Čeljabinsk – Nižnekamsk 6:3 (kon.) | CSKA Moskva – D. Moskva 2:1 (kon.) | Čerepovec – Jekaterinburg 2:1 (kon.)
Dinamo Minsk – S.Moskva 0:3 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Neftechimik Nižnekamsk
cz Nedeľa 18.10.2020, 13:30 • Ledová aréna Traktor • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (16:05:53)
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Will (CLJ) výhra, 3 obdržené góly, úspěšnost zákroků 87,5%

    Tomáš Hyka (CLJ) 1+1, 7 střel na bránu, čas na ledě – 21:54.

    Lukáš Sedlák (CLJ) 1+1, 4 střely na bránu, 12/21 vyhraných vhazování, 2 hity, čas na ledě – 22:51.

    Libor Hudáčel (NIZ) 1+0, 2 střely na branku, 3/9 vyhraných vhazování, čas na ledě – 19:05.
     
    Dnešní utkání sledovalo 3025 diváků.
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 33 – 24
    Trestné minuty: 8 – 12
    Vhazování: 30 – 29
    Zblokované střely: 12 – 14
    Hity: 11 – 14
     
    Je konec! Domácí nakonec vítězně poměrně jasným výsledkem 6:3! Hosté na začátku poslední periody využili početní výhodu, když se parádní ranou trefil Libor Hudáček. Jenže to bylo od hostů vše. Za Čeljabinsk se poté ještě prosadil v početní výhodě krásno ranou Alexej Byvalcev, kterého pár minut před koncem zápasu následoval ranou zápěstím Jacob Berglund. Traktor dnes zvítězil naprosto zaslouženě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Jeden z hostí to chtěl vzít na sebe a vstřelit alespoň nějakou branku. V tu chvíli však dostal hit, po kterém puk ztratil. Zde vyhrají domácí o tři branky.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    58:08
    Nyní už je to opravdu jasné, Čeljabinsk bude z tohoto utkání brát dva body a ukazuje, že se s ním letos prostě počítat musí. Nehraje totiž vůbec špatně!
     
    57:28
    Maxim Grošev to vzal individuálně skrze střední pásmo, což se ukázalo jako dobrá varianta. Hosté se sice dostali k zakončení, jenže s tím Will potíže neměl.
     
    56:45
    Libor Hudáček si sjel z druhé vlny na přihrávku a zkoušel střelu někam na zadní tyč. Jeho pokus byl ale sražený obranou, nebyla to ale vůbec špatná střela.
     
    56:13
    Nižněkamsk už nemá moc času na vstřelení nějaké branky. Navíc se mu nepovedl přechod skrze neutrální třetinu, a tak musí touš znovu vybojovat.
     
    55:56
    Bulat Šafigullin byl aktivní u tyčky, kde se snažil dorazit puk za brankovou čáru. To se mu ale nepovedlo, jelikož český brankář má puk pod lapačkou.
     
    55:18
    Jenže domácí hráči se během několika vteřin dostali s pukem na druhou stranu a také vyzkoušeli pozornost gólmana. Ten ale zasahovat nemusel.
     
    54:54
    Čeljabinsk pěkně kombinoval v útočném pásmu, ale ke střele se nakonec nedostal. Tu jsme tak viděli na druhé straně a Roman Will kotouč vyrazil.
     
    54:02
    Bulat Šafigullin bojoval u zadního mantinelu, kde měl proti sobě hned dva soupeře. Nakonec z toho byl souboj na dva, který vyhráli domácí hokejisté.
     
    53:30
    Nižněkamsk se ale ještě sympaticky snaží, rozhodně by ještě mohl zdramatizovat dnešní utkání. Na nějaký bodový zisk už to ale nevypadá.
    52:32 Jacob BERGLUND - 6:3
     
    52:32
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Tady je nejspíše rozhodnuto, jelikož domácí dávají další gól a vedou už o tři! JACOB BERGLUND zachytil špatnou rozehrávku hostí a vjel do otevřené obrany. Nakonec se dostal i do střelecké pozice a parádní ranou zápěstím se trefil mezi ruku a tělo gólmana. Bez asistence.
     
    51:46
    Komerční přestávka.
     
    51:40
    Arťom Švarjov si najížděl na přihrávku, když už to vypadalo, že uvidíme akci dva na dva. Zradilo ho však zpracování, a tak jsou u puku zase hráči Neftěchimiku.
     
    50:54
    Jaroslav Kosov se vydal napadat rozehrávku soupeře, ale proti třem protihráčům neměl zrovna moc šancí. NHostům se ale nedaří přechod středního pásma.
     
    50:17
    Traktor se pokoušel o nějakou akci, ale směrem dopředu už se tolik nežene. Na druhou stranu to ani tolik nepotřebuje, vždyť vede o dvě branky.
     
    49:39
    Rozhodčí následně raději přerušil hru a Igor Polygalov mohl odjet na střídačku. Tam zatím tuto ránu vyklepává, ale nejspíše se do hry ještě vrátí.
     
    49:15
    Čeljabinsk se zatím v pohodě brání a Neftěchimik se nemůže dostat do nějakého většího tlaku. Nyní navíc Igor Polygalov obětavě zblokoval ránu od modré, kterou schytal někam pod koleno.
     
    48:36
    Rafael Bikmullin se o to pokusil svou ranou z první, ale Roman Will udržel kotouč ve výstroji. To byl hodně důležitý zákrok, který nebyl vůbec jednoduchý.
     
    47:59
    Nižněkamsk to v dnešním zápase nebude mít vůbec jednoduché, jelikož dvanáct minut před koncem prohrává o dvě branky. Podaří se mu ještě zdramatizovat koncovku dnešního utkání?
    47:12 Alexej BYVALCEV - 5:3
     
    47:12
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskově využitá přesilová hra a domácí celek je znovu ve dvougólovém vedení! Lawrence Pilut posunul kotouč na vrcholek kruhu, kde se do něj z první opřel ALEXEJ BYVALCEV, jehož skvělá rána skončila v zadní šibenici. Sergej Kalinin navíc skvěle clonil gólmanovi ve výhledu. Asistence: Lawrence Pilut a Sergej Kalinin.
     
    46:49
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    46:38
    Nyní se nám hra skoro nepřerušuje, a tak má celkem slušný spád. Nižněkamsk byl ale na ledě v šesti lidech, a tak bude hrát další oslabená v tomto střetnutí.
     
    45:56
    Jenže jejich držení puku nemělo zrovna dlouhého trvání. Přesto si na přihrávku najížděl Tomáš Hyka, jenž až k němu se puk po teči hostí nedostal.
     
    45:21
    Bulat Šafigullin to udělal šikovně, když si obhodil zpracováním soupeře. Ten ho ale přes sebe nenechal projet, a tak se u kotouč nyní mohou zdržet domácí.
     
    44:49
    Oba týmy se během této minuty pokusily o rychlé akce. Neftěchimik neměl ani špatnou šanci, avšak změna skóre se nekonala. Času máme ale ještě dost.
     
    44:05
    Nižněkamsk chtěl vybojovat alespoň vhazování v útočném pásmu, ale domácí brankář s tímto plánem nesouhlasil. Proto raději kotouč odehrál.
     
    43:20
    V tomto utkání je nadále o co hrát. Domácí by potřebovali vstřelit zase další branku, aby měli pohodlné vedení. Naopak hosté by potřebovali brzy srovnat.
    42:34 Libor HUDÁČEK - 4:3
     
    42:34
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Jenže hosté nakonec přesilovou hru využívají, a tak máme zaděláno na drama! Jeden z domácích nezvládl situaci u mantinelu a poslal puk na střed hřiště, kde byl LIBOR HUDÁČEK. Ten se do puku opřel z první a ranou nedal Willovi šanci na zákrok, parádní rána. Bez asistence.
     
    42:07
    Libor Hudáček zkusil ránu z první, když dostal nabito na modrou. Vyslal sice dobrou pumelici, avšak jeho bomba skončila jen nad horní tyčkou domácí svytaně.
     
    41:35
    Alexandr Osipov odvedl dobrou práci v útočné třetině, kde obral svého soupeře o puk. Jeho nájezd ze strany ale Romana Willa nijak nevyděsil.
     
    41:06
    Domácí hokejisté sice ubránili přenesenou přesilovou hru hostů z druhé periody, ale během chvilky se musí bránit znovu. Začátek přesilovky Nižněkamsku nevyšel.
     
    40:42
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jacob Berglund.
     
    40:32
    Sergej Kalinin je na ledě!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 26 – 16
    Trestné minuty: 6 – 10
    Vhazování: 21 – 23
    Zblokované střely: 5 – 11
    Hity: 7 – 11
     
    Již jsou za námi dvě třetiny dnešního utkání a spokojenější budou rozhodně domácí hokejisté, kteří vedou o dvě branky. Ti se navíc prosadili hned na začátku druhé periody, když přesilovou hru využil Lukáš Sedlák. Jejich vedení ale netrvalo zrovna dlouho. jelikož o nějaké dvě minutky později se prosadil Timur Chafizov. Jenže srovnaný stav netrval ani dvě minuty. Lawrence Pilut následně nahazoval od modré a skvělou tečí se prezentoval Sergej Kalinin. Domácí se následně trefili ještě jednou. Důrazný byl v brankovišti Tomáš Hyka, který došťoural puk za brankovou čáru.

    Další třetina začne přibližně v 15:21.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    Nižněkamsk si sice dokázal vytvořit obrovský tlak v brankovišti, ale kotouč do sítě nedostal. Čeljabinsk se po dalším buly osvobodil a do kabin půjde ve vedení.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:32
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Sergej Kalinin – 2 min., sekání).
     
    38:23
    Sergej Kalinin vymyslel dobrou zpětnou přihrávku na modrou, po které se jeho tým dostal ke střele. Ta ale neměla gólové parametry a šla hodně vedle.
     
    37:48
    Alexandr Šarov je na ledě!
     
    37:19
    Lukáš Sedlák se vrhl nebojácně mezi dva soupeře. Ke střele se sice nedostal, ale ušetřil několik cenných vteřinek. Traktor se tomuto oslabení ubrání.
     
    36:45
    A nyní se navíc domácí hokejisté dokázali osvobodit. Navíc Nižněkamsk udělal chybu, a tak se hra po zakázaném uvolnění stěhuje před jeho gólmana.
     
    36:10
    Nižněkamsk by potřeboval tuto početní výhodu využít a v současné době je usazený v útočném pásmu. Otso Rantakari vyslal ránu, ale Roman Will vyráží.
     
    35:48
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Alexandr Šarov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:06
    Hosté hrají v plném počtu!
     
    34:35
    A nyní se navíc hostující hráči osvobozují a vypadá to, že se jim podaří ustát i toto oslabení. Zatím tak nehrají v početní výhodě úplně špatně.
     
    34:03
    Ale to bylo od domácích moc pěkné! Tomáš Hyka vymyslel nečekanou žabičku na střed hřiště, ale Igor Polygalov hokejkou jen promáchl, škoda!
     
    33:35
    Čeljbainsk se dostal do kombinace v útočném pásmu, ale stačila jedna střela musí se z něj vystěhovat. Puk se totiž dostal jen do neutrální třetiny.
     
    33:06
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    32:42
    Každopádně dnešní utkání je rozhodně radost sledovat. Vidíme spoustu gólů, pěkných akcí i osobních soubojů. Snad to vydrží až do konce zápasu.
     
    32:16
    Komerční přestávka.
     
    31:58
    A nyní budou muset vrhnout všechny své síly do útoku, jelikož nadále prohrávají o dvě branky. Neftěchimik se navíc snaží kombinovat v pásmu.
     
    31:22
    Alexej Volgin je také na ledě! Hosté tak ustáli dvojnásobnou přesilovou hru domácího celku!
     
    31:02
    Otso Rantakari je na ledě!
     
    30:36
    Pěknou kombinací to Čeljabinsk zkusil, ale Hykova přihrávka byla sražena do středního pásma. Vypadá to, že tomuto oslabení se Nižněkamsk ubrání.
     
    30:02
    Nick Bailen s vypětím všech sil udržel kotouč na útočné modré, a domácí tak utahují šrouby kolem obrany hostí. Nakonec se ale sami vyhnali z pásma.
     
    29:38
    Tohle je pro domácí obrovská možnost na to, jít v dnešním utkání do trháku. Na ledě máme české duo, které se dnes o dvě branky postaralo. Udeří znovu?
     
    29:22
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexej Volgin – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:02
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Otso Rantakari – 2 min., podrážení).
     
    28:44
    Jacob Berglund se pokoušel dohrát svého soupeře, jenže ten puk odehrál včas. Hosté ale poté faulovali a Čeljabinsk si tak zahraje další přesilovou hru.
     
    28:07
    Domácí hráči se však vyhnali sami z pásma a museli pro kotouč až do svého obranného pásma. Poté se navíc ještě provinili ofsajdovým postavením.
     
    27:36
    Lajna, která vstřelila poslední branku, je znovu na ledě a dělá svému soupeři obrovské problémy. Teč Lukáše Sedláka si ale cestu do branky nenašla.
     
    27:02
    V současné době budou rozhodně spokojenější domácí hokejisté, kteří tedy nyní vedou o dvě branky. Zápas ale ještě není ani v polovině, tak snad se bude sypat dále. Už téměř nyní je to nadprůměr v KHL.
    26:14 Tomáš HYKA - 4:2
     
    26:14
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Rozhodčí po dlouhé době vyjadřují svůj verdikt a domácí vedou o dvě branky! Lukáš Sedlák zavezl puk do brankoviště, kde ho měl Konstantin Barulin sice pod sebou, ale rozhodně ne pod kontrolou. Za brankovou čáru ho nakonec dostal TOMÁŠ HYKA, kterému se tak ruší trest! Asistence: Lukáš Sedlák a Vjačeslav Osnovin.
     
    26:14
    A tato "branka" se zatím nadále řeší, rozhodčí to nemají jednoduché. Konstantin Barulin byl totiž svým tělem poměrně vysoko nad pukem, a tak se tam vešly dvě hokejky na dorážku...
     
    26:14
    Je to tak, hlavní rozhodčí volá ještě video!
     
    26:14
    Ale nakonec to vypadá, že se ještě bude volat video! Tomáš Hyka totiž dostal kotouč do sítě, ale vypadalo to, že Konstantin Barulin měl puk pod sebou...
     
    25:42
    Dnešní zápas navíc dnes není ani ve své polovině, viděli jsme pět branek, co více si můžeme přát. Snad podobné tempo bude pokračovat i nadále.
    25:02 Sergej KALININ - 3:2
     
    25:02
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se znovu dostávají do vedení, znovu k tomu nebylo třeba moc času. Lawrence Pilut byl napadán na modré, ale ještě stihl kotouč odehrát. Do této střely sáhl SERGEJ KALININ, který svou teč umístil opravdu znamenitě. Asistence: Lawrence Pilut a Jacob Berglund.
     
    24:28
    Tuhý souboj jsme viděli ve středním pásmu o puk, ze kterého vzešli vítězně domácí. Lawrence Pilut následně pálil tvrdě od modré, ale bránu hostí minul.
     
    23:45
    Vypadá to, že bychom se dneska mohli dočkat poměrně hodně branek. Zatím míme celkově čtyři, což je v tomto čase rozhodně nadprůměr KHL.
    23:14 Timur CHAFIZOV - 2:2
     
    23:14
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    A nakonec se také dočkali vyrovnání! Jeden z domácích chtěl poslat puk po mantinelu, ale za brankou byl připravený TIMUR CHAFIZOV. Ten si to vzal rovnou před branku, kde zakončil ke vzdálenější tyči. Bez asistence.
     
    22:54
    Domácí ale poté zahráli jen na zakázané uvolnění, a tak hosté získali bez větší námahy vhazování v pásmu. To sice prohráli, ale dobře napadají svého soka.
     
    22:28
    Individuálně do však na druhé straně zkusil jeden z hráčů Neftěchimiku, ale jeho následné nahození podél mantinelu bez problémů sebral na své hole Traktor.
     
    21:55
    Hostující hokejisté se pokusili o rychlou akci, ale tam jim nepřinesla žádný úspěch. Roman Will mohl zůstat v klidu a jeho spoluhráči se ženou dopředu.
     
    21:28
    Pro domácí se tak jedná doslova o raketový start do prostřední periody, se kterým mohou být spokojení. Nižněkamsk nyní bude muset dotahovat ztrátu.
    20:24 Lukáš SEDLÁK - 2:1
     
    20:24
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté využívají početní výhodu a dostávají se poprvé do vedení! Tomáš Hyka posunul kotouč před branku, kde si nejlépe počínal česká útočník LUKÁŠ SEDLÁK! Asistence: Tomáš Hyka a Nick Bailen.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 12 – 7
    Trestné minuty: 2 – 4
    Vhazování: 7 – 11
    Zblokované střely: 2 – 7
    Hity: 4 – 8
     
    Je za námi první perioda dnešního utkání, po které je stav srovnaný 1:1. Jako první se dostali do vedení hostující hráči, a to po chybě Romana Willa, který nezachytil puk z brankou. Toho využil Timur Šarifjanov, který předložil puk Danielu Bucajevovi, jenž měl poměrně lehkou pozici. Vedení hostí ale netrvalo ani čtyři minuty. Poté totiž Oleg Jevenko poslal puk na branku, kde se k dorážce dostal Arťom Michejev a bylo srovnáno. Čeljabinsk ještě bude hrát téměř minutu z druhé třetiny v početní výhodě.

    Další třetina začne přibližně v 14:18.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:12
    Tohle byla dobrá možnost! Nick Bailen vyslal parádní dělovku od modré, na kterou Konstantin Barulin úplně neviděl. Kotouč ale zaduněl jen o zadní mantinel.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:51
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Maxim Grošev – 2 min., držení).
     
    17:57
    Rafael Bikmullin to zkusil od mantinelu, ale svou ranou Romana Willa nijak nepřekvapil. Jacob Berglund pálil na druhé straně, ale těsně vedle levé tyče.
     
    17:23
    Domácí nyní zachytili nepřesný pas na modrou v podání hostí, ale nijak toho zase nevyužili. Vypadá to, že třetina se nám dohraje za tohoto stavu.
     
    16:51
    Střely na branku: 11 – 6
     
    16:12
    Hráči v bílém se dostali s pukem do pásma, ale jejich akce neměla dlouhého trvání. To se ale dá říct i o domácích, kteří se provinili nepřesným pasem.
     
    15:37
    Daniel Bucajev dnes už jednu branku dal, a tak cítí větší sebevědomí. Zkusil to sám mezi čtyřmi soupeři, ovšem ti ho bez větších problémů zastavili.
     
    14:55
    Dva hostující hráči si překáželi na útočné modré a kotouč se kvůli nim dostal do neutrální třetiny. Nižněkamsk tak musí opustit útočnou třetinu.
     
    14:22
    Domácí hráči ale vhazování v útočném pásmu nijak nevyužili. Oba týmy ale předvádí hodně chyb v kombinacích, což opravdu hodně sráží kvalitu hry.
     
    13:41
    Sergej Kalinin se snažil napadat rozehrávku svého soupeře, ale proti dvěma protihráčům moc šancí neměl. Hosté ale poté zahráli jen na zakázané uvolnění.
     
    13:10
    Srovnání jsme se tedy dočkali hodně brzy, a tak oba týmy mají zase stejnou startovní čáru. Traktor působí aktivněji, ale sráží ho poměrně časté nepřesnosti.
    12:33 Arťom MICHEJEV - 1:1
     
    12:33
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Jenže stačilo několik okamžiků a v Čeljabinsku je srovnáno! Oleg Jevenko to udělal šikovně poslal ránu na beton, kterou Konstantin Barulin vyrazil. Jenže přesně tam se nacházel ARŤOM MICHEJEV, který dával do odkryté části branky. Asistence: Oleg Jevenko a Roman Manuchov.
     
    11:44
    Domácí se museli pro kotouč vrátit až do svého obranného pásma, odkud bude jejich další akce začínat. Zatím jim to ale směrem dopředu tolik neklape.
     
    11:14
    Komerční přestávka.
     
    10:46
    Roman Manuchov zkoušel střílenou nahrávkou oslovit někoho před brankou, ale trefil jen soupeře před sebou. Nižněkamsk poté zahrál jen na zakázané uvolnění.
     
    10:10
    Domácí hokejisté tak budou muset směrem dopředu zabrat, jelikož se po chybě gólmana dostali do horší pozice. Tak uvidíme, jestli vyrovnají do konce periody.
    08:57 Daniel BUCAJEV - 0:1
     
    08:57
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba na domácí straně znamená první branku v síti Traktoru! Roman Will nezachytil kotouč letící po mantinelu, a tak se k němu dostal jeho soupeř. Ten ho posunul před branku, kde byl DANIEL BUCAJEV, který dával téměř do prázdné. Český gólman se sice stihl vrátit, ale nestihl se dostat do dobré pozice pro chytání. Asistence: Timur Šarifjanov.
     
    08:39
    Komerční přestávka.
     
    08:18
    Sergej Kalinin vyslal spoluhráče do rychlé akce, a tak jsme viděli šanci! Jacob Berglund hledal někoho před brankou, ale až k němu se přihrávka nedostala.
     
    07:51
    Tomáš Hyka předvedl dobré napadání, ale Vjačeslav Osnovin toho nijak nevyužil. Druhá lajna domácích se proto stahuje a pustí na led čerstvé síly.
     
    07:08
    Sergej Tělegin vypálil tvrdou ránu od modré, ale tentokrát mohl hostující gólman zůstat v klidu. Tuto střelu totiž zablokoval jeden ze spoluhráčů před ním.
     
    06:46
    Vjačeslav Osnovin se okamžitě zapojil do hry a byla škoda, že ho spoluhráč svým pasem nehledal. O chvilku později zakončoval Alexandr Šarov, ale Barulin chyá.
     
    06:26
    Vjačeslav Osnovin je na ledě!
     
    05:47
    Hosté rozhodně nehrají svou přesilovou hru špatně. Alexandr Osipov si sjel z modré a vypálil, ale česká gólman poslal míč vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    05:05
    A viděli jsme první velkou šanci na straně Neftěchimiku! Libor Hudáček zůstal trestuhodně osamocený u levé tyčky, kam přihrávku dostal. Poté udělal kličku, ale Will zasáhl betonem!
     
    04:44
    Domácí začali své oslabení ideálně a po vyhraném buly poslali kotouč na druhou stranu hřiště. Hosté se však během chvilky dostali zpět do kombinace.
     
    04:26
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vjačeslav Osnovin – 2 min., podrážení).
     
    04:10
    Uvidíme také početní výhodu na druhé straně! Hosté tak hrají se šesti hráči v poli, ale zatím se nemohou dostat z obranného pásma až do toho útočného.
     
    03:36
    Libor Hudáček je na ledě!
     
    03:06
    Jenže Traktoru se zatím v početní výhodě, konkrétně druhé přesilovkové formaci, úplně nedaří. Až nyní se jim povedlo dostat se do útočné třetiny.
     
    02:38
    O chvilku později se navíc Neftěchimik dostal ke kotouči a dvakrát během chvilky vyhodil přes všechny čáry. Oba týmy poslaly na led čerstvé síly.
     
    02:02
    Čeljabinsk se drží v útočném pásmu, kde kombinuje. Alexej Byvalcev šikovně poslal kotouč před branku, kde vznikla mela. Hosté to ale s vypětím sil ustáli.
     
    01:36
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Libor Hudáček – 2 min., podrážení).
     
    01:11
    Hostující hokejisté sice jen zahráli na zakázané uvolnění, ale díky vyhranému buly to zvládli. Přesto si domácí hráči zahrají první počtení výhodu utkání.
     
    00:45
    Nižněkamsk se pokusil o první akci celého zápasu, ale nebyl úspěšný. Tak jsme viděli střelecký pokus na druhé straně, proti kterému Konstantin Barulin zasáhl.
     
    00:12
    A dnešní utkání Čeljabinsku a Nižněkmsku nám právě začalo! Domácí nastupují v černých dresech a jsou dnes favority, u hostů převažuje bílá barva.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Pilut, Manuchov, Bailen (A), Isajev, Tělegin, S. Garejev, Jevenko – Berglund, Byvalcev, Kalinin (C) – Sedlák (A), Osnovin, Hyka – Polygalov, Šarov, Kosov – A. Michejev, Lukin, Avcin – Švarjov.

    Neftěchimik Nižněkamsk: Barulin (Ivannikov) – Rantakari, Bryncev (A), Volgin, A. Osipov, Puzanov, Loginov (A), Semjonov – Chajrullin, Kučerjavenko (C), Chafizov – L. Hudáček, Šiksatdarov, Bikmullin – Bjakin, Galuzin, A. Kosticyn – Grošev, Bucajev, Šarifjanov – Šafigullin.

    Rozhodčí: Bondar, Bukin – Zacharenkov, Osipov.
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Will (CLJ) 11 zápasů, 6 výher, úspěšnost zákroků 93,4%, průměr obdržených branek – 1,71.

    Tomáš Hyka (CLJ) 16 zápasů, 3+8

    Lukáš Sedlák (CLJ) 16 zápasů, 4+4

    Libor Hudáček (NIZ) 9 zápasů, 1+5
     
    Vzájemné zápasy:

    16.1.2020: Nižněkamsk – Čeljabinsk 3:4sn
    21.12.2019: Čeljabinsk – Nižněkamsk 2:1p
    5.12.2019: Nižněkamsk – Čeljabinsk 6:4
    23.9.2019: Čeljabinsk – Nižněkamsk 1:2
    11.2.2019: Čeljabinsk – Nižněkamsk 1:3
     
    Neftěchimik Nižněkamsk

    To Nižněkamsk tak dobře sezónu nezačal a nebude papírovým favoritem, to bude soupeř. Po čtrnácti kolech mají totiž na svém kontě dvanáct bodů, což je řadí na desátou příčku Východní konference. Z posledních pěti zápasů bral Neftěchimik tři výhry. Dokázal totiž porazit Kunlun 4:3, v prodloužení Kazaň 3:2 a Magnitogorsk 4:3. Naopak Nižněkamsk nestačil na Ufu 1:4 a Magnitogorsk 1:4.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pavel Porjadin – 10 bodů (4+6)
    Alexandr Kučerjavenko – 9 bodů (6+3)
    Marat Chajrullin – 7 bodů (4+3)
     
    Traktor Čeljabinsk

    Čeljabinsk platil v loňské sezóně za otloukánka, ale letos může být s vývojem sezóny spokojený. Po šestnácti zápasech má na svém kontě dvacet bodů. Jestli může být s něčím spokojený, pak je to obranná činnost. Dosud inkasoval jen dvacet devět branek, což je jedno z nejnižších čísel celé KHL. Traktor bral z posledních pěti zápasů čtyři výhry. Postupně totiž porazil Dynamo Moskvu 4:2, Kunlun 4:2, po samostatných nájezdech Kazaň 3:2 a v posledním zápase také Čerepovec 4:0. Mezitím padl jednou, když nestačil na Jekatěrinburg 1:3.

    Nejproduktivnější hráči:
    Tomáš Hyka – 11 bodů (3+8)
    Nick Bailen – 10 bodů (4+6)
    Sergej Kalinin – 9 bodů (5+4)
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci KHL! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Čeljabinskem a Nižněkamskem. Úvodní buly je naplánováno na 13:30 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 13. A. Michejev (Jevenko, Manuchov), 21. Sedlák (Hyka, Bailen), 26. Kalinin (Pilut, Berglund), 27. Hyka (Sedlák, Osnovin), 48. Byvaľcev (Pilut, Kalinin), 53. Berglund – 9. Bucajev (Šarifjanov), 24. Chafizov, 43. L. Hudáček


    Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Pilut, Manuchov, Bailen (A), Isajev, Tělegin, S. Garejev, Jevenko – Berglund, Byvaľcev, Kalinin (C) – Sedlák (A), Osnovin, Hyka – Polygalov, , Kosov – A. Michejev, Lukin, Avcin – Švarjov.
    Neftechimik Nižnekamsk: Barulin (Ivannikov) – Rantakari, Bryncev (A), Volgin, Osipov, Puzanov, Loginov (A), Semjonov – Chajrullin, Kučeriavenko (C), Chafizov – L. Hudáček, Šiksatdarov, Bikmullin – Bjakin, Galuzin, A. Kosticyn – Grošev, Bucajev, Šarifjanov – Šafigullin.

    Rozhodca: Bondar, Bukin – Zacharenkov, Osipov

    Diváci: 3025