Norwich – Brighton 0:1 (kon.) | Leicester – Crystal Palace 3:0 (kon.) | Manchester United – Bournemouth 5:2 (kon.)
Wolverhampton – Arsenal 0:2 (kon.) | Chelsea – Watford 3:0 (kon.)
koniec
Manchester United
5:2 (3:1)
AFC Bournemouth
Sobota 04.07.2020, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom online prenose zo zápasu 33. kola anglickej Premier League medzi Manchestrom United a AFC Bournemouth.

    Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    AFC Bournemouth

    Sedem duelov po sebe bez výhry, z toho iba jeden získaný bod z 21 možných. Bournemouth sa touto šnúrou namočil do súboja o záchranu. Veru, nevyzerá to s ním dobre. Celok pod vedením manažéra Eddieho Howea je na 19. priečke so ziskom 27 bodov, a hoci do konca súťaže zostáva ešte 6 kôl, tak bitka s Aston Villou, Watfordom, West Hamom či Brightonom o udržanie nebude ľahká.

    Cherries strácajú na sedemnásty Watford síce iba bod, no do súboja na Old Trafford idú v roli outsidera. Kvôli zraneniam nenastúpia do zápasu opory ako Daniels a Francis, kvôli kartám je mimo i útočník Wilson.
     
    Manchester United

    Na úplne odlišnej vlne sa vezie Manchester United. Červení diabli neprehrali súťažný zápas od 26. januára, v lige sa šplhajú vyššie a atakujú priečky znamenajúce miestenku v Lige majstrov. Po zaváhaniach Chelsea a Leicestru strácajú United z piateho miesta (52 bodov) na štvrtú priečku dva, respektíve tri body na pozíciu číslo tri. V prospech Manchestru hovorí navyše i priaznivý žreb.

    Už tradične budú domácim chýbať stopéri Jones a Tuanzebe, ktorí túto sezónu už do stretnutia ani nenastúpia. Inak by mali byť všetci v poriadku. Ole Gunnar Solskjaer dobre vie, že akékoľvek zaváhanie v tejto fáze môže byť kľúčové.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Maguire (C), Lindelöf, Shaw – N. Matić, P. Pogba – Greenwood, B. Fernandes, Rashford – Martial.
    Náhradníci: Romero – Bailly, Williams, Pereira, Fred, D. James, Mata, McTominay, Ighalo.

    AFC Bournemouth: Ramsdale – A. Smith, Kelly, Aké (C), Rico – Brooks, Lerma, L. Cook, Stanislas – J. King, Solanke.
    Náhradníci: Boruc, Travers – Stacey, Gosling, Surman, H. Wilson, Billing, Groeneveld, Surridge.

    Rozhodca: Mike Dean – Simon Bennett, Darren Cann.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Bournemouth začal aktívne, po pätnástich sekundách však hostia strácajú loptu. Manchester si musí dať na súpera pozor.
     
    2
    Prvý prienik dňa patril Rashfordovi, tomu však lopta unikla na hranici šestnástky.
     
    2
    Bruno Fernandes centroval na pravé krídlo, kam si nabehol Wan-Bissaka. Obranca United sa snažil vrátiť loptu do ohňa z prvej, no namiesto toho poslal guľaté teleso len za bránu.
     
    3
    Fernandes to Pogbovi posunul až príliš na kraj, Bournemouth sa rozbieha do brejku.
     
    4
    Nič z toho nebolo, útok sa pozastavil a navyše prišla nepresná lopta na Kinga. De Gea rozohráva nakrátko, znovu však vidíme vysoký pressing The Cherries.
     
    5
    Niekoľko nepresností na oboch stranách, ani jednému tímu sa nedarilo skrotiť loptu. Horšie je na tom Manchester, ktorý sa musí brániť. Lindelofa naháňajú dvaja protihráči.
     
    6
    Dlhé vhadzovanie od Kellyho, United sa zahrávajú so svojím osudom.
     
    7
    Nemanja Matić dokonca stratil loptu meter pred vlastným pokutovým územím, rýchlo ju však vybudoval späť. Paul Pogba následne s veľkým prehľadom založil nový útok po ľavej strane.
     
    8
    Najprv bol poslaný k zemi Rashford, potom i Martial. Mike Dean píska proti bráne Ramsdalea, voľný kop domáci rozohrali nakrátko.
     
    9
    Victor Lindelöf zrazil a potom aj odkopol loptu po centri Stanislasa. Bournemouth sa nebojí útočiť, no nie je to s dostatočným počtom hráčov.
     
    10
    Príliš vysoký oblúčik za obranu na Greeenwooda. O ofsajd sa nejednalo, avšak mladík v drese United nemal šancu loptu dostihnúť.
     
    10
    A máme za sebou prvú šancu! Rashford centrom vysunul za obranu Fernandesa, ktorý bežecky predčil svojho strážcu, rovnako preloboval aj Ramsdalea, no spolu s ním i bránu!
     
    11
    Portugalčan sa ešte aj teraz chytá za hlavu, sám totiž neverí, čo zahodil. Trvalo to desať minút, kým domáci niečo vyprodukovali, s každou ďalšou minútou budú hroziť nové a nové útoky.
     
    12
    Aktívnym napádaním sa predviedol i favorit. Domáci si okamžite uchmatli štatistiku držania lopty – 61% : 39%.
     
    13
    Matić výborne zastihol prihrávku súpera smerom dopredu. Fernandes sa pokúšal nájsť Martiala na hrote, neuspel.
     
    14
    Victor Lindelöf na ofenzívnom výlete. Švédsky stopér sa dostal až pred brankára Bournemouthu po tom, čo sa lopta odrazila od jedného obrancov hostí. Ramsdale stihol loptu aspoň vyraziť mimo šestnástku.
     
    16
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Traja hráči narobili problém piatim. JUNIOR STANISLAS je na konci akcie, keď z uhla dal jasličky Maguireovi, aby vzápätí tvrdou ranou prekonal a tiež prekvapil de Geu na bližšej pravej žrdi!
    16. Junior Stanislas (BTH) - 0:1
     
    17
    Manchester doma neinkasoval od januára, toto je veľký škrt cez rozpočet. Červení diabli budú mať čo robiť, aby obranu okolo kapitána Akého dokázali prekonať.
     
    18
    Pogba si vypýtal priamy kop, keď ho faulovali Lerma a King. Štandardka z možno 22 metrov. Budeme svedkami bleskového vyrovnania?
     
    19
    Aaron Ramsdale vyráža zakončenie na rohový kop! Dobre sa do toho oprel Rashford, brankár súpera mal však celú situáciu pod kontrolou.
    19.
     
    19
    Center z rohu ihriska letel doprostred šestnástky, kde naň vyskočil Lindelof. Hlavička letela vysoko vysoko nad.
     
    20
    Aaron Wan-Bissaka sa síce odpútal od Stanislasa, no predsa len ho trafil pri centrovaní do veľkého vápna. Roh.
     
    21
    Domácim sa nedarí vypracovať si ďalšiu možnosť. Ramsdale navyše skvele prečítal hru, vyšiel z brány von. Lopta sa tak odráža od Greenwooda za bránu, bude sa tak kopať od svätyne AFC.
     
    22
    Solanke získava voľný kop pre zmenu pre Bournemouth. Pri lopte Stanislas a Rico, lopta je však ďaleko od de Geu.
     
    23
    Dvadsať sekúnd sa lopta odrážala, až sa napokon dostala k Stanislasovi. Autor úvodného gólu si to dal na halfvolej, pravačkou však minul cieľ o hodný kus.
     
    25
    Mike Dean dal pokyn na občerstvenie, pauza príde obom tímom vhod.
     
    26
    Manchester si to pekne posúval, Wan-Bissaka prudko po zemi hľadal jedného z troch spoluhráčov pred bránou. Bol ale rovnako (ne)úspešný ako predtým.
     
    27
    Joshua King na druhej strane neprešiel cez rozum Maguireovi. Bournemouth bude pri každom protiútoku nebezpečný.
     
    29
    Manchester United dal gól!
    MASON GREENWOOD zas a znovu ukazuje svoje kanonierske schopnosti! Rýchla akcie po pravej strane, Rashford posunul na zozadu bežiaceho Fernandesa, ten bez problémov našiel Greenwooda na hranici šestnástky a delovka 18-ročného hráča skončila napriek zásahu Ramsdalea v sieti!
    29. Mason Greenwood (MAN) - 1:1
     
    30
    Ďalšia hrozba domácich, prišlo však k pošmyknutiu domáceho hráča pred šestnástkou.
     
    31
    Jasná žltá karta pre Jeffersona Lermu po sklze dvomi nohami smerom na Martiala. Došlo k tomu v stredovom kruhu, Mike Dean bez rozmýšľania vytiahol kartičku z vrecka.
     
    32
    Zrazená strela Rashforda, nikto chvíľu nevedel, kam sa lopta po bloku Akého odrazí. Napokon je z toho rohový kop, jeho exekútorom je Fernandes.
     
    33
    Adam Smith hrá rukou vo vlastnom pokutovom území, je z toho pokutový kop!
    33.
     
    34
    Situáciu potvrdil aj VAR, k penalte sa chystá Marcus Rashford.
     
    35
    Manchester United dal gól!
    Pomalší rozbeh, MARCUS RASHFORD si zvolil zakončenie k ľavej tyči a urobil dobre. Aaron Ramsdale sa síce hodil do správnej strany, rukami však gólu nezabránil!
    35. Marcus Rashford (MAN) - 2:1
     
    36
    Solanke dáva gól po chybe de Geu, ktorý chybne rozohral, avšak asistent postranného rozhodcu odmával ofsajd. Asi meter zachránil United od vyrovnania, veľa tomu nepridal ani kapitán Maguire, ktorý bol dobré dva metre za svojimi spoluhráčmi.
     
    37
    Nuž, krušných 7 minút máme za sebou. Manchestru sa podarilo otočiť skóre, no mohlo byť bleskovo vyrovnané. Čo nám ešte prinesie záver prvého dejstva?
     
    38
    Aaron Wan-Bissaka si nevšimol, že mu ide prihrávka na päty. Angličan tak nemohol pokračovať v nábehu a ani sa nedostal k lopte.
     
    40
    Sledovali sme niekoľko pekných sklzov na oboch stranách. Po poslednom od Lindelofa budeme vidieť dlhý aut od Lloyda Kellyho z ľavej strany.
     
    41
    Rico si vyšliapol na Martiala, avizovaný je útočný faul. Rýchla rozohrávka, center hľadal práve Francúza, no Ramsdale s obrancom mali všetko pod kontrolou.
     
    42
    Stanislas zahrával roh, ktorý získal King. Veľa hráčov obkľúčilo de Geu, bolo to však bez úspechu.
     
    43
    Bournemouth zobral opraty zápasu do svojich rúk v posledných minútach, hostia po druhom inkasovanom góle domácich do ničoho nepustili.
     
    44
    Maguire sa pošmykol pri prihrávke na Pogbu, našťastie pre United hostia nezachytili loptu a nevyrazili do otvorenej obrany.
     
    45
    Príliš pomalé posúvanie lopty od Red Devils, The Cherries všetko prečítali.
     
    45+1
    Mení sa to až teraz, keď Fernandes našiel krížnym centrom Shawa. Krajný obranca si zbehol za obranu, bolo to už z ofsajdu.
     
    45+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    45+2
    Manchester United dal gól!
    Bravúrne trafené od ANTHONYHO MARTIALA. Opäť prihrávka od Fernandesa na ľavé krídlo, Shaw sa rozbehol spolu s Martialom, no Francúz zahol k šestnástke, odkiaľ točenou strelou vymietol pavučinu v bráne Ramsdalea!
    45+2. Anthony Martial (MAN) - 3:1
     
    45+3
    A ešte tu bola jedna šanca, Martial sa však zamotal do svojich nôh, nebezpečenstvo odvrátil až Nathan Aké.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Stanislasov gól držal hostí vo výhodnej pozícii iba do 29. minúty. Potom prišla nekompromisná delovka od Greenwooda, premenená penalta Rashforda a presne mierená technická strela od Martiala. Manchester United zaslúžene vedie nad Bournemouthom 3:1.

    Druhý polčas sa začne približne o 17:06.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Victor Lindelöf, prichádza Eric Bailly.
     
    46
    De Gea musel zasahovať po strele spoza šestnástky, domáci začali veľmi laxne.
     
    47
    Mike Dean nariaďuje penaltu proti United, rukou mal zahrať Eric Bailly. Všetko však poriadne určí až VAR.
     
    48
    Stále sa čaká na rozhodnutie videorozhodcu, nehrá sa už vyše minútu a pol.
    48.
     
    49
    Je to napokon penalta! Bez tak je to hrozný štart do druhého polčasu pre Manchester United!
     
    49
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Autorom gólu z pokutového kopu je JOSHUA KING! Bývalý hráč Manchestru United to poslal rázne k rovnakej tyči, ako Rashford v prvom polčase, no vo väčšej výške.
    49. Joshua King (BTH) - 3:2
     
    51
    Ole Gunnar Solskjaer zadumaný, Nór dobre vie, že toto bola veľká hrúbka jeho zverencov pri vstupe do druhého dejstva.
     
    51
    A toto bol ďalší gól! Zbytočný však to ofsajd od Danjumu, ktorý bol úplne voľný na ľavej strane, keď mal King loptu pod kontrolou!
     
    52
    Jedna zmena stopéra a zrazu je všetko inak. Manchester sa bez Lindelofa výrazne trápi, Bournemouth psychicky na koni.
     
    54
    Manchester United dal gól!
    20-násobného majstra Anglicka drží v zápase stále len 18-ročný MASON GREENWOOD. Diego Rico mu vôbec nestačil, mladík si s ním na pravej strane šestnástky urobil čo chcel a rana do protiľahlého rohu brány bola nechytateľná.
    54. Mason Greenwood (MAN) - 4:2
     
    56
    Ešte minútu trvalo, kým gól odobril aj VAR, zásah však platí. Šesť gólov za 55 minút, to sa často nevidí.
     
    57
    Pogbova delovka trafila iba Akého, Manchester sa vďaka Greenwoodovi dostal späť na koňa. Nuž, dnes je to naozaj zaujímavé.
     
    58
    Kelly si na hranici veľkého vápna poslal Martiala na zem, je to len priamy kop. Bude to 5:2?
     
    59
    Manchester United dal gól!
    Teraz už musí byť rozhodnuté! Priameho kopu sa chopil BRUNO FERNANDES a Portugalčan prepálil všetko, čo mu stálo v ceste!
    59. Bruno Fernandes (MAN) - 5:2
     
    60
    Aj tento gól musel byť odobrený VAR. Neskutočné. V ofsajde mal byť Matić, Srb sa však obávať nemusí. 5:2!
     
    62
    Bournemouth sa po dvojgólovej smršti snažil niečo vymyslieť, neúspešne. Obaja manažéri budú čochvíľa striedať.
     
    63
    Bournemouth pošle do hry až trojicu hráčov, Manchester vystuží stred poľa Fredom.
     
    65
    Tesne, ale je to ofsajd. Rashford v milimetrovom ofsajde, ak vôbec.
     
    66
    Veľké veci dnes na Old Trafforde, video dnes dostáva zabrať.
     
    66
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Dominic Solanke, prichádza Dan Gosling.
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Junior Stanislas, prichádza Harry Wilson.
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Lewis Cook, prichádza Philip Billing.
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Nemanja Matić, prichádza Fred.
     
    67
    Výrazne zmenené pole, ofenzívne opory Manchestru zostávajú na trávniku. Uvidíme na ako dlho.
     
    69
    Tímy dostávajú priestor na občerstvenie i na pokyny od trénerov. Zdá sa však, že je o všetkom rozhodnuté.
     
    70
    Sledujeme nezabudnuteľný zápas. Sedem gólov za 70 minút a ešte nie je koniec.
     
    71
    De Gea s nepresnou rozohrávkou, Španiel dnes nie je dvakrát sebaistý. Na jeho šťastie hostia premrhali možnosť zakončiť.
     
    73
    Zrazená strela domácich, je to roh.
     
    74
    Josh King si skoro nešťastne vrazil loptu do brány pri defenzívnej činnosti na prednej žrdi. Päťkrát prekonaný Ramsdale si na to ale dal pozor.
     
    75
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Mason Greenwood, prichádza Daniel James.
     
    76
    Ďalší nedôraz či nedorozumenie medzi de Geom a Baillym. Záverečná štvrťhodina sa začína rohovým kopom hosťujúceho AFC.
     
    77
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Adam Smith, prichádza Jack Stacey.
     
    78
    Podobná situácia ako pri neuznanom góle Rashforda. Prudká lopta šla tentoraz na Martiala, ktorý ak by sa jej dotkol, tak by bol gól anulovaný. Za ním však bol v "čistej" pozícii James, avšak ani on na loptu nedosiahol.
     
    79
    O minútu neskôr Martial získava ďalší roh pre svoje mužstvo.
     
    80
    Jamesov prudký center zľava netrafil ani Rashford, ani Martial. Práve táto dvojička sa najskôr porúča z ihriska dole.
     
    80
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Marcus Rashford, prichádza Juan Mata.
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Odion Ighalo.
     
    81
    Jemný oblúčik od Fernandesa na Matu chytá Ramsdale, predtým mal proti Jamesovi robotu Aké.
     
    82
    Je jasné, že dnes tri body pôjdu na konto Manchestru United. Budeme však vidieť ešte aspoň jeden gól?
     
    83
    Domáci kontrolujú dianie na ihrisku, dokonca si zaútočil aj Shaw po ľavej strane, z veľkého uhla nedokázal prekonať súperovho brankára.
     
    84
    Pekná kombinácia Matu s Fernandesom, Španielova spätná prihrávka pod seba Ighala už nenašla.
     
    85
    Nechýbalo veľa a Ighalo mohol pridať šiesty kúsok do rakvy Bournemouthu. Skvelý nábeh na prihrávku Fernandesa, avšak nigérijský útočník míňa pravú žrď...
     
    86
    James neoklamal Staceyho, je z toho len ďalší rohový kop pre Red Devils.
     
    88
    Sekundy plynú rýchlo, Manchester opäť zvíťazí a udrží krok s tímami, ktoré bojujú o TOP 4.
     
    89
    Gosling podrazený de Geom, Mike Dean videl situáciu ako na zlatom podnose. Podarí sa hosťom ešte znížiť?
     
    90
    Pokus o priame ohrozenie brány, de Gea to mal ako jednohubku.
     
    90+1
    Nadstavuje sa päť minút.
     
    90+1
    Ako bol faulovaný Gosling, tak teraz striedajúci hráč rukami postrčil Daniela Jamesa. Priamy kop pre United.
     
    90+2
    Paul Pogba to vzal na seba a Aaron Ramsdale ochránil svojich spoluhráčov od šiesteho inkasovaného gólu!
    90+2.
     
    90+3
    Ešte tu bol pokus od hostí niečo vymyslieť, no väčšinou tie lopty letia a končia na stopéroch Baillym s Maguireom.
     
    90+5
    Ramsdale ešte jeden svetový zákrok po zakončení Freda ľavačkou! Lopta šla pod brvno, gólman Bournemouthu sa znovu predviedol.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 3:12.
     
    Na Old Trafforde to bolo obrovské divadlo. Bournemouth viedol, no tri góly domácich hostí vrátili späť do reality. Po zmene strán sa AFC znovu dostalo do hry, avšak ofenzívna štvorica Rashford, Fernandes, Martial a Greenwood nedopustila zaváhanie.

    Manchester United víťazí v tuhom boji, The Cherries na druhej strane zostávajú hlboko namočení v súboji o záchranu. (18:00:49)

    Viktor Kalinács

    Góly: 29. Greenwood, 35. Rashford (pen.), 45+2. Martial, 54. Greenwood, 59. B. Fernandes – 16. Stanislas, 49. J. King (pen.)

    Karty:   31. Lerma (BTH)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 3:12.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Maguire (C), Lindelöf (46. Bailly), Shaw – N. Matić (66. Fred), P. Pogba – Greenwood (75. D. James), B. Fernandes, Rashford (80. Mata) – Martial (80. Ighalo).
    Náhradníci: Romero – Bailly, Williams, Pereira, Fred, D. James, Mata, McTominay, Ighalo.

    AFC Bournemouth: Ramsdale – A. Smith (77. Stacey), Kelly, Aké (C), Rico – Brooks, Lerma, L. Cook (66. Billing), Stanislas (66. H. Wilson) – J. King, Solanke (66. Gosling).
    Náhradníci: Boruc, Travers – Stacey, Gosling, Surman, H. Wilson, Billing, Groeneveld, Surridge.

    Rozhodca: Mike Dean – Simon Bennett, Darren Cann

    Diváci: Bez divákov