Sociedad – Valencia 0:1 (kon.) | Getafe – Real Betis 3:0 (kon.)
koniec
Getafe CF
3:0 (3:0)
Real Betis
cz Utorok 29.09.2020, 21:30 • Coliseum Alfonso Pérez (Getafe) • Španielska LaLiga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:27:49)
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 1:4. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:17.
     
    Getafe si ve druhém poločase s přehledem pohlídalo tříbrankový náskok, Betis na domácím stadiónu porazilo s přehledem 3:0. Dva góly vstřelil v prvním poločase Ángel Rodríguez, jeden přidal Marc Cucurella. Betis ve druhé půli přidal na aktivitě, avšak ani ta mu nepřinesla byť jen čestný úspěch. Svěřenci kouče Boldaráse převedli ukázkovou obrannou hru, David Soria ve třech ligových zápasech dosud neinkasoval, a i proto je Getafe po třech neúplných kolech na vedoucí pozici o dva body před Valencií.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na přetažený centr Tella naskakoval Borja Iglesias. Ve velkém záklonu chtěl vracet pod sebe, místo toho poslal míč mimo hrací plochu.
     
    90+2
    Alex Moreno je v posledních minutách pořádně okopáván. Nyní skončil na zemi po kontaktu s Cabacem. Uvidíme ještě jednu poslední standardku.
     
    90+1
    Skákavý centr zprava poslal do šestnáctky domácích Sergio Canales. Mathias Olivera míč tresuhodně minul, měl štěstí, že za ním stál ještě spoluhráč Palaversa.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Djené Dakonam pouštěl balón za sebe, aniž by zakřičel na Soriu. Ten reagoval hodně pozdě, míč zachytil za čárou. Jako poslední se ale kulatého nesmyslu dotkl Iglesiase, proto následuje odkop.
     
    88
    Marc Cucurella po levé straně utekl osobnímu strážci, načež přízemním centrem hledal na středu nabíhajícího Palaversu. Toho obře pohlídal Bartra.
     
    87
    Zápas se pouze dohrává. Getafe kombinuje s klidem na vlastní polovině, zatímco hosté přihlížejí, již vzdali snahu o aktivní presink.
     
    86
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Allan Nyom, přichází Ante Palaversa.
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Mauro Arambarri, přichází Francisco Portillo.
     
    85
    Levý bek Betisu zůstává v bolestivé grimase ležet na trávníku. Poprvé v utkání jsou do akce povoláni lékaři některého z týmů.
     
    84
    Arbitr Martínez se v posledních minutách nenudí. Teď pro změnu hodně tvrdý a zbytečný faul vymyslel Erick Cabaco, jenž skluzem sestřelil Morena.
     
    83
    To je neskutečné, hostující kapitán Ajsa Mándí obdržel během půl minuty dvě žluté karty za dva různé fauly! I v tomto případě bylo rozhodnutí správné, Alžířan prošlápl achilovku Matovi.
     
    82
    Ajsa Mándí na polovině hřiště zatáhl za dres Cucurellu, čímž mu zamezil v pohybu do brejku. Sudí opět sáhl do kapsičky pro žlutou kartu.
     
    81
    Djené Dakonam si jako poslední hráč dovolil velkou parádu, když kličkou vykoupal Lorena. Následným pasem vystavil Matu do ofsajdu.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Je nad slunce jasné, že Getafe dnes vítězí a v neúplné tabulce poskočí do čela soutěže.
     
    79
    Neúplně dobrá domluva proběhla mezi Roblesem a Mándím. Brankář si zařval na spoluhráče, avšak ten mu uhnul hodně pozdě, gólman jej málem při výkopu nastřelil.
     
    78
    Další žlutá karta na scéně. Marc Cucurella v rychlostním souboji porazil Paula Akouokoa, který brzdil, přesto soka podrazil.
     
    77
    Joel Robles dobře vystartoval proti nákopu Cabaca, který mířil za sprintujícím Matou. Gólman sebral balón soupeři přímo před nosem.
     
    76
    Spolupráce dvou příchozích fotbalistů málem přinesl alespoň čestný zásah Betisu. Tello přihrál pod sebe Lorenovi, střelu z první v poslední chvíli zblokoval Etxeita.
     
    75
    Na žádný velký zvrat to již nevypadá. Paul Akouokou místo toho, aby akci rozjel dopředu, tak zvolil malou domů Roblesovi.
     
    74
    Autor druhého gólu rozjel bleskový protiútok levou lajnou. Svou štaci s míčem u kopaček zakončil pasem na Rodrígueze, který vybojoval v souboji s Iglesiasem aut.
     
    73
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Damián Suárez, přichází Erick Cabaco.
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Ángel Rodríguez, přichází David Timor.
     
    72
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Nabil Fékir, přichází Loren.
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Antonio Sanabria, přichází Cristian Tello.
     
    71
    Parádní zidanovka Nyoma proti Fékirovi, jenž se nedokázal smířit s takovým potupením, soka nakopl přes kotníky. Francouz může být rád za žlutou kartu.
     
    70
    Čerstvý Ruibal příliš dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec nalespo přihrával za sebe, kde ovšem stál pouze soupeř v podobě Cucurelly.
     
    69
    Až dvacet minut před koncem základní hrací doby domácí kopali svůj premiérový roh. Centr Cucurelly prodlužoval Etxeita za sebe do země nikoho.
     
    68
    Djené Dakonam se vytáhl dopředu, aby zastavil přízemní nahrávku na Sanabriu. Byl úspěšný, následně pěkným lobem uvolnil Nyoma.
     
    67
    S útočnou agresivitou to nyní přehnal Mauro Arambarri. Do pod tlakem hrajícího Morena zajel šlapákem velmi bolestiva. Žlutá karta určitě je na místě.
     
    66
    Marc Cucurella se zbavil Carvalha, jenže míč si předkopl až příliš před sebe. Střídající Paul Akouokou dokázal odvrátit kulatý nesmysl mimo hrací plochu.
     
    65
    Bezradný Mauricio Pellegrini zůstává sedět na svém místě. Jeho svěřenci předvádějí ve druhém poločase určitě lepší výkon, jenže ani ten zatím nestačí na pevnou obranu soupeře.
     
    64
    Allan Nyom nechtěl autové vhazování v blízkosti vlastní šestnáctky, měl v úmyslu ještě nakopnout balón na útočnou polovinu. Po čistém střetu s Fékirem však minul.
     
    63
    Velkou, až školáckou chybu udělal při zpracování Moreno. Věřil si, takže se ani nedíval pod nohy, jenže míč mu pod zvednutou levačkou projel do autu.
     
    62
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Cucho Hernández, přichází Jaime Mata.
     
    61
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází William Carvalho, přichází Paul Akouokou.
     
    60
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Juanmi, přichází Aitor Ruibal.
     
    59
    Po delší době ukázali útočné dovednosti rovněž domácí. Jmenovitě Ángel Rodríguez, který může zaútočit na hattrick, ale tentokráte nahrával Cucurellovi. Střela zblokovaná.
     
    58
    Nabil Fékir si středem narazil s Canalesem a pokračoval středem blíže k bráně. Přes Etxeitu chtěl ukrýt zakončení, trefil ale právě stopera.
     
    57
    Hlavičkový souboj ve středu hřiště úspěšný pro kapitána Dakonama. Ten navíc dokázal i v letu zachovat klid a nahrát volnému Nyomovi.
     
    56
    A to i po centru zleva, který vyprodukoval Nabil Fékir. Balón proletěl netknutě pokutovým územím, Juanmi na něj těsně nedosáhl.
     
    55
    Betis přidává na obrátkách. V rámci druhé půle předvádí zlepšený výkon, avšak Soriova svatyně zatím zůstává nedobyta.
     
    54
    Alex Moreno z pozice levého obránce plnil spíše roli křídelníka. Zpětným centrem našel na šestnáctce Canalese, rána z voleje proletěla vysoko nad.
     
    53
    Bordalásova družina zase může na okamžik vydechnout. Djené Dakonam pochopitelně nikam nespěchal, hru rozehrál přes brankáře.
     
    52
    Velmi chytře si u pravé lajny počínal Allan Nyom. Moc dobře věděl, že Bartra půjde proti němum proto balón odkopl mimo dosah kohokoliv, akorát se nechal nedovoleně atakovat pravým obráncem.
     
    51
    Na dlouhý nákop Iglesiase zabíhal Sanabria. Dakonam celou situaci dobře odcouval a v záklonu hlavičkoval do zámezí.
     
    50
    Pod velkým úhlem a už v blízkosti rohového praporku musel centrovat Juanmi. Nohu vykroutil pořádně, míč poslal přímo do rukavic Sorii.
     
    49
    Tradičně aktivní Marc Cucurella v poslední chvíli dokázal pokopnout balón před sebe, čímž překvapil Fékira. Ten tak trefil pouze soupeřovu nohu, nikoliv míč. Faul.
     
    48
    Úvodní útok druhého dějství opatřili domácí. Daleko ovšem Ángel Rodríguez nedošel, stopku mu vystavil povedeným skluzem Sidnei.
     
    47
    Domácí trenér do druhého poločasu poslal stejnou jedenáctku, neměl důvod něco měnit. naopak Pellegrini jednu změnu udělal, nevýrazného Rodígueze nahradil útočník Iglesias.
     
    46
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Guido Rodríguez, přichází Borja Iglesias.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:32.
     
    Fotbalisté Getafe v prvním poločase udělili Betisu lekci z produktivity, když ze tří střeleckých pokusů mezi tři tyče proměnili všechny v gól, zatímco hosté čekají na zásah marně. První branka padla ve 13. minutě, v akrobatické pozici zakončil Ángel Rodríguez o zem do pravého rohu. Zbylé dva góly si Bordalásova družina nechala na závěr první půle. Nejprve ve 39. minutě navýšil náskok parádní ránou do pravého horního rohu Marc Cucurella, následně protiútok 3 na 2 zakončil gólovou tečkou Ángel Rodríguez. Betis musí ve druhé půli výrazně zabrat.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Sergio Canales kopl přímý kop skvěle, ale David Soria předvedl fantastický zákrok! Moc dobře tušil, že bude exekutor kroutit balón přes zeď, míč směřující do levého rohu vyrazil.
     
    45+1
    V závěru úvodního dějství má Betis k dispozici standardní situaci z velmi zajímavé vzdálenosti od brány. Dakonam nedovoleným způsobem povalil Canalese.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    44
    Spolupráce Nyoma s Dakonem funguje skvěle. První jmenovaný na okamžik zaváhal, avšak jeho kolega jej okamžitě doplnil, kličkujícího Sanabriu o kulatý nesmysl připravil.
     
    42
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Druhý zásah v rozmezí tří minut, Betis je na ručník! Po obrovské chybě Carvalha Hernández spolu s dalšími dvěma spoluhráči vystartoval na zteč proti dvojici obránců. Situaci vyřešil přihrávkou na ÁNGELA RODRÍGUEZE, proti jehož zakončení k přední tyč byl RObles krátký.
     
    41
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou domácí do kabin s dvoubrankovým náskokem v zádech?
     
    39
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Svěřenci trenéra Bordaláse odskakují do dvoubrankového vedení a i tato branka byla výstavní! MARC CUCURELLA se na středu zbavil pasivně bránícího Bartry a z hranice šestnácky vypálil parádní dělovku slabší pravačkou. Míč cestou do sítě ještě lízl břevno.
     
    38
    Ajsa Mándí pod tlakem Rodrígueze volil jistotu, a sice nahrávku gólmanovi Soriovi. Strážce hostující svatyně výkopem poslal míč na útočnou polovinu.
     
    37
    Rovněž druhé žluté napomenutí míří do domácích řad. Mathias Olivera zezadu sejmul ve skluzu Canalese. Nebylo co řešit.
     
    36
    Podobnou situaci nyní ukázal Nábil Fékir. Ten nejenže Etxeitu držel za dres, navíc balón omylem trefil levou rukou. Arbitr opět musel přerušit hru.
     
    35
    Konečně šel na Sanabriu balón, jenže výsledkem je jenom útočný faul forwarda. Ten si dělal proti Daokonamovi prostor příliš agresivně.
     
    34
    Do hry se zatím vůbec nedostává Antonio Sanabria Borja Iglesias. Španělský útočník čeká na hrotu na příležitost, avšak stopeři si jej dobře hlídají.
     
    33
    Kapitán Djené Dakonam dnes podává velice dobrý výkon. Kamerunec skvěle přečetl nahrávku Bartry, adresáta Juanmiho navíc odstavil čistým způsobem.
     
    32
    Hlavn írozhodčí opět řešil s kolegou u videa situaci, zda při onom centru netrefil Mándí míč rukou. Debata byla krátká, všechno v pořádku.
     
    31
    Rozvířit nohy se pokusil Marc Cucurella, jenž zleva poslal do vápna povedený centr. Našel však hlavu bránícího Mándího.
     
    30
    Půl hodina zápasu je pryč. Domácí disponují jednobrankovým náskokem, který vstřelil krásným způsobem Ángel Rodríguez. Jinak ovšem sledujeme poměrně nudné utkání.
     
    29
    Allan Nyom ještě přidal do kruhu, jenže nahrávka Cucurelly byla opravdu příliš prudká. Kamerunec zpracovával za postranní čárou.
     
    28
    Stále stejná písnička. Hosté kombinují, ale jenom na vlastné polovině. Vytrvalý presink fotbalistů v modrém nadále přináší účinek.
     
    27
    Několikrát si teď stoperská dvojice Betisu vyměnila míč mezi sebou. Nakonec Mándí nastartoval zprava Bartru, jenž ztroskotal na Etxeitovi.
     
    26
    Nabil Fékir měl v úmyslu zrychlit hru po pravé straně, kde číhal Juanmi. Křídelník dostal balón až moc před sebe, marně pro něj natahoval pravou nohu.
     
    25
    Pod tlakem hrající Xabier Etxeita si s tíhou okamžiku nedělal těžkou hlavu. Hru otočil dozadu, z poloviny hřiště poslal malou domů Soriovi.
     
    24
    Cucho Hernández dostal pěknou průnikovou přihrávku, před ním byl poslední fotbalista v šedém dresu. Mándímu udělal kličku doprava, Alžířan ve skluzu skvěle zakročil.
     
    23
    Ofenzivní složku se rozhodl podpořit Mathias Olivera. Právě na něj směřoval přízemní centr z pravé strany od Nyoma, Uruguayec trefil jen beka před sebou.
     
    22
    První žlutou kartu střetnutí obdržel pravý bek Getafe Damián Suárez, jenž na polovině hřiště bolestivě přišlápl pravou nohu Fékirovi.
     
    21
    Brejk neskončil úspěchem, Betis může pokračovat v trpělivé sérii přihrávek. Moment překvapení zamýšlel Carvalho, Dakonam úmysl přečetl.
     
    20
    Chybnou rozehrávku ve středu hřiště plánoval potrestat Ángel Rodríguez, přihrávkou po pravé straně oslovil Cucha Hernándeze, jehož centr byl nepřesný.
     
    19
    Na míči pokračují hosté. Kombinace ale probíhá převážně kolem středového kruhu, k blízkosti šestnáctky je zatím domácí nepustili.
     
    18
    Getafe však zatím disponuje velkou jistotou, a to především po defenzivní stránce. Soupeř snaží najít mezírku, zatím bez úspěchu.
     
    17
    Nyní je na Betisu, jak dokáže odpovědět. Hostům jde v dnešním utkání o hodně, mohou se totiž posunou v neúplné tabulce La Ligy na druhé místo před Valencii.
     
    15
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Změna verdiktu, gól platí! Bylo vidět, že sami hráči tomu příliš nevěřili, o to větší u nich propukla radost z vedoucí branky. Krásné aktobatické zakončení ÁNGELA RODRÍGUEZE bylo po zásluze odměněno, Robles se za míčem pouze ohlédl.
     
    15
    Hlavní rozhodčí ještě celou situaci konzultuje s videorozhodčím.
     
    14
    Levou stranou útočil Marc Cucurella. Jeho přetažený centr sklepl Maksimović na Nyoma, ten vracel do ohně Maksimović přesně do míst, kde stál nikým neatakovaný Ángel Rodríguez. Jeho akribatické zakončení skončilo v síti, ale pomezní odmával ofsajd.
     
    13
    Příliš dlouho válel s balónem u nohy Sergio Canales. Dokonale slabší chvilku záložníka potrestal Dakonam, který sokovi míč vypíchl, navíc nahrál spoluhráči.
     
    12
    Betis zkouší vyvinout na soupeři trpělivou kombinaci a pak zaútočit v nečekaný okamžik. Jenže domácí presují vysoko, hosté mají velké problémy.
     
    11
    Dlouhý aut hostující defenzivu pořádně zaskočil. Marc Cucurella naopak tento hod očekával a naběhl si ideálně proti míči, avšak lob přes Mándího mu nevyšel.
     
    10
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Nyní zase útočilo pro změnu Getafe, a to pravou stranou Nyomem. Kamerunský fotbalista vybojoval proti Sidneimu alespoň aut.
     
    9
    Marc Bartra pěkně přenesl hru na levou stranu, k volnému Morenovi. Španělský bek si netroufil na souboj jeden na jednoho proti Nyomovi, raději rozehrál dozadu Carvalhovi.
     
    8
    Nemanja Maksimović vyslal jemný lob za obranu, kam si nabíhal Marc Cucurella. Toho úspěšně stíhal Mándí, který protivníka zastavil skluzem, stejně byl ale mávaný ofsajd.
     
    7
    Přímý kop Cucurella překvapivě rozehrál na krátko, do středu volnému Suárezovi. Ten chtěl vystřelit, jenže pravou nohou nejprve kopl do země, až poté do míče. Velmi slabá střela, s níž Robles neměl žádné potíže.
     
    6
    První standardku zápasu mají k dispozici domácí. Krkolomnou, avšak úspěšnou patičkou Arambarri obehrál Rodrígueze, jenž soka zatáhl za dres.
     
    5
    Kapitán Betisu Ajsa Mándí dnes netradičně zaskakuje na pozici pravého beka, obvykle hrává stopera. Alžířan ovšem ukazuje, že i vpravo bude určitě platný, pěkným skluzem zastavil pas po lajně.
     
    4
    Allan Nyom udělal krásnou kličku Morenovi doleva, levý bek Betisu zůstal bezmocně sedět na zemi. Angličan se následně sám zamotal do míče, což hned využil Sidnei.
     
    3
    Dlouhý nákop za obranu zkoušel středopolař Carvalho. Sanabria se rozběhl včas, avšak skvěle zareagoval Dakonam, soka za záda nepustil.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních modrých dresech. Betis pro dnešní střetnutí zvolil alternativní dresy zbarvené do šeda.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Etxeita, Olivera – Nyom, Nemanja Maksimović, Arambarri, Cucurella – Cucho Hernández, Ángel Rodríguez.
    Náhradníci: Yáñez – Cabaco, Chema, Jaime Mata, Palaversa, Portillo, Timor.

    Real Betis: Robles – Mándí (C), Bartra, Sidnei, Moreno – G. Rodríguez, W. Carvalho – Juanmi, Fékir, Canales – A. Sanabria.
    Náhradníci: Marín, Rebollo – Akouokou, Delgado, Iglesias, Loren, Joaquín, Ruibal, Tello, V. Ruiz.

    Rozhodčí: J. Martínez – Sobrino, M. Martínez.
     
    Real Betis

    Real Betis, klub, který bude chtít na uplynulý ročník také co nejrychleji zapomenout. Bojoval totiž až do posledních kol o holé přežití v La Lize. Boj to nakonec byl úspěšný, celek ze Sevilly skončil patnáctý, před osmnáctým Leganés měl náskok pěti bodů. Úvod sezónu naznačuje herní zlepšení ve hře Betisu. Pod novým vedením kouče Pellegriniho vyhrál ve všech třech přípravných zápasech a prvním kole ligy zvítězil 1:0 na půdě Alavésu. Ve druhém zvládl na domácí půdě výsledkem 2:0 utkání proti Valladolidu, o víkendu padl těsně 2:3 s Realem Madrid.
     
    Getafe CF

    Fotbalisté Getafe bojovali do posledního kola o účast v pohárové Evropě, kam měli skvěle nakročeno, jenže zažili mizerný konec sezóny, když z dvanácti utkání zvládli za tři body jediný, a tak o dva body zaostali za Granadou, která si momentálně užívá účast ve 4. předkole Evropské ligy. Vedení i přes nepovedený konec dále důvěřuje koučovi Bordalásovi. Getafe v přípravě sehrálo tři střetnutí, dva zápasy s týmy z nižší soutěže vyhrálo, s Realem prohrálo vysoko 0:6. Vstup do ligové sezóny byl úspěšný, ačkoli výkon hodně pokulhával. Zásluhou jediné střely na brány Getafe porazilo Osasunu 1:0, následně remizovalo 0:0 v Deportivu Alavés.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný úterní večer! Vítám vás při sledování 4. kola španělské La Ligy, u zápasu mezi Getafe a Realem Betis.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Milan Huppert

    Góly: 15. Ángel Rodríguez (Nyom), 39. Cucurella (Cucho Hernández), 42. Ángel Rodríguez (Cucho Hernández)

    Karty:   22. Damián Suárez (GET), 37. Olivera (GET), 67. Arambarri (GET), 84. Cabaco (GET) – 71. Fékir (RBE), 78. Akouokou (RBE), 82. Mándí (RBE)   83. Mándí (RBE)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 1:4. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:17.
    Getafe CF: Soria – Damián Suárez (73. Cabaco), Dakonam (C), Etxeita, Olivera – Nyom (86. Palaversa), Nemanja Maksimović, Arambarri (86. Portillo), Cucurella – Cucho Hernández (62. Jaime Mata), Ángel Rodríguez (73. Timor).
    Náhradníci: Yáñez – Cabaco, Chema, Jaime Mata, Palaversa, Portillo, Timor.

    Real Betis: Robles – Mándí (C), Bartra, Sidnei, Moreno – G. Rodríguez (46. Iglesias), W. Carvalho (61. Akouokou) – Juanmi (60. Ruibal), Fékir (72. Loren), Canales – A. Sanabria (72. Tello).
    Náhradníci: Marín, Rebollo – Akouokou, Delgado, Iglesias, Loren, Joaquín, Ruibal, Tello, V. Ruiz.

    Rozhodca: J. Martínez – Sobrino, M. Martínez