Štrasburg – Lyon 2:3 (kon.) | Angers – Metz 1:1 (kon.) | Monaco – Montpellier 1:1 (kon.)
Nantes – Brest 3:1 (kon.) | Saint-Étienne – Nice 1:3 (kon.) | Lille – Lens 4:0 (kon.)
koniec
AS Saint-Étienne
1:3 (0:2)
OGC Nice
cz Nedeľa 18.10.2020, 17:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nice, které svého soupeře porazilo výsledkem 3:1. Hostující celek měl zápas pod kontrolou, jenomže si ho zkomplikoval špatnou rozehrávkou od své branky, po které se Saint-Étienne povedlo snížit na rozdíl jediné branky. Najednou to začalo být hodně zajímavé, nicméně domácím se nakonec nepovedlo srovnat krok. Naopak Nice během nastaveného času pečetilo své vítězství. (18:50:35)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:9.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dante to před malým momentem udělal zkušeně, na vlastní polovině totiž dokázal vybojovat volný kop, ke kterému se následně postavil kolega Lotomba.
    90+1. Myziane MAOLIDA - 1:3
     
    90+1
    Nice právě vstřelilo branku!
    O osudu tohoto zápas je definitivně rozhodnuto! Po průnikové nahrávce se k míči dostal hostující Ndoye, který to zkoušel střílenou nabídkou, jenž putovala přesně proti noze MYZIANEMU MAOLIDOVI, kterému stačilo nastavit kopačku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, zcela určitě se bude něco málo nastavovat.
     
    88
    S míčem si v krátkém časovém sledu zahrál také brankář Benítez, který rozehrál přímo na vedle stojícího Danteho, jenž se pokoušel vyvézt balón vpřed.
     
    87
    Bouanga si uvnitř pokutového území dokázal najít střeleckou pozici, jenomže jeho zakončení nebylo důrazné, neboť po zemi směřovalo přímo doprostřed.
     
    86
    Ten se snášel k zadní tyči, kde si svou povinnost splnil urostlý Dante, který odehrál balón mimo pokutové území. Rivera ho navíc nezachytil na hrací ploše.
     
    85
    Podél autové lajny se dokázal prodrat vpřed domácí Hamouma, který byl nakonec na hranici pokutového území zastaven skluzem. Na řadu přijde rohový kop.
     
    84
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Nice se i nadále daří svého soupeře držet daleko od šestnáctky, míč má na kopačce Bouanga.
     
    83
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Amine Gouiri, přichází Dan Ndoye.
     
    82
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Rony Lopes, přichází Danilo.
     
    79
    Jako poslední se míče dotkl domácí Rivera, od kterého šel míč za postranní lajnu. Následovalo tedy autové vhazování Nsokiho, který si nakonec vybral Bambua.
     
    79
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Adil Aouchiche, přichází Bilal Benkhedim.
     
    78
    Rony Lopes nakonec upadl po souboji s protihráčem na zem, avšak ani tentokráte se nejednalo o nedovolený zákrok. Saint-Étienne tak pokračuje v kombinaci.
     
    77
    Hostující Maolida to posléze zkoušel vzít sám na sebe, jenomže průnik do pokutového území skončil na samotné hranici šestnáctky, kde se nacházel obránce Retsos.
     
    76
    Do protiútoku se dostával střídající Maolida, který ještě v tandemu hledal svého kolegu Lopese. Nice posléze přenášelo hru, domácí se ovšem stačili vrátit.
     
    75
    Také Nice mělo možnost zahrávat standardní situaci z nebezpečné vzdálenosti. I tentokráte z toho byl přímý pokus, Gouiriho rána se stočila výrazně vedle tyče.
     
    74
    Thuram se rozhodl na vlastní polovině trochu uklidnit hru, jenomže kombinace Nice byla opravdu hodně krátká. Nepřesnou nahrávku totiž zachytil zadák Retsos.
     
    73
    Bambu šel do souboje s protihráčem příliš pozdě, navíc za hru vysokou nohou uviděl žlutou kartu.
     
    72
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Khéphren Thuram, přichází Myziane Maolida.
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Kévin Monnet-Paquet, přichází Maxence Rivera.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Harold Moukoudi (AS Saint-Étienne).
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka, ještě to bude hodně zajímavé. Saint-Étienne se totiž dostalo na dostřel a nyní je o něco aktivnější.
     
    71
    Hostující brankář se nakonec jako poslední dotkl míče, na řadu tak přišel rohový kop pro Saint-Étienne. Ten ovšem na přední tyči dokázal včas odklidit Nsoki.
     
    70
    Ze vzdálenosti dvaadvaceti metrů od branky rozehrál standardní situaci Hamouma, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Benítez se musel činit.
     
    69
    Nutno ale dodat, že velezkušený Dante šel do předchozího souboje celkem dost neohrabaně. Nakonec se dle sudího o faul nejednalo, bude se vykopávat.
     
    68
    V krátkém časovém sledu další žlutá karta, tentokráte pro hostujícího Lotombu.
     
    68
    Saint-Étienne bleskově obstaralo autové vhazování, po kterém v pokutovém území skončil na zemi Hamouma. Ani tentokráte se nejednalo o penaltový zákrok.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Walter Benítez (OGC Nice).
     
    66
    Na levém křídle si o nahrávku do běhu řekl domácí Trauco, který si ovšem nepohlídal své postavení. Dle pomezního sudího se totiž jednalo o jasný ofsajd.
     
    65
    Je za námi více než hodina hry, nicméně v posledních minutách sledujeme celkem dost nepřesností. Jednu z nich udělal Lotomba, který našel nohu soupeře.
     
    61
    Po dalším osobním souboji skončil v bolestech na zemi Rony Lopes, který se i nadále nezvedá. Tady to klidně zavánělo kartou, žlutit se nakonec vůbec nebude.
     
    60
    Aouchiche si vzal na starost provedení rohového kopu z levé strany. Samotná rozehrávka nic nebezpečného nepřinesla, poté centroval ještě Monnet-Paquet.
     
    59
    Najednou tu máme pořádnou zápletku. Nice svého soupeře celou dobu nepouštělo do šancí, až do této doby. Benítez si předchozí rozehrávku za rámeček nedá.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Stanley N'Soki (OGC Nice).
    57. Adil AOUCHICHE - 1:2
     
    57
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Chyba také na hostující straně! Benítez měl míč přímo proti noze, jenomže rozehrál nepovedeně. K balónu se tak dostal domácí Hamouma, jenž nahrávkou pod sebe našel svého kolegu ADILA AOUCHICHEHO, který pravačkou procedil míč do hostující branky.
     
    57
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Zaydou Youssouf, přichází Lucas Douath.
     
    56
    Trauco si počkal na náběh Hamoumy, který se k míči nedostal před brankářem Benítezem. Na opačné straně se k zakončení prodral záložník Lees-Melou.
     
    55
    Trošku nepochopitelným centrem z velké vzdálenosti to zkoušel domácí Moukoudi, který navíc centroval mimo dosah Bouangy. Benítez tak bude odkopávat.
     
    54
    Hrací předmět znovu doskákal ven z hrací plochy, tentokráte se k autovému vhazování postavil Lotomba, který ovšem nepřesně hledal svého kolegu Schneiderlina.
     
    53
    Hamouma se rovněž pokoušel o centr do pokutového území, avšak tam se nacházel připravený brankář Benítez, který výhozem rozehrál na kopačku Danteho.
     
    52
    Nakonec v tom byla ještě teč, což znamenalo rohový kop pro Saint-Étienne. Za pokutovým územím se k zakončení dostal Youssouf, jenž ale mířil vysoko nad.
     
    51
    Po dalším osobním souboji se k míči dostal domácí Trauco, který měl na pravém křídle hodně prostoru. Svůj centr ovšem poslal mimo nebezpečnou zónu.
     
    50
    O provedení autového vhazování z pravé strany se nakonec postaral Sissoko, kterému na pomoc přispěchal střídající Bouanga, jenž ještě přenášel hru křížem.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Hassane Kamara (OGC Nice).
     
    48
    Domácí si prostě nedají říct. Zpětnou nahrávku totiž dokázal vystihnout Gouiri, do kterého poté nevybíravě zajel Moulin. Dle sudích to bylo v rámci pravidel.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Jean-Philippe Krasso, přichází Denis Bouanga.
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Saidou Sow, přichází Miguel Trauco.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nakonec dopadl lépe pro hostující celek. Nice se během třiceti minut dokázalo střelecky prosadit hned dvakrát, navíc směrem dopředu bylo výrazně nebezpečnějším celkem. Naopak domácí mužstvo toho směrem dopředu zrovna moc nepředvedlo, ve druhém dějství se tak musí zlepšit. Nice zatím nemá velké starosti, ba naopak tento zápas celkem v poklidu kontroluje.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Po delší době se k míči dostal také brankář Benítez, který se staral o rozehrávku od své branky. Ta nakonec doputovala přímo na kopačku Youssoufa.
     
    42
    Obrannou povinnost si dokázal splnit Nsoki, který hlavou odehrál míč ven z hrací plochy. Nakonec v tom byla ještě lehká teč, vhazovat tak bude moci stejný hráč.
     
    40
    Do šestnáctky se před malým momentem prodral domácí Hamouma, který se snažil najít si střeleckou pozici, jenomže míč poslal pouze do nohy Lotomby.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Nice si celkem dlouho pohrávalo s míčem na útočné polovině, načež přešlo na druhou stranu. Tam se nacházel Lotomba, kterému se nepovedlo nacentrovat.
     
    37
    Míč se v krátkém časovém sledu znovu dostal mimo hrací plochu, tentokráte to znamenalo autové vhazování pro Kamaru. Ten zkoušel najít Schneiderlina.
     
    36
    U středového kruhu pro změnu skončil na zemi Youssouf, kterého obtěžovala hned trojice protihráčů. Nice tak znovu faulovalo, rozehrávat tak mohl Aouchiche.
     
    35
    Neúnavný Gouiri nyní napadal rozehrávajícího Moukoudiho, který se dostal do problémů, avšak ho zachránila píšťalka sudího. Domácí raději rozehráli nakrátko.
     
    34
    S míčem si zahrál také brankář Benítez, který před napadajícím protihráčem raději roztáhl hru do volného prostoru, kde to zrovna moc nevyšlo Nsokimu.
     
    33
    Po rozehrávce to směrem dopředu zkoušel vzít sám na sebe Youssouf, který ovšem nepřesně hledal svého kolegu Hamoumu, před kterým zakročil Thuram.
     
    32
    Saint-Étienne tak první poločas vůbec nevychází, domácí celek totiž prohrává o dvě branky. To znamená hodně složitou práci, avšak ještě není zdaleka konec.
     
    31
    Najednou se k volnému míči jako první dostal hostující Gouiri, který přesto nemohl pokračovat v útočné akci. Hostující forvard se dle sudího nacházel v ofsajdu.
    30. Amine GOUIRI - 0:2
     
    30
    Nice právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba domácího brankáře Moulina znamená druhou branku v podání Nice! Lotombovi se totiž nepovedlo ideálně odcentrovat na AMINE GOUIRIHO, avšak naprosto nepochopitelně zahrál Sow, který sice pouštěl míč na Moulina, avšak domácí zadák se přesto lehce dotkl míče, což brankáře zaskočilo natolik, že před Gouirim číhala prázdná branka.
     
    30
    Na útočnou polovinu se dokonce vytáhl také Dante, který přesto raději vyprodukoval zpětnou nahrávku, při které brankář Benítez ještě zkoušel najít Kamaru.
     
    29
    Nice se muselo vracet pro míč hluboko na vlastní polovinu, avšak na rozehrávku mělo hodně prostoru. Nakonec to Bambu zkoušel prudkým pasem na Lopese.
     
    28
    Směrem dozadu musel spěchat Retsos, který nakonec velice přesně roztáhl hru na levou stranu, kde číhal Monnet-Paquet, který se dostal na druhou stranu.
     
    27
    Už to vypadalo, že by se hostující Rony Lopes mohl s míčem dostat směrem do pokutového území, avšak se štěstím ho zastavil Moukoudi, jenž zakročil v pádu.
     
    26
    Je za námi více než dvacet minut hry, zatím jsme se dočkali jediné branky. Nice je ovšem směrem dopředu aktivnější, klidně totiž mohlo přidat další branku.
     
    21
    Posléze se k odraženému míči jako první dostal Rony Lopes, který ho ihned vracel směrem na domácí branku. Dezorientovaný Moulin znovu sáhl svojí nohou.
     
    20
    Málem to bylo o dvě branky! Na centr si totiž na hranici malého vápna počkal Gouiri, jehož zakončení reflexivním zákrokem Moulin zneškodnil.
     
    19
    Ven z branky musel také domácí brankář, který zatím neměl moc práce, přesto jednou inkasoval. Moulin v tomto případě raději zvolil rozehrávku na Retsose.
     
    18
    Po nedovoleném zákroku se na trávníku ocitl Lees-Melou, který nakonec vymodlil standardní situaci. K rozehrávce volného kopu se postavil sám brankář Nice.
     
    17
    Po rohovém kopu jsme sledovali další pohlednou vzdušnou nabídku ze strany Saint-Étienne. Nejvýše do vzduchu se ale dostal Dante, který včas odvracel.
     
    16
    Nepřesnou nahrávku vypustil ze své kopačky domácí Aouchiche, který nahrával mimo dosah všech spoluhráčů. To znamená, že Nice bude moci vhazovat.
     
    15
    Ve skluzu se ovšem riskantním způsobem povedlo zakročit Retsosovi, který odvracel míč ven z hrací plochy. Nice si tak vyzkouší i další autové vhazování.
     
    14
    Hodně podezřelým způsobem vletěl v pokutovém území do protihráče Sow. Hlavní sudí nakonec neváhal ani chvíli, o penaltový zákrok se totiž vůbec nejednalo.
     
    13
    Benítez v tomto případě velice přesně odkopával k pravé autové lajně, kam si dokázal seběhnout Lotomba. Po krátké kombinaci se málem do zakončení dostal Gouiri.
     
    12
    Také Saint-Étienne si vybojovalo první rohový kop, ke kterému se postavil Aouchiche. Jeho nepříjemný centr nakonec proletěl na Youssoufa, který poprvé prověřil Beníteze.
     
    11
    Práci měl také hostující brankář Benítez, který v tomto případě vyzkoušel dalekonosný odkop na opačnou polovinu, kde se ovšem dokázal prosadit Aouchiche.
     
    10
    Saint-Étienne to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidně otočit.
     
    9
    Po rychlé kombinaci se do pokutového území dostal Lees Melou, který ovšem narazil pouze do dobře postaveného Sowa. Nice bude zahrávat další roh.
    8. Pierre LEES-MELOU - 0:1
     
    8
    Nice právě vstřelilo branku!
    Máme tady celkem rychlou branku tohoto zápasu! Rozehrávky rohového kopu se totiž chopil Gouiri, který kroutil míč do malého vápna. Tam se ven z branky vydal Moulin, který vyboxoval balón k hranici pokutového území, kde ale číhal PIERRE LEES-MELOU, jehož kostrbatá rána přesto skončila v domácí svatyni.
     
    8
    Pasem za hostující obranu to pro změnu zkoušel Monnet-Paquet, který ovšem našel pouze hlavu připraveného Danteho, jenž přesně oslovil kolegu Kamaru.
     
    7
    Nice znovu do rozehrávky zapojilo brankáře Beníteze, který i tentokráte chtěl nadále kombinovat. Proto oslovil velezkušeného Danteho, jenž se stará o rozehrávku.
     
    6
    O provedení autového vhazování z levé strany se nakonec postaral Nsoki, kterému se ke spolupráci nabídl vedle stojící Rony Lopes, který mu ihned vracel.
     
    5
    Do menších problémů se před malým momentem dostal Thuram, který nakonec po souboji s Camarou skončil na zemi. Nice rozehrálo po zemi nakrátko.
     
    4
    Do kombinace se zapojil také defenzivně laděný Bambu, který nakonec zpětnou nahrávkou oslovil brankáře Beníteze, jenž pro změnu roztáhl hru do strany.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal hostující brankář Benítez, který se zapojil do rozehrávky svého celku. Nakonec na pravém křídle hledal zcela osamoceného Lotombu.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne: Moulin – Sissoko, Moukoudi, Sow, P. Retsos – M. Camara – Monnet-Paquet, Aouchiche, Youssouf, Hamouma (C) – Krasso.
    Náhradníci: Bajič – Benkhedim, Bouanga, Douath, Rivera, Moueffek, Tormin, Trauco, Tshibuabua.

    OGC Nice: Benítez – Lotomba, Bambu, Dante (C), N'Soki – Schneiderlin, Thuram – Gouiri, Lees-Melou, Rony Lopes – Kamara.
    Náhradníci: Cardinale – Búdawí, Danilo, Daniliuc, Maolida, Pelmard, Trouillet, Ndoye, Pionnier.

    Rozhodčí: Delerue – Jouannaud, Mouysset.
     
    Saint-Étienne výborně vstoupilo do soutěže a dokonce ji chvíli i vedlo, ale namazaný stroj se v posledních zápasech zasekl. ASSE totiž v posledních třech případech zaznamenalo pouze jeden bod a spadlo na osmou příčku. Domácí celek tak zatím vydoloval deset bodů a na vedoucí PSG ztrácí pět bodů, avšak má dnešní střetnutí k dobru. Nejlepším střelcem je pak zkušený ofenzivní záložník Romain Hamouma, který se prosadil třikrát. Pokud budeme hledat Nice podíváme se na devátou pozici. Hostující mužstvo má ale stejně bodů jako jeho dnešní soupeř. Avšak ani OGC se v posledních zápasech nenachází v nějaké famózní formě, a tak můžeme čekat těžký boj o body. Nejlepším střelcem týmu jsou Gouiri, Dante a Dolberg. Všichni se postarali o dva zásahy.
     
    Příjemné nedělní odpoledne, na programu je další utkání ze sedmého kola Ligue 1, v němž se představí AS Saint-Étienne a OGC Nice. Favorita střetnutí budeme hledat asi jen těžko, ovšem pokud jeden z týmů zvítězí, může se posunout až na čtvrté místo tabulky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Góly: 57. Aouchiche (Hamouma) – 8. Lees-Melou, 30. Gouiri, 90+1. Maolida (Ndoye)

    Karty:   72. Moukoudi (SET) – 49. Kamara (NIC), 58. N'Soki (NIC), 67. Benítez (NIC), 68. Lotomba (NIC), 73. Bambu (NIC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:9.
    AS Saint-Étienne: Moulin – P. Retsos, Moukoudi, Sow (46. Trauco) – Sissoko, M. Camara, Monnet-Paquet (72. Rivera), Aouchiche (79. Benkhedim), Youssouf (57. Douath) – Hamouma (C), Krasso (46. Bouanga).
    Náhradníci: Bajič – Benkhedim, Bouanga, Douath, Rivera, Moueffek, Tormin, Trauco, Tshibuabua.

    OGC Nice: Benítez – Bambu, Dante (C), N'Soki – Lotomba, Schneiderlin, Thuram (72. Maolida), Kamara – Lees-Melou, Rony Lopes (82. Danilo) – Gouiri (83. Ndoye).
    Náhradníci: Cardinale – Búdawí, Danilo, Daniliuc, Maolida, Pelmard, Trouillet, Ndoye, Pionnier.

    Rozhodca: Delerue – Jouannaud, Mouysset