Kolín nad Rýnom – Frankfurt 1:1 (kon.) | Schalke – Union Berlín 1:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
1:1 (0:0)
1. FC Union Berlín
Nedeľa 18.10.2020, 18:00 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:03:38)
     
    Držanie lopty: 54 % : 46 %.
    Strely na bránu: 4:7.
    Strely mimo: 4:6.
    Rohy: 5:7.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 7:13.
     
    Schalke predviedlo v porovnaní s predošlými zápasmi o niečo lepší výkon, ani dnes sa ale zo zisku troch bodov neradovalo. Hostia otvorili skóre zásluhou Friedricha a domácim trvalo dlho, než sa z tohto úderu otriasli. Postupne však svoju útočnú aktivitu zvyšovali a získali územnú prevahu, ktorú využil na vyrovnávajúci gól Paciência. Schalke sa s blížiacim sa záverom zápasu tlačilo viac a viac dopredu, hostia ale domácich disciplinovaným výkonom v obrane udržali na dištanc od svojej brány a už ich nepustili prakticky k ničomu. Schalke tak získava prvý bod v novej bundesligovej sezóne, celkovo však nevyhralo už 20. zápas za sebou a po 4 kolách je v tabuľke na predposlednom 17. mieste. Union získal svoj 5. bod a je na 10. mieste.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Trimmelov center zo štandardky na zadnú tyč odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Schalke, lopta sa ale odrazila naspäť k hosťom. Center na Awoniyiho potom skončil mimo domácej brány i útočníka Unionu.
     
    90+2
    Striedanie v tíme 1. FC Union Berlín: z ihriska odchádza Marius Bülter, prichádza Kejta Endo.
     
    90+2
    Práve Sané potom fauloval na vlastnej polovici, keď zasiahol vo vzdušnom súboji rukou do tváre Awoniyiho. Priamy kop pre Union Berlín.
     
    90+1
    Bin Tálibov center doletel do stredu pokutového územia hostí, kde sa k hlavičke pretlačil Sané. I on ale namieril len na brankára Lutheho.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90
    Trimmel v súboji o loptu na ľavej strane vlastnej polovice skočil na nohu Schöpfovi. Ďalšia štandardná situácia pre Schalke.
     
    89
    K centru Mascarella sa v šestnástke Unionu pretlačil Nastasić, ktorý však hlavičkoval len priamo do rúk pripraveného brankára hostí Lutheho.
     
    88
    Skrzybski si spracoval Nastasićov nákop na pravé krídlo a obhodil si Bültera. Práve Bülter ho potom musel zraziť na trávnik, čím dal Schalke štandardku.
     
    87
    Union zatiaľ veľmi dobre bráni v závere zápasu. Domáci sa dostávajú na útočnú polovicu len s veľkými problémami.
     
    86
    Gentner vystihol Nastasićovu rozohrávku a vyrazil do rýchleho protiútoku. Prihrávkou z ľavej strany hľadal v šestnástke Schalke Awoniyiho, ten ale túto prihrávku nedokázal spracovať.
     
    85
    Hostia vytlačili domácich na ich polovicu ihriska, kde si loptu prihráva obranná štvorica Schalke. Union drží obranné postavenie.
     
    83
    Žltú kartu za zdržiavanie hry pri autovom vhadzovaní hostí dostáva Amín Harít (FC Schalke 04).
     
    82
    Schöpf sa hneď zapojil do útoku Schalke, keď prihrávkou z ľavej strany našiel pred šestnástkou nepokrytého Mascarella. Jeho strelu zrazil na rohový kop Knoche.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Benito Raman, prichádza Alessandro Schöpf.
     
    80
    Po dlhej dobe sa k postupnému útoku na útočnej polovici dostali hostia. Awoniyi si nabehol na Ingvartsenovu prihrávku medzi domácich stopérov, lopta mu ale vôbec nesadla a slabou strelou ju poslal do stredu brány na gólmana Rönnowa.

    Michal Sadlek

    Góly: 69. Paciência – 55. Friedrich

    Karty:   71. Skrzybski (SCH), 77. Paciência (SCH), 83. Harít (SCH) – 74. Prömel (UNB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:13.
    FC Schalke 04: Rönnow – Ludewig, Nastasić, Sané, Oczipka – Mascarell (C), bin Tálib – Skrzybski, Bozdogan (61. Harít), Raman (82. Schöpf) – Ibišević (56. Paciência).
    Náhradníci: Langer – Mendyl, Stambouli, Thiaw, Harít, Schöpf, Matondo, Kutucu, Paciência.

    1. FC Union Berlín: Luthe – Trimmel (C), Friedrich, Knoche, Lenz – Andrich, Prömel – Becker (77. Gentner), M. Kruse (77. Ingvartsen), Bülter (90+2. Endo) – Pohjanpalo (67. Awoniyi).
    Náhradníci: Karius – Ryerson, Hübner, Griesbeck, Gentner, Awoniyi, Endo, Ingvartsen, Teuchert.

    Rozhodca: Ittrich – Thielert, Dietz

    Diváci: 300