Kumbulla.

    Benevento Calcio: Montipò – Letizia, Glik, Caldirola (C), Foulon (86. Ch. Maggio) – Ionita, Schiattarella (82. P. Hetemaj), Bryan Dabo (75. Improta) – Falqué (46. R. Insigne), Caprari – Lapadula (82. Sau).
    Náhradníci: Manfredini, Lucatelli – Pastina, Improta, Ch. Maggio, Tuia, P. Hetemaj, R. Insigne, Basit, Di Serio, Tello, Sau.

    Rozhodca: Ayroldi – Giovane, Galetto