Chelsea – Crystal Palace 4:0 (kon.) | Everton – Brighton 4:2 (kon.) | Leeds – Manchester City 1:1 (kon.)
Newcastle – Burnley 3:1 (kon.)
koniec
Leeds United
1:1 (0:1)
Manchester City
cz Sobota 03.10.2020, 18:30 • Elland Road, Leeds • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:31:07)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 7 – 2
    Střely mimo: 2 – 14
    Držení míče: 52 % – 48 %
    Rohové kopy: 7 – 10
    Ofsajdy: 2 – 3
    Fauly: 11 – 12
    Žluté karty: 2 – 1.
     
    Pro mužstvo Pepa Guardioly to není vůbec dobrý start do sezóny. Po třech odehraných zápasech mají Citizens pouze čtyři body a aktuálně jim patří až desáté místo se ztrátou osmi bodů na vedoucí Everton. Nováček z Leedsu je na tom paradoxně lépe, s bilancí 2-1-1 sídlí na páté pozici.
     
    Manchester zahájil zápas velkým náporem, jenž korunoval vedoucím gólem Sterling. Zhruba do pětadvacáté minuty to vypadalo na jednoznačnou záležitost, Leeds se ale probudil a ve zbytku zápasu to byl překvapivě on, kdo měl mnohem více šancí. Vyrovnávající branka padla zhruba po hodině hry zásluhou Rodriga. Ten měl i několik dalších šancí, ale Ederson svůj tým několika zákroky podržel. City svého soupeře v závěru zmáčkli, ale dojeli na nepřesně seřízená mířidla. Z třiadvaceti pokusů letěly mezi tyče jen dva z nich!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Patrick Bamford ohrozil vlastního gólmana, když na něj poslal obrannou hlavičku. Do konce chybí už jenom pár vteřin, vítězného gólu se už asi nedočkáme.
     
    90+2
    Bernardo Silva schytal u střídaček vcelku drsný skluz od Stuarta Dallase, na jehož kontě zaslouženě přistála žlutá karta.
     
    90+1
    Druhá půle je nastavena o tři minuty. V první z nich United přečkali další ze série rohových kopů.
     
    90
    Leif Davis zavařil svému týmu faulem na Bernarda Silvu. Do ohně nabízel míč De Bruyne, ale Aké s Laportem na něj o kousek nedosáhli.
     
    89
    Raheem Sterling šel do hlavičkového souboje, i když patří mezi nejmenší hráče na hřišti. K pasu od De Bruyneho se dostal, ale zblízka se mezi tři tyče netrefil.
     
    88
    Meslierovi musel spadnout kámen ze srdce, když jeho minutí centrovaného míče nemělo žádné následky. Hosté kopali další roh, ale znovu se to obešlo bez zakončení.
     
    87
    De Bruyne doleva na Fodena, který neprocpal centr přes dvojblok. Citizens se pár minut před koncem musí spokojit s rohovým kopem.
    86. Patrick Bamford (LDS)
     
    86
    Zničehonic se Dallasovi povedlo vyslat Patricka Bamford do samostatného úniku, jenže ten v souboji jeden na jednoho proti vyběhnuvšímu Edersonovi neuspěl. Byla by to velká sláva, kdyby tento útočník opět rozhodl v závěru.
     
    85
    Sterling to bere hodně na sebe. Po tanečním představení na pětníku napřáhl z nějakých osmnácti metrů, ale míč letěl nad horní tyč Meslierovy brány.
     
    84
    Znovu Foden a jeho krátký centr na Raheema Sterlinga. Muž se sedmičkou na zádech se snažil vymodlit penaltu, ale ani velmi ochotný pád mu nepomohl.
     
    83
    Ještě jednou Bernardo Silva, kterého v pokutovém území hledal stále častěji využívaný Foden. Střela z těžké pozice byla ihned sražená, hosté neúspěšně reklamují ruku.
     
    83
    De Bruyne převzal Fodenův pas zleva a ihned otočil na opačnou stranu, kde levačkou přestřelil Bernardo Silva. Dvacetiletý gólman United si připraví další výkop.
     
    82
    Dost ambiciózní střela z dálky od Fernandinha proletěla napravo od Meslierovy brány. Dělba bodů za remízový výsledek je tak zase o něco blíže.

    Michal Břuchanský

    Góly: 59. Rodrigo – 17. Sterling (F. Torres)

    Karty:   12. Bamford (LDS), 90+2. Dallas (LDS) – 36. B. Mendy (MAC)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 2:14. Rohy: 7:10. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:12.
    Leeds United: Meslier – Ayling, Koch, Cooper (C) – Costa, Klich (77. L. Davis), Phillips, Dallas, Alioski (46. Poveda) – Bamford, Roberts (56. Rodrigo).
    Náhradníci: Caprile – L. Davis, D. Llorente, Rodrigo, Poveda, Shackleton, Struijk.

    Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, B. Mendy (71. Aké) – Mahrez (77. Fernandinho), De Bruyne (C), Rodri, Foden, F. Torres (65. B. Silva) – Sterling.
    Náhradníci: Steffen – Aké, Delap, Palmer, Fernandinho, B. Silva, Stones.

    Rozhodca: Dean – Hussin, Cann