Kolín nad Rýnom – Frankfurt 1:1 (kon.) | Schalke – Union Berlín 1:1 (kon.)
koniec
1. FC Kolín nad Rýnom
1:1 (0:1)
Eintracht Frankfurt
cz Nedeľa 18.10.2020, 15:30 • RheinEnergie Stadion, Kolín nad Rýnem • Nemecká Bundesliga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:30:48)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:12. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 19:18.
     
    V zápase německé Bundesligy mezi Kolínem nad Rýnem a Frankfurtem si oba celky spravedlivě rozdělily body za remízu 1:1. První branku vstřelili hosté, a to v nastaveném čase prvního poločasu, kdy nařízenou penaltu proměnil s velkým přehledem André Silva. Domácí ovšem gól do šatny nepoložil a v úvodu druhé půle přišlo vyrovnání, po centru Ehizubueho vstřelil svůj první gól v novém působišti slovenský fotbalista Ondrej Duda. Frankfurt ještě zkoušel získat vedení zpátky na svou stranu, avšak druhý zásah nepřidal, v největší šanci Younesovu střelu zastavil skvěle postavený Czichos. Svěřenci kouče Hüttera zůstávají i po čtvrtém kole neporaženi, remíza znamená posun na čtvrtou pozici. Naopak Kolín získal do tabulky první bod.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Anthony Modeste ještě v posledních vteřinách zápasu vypálil dalekonosný projektil, proti kterému Trapp nemusel zasahovat, pouze kontroloval let balónu vedle levé tyčky.
     
    90+2
    Odražený balón po obranném zákroku Czichose napálil Martin Hinteregger z voleje vší silou směr brána. Pokus postrádal přesnost, cílové zařízení minul o několik metrů.
     
    90+1
    Nově příchozí Anthony Modeste možná mohl rozhodnout, pokud by centr zleva doputoval až na hlavu francouzského útočníka. Před ním ovšem dobře zasáhl Rode, který hlavou přizvedl míč mimo soupeřův dosah.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Sebastian Andersson, přichází Anthony Modeste.
     
    88
    Martin Hinteregger standardku zbytečně uspěchal, rozehrál na krátko. Touré s přihrávkou nepočítal, kulatý nesmysl mu projel pod nohou mimo hrací plochu.
     
    88
    Střídající Amin Younes hýří aktivitou, občas se však snaží až příliš. Jako třeba teď, kdy ještě zkusil vyhrát předem ztracený souboj. Jenže místo balónu sestřelil Wolfa a vysloužil si žlutou kartu.
     
    87
    Zbytečný faul předvedl na polovině hřiště Jannes-Kilian Horn proti Kamadovi, jenž v době prohřešku neměl balón plně pod kontrolou.
     
    86
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází André Silva, přichází Aymen Barkok.
     
    85
    Odvážný průnik Andrého Silvy mezi pěticí protihráčů. Portugalský útočnník udržel míč na kopačkách po celou dobu akce, ve finále ovšem zakončoval ze záklonu a vysoko nad.
     
    84
    Amin Younes hýří velkou aktivitou. Znovu vyzkoušel zleva sběhnout na střed do palebné pozice, ale Schirí ho dobře vystál a pokus zblokoval.
     
    83
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Kingsley Ehizibue, přichází Benno Schmitz.
     
    82
    Levý křídelník Ismail Jakobs ještě zaspritnoval a podle pomezního stihl balón na hrací ploše, ačkoli obránci pořádně protestovali. Andersson vyskočil příliš brzy, balón proletěl nad jeho hlavou.
     
    81
    Zajímavý signál z rohového kopu předvedli fotbalisté Frankfurtu. Za šestnáctku dostal nahrávku Ilsanker, který místo zakončení ještě nahrával do přehuštěného prostoru. Bornauw čistě odzbrojil Abrahama.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. V Kolíně nad Rýnem nadále panuje vyrovnaný stav, šanci na vítězství tak mají stále oba týmy.
     
    79
    Amin Younes si sběhl do šestnácky, kam mu poslal přihrávku Rode. Němec si zpracoval míč do pohybu, střelecký pokus zblokoval dobře postavený Czichos.
     
    78
    Mizerná malá domů v podání Tourého, který poslal balón přímo do míst, kde po předhcozím souboji ležel Jakobs. Ten ve složité pozici napálil gólmana do hrudi.
     
    77
    To se nestalo. Salih Özcan dal svému centru přílišnou výšku, míč proletěl vysoko nad hlavami všech přítomných fotbalistů ve vápně.
     
    76
    V krátkém časovém sledu druhý Younesův prohřešek, tentokráte podstatně blíže bráně a proti Wolfovi. Kolín může znovu zahrozit ze vzduchu.
     
    75
    Podle očekávání je po příchodu na trávník Younes hodně vidět. Teď na sebe upozornil v negativním světle, když při presinku fauloval Czichose.
     
    74
    Příležitost rovněž na domácí straně, a to opět ze vzduchu. Proti centrovanému balónu vyskočil nejvýše Andersson, kulatý nesmysl poslal přímo do Trappových rukavic.
     
    73
    Younes o sobě dal poprvé vědět. Z levé strany si naběhl s míčem více na střed, technickou ránu na přední tyč zastavil domácí gólman pomocí robinzonády.
     
    72
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Ondrej Duda, přichází Salih Özcan.
     
    71
    Nebyl to Younes, nýbrž Dajči Kamada, jenž mohl být hrdinou okamžiku. Na středu dostal moře volného času, zakončení k pravé tyči vyrazil připravený Horn.
     
    70
    Na posledních dvaceti minut dostal důvěru trenéra Hüttera Amin Younes, posila z Neapole. Tento Němec by klidně mohl být klíčovým faktorem.
     
    69
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Steven Zuber, přichází Amin Younes.
     
    68
    Frankfurt usiluje o zklidnění hry, což zatím vychází. Fotbalisté v černých dresech přestali spěchat, kombinaci založili od vlastního gólmana.
     
    67
    Dění na hřišti nabírá na obrátkách. Oba celky útočí, ale občas zapomínají na domácí vrátka. Do těch domácích nyní vnikl Dost, z velkého úhlu minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    66
    V tomto případě Andersson neprotestoval, by si totiž moc dobře vědom svého ofsajdového postavení. Za posledním Hintereggerem byl minimálně o metr.
     
    65
    Svěřenci kouče Gisdola začínají přitápět pod kotlem. Jakob si narazil s Rexhbecahem a odcentroval. Přes Anderssonem v posledním okamžiku zakročil ve skluzu Abraham.
     
    64
    Třetí žlutá karta utkání, druhá do domácích řad. Levý obránce Jannes-Kilian Horn podcenil rychlost Ilsankera, vzápětí ho úmyslně stáhl k zemi.
     
    63
    Ondrej Duda měl na hlavě druhý gól! Proti centru sice musel na zem, avšak balón trefil ideálně pod břevno. Kevin Trapp ovšem předvedl parádní zákrok levou rukou.
     
    62
    Sebastian Andersson nesouhlasí s rozhodnutím čárového, jehož zdvižený praporek signalizoval ofsajdové postavení forwarda. Švéd se však s výrokem bude muset smířit.
     
    61
    Fotbalisté v bílých dresech hrají o poznání sebevědoměji. Stoper Rafael Czichos si jako poslední hráč dovolil odvážnou, ale úspěšnou kličku proti Dostovi.
     
    60
    Hodina utkání je pryč, avšak ještě třicet minut zbývá. V Kolíně zatím panuje nerozhodný výsledek, Ondrej Duda vrátil domácí zpátky do hry o bodový zisk.
     
    59
    Kolín útočil na obrat. Z pravé strany odcentroval Wolf a Andersson by nejspíše halvičkoval, pokud by včas nevyběhl Trapp.
     
    58
    Kamada dnes patří k nejlepším hráčům na trávníku. Právě on založil další rychlou akci hostů, nahrávku na Silvu špičkou kopačky pozěmnil Bornauw.
     
    57
    Středopolař Rode, který si v průběhu kariéry vyzkoušel angažmá jak v Bayernu, tak v Borussi Dortmund, hledal v šestnáctce Silvu. Hlavička ze záklonu zamířila nad bránu.
     
    56
    Pokus dobrý, avšak hlavní arbitr na situaci dobře viděl a simulování Jakobse ponechal bez povšimnutí. Křídelníkovi klidně mohl udělit i žlutou kartu.
     
    55
    Dajči Kamada si troufl na přímé zakončení a střela nebyla vůbec špatná. Horn reagoval hodně pozdě, k jeho štěstí míč proletěl vedle jeho pravé tyče.
     
    54
    Frankfurt bude ít možnost odpovědět ze standardní situace. Pár metrů za šestnáctkou Czichos nedovoleně srazil k zemi Ilsankera.
     
    52
    Köln právě vstřelil branku!
    Zničehonic přichází vyrovnání! Kingsley Ehizibue si v obrovské rychlosti dokázal po lajně hodit balón kolem Hintereggera, aby poté odcentroval přesně do míst, kam si nabíhal OONDREJ DUDA. Slovenský fotbalista z jedničky poslal balón za záda Trappa, jenž míč ještě tečoval, ale nedokázal jej ztlumit dostatečně.
     
    51
    Pěknou narážečku středem předvedli Rode s Ilsankerem. Druhý jmenovaný následně hledal za obranou Dosta, toho pokryl Horn.
     
    50
    Opět v akci Kamada, tentokráte v roli nahrávajícího fotbalisty. Pod sebe připravil dobrou palebnou pozici pro Silvu, dělovka z voleje trefila blokujícího protivníka.
     
    49
    Pěkný přízemní centr obdržel zprava Dajči Kamada. Japonce sice zradilo zpracování, avšak stejný hráč dostal druhou příležitost, z otočky zamířil těsně nad.
     
    48
    Rafael Czichos na nic nečekal a dlouhým nákopem hledal Anderssona. Ten nedokázal přeskočit Zubera, naopak ho fauloval.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky pokračují v původním rozpoložení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
     
    Frankfurt po prvním poločase vede na stadiónu Kolína nad Rýnem nejtěsnějším možným rozdílem, a to zásluhou proměněné penalty v nastaveném čase. Hlavní rozhodčí nejprve zákrok Bornauwa přešel bez zapískání, avšak po shlédnutí opakovaného záběru názor přehodnotil. André Silva následně promenil penaltu s velkým přehledem. Jinak sledujeme poměrně nazáživné utkání, kromě penalty těžko vypíchnout jiný důležitý moment.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Gól do šatny je určitě vítanou pomocí pro favorita zápasu. Exekutor penalty ANDRÉ SILVA zachoval chladnou hlavu, balón umístil po zemi k pravé tyči. Horn trefil směr, přesto neměl šanci zasáhnout.
     
    45+1
    Jablonskému stačil jediný záběr k tomu, aby nařídil pokutový kop ve prospěch Frankfurtu.
     
    45
    Arbitr konzultoval předchozí situaci s videorozhodčím, celou situaci si teď jde zpětně prohlédnout na obrazovku!
     
    44
    Forward Bas Dost mohl střílet, ale nesobecky ještě přihrál doleva lépe postavenému Dajčimu Kamadovi. proti tomu zakročil na hranici pravidel Bornauw. Rozhodčí penaltu nepíská.
     
    43
    Z předchozí situace frustrovaný Wolf si vybil zlost na Abrahamovi. Toho nesmyslně dohrál, navíc šel šlapákem napřed. Jablonski vyslovil německému fotbalistovi varování.
     
    42
    Ismail Jakobs zatím dělá hostující defenzivě největší problémy. Zleva opět utekl Tourému a centroval do vápna. Hinterreger trestuhodně minul balón, s čímž původní adresát vůbec nepočítal a jen sledoval, jak míč letí kousek od jeho pravé nohy do autu.
     
    41
    Sebastiaan Bornauw rozdává lokty jedna radost. Tentokráte zasáhl horní končetinou Silvu, i v tomto případě sudí nebezpečné počínaní stopera ignoroval.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se úvodního gólu nebo půjdou celku do kabin za bezbrankového stavu?
     
    39
    Levé křídlo Kolína využilo vysokého zryhlení a unikl Abrahamovi. Naneštěstí pak odcentroval jenom na horní síť.
     
    38
    Martin Hinteregger se vytáhl proti Dudovi, kterého pořádně znejistil. Slovenský ofenzivně laděný záložník rychle nahrál do lajny Jakobsovi.
     
    37
    Každopádně nic takového se nestalo, protože na spoluhráče zařval Rafael Czichos. Zkušený třicetiletý Němec stál hned za Rexhbecajem, jeho zaváhání napravil.
     
    36
    Elvis Rexhbecaj chtěl hrát tělem, jenže neodhadl obraz balónu, který tak minul. Nechybělo mnoho, aby dal ruku od těla a tím případně riskoval kartu žluté, možná i červené barvy.
     
    35
    Bas Dost naštěstí vypadá v pohodě, bez zranění. Kvůli ošetření sice musel za postranní čáru, kde ovšem zoufale mává rukou na rozhodčího, aby jej pustil zpět na hřiště.
     
    34
    Hlavní rozhodčí Jablonski nechal pokračovat ve hře. Tedy do té doby, než hru nepřerušil kvůli nezvedajícímu se útočníkovi. Žádný trest pro domácího obránce se nechystá.
     
    33
    Po hlavičkovém souboji zůstal na trávníku ležet Bas Dost. Opakované záběry ukázaly, že ho Sebastiaan Bornauw zezadu trefil loktem.
     
    32
    S útočnou agresivitou to přehnal Dajči Kamada. Při snaze o odebrání míče minul balón, naopak bolestivě přišlápl Jakobsovi pravou nohu.
     
    31
    Když ne příležitost, tak alespoň střela. za hranicí šestnáctky vypálil tvrdou ránu do středu brány André Silva, Horn bez větších potíží boxoval mimo hrací plochu.
     
    30
    Půl hodina zápasu je pryč, v Kolíne zatím panuje bezbrankové skóre. Více ze hry má Frankfurt, avšak na první pořádnou šanci čekáme marně.
     
    29
    Odvážné rozhodnutí Kingsleyho Ehizibuea. Ten místo odkopu pustil míč za sebe pro gólmana. Trapp sebral míč těsně před dotírajícím útočníkem.
     
    28
    Souboj u lajny vyzněl lépe pro domácího Mariuse Wolfa. Posila na hostování z Borussie Dortmund si pokryla balón a nechala se faulovat Tourém.
     
    27
    Hodně dlouho dopředu Bas Dost signalizoval průnikovou nahrávku na Dosta. To zaznamenal i bek Horn, jenž míč za záda nepustil.
     
    26
    Snad pět hlaviček za sebou nyní předvedli fotbalisté obou celků bez toho, aniž by balón spadl na zem. Na tu ho dostal až pohotový Hinteregger.
     
    25
    Hütterova družina nikam nespěchá, vědoma si dostatku času, který zbývá do konce utkání. Balón si několikrát vyměnila stoperská trojice.
     
    24
    Sebastian Andersson zabíhal za obranu, avšak pas Iljáse Schirího přišel příliš pozdě. V dobu, kdy švédský forward byl za posledním obráncem.
     
    23
    Středopolař Rode přneesl hru doprava, kde se pohyboval nikým neatakovaný Almamy Touré. Toho zradilo zpracování.
     
    22
    Povedený centr Kamady našel hlavu Abrahama, jenž z velké blízkosti trefil ruku Czichose. Určitě by se kopala penalta, pokud by stoper při výskoku soka nefauloval.
     
    21
    Dobrou práci odvedl Steven Zuber. Sám v blízkosti praporku stál čelem ke dvěma protivníkům. Jednoho z nich nastřelil a vybojoval roh.
     
    20
    Také domácí hráči umí házet dlouhé auty. Jmenovitě Elvis Rexhbecaj, jehož vysoký a dlouhý hod prodloužil Jakobs jen do rukavic brankáře.
     
    19
    Standardku rozehrál Duda. Jemný lob pohlídal Abraham, na zaváhání číhající Andersson musel zacouvat, aby vystoupil z ofsajdového postavení.
     
    18
    Žlutá karta i na druhá straně, zblízka si ji prohlédl Makoto Hasebe. Japonský obránce zvedl nohu příliš vysoko, šlapákem pak zasáhl Wolfa.
     
    17
    Za dlouhým obranným odkopem Bornauwa sprintoval Ondrej Duda. Dobře zareagoval brankář Trapp, před slovenským reprezentantem nahrál volnému spoluhráči.
     
    16
    Kolín nechce pouze bránit, jednou za časvyzkouší i přechod do rychlého protiútoku. Sebastian Andersson snahu zastavil zhruba v polovině, proti přečíslení raději otočil hru zpátky na obránce.
     
    15
    První žlutou kartu střetnutí si vysloužil Kingsley Ehizibue. Pravý bek na polovině hřiště úplně zbytečně dohrál předem dohraný souboj s Tourém.
     
    14
    Výborný obranný zákrok Rafaela Czichose možná zabránil velké příležitosti. Stoper ve skluzu sice trefil i Silvovy nohy, avšak jako první zasáhl balón.
     
    13
    Frankfurt zvolnil, snaží protivníka zaskočit trpělivou kombinací a útokem v nečekaný okamžik. Domácí defenziva se zatím přesunuje dobře.
     
    12
    Dlouhé autové vhazování Stevena Zubera do pokutového území nepřineslo kýžený efekt, protože Bas Dost na balón nedosáhl.
     
    11
    Útočník André Silva obšel dva protihráče, avšak neměl komu přihrát, proto musel držet míč pořád na kopačkách. Rychle se k němu stáhli další dva soupeři, proti nimž již byl Portugalec bezmocný.
     
    10
    Tentokráte si Jakobs počínal o poznání lépe. Po lajně utekl osobnímu strážci Tourému, jehož posléze nastřelil a získal autové vhazování.
     
    9
    Ismail Jakobs na sebe vzal příliš velké sousto. Sice si dokázal pěknou fintou přehodit balón přes Rodeho, jenže kulatý nesmysl vzápětí zpracoval až za postranní čárou.
     
    8
    Domácí hráči podnikli bleskový protiútok středem hřiště. Elvis Rexhbecaj nahrál do úniku Wolfovi, který si nepohlídal postavení s obrannou linií. Ofsajd.
     
    7
    Premiérový roh odvrátili svěřenci kouče Gisdola s velkým přehledem. Byl to stoper Sebastiaan Bornauw, jenž vyšplhal nejvýše.
     
    6
    na levé straně dostal hodně volného prostoru Steven Zuber. Centrem chtěl ve vápně oslovit Kamadu, za cenu rohového kopu odkopl míč do zámezí jakobs.
     
    5
    Zatím sledujeme opatrný úvod. Fotbalisté Kolína zůstávají na vlastní polovině a trpělivě brání snahy soupeře o vedoucí branku.
     
    4
    Tentokráte zachránil domácí mužstvo pozorný gólman Timo Horn. Kapitán vystartoval proti pasu Ilsankera, halvičkou odvracel před nabíhajícím útočníkem.
     
    3
    Hosté okamžitě začali útočit, jsou to oni, kdo plní roli favorita. Dajči Kamada hledal dlouhým nákopem Dosta, avšak dobře zareagoval Czichos.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílých dresech. Hostující Frankfurt pro dnešní střetnutí oblékl dresy barvy černé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn (C) – Ehizibue, Bornauw, Czichos, J.-K. Horn – Schirí, Rexhbecaj – M. Wolf, Duda, Jakobs – Andersson.
    Náhradníci: Zieler – Drexler, Katterbach, Limnios, Meré, Modeste, S. Özcan, Schmitz, F. Sörensen.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe, Hinteregger – A. Touré, Rode, Ilsanker, Zuber – Kamada – Dost, André Silva.
    Náhradníci: Schubert – Barkok, D. da Costa, Chandler, Kohr, Sow, Tuta, Hrustic, Younes.

    Rozhodčí: Jablonski – Grudzinski, Thomsen.
     
    Eintracht Frankfurt

    Fotbalisté Frankfurtu budou v utkání favoritem. Momentálně okupují pátou pozici, přičemž oproti většině konkurentů mají ještě zápas čtvrtého kola před sebou. Družina Rakušana Adiho Hüttera zatím marně čeká na svého přemožitele, po úvodní překvapivé domácí remíze 1:1 s Bielefeldem přišly výhry v Berlíně nad místní Herthou a doma s Hoffenheimem. Frankfurt ukazuje, že by letos klidně mohl zabojovat o pohárové příčky.
     
    1. FC Kolín nad Rýnem

    Cíl Kolínu nad Rýnem je jasný, udržet se v nejvyšší německé soutěži. Začátek sezóny však svěřencům kouče Gisdola vůbec nevyšel, po třech zápasech mají na kontě nuly, prohráli totiž s Hoffenheimem, Bielefeldem i Borusií Mönchengladbach. Především porážka s druhým jmenovaným nováčkem není úplně dobrou vizitkou. Každopádně netřeba klesat na mysli, sezóna je teprve na začátku a spolu s Kolínem jsou na nule další dva týmy.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné nedělní odpoledne! Vítám vás při sledování 4. kola německé Bundesligy, u zápasu mezi Kolínem nad Rýnem a Frankfurtem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Milan Huppert

    Góly: 52. Duda (Ehizibue) – 45+2. André Silva (pen.)

    Karty:   15. Ehizibue (KLN), 64. J.-K. Horn (KLN) – 18. Hasebe (FRN), 88. Younes (FRN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:12. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 19:18.
    1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn (C) – Ehizibue (83. Schmitz), Bornauw, Czichos, J.-K. Horn – Schirí, Rexhbecaj – M. Wolf, Duda (72. S. Özcan), Jakobs – Andersson (89. Modeste).
    Náhradníci: Zieler – Drexler, Katterbach, Limnios, Meré, Modeste, S. Özcan, Schmitz, F. Sörensen.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe, Hinteregger – A. Touré, Rode, Ilsanker, Zuber (69. Younes) – Kamada – Dost, André Silva (86. Barkok).
    Náhradníci: Schubert – Barkok, D. da Costa, Chandler, Kohr, Sow, Tuta, Hrustic, Younes.

    Rozhodca: Jablonski – Grudzinski, Thomsen