Alavés – Barcelona 0:5 (kon.) | Valladolid – Real Betis 2:0 (kon.) | Villarreal – Eibar 4:0 (kon.)
Atlético Madrid – Sociedad 1:1 (kon.) | Espanyol – Vigo 0:0 (kon.) | Granada – Bilbao 4:0 (kon.)
Leganés – Real Madrid 2:2 (kon.) | Levante – Getafe 1:0 (kon.) | Osasuna – Mallorca 2:2 (kon.)
Sevilla – Valencia 1:0 (kon.)
koniec
CD Leganés
2:2 (1:1)
Real Madrid
Nedeľa 19.07.2020, 21:00 • Estadio Municipal de Butarque • Španielska LaLiga • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid prvýkrát po reštarte nevyhral, ale v podstate ho to mrzieť nemusí, keďže titul má istý od štvrtku. Leganés pritom dnes mohlo vyhrať, to by ho udržalo v lige na úkor Celty Vigo, avšak Javier Aviles zahodil dve obrovské šance a navyše VAR nenariadil penaltu po ruke Joviča. (23:03:39)
     
    CD Leganés sa stáva tretím zostupujúcim tímom z La Ligy v sezóne 2019/20. Už skôr mali túto istotu Espanyol Barcelona a RCD Mallorca.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Óscar Rodríguez potiahol loptu z vlastnej polovice ihriska až na hranicu šestnástky. Zodpovednosť zobral na seba a prestrelil brvno.
     
    90+5
    Roger Assalé dostal krásny pas pred šestnástku, lenže Éder Militao ho cez seba nepustil. Africký útočník mohol prihrávať, ale sepčil. Preto akcia nevyšla.
     
    90+4
    Leganés získalo rohový kop a do šestnástky išiel aj brankár Iván Cuéllar. Práve pred ním boxoval do bezpečia Alphonse Aréola a následný pas naspäť Jonathan Silva poslal veľmi zle.
     
    90+3
    Luka Jović veľmi dobre podržal loptu pri šestnástke súpera, nakoniec získal aut a pokračovala aktivita Realu. Nakoniec Srb fauloval.
     
    90+2
    Vinícius Júnior chcel potiahnuť loptu na útočnú polovicu, pri poliacej čiare o ňu ale prišiel. Leganés ide okamžite na opačnú stranu ihriska.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 6 minút.
     
    90
    Brahim Díaz dostal loptu pätičkou od Isca. Mladý španielsky záložník sa otočil a prudko vystrelil. Mieril iba do stredu bránky, kde sa nachádzal Iván Cuéllar.
     
    89
    Unai Bustinza odvrátil center pred bránku domáceho tímu na rohový kop. Ten hostia nezakončili, ale naťahujú čas už dosť dlho kombináciou.
     
    88
    Toni Kroos získal loptu v strede ihriska, posúvajú ju na spoluhráčov. Real Madrid sa pokúsi upokojiť hru.
     
    87
    Roberto Rosales sa sprava dostal do pokutového územia, jeho prihrávka pred päťku neprešla. Hráči Leganés však bojujú ako o život a sú rýchlejší v každom súboji.
     
    86
    Pokutový kop to nebude, aj keď všetci hráči Leganésu, hlavne tí na lavičke, chceli penaltu za každú cenu. Úprimne, teraz sa malo rozhodnúť v prospech domáceho tímu.
     
    85
    Hra sa nerozbehla, pretože systém VAR rieši možnú penaltu pre Leganés. Luka Jović totiž zahral podľa všetkého rukou, ktorú mal trochu ďalej od tela. Pokutový kop sa pokojne môže pískať.
     
    84
    Alphonse Aréola center z rohového kopu potlačil na opätovný roh. Lopta prepadla na malé vápno, absolútne voľný Javier Aviles vo svojej druhej miliónpercentnej šanci netrafil bránku. Neskutočné, čo teraz mladík zahodil, pretože bol úplne sám.
     
    83
    Óscar Rodríguez sa pokúsil o "Zidanovku" na hranici šestnástky Realu. Keby vyšla, má šancu, ale defenzíva Realu Madrid si dala veľký pozor.
     
    82
    Nacho Fernández odvrátil center z priameho kopu a Real Madrid prešiel do rýchlej kontry. Tú potiahol Brahim Díaz, nakoniec zakončoval spred päťky nad brvno vo veľkej šanci Luka Jović.

    Matej Kubove

    Góly: 45+1. Gil, 78. Assalé – 9. Ramos, 52. Asensio

    Karty:   39. Recio (LGS), 43. Ruibal (LGS), 49. Bustinza (LGS), 56. J. Silva (LGS) – 66. B. Díaz (REA)


    CD Leganés: Cuéllar – Rosales, Bustinza, Tarín (55. Assalé), Siovas, J. Silva – Ruibal (46. Guerrero), Amadou (78. Aviles), Recio (55. Mesa), Gil – Manu (46. Óscar Rodríguez).
    Náhradníci: Soriano – Navarro, Eraso, Omeruo, Aviles, Assalé, Mourid, Awaziem, Kévin Rodrígues, Mesa, Óscar Rodríguez, Guerrero.

    Real Madrid: Aréola – L. Vázquez, Militao, Ramos (46. Nacho Fernández), F. Mendy – Valverde, Casemiro (61. Kroos), Isco – Asensio (61. B. Díaz), Benzema (61. Jović), Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Altube, López – Nacho Fernández, Modrić, Jović, M. Díaz, Kroos, B. Díaz, Rodrygo, Varane, Carvajal.