D.Kyjev – Gent 3:0 (kon.) | Ferencvároš – Molde 0:0 (kon.) | Omonia Nikózia – Olympiakos 0:0 (kon.)
koniec
Ferencvároš Budapešť
0:0 (0:0)
Molde FK
cz Utorok 29.09.2020, 21:00 • Ferencváros Stadion, Budapešť • Liga majstrov (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto vyrovnaného dvojzápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:54:29)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 3 – 1
    Střely mimo: 2 – 8
    Držení míče: 51 % – 49 %
    Rohové kopy: 1 – 6
    Ofsajdy: 2 – 0
    Fauly: 12 – 12
    Žluté karty: 1 – 3.
     
    Svěřenci ukrajinského tenéra Rebrova v odvetném utkání proti Molde udrželi bezbrankový stav až do závěrečného hvizdu a nyní se mohou radovat z toho, že po pětadvaceti letech dostali slavný Ferencváros do ještě slavnější Ligy mistrů! Ve druhé půli to pro fanoušky maďarského týmu ale byly nervy, protože norský soupeř měl hned několik zajímavých šancí. V koncovce ale nepochodil a proto se musí smířit s účastí v základní skupině Evropské ligy.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Odhalený ofsajd před Uzuniho trefou
     
    90+3
    Aursnes obral o míč Isaela. Hosté ale udělali minelu v rozehrávce a po gólovém úniku Uzuniho jim poslední špetku naděje pomohl zachránit až zvednutý praporek asistenta rozhodčího.
     
    90+2
    Magnus Eikrem se odpoutal od Ismaela, ale následnými hybridem mezi vysokým centrem a technickou střelou na zadní tyč poslal balon do autu.
     
    90+1
    Maďarského mistra dělí od účasti v Lize mistrů už jenom tři minuty nastaveného času!
     
    90
    Po centru zleva od Eikrema následovaly hned tři hlavičkové souboje a z domácího pohledu alespoň částečně vysvobození od Isaela.
     
    89
    Fanouškům Ferencvárose musí v těchto minutách tuhnout krev v žilách. Klid nebudou mít ani teď, kdy se po sraženém centru chystá exekuce rohového kopu.
    88. Ola Brynhildsen (MLD)
     
    88
    Fredrik Aursnes ze středového kruhu perfektně našel kolegu na pravém křídle. Následoval centr a střela bez přípravy od Brynhildsena, který jen o kousek minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    87
    Střídání v týmu Ferencvárosi TC: ze hřiště odchází Somália, přichází Abraham Frimpong.
     
    86
    Somália si je moc dobře vědom, že bude střídat. Na hřišti si asi schválně sedl, aby ukrojil co nejvíce zbývajícího času.
     
    85
    Stále více se hra rychle přelévá z jedné strany na druhou. V řešení takových situací si však oba týmy nevedou bůhvíjak dobře, nyní to potvrdil i Uzuni.
     
    83
    Střídání v týmu Molde FK: ze hřiště odchází Etzaz Hussain, přichází Ohi Omoijuanfo.
     
    82
    V defenzivě Molde to teď trochu hořelo. Heister se na okraji šestnáctky dobře uvolnil a hosté si dlouho dávali přednost v tom, kdo ho u branky o balon definitivně obere.
     
    81
    Fredrik Aursnes dostal neřešitelnou přihrávku do prostoru u střídaček. Následovat bude autové vhazování Marcela Heistera.
     
    80
    Trochu to vypadá, že na domácí fotbalisty začíná dopadat tíha okamžiku. Uvidíme, zda na tom dvojice střídání něco změní, v posledních minutách si maďarský tým hodně koledoval.
     
    79
    Střídání v týmu Ferencvárosi TC: ze hřiště odchází Tokmac Nguen, přichází Isael.
     
    79
    Střídání v týmu Ferencvárosi TC: ze hřiště odchází Dávid Sigér, přichází Aïssa Laïdouni.
     
    78
    Magnus Eikrem se díky nedůrazu domácí obrany jednoduše posunul až na okraj pokutového území, odkud ale minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    77
    Rušno začíná být na hřišti i před stadionem, kde se ozvalo několik kusů pyrotechniky. V těchto okamžicích navíc jdou slyšet i policejní sirény.
    76. Eirik Hestad (MLD)
     
    76
    Parádní kombinace tří hostujících fotbalistů u pokutového území! Sklepnutí z jedničky nastartovalo Hestada, který však zprava Dibusze nepřekonal.
     
    75
    Další centr z pravého křídla obrana Ferencvárose přežila. Somália balón odkopnul do bezpečí, kde si ho znovu vybojovali hráči Molde.
     
    74
    Mizerné zpracování Hestada po dobrém centru Pedersena. Prvně jmenovaný snad ani nečekal, že by ho tato přihrávka mohla najít s takovou přesností.
     
    73
    Ola Brynhildsen absolvoval souboj jeden na jednoho se Somáliou. Na levém křídle se dostal k centru, ale ten proletěl až na opačný kraj hřiště.
     
    71
    Somáliova kolmice nalezla v náběhu Lovrencsicse, jehož nástřel do ohně u bližší tyče trefil nohu Lindeho. Uzuni a Zubkov se tak balonu nedočkali.
     
    70
    Uzuni se drápal za obranu. Ofsajd to nejspíš nebyl, jenže si při zpracování pomohl rukou. Dvacet minut před koncem se na bezbrankovém stavu nic nemění.
     
    69
    Miha Blažič nepřesně hledal na pravém kraji Lovrencsicse, který v porovnání s první půlkou zápasu už není tolik ve hře.
     
    68
    Tokmac Nguen vytančil do volnějšího prostoru. Od spoluhráčů ale neměl žádnou nabídku a také domácí to proto berou z vlastní obrany.
     
    67
    Urputný boj o střed pole vyvrcholil nedovoleným zákrokem Sigéra na Hussaina. Norové pak rozehráli směrem na vlastní branku.
     
    66
    Olexandr Zubkov v souboji jeden na jednoho nevyzrál na Ellingsena, který jako stoper netradičně nosí na zádech číslo 11.
     
    65
    Asi s jistotou můžeme říct, že se dnes v Budapešti prodlužovat nebude. Oba týmy by k tomu musely dát tři góly, což se nezdá být pravděpodobné ani po Uzuniho nákopu do dlaní Lindeho.
     
    64
    Střídání v týmu Molde FK: ze hřiště odchází Erling Knudtzon, přichází Ola Brynhildsen.
     
    63
    Uzuni doběhl kolmici do šestnáctky. Z té pak ale vyběhl a vrátil míč na Somáliu, který už byl v nepalebné zóně.
     
    62
    Leke James by na hrotu hostujícího útoku potřeboval větší podporu. Teď na něj letěl už několikátý nákop, jenže v souboji jasně fauloval Blažiće.
    61. Olexandr Zubkov (FTC)
     
    61
    Uzuni si parádně zpracoval pas z hloubi pole a pak ještě lépe načasoval pas na Zubkova. Ten se své šance ale zalekl a za obranou jen lehce posunul balon k Lindemu.
     
    60
    Jednoznačně nejlepší pětiminutovka od Molde, na kterém začíná být vidět nutnost vstřelení gólu. Uvidíme, zda to nebude mít následky v otevřenější obraně.
     
    59
    Centr zprava propadl na Gregersena, jehož střela byla zablokovaná Sigérem. Aursnes se při dalekonosné dorážce také netrefil a Dibusz vše zklidní výkopem.
     
    58
    Dibusz vyboxoval Eikremův centr a pak musel řešit ještě jeden míč, který se snášel do branky z levého křídla. Pokračovat se bude dalším rohem.
     
    57
    Gergő Lovrencsics pomohl Uzunimu a nekompromisně zakopl míč do autu. Toho se zhostil Haugen a norský tým vzápětí ukořistil výhodu rohového kopu.
     
    56
    Somália si dobře kryl balon před Somáliou. Vynutil si faul a Ferencváros opět může chystat přesun do útočné fáze.
     
    55
    Molde ze standardní situace nezahrozilo. Pak navíc přišlo nedorozumění a nutný faul Hestada na Nguena, jenž byl ohodnocen žlutou kartou.
    54. Etzaz Hussain (MLD)
     
    54
    Eikrem pohotovým obloučkem našel Hussaina, který se pokusil o střelu z první. Od nohy Blažiće se balon odrazil směrem na rohový kop.
     
    53
    Od maďarského klubu je to teď solidní pasáž, kdy je nastěhován u pokutového území. Prostor na zakončení ale stále nenachází.
     
    52
    Nguen přesně rozdal míč doprava, odkud se domácí svátečně prokombinovali až do vápn. Tam však Uzuni ani kdo jiný nic podstatného nepředvedl.
     
    51
    Ani zkraje druhé půle to není žádná divočina. Ferencávos si je vědom příznivého skóre a v poklidu si vyměňuje míč v blízkosti půlící čáry.
     
    50
    Z prostoru u střídačky nakopával do ohně Uzuni, ale Andreas Linde si prodloužený balon bez komplikací sebral.
     
    49
    Leke James si s přehnaným důrazem vyšlápl na Somáliu a stal se třetím mužem se žlutou kartou na kontě.
     
    48
    Myrto Uzuni byl pokryt, když na něj letěl pas aktivního Lovrencicse. Ten znovu vhazuje, ale tentokrát už z útočné poloviny.
     
    47
    Etzaz Hussain to přehnal se sílou přihrávky do křídelního prostoru. Lovrencsics vhazuje, ale jeho tým to jistě nebude mít s uvolněním jednoduché.
     
    46
    Oba týmy zůstávají v původních základních jedenáctkách, byť na lavičkách mají hned několik možností nejen k oživení ofenzivy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky po 1. půli:
    Střely na branku: 1 – 0
    Střely mimo: 1 – 3
    Držení míče: 53 % – 47 %
    Rohové kopy: 1 – 1
    Ofsajdy: 1 – 0
    Fauly: 8 – 6
    Žluté karty: 1 – 1.
     
    Bez přehánění se dá první poločas označit za nudný. Taktikou svázaná bitva zatím přinesla jen jednu střelu na branku, která navíc nebyla od Zubkova nikterak nebezpečná. Molde se před pauzou zmohlo na několik náznaků, ve kterých je závislé na výkonu zatím nepřesně zakončujícího Eikrema.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Jeden z hostujících obránců pod tlakem v nouzi nakopával balon kupředu. Blažić se ho nesnažil zpracovat a jen ho přesměroval do zámezí.
     
    43
    Magnus Eikrem měl na výběr mezi centrem a střelou. V hlavě hostující sedmičky vyhrála druhá varianta, ale balon letěl hodně vedle Dibuszovy levé tyče.
     
    42
    V závěru první půle je tady standardní situace pro hosty. Endre Botka je za svůj přestupek proti Jamesovi odměněn žlutou kartou.
     
    42
    Kristoffer Haugen se dobře postavil mezi balon a Lovrencicse, který ho v pohybu fauloval. Kvalitní práce krajního obránce Molde.
     
    41
    Po autu Heistera se domácí tým dobrovolně vrátil k Dibuszovi, který při rozehrávce sází na slovinského stopera Blažiće.
    40. Magnus Eikrem (MLD)
     
    40
    Největší šance norského týmu, který si ojediněle zaútočil do nezformované obrany. Knudtzon u rohu vápna přihrál k ose hřiště na Eikrema, který Dibuszovu bránu přestřelil.
     
    39
    Zubkov viděl v náběhu Dávida Sigéra, který se rozhodl sklepávat míč na střed vápna, ale místo nepřítomných parťáků našel jenom Lindeho.
     
    38
    Somália u praporku bojoval vsedě proti Pedersenovi. Tomu časem přišel na pomoc Aursnes, ale brazilský záložník balon přesto udržel.
     
    37
    Na straně Molde je až moc velký počet nepřesností. Po faulu Sigéra na Hussauna u středového kruhu následovala další rychlá ztráta.
     
    36
    Tvůrci sestřihů se v dosavadním průběhu zápasu rozhodně nenadřeli. Kromě jedné neškodné střely z dálky se za šestatřicet minut moc nestalo vůbec nic.
     
    35
    Stian Gregersen malinko přetáhl přenesení hry k levé postranní čáře, kde to udělal těžké Eikremovi. Lovrencsics si vyzkouší další z celé řady vhazování.
     
    34
    Přes Zubkova a Uzuniho se balon dostal k centrujícímu Lovrencsicsovi, jenomže Kuipers viděl, jak si Blažić ve vápně napálil vlastní horní končetinu.
     
    33
    Olexandr Zubkov si navedením míče na levou nohu udělal až nečekaně hodně prostoru na střelu, jež byla sražená na první domácí roh.
     
    32
    Hussain na ose hřiště povalil Nguena, Právě na druhého jmenovaného letěl centr z levého křídla, na který muž s keňskými a súdánskými kořeny nedosáhl.
     
    31
    Držení míče: 55 % – 45 %.
     
    30
    Somália na krátkou vzdálenost nepředal balon Heisterovi, který byl rozběhnutý na levé postranní čáře. Na programu bude Lindeho výkop.
     
    29
    Narážečka mezi Eikremem a Jamesem nevyšla. Skvělou poziční hru předvedl Lovrencsics, který vše vyřešil ve spolupráci s Dibuszem.
     
    28
    Hosté po faulu Botky rychle rozehráli, jenže tím překvapili jen sami sebe. O chvíli později každopádně Elingsen sebral nepřesný pas na Sigéra. .
     
    27
    Zubkov roztáhl hru doprava, jenže Lovrencsicsův prudký centr proletěl mimo dosah všech jeho spoluhráčů. Je z toho aut pro Marcuse Pedersena.
     
    26
    Marcel Heister rychle postupoval středem hřiště. Fredrik Aursnes ho zezadu drobně kontaktoval a kvůli pádu vyfasoval žlutou kartu.
     
    25
    Po pětadvaceti minutách se zrodilo první zakončení norského týmu. Haugen opětovně získal míč na třiceti metrech od branky pro Aursnese, který z podobné vzdálenosti hodně přestřelil.
     
    24
    A znovu přechodová fáze jediným dlouhým pasem z obranné poloviny. Situaci opět vyřešil vybíhající strážce hostující branky.
     
    23
    Zubkov se utrhl za obranu, ale Linde byl u nakopnutého balónu jako první. Dobře pro Molde, které by jinak čelilo úniku.
     
    22
    Bitvu o přehuštěný střed zvládli hosté, kteří díky ztečované přihrávce vhazují prostřednictvím Pedersena na útočné třetině hřiště.
     
    21
    Eikrem prodlužoval míč za sebe, ale James na to nebyl připraven. Z následné konfrontace obou kapitánů vytěžil Lovrencics aut.
     
    20
    Olexandr Zubkov centroval z pravé strany, ale hosté důležité souboje před švédským gólmanem Lindem spolehlivě zvládli.
     
    19
    Dost riskantní rozehrávka norského týmu od vlastní branky. Zubkov se zmocnil míče a získal vcelku jasný faul na Kristofferu Haugenovi.
     
    18
    Domácí pomalou kombinací postupně uspávali soupeře, ale ten kolotoč přihrávek kousek před vápnem zastavil na úkor Zubkova.
     
    17
    Dlouhý pas z obrany startoval Zubkova, jenž byl podle nizozemského asistenta rozhodčího v postavení mimo hru. O rozehrávku se postará Andreas Linde.
     
    16
    Znovu to byl jen neadresný nákop ke hrotu útoku a pak nedovolený zákrok Nguena na Hestada.
     
    15
    Molde nijak nenapadá a v plném počtu doslova čeká na své polovině na to, co soupeř vymyslí.
     
    14
    Domácí kapitán Gergő Lovrencsics skončil na zemi po nepříjemném přišlápnutí nohy od Knudtzona. Hrát budou moci hráči maďarského šampiona.
     
    13
    Uzuni měl pravý kraj hřiště jenom pro sebe po chybě Haugena. Albánský fotbalista pak přihrával na malé vápno, ale Nguen na tento mas o nějaký metr nedosáhl.
     
    12
    Lovrencsics zachytil balon pro domácí fotbalisty, kteří se díky tomu dostali k první střele. Pokus z dálky od Zubkova však nezpůsobil Lindemu žádné problémy.
     
    11
    Myrto Uzuni se nedostal k dalšímu nákopu před Lindeho bránu. Somália pak byl odzbrojen, ale Eikrem nešikovně zahrál do autu.
     
    10
    Eikrem v pokutovém nezpracoval přihrávku z levého kraje hřiště. Míč se od něj odrazil za koncovou čáru a odkopávat tak bude devětadvacetiletý gólman Ferencvárose.
     
    9
    Magnus Eikrem centroval směrem od branky. James na balon ale nedosáhl a domácí jej resolutně odkopli co nejdál od Dibusze.
     
    8
    Erling Knudtzon absolvoval souboj o dlouhý nákop s Heisterem. Právě od německého beka šel míč do autu, takže následovat bude rohový kop.
     
    7
    Oba týmy přistoupily k úvodu zápasu dost opatrně. Ani Molde se v zárodku útočné akce nikam nežene.
     
    6
    Ferencváros v pomalém tempu rozehrávál útočnou akci ze své půlky. Zrychlil to až nákop na Nguena, který však byl precizně ubráněn.
     
    5
    Etzaz Hussain v palčivém prostoru vystihl přihrávku Somálii, ale Jamesova následná střela byla domácí obranou zablokovaná. Všemu předcházel aktivní presink.
     
    4
    Domácí sestavě je v porovnání s týden starým zápasem hned kvarteto změn. Jedna z nich se týká i bývalého hráče Slovácka a Sparty Eldara Čiviće, který se nevešel ani na lavičku. V jedenáctce Molde hraje místo Američana Winga pravý bek Marcus Pedersen.
     
    3
    Erling Knudtzon se důrazně probíjel skrz střed hřiště, ale souboj s Charatinem byl posouzen jako právě jeho faul.
     
    2
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří nastupují v červenobílých, zatímco domácí v zelenobílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ferencvárosi TC: Dibusz – Lovrencsics (C), Botka, Blažić, Heister – Charatin, Sigér, Somália – Uzuni, Zubkov, Nguen.
    Náhradníci: Bogdán – Frimpong, Dvali, Boli, Isael, Laïdouni, Varga.

    Molde FK: Linde – Pedersen, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Hussain, Aursnes – Hestad, Eikrem (C), Knudtzon – James.
    Náhradníci: Craninx – Sinyan, Moström, Brynhildsen, Kitolano, Bolly, Omoijuanfo.

    Rozhodčí: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (NED).
     
    1. zápas

    Těžko odhadnout, kdo byl po zaznění týden starého závěrečného hvizdu spokojenější. Dlouho to vypadalo mnohem lépe pro Ferencváros, který po gólech Boliho a Uzuniho od dvaapadesáté minuty vedl už 2:0. Hned po druhé trefě ale přišlo snížení z hlavy Jamese, které obraz hry výrazně změnilo. Molde našlo půdu pod nohama a po vyrovnání kapitána Eikrema se dokonce ujalo vedení, když ze standardky udeřil Ellingsen. Maďarský klub se z toho ale nesložil a s přispění nastřelené ruky získal penaltu. Charatin ji bezpečně proměnil a do odvety se tak půjde za stavu 3:3. Ta více hraje do karet Ferencvárosi, kterému budou stačit k postupu i remízy 0:0, 1:1 a 2:2.
     
    Ferencvárosi TC

    Tradiční zástupce maďarského fotbalu se už dlouho drží ve velmi dobré formě. Od února prohrál jeden jediný soutěžní zápas, což se logicky týká i duelů v předkolech Ligy mistrů. Tým sídlící v Budapešti v první části kvalifikace porazil 2:0 švédský Djurgården a o týden později triumfoval v poměru 2:1 i v Glasgow proti slavnému Celticu. A to ještě zdaleka nebylo všechno, protože si na něm vylámal zuby i chorvatský velkoklub Dinamo Záhřeb. V nové sezóně maďarské ligy je Ferencváros s dvoubodovou ztrátou na Puskás Akadémia FC čtvrtý, nicméně má hned dva zápasy k dobru.
     
    Molde FK

    Hosté jsou nejblíže postupu do Ligy mistrů od sezóny 1999/2000, kdy si zahráli ve skupině s Portem, Realem Madrid a Olympiacosem. Čtyřnásobný norský mistr absolvoval už tři předkola, v nichž postupně porazil 5:0 finské Kuopio, 2:1 slovinské Celje a před dvěma týdny porazil na penalty i Karabach z Ázerbájdžánu. V domácí soutěži se Molde naopak nedaří. Před pár dny prohrálo 0:1 s Sandefjordem, v tabulce se propadlo za Odd na čtvrté místo a na suveréního lídra Bodø/Glimt ztrácí již devatenáct bodů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Michal Břuchanský

    Góly:

    Karty:   42. Botka (FTC) – 26. Aursnes (MLD), 49. James (MLD), 55. Hestad (MLD)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:12.
    Ferencvároš Budapešť: Dibusz – Lovrencsics (C), Botka, Blažić, Heister – Charatin, Sigér (79. Laïdouni), Somália (87. Frimpong) – Uzuni, Zubkov, Nguen (79. Isael).
    Náhradníci: Bogdán – Frimpong, Dvali, Boli, Isael, Laïdouni, Varga.

    Molde FK: Linde – Pedersen, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Hussain (83. Omoijuanfo), Aursnes – Hestad, Eikrem (C), Knudtzon (64. Brynhildsen) – James.
    Náhradníci: Craninx – Sinyan, Moström, Brynhildsen, Kitolano, Bolly, Omoijuanfo.

    Rozhodca: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (NED)
    23.09.2020
    Molde - Ferencvároš 3:3

    Góly: 55. James (Eikrem), 65. Eikrem (Hestad), 83. Ellingsen (Aursnes) – 7. Boli (Botka), 52. Uzuni (Botka), 87. Charatin (pen.)

    Karty:   9. Aursnes (MLD), 43. Knudtzon (MLD), 58. Hussain (MLD), 90+7. Gregersen (MLD)

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:1. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:11.