Juventus – Turín 4:1 (kon.) | Sassuolo – Lecce 4:2 (kon.) | Lazio – AC Miláno 0:3 (kon.)
koniec
Lazio Rím
0:3 (0:2)
AC Miláno
cz Sobota 04.07.2020, 21:45 • Stadio Olimpico, Řím • Talianska Seria A • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:45.
     
    Příjemný večer při sledování nejvyšší italské fotbalové ligy! Od 21:45 společně se mnou budete moci sledovat souboj dvou gigantů, přičemž poslední dobou se rozhodně daří více Laziu, které je druhé, zatímco AC Milán se zdržuje až na sedmém místě. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    S. S. Lazio
    Laziu se letos ohromně daří, což potvrzuje skutečnost, že na první Juventus ztrácí pouhé čtyři, které v případě zaváhání Staré dámy může bez problémů dotáhnout. Lazio totiž v letošní kalendářním roce zaznamenalo pouhou jednu porážku, bylo to s Atalantou v první utkání po restartu soutěže. Poté už dnešní domácí nechybovali, i když Fiorentinu a Turín porazili jen o jednu trefu, ale nic to neměnilo na tom, že si ze zápasů odnesli plný bodový zisk. Tahounem Lazia je nejlepší ligový střelec Ciro Immobile, který už má na svém kontě 29 přesných zásahů, je tak i před samotným Cristianem Ronaldem. Immobile se navíc trefil ve dvou po sobě jdoucích duelech, tak uvidíme, jestli svou šňůru prodlouží.

    Poslední tři utkání
    Turín vs. Lazio – 1:2
    Lazio vs. Fiorentina – 2:1
    Atalanta vs. Lazio – 3:2
     
    AC Milán
    AC moc nepomohl ani příchod legendarního Zlatana Ibrahimoviće, protože se dál potácí mimo příčky zajišťující Evropu, i když aspoň se jim už docela dost přiblížilo. Milán se totiž nachází na sedmém místě, přičemž ale na šestou Neapol, která by nyní hrála kvalifikaci o Evropskou ligu, ztrácí jen dva body, které se tak dají docela lehce dohnat. To by ale dnešní hosté měli jednoznačně porážet předposlední Spal, se kterým v posledním zápase jen hodně překvapivě remizovali, na 2:2 dokonce vyrovnávali v nastavení. Předtím si ale AC připsalo dvě výhry, takže dnes je jednoznačným cílem odčinit předchozí zaváhání se Spalem, fanoušci hostů by z dnešního utkání určitě byli rádi i za bod.

    Poslední tři utkání
    Spal vs. AC Milán – 2:2
    AC Milán vs. AS Řím – 2:0
    Lecce vs. AC Milán – 1:4
     
    Úvodní sestavy:

    S. S. Lazio: Strakoša – Patric, Acerbi, S. Radu – Lazzari, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Parolo (C), Jony – Alberto, Correa.
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Vavro, Anderson, J. Lukaku, Armini, Cataldi, Adekanye, Silva, Falbo, Anderson, Bastos.

    AC Milán: G. Donnarumma – Conti, Kjaer, A. Romagnoli (C), Hernández – Kessié, Binnásir – Saelemaekers, Bonaventura, Çalhanoğlu – Ibrahimović.
    Náhradníci: Begović, Antonio Donnarumma – Calabria, Rebić, Laxalt, Paquetá, Leao, Biglia, Maldini, Brescianini, Krunić, Gabbia.

    Rozhodčí: Calvarese – Peretti, Bindoni.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop v zápase se postarali domácí fotbalisté, kteří následně ihned směřovali dopředu pomocí nákopu, ale ten skončil jen u soupeřících hráčů.
     
    2
    Ani Milánu se první útočné snažení nepovedlo. O míč se následně bojuje ve středu hřiště, kde to prozatím lépe zvládají hosté.
     
    3
    Sergej Milinković-Savić si nešťastně kopl míč přímo do obličeje, což samozřejmě bolí, takže hlavní rozhodčí raději přerušil hru.
     
    4
    Jony si při svém průniku vedle levé postranní čáry vykoledoval na protihráči faul. Následnou standardku však přerušuje smolný odraz, protože míč končí pro změnu v obličeji Simona Kjaera.
     
    5
    Přímý kop Lazia se bude opakovat. Luis Alberto tentokrát posílá do vápna přízemní pas, což znamená alespoň rohový kop.
     
    6
    Také další centr dokázal najít toho správného adresáta, Patric však pod tlakem nemohl míč usměrnit na bránu.
     
    7
    Slavný Zlatan Ibrahimović je poprvé v kontaktu s balónu, ale svým spoluhráčům zrovna moc nepomohl, protože jeho vzdušná přihrávka byla nepřesná.
     
    8
    Manuel Lazzari neudržel míč na hrací ploše, takže AC bude vhazovat. Další ofenzivu zahajuje klidnou kombinací na vlastní polovině.
     
    9
    Míč mají pořád v moci hostující stopeři, kteří vůbec neví komu mají nahrát. Žádný jejich spoluhráč se jim totiž vůbec nenabízí.
     
    10
    Hosté konečně předvedli nějakou pěknou kombinaci směrem dopředu, jenomže Theo Hernández poté dost zbytečně odcentroval do prvního protihráče před sebou.
     
    12
    Na druhé straně hřiště se zase o vzdušný pas pokusil Manuel Lazzari, ale ten mířil jen na hlavu bránícího hráče.
     
    13
    Franck Kessié se sice dobře nabídl k přihrávce, poté se však pokoušel míč prostrčit na Zlatana Ibrahimoviće, ale jeho pas neprošel, kvůli čemuž AC zase musí začínat znovu.
     
    14
    Stefan Radu chtěl podniknout útočný výlet, ale to mu ihned zatrhl jeden ze soupeřů, který ho pro jistotu fauloval.
     
    16
    Zápas se pořád odehrává v relativně klidném tempu. Zlatan Ibrahimović se sice nyní řekl o přihrávku za obranu, ale dalekonosný nákop nemohl projít.
     
    17
    AC má tuto pasáž většinu času míč pevně pod kontrolou, ale Lazio dobře pracuje i bez něj. Soupeři totiž nedovoluje žádný nebezpečnější průnik.
     
    19
    Hosté pořád mají míč pevně pod kontrolou, ale směrem dopředu jsou stále hodně marní. Po dalším pokusu o útok může rozehrávat Tomas Strakoša.
     
    20
    Římský celek zaútočil po docela dlouhé době, ale ani to nebyl dobrý předpoklad pro nebezpečnou ofenzivu. Defenzivy obou týmů zatím fungují výborně.
     
    21
    Milán si však při bránění často pomáhá faulem, což se zase opakuje. Luis Alberto tak rozehraje již několikátý přímý kop.
     
    22
    Luis Alberto tentokrát volil variantu přímého zakončení. To vypadalo relativně nebezpečně, ale bylo moc pomalé, takže Gianluigi Donnarumma bez problémů zasáhl.
     
    23
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Milán se zničehonic dostává do vytouženého vedení! Švedský forvard uvolnil na hranici pokutového území HAKANA ÇALHANOĞLU, který si následně navedl míč na pravačku a vypálil. Měl štěstí, že se jeho dcera otřela o jednoho z bránících hráčů, jelikož míč si to pak zamířil do levé šibenice. Asistence: Zlatan Ibrahimović.
    23. Hakan ÇALHANOĞLU - 0:1
     
    25
    Hosté hrají najednou v mnohem větším klidu a pohodě, zatímco Lazio začíná působit nervózně. Při bránění se nervozita určitě nehodí.
     
    26
    Hakan Çalhanoğlu se tak soustředil na míč, až si nevšiml, že Lucase Leivu docela zákeřně fauloval. U rozhodčího si dokonce stěžoval, že to žádný nedovolený zákrok nebyl.
     
    28
    AC Milán logicky nikam nepospíchá a při rozehrávce si klidně dá pár přihrávek na víc. Tentokrát se to ale moc nevyplatilo, protože domácí vybojovali míč při napadání.
     
    29
    Po delší době si tak mohou přihrávat také hráči Lazia, který se ale dopředu alespoň trochu ženou. Na útočné půlce vybojovali prozatím autové vhazování.
     
    30
    V první půlhodině jsme sledovali vyrovnanou partii, která však lépe vyzněla pro AC Milán díky jedné šťastné teči. Lazio má každopádně dost času na vyrovnání.
     
    32
    Zlatan Ibrahimović sice podruhé rozvlnil síť domácího týmu, ale tentokrát branka neplatí kvůli ofsajdu, což hlavní rozhodčí rozhodl opravdu rychle, takže to asi bylo dost jednoznačné.
     
    33
    Penalta pro AC Milán!
     
    33
    Domácí mají zase docela smůlu, ale nic to nemění na tom, že Tomas Strakoša bude muset likvidovat penaltu! Alexis Saelemaekers při svém centru trefil do ruky Patrice, po chvíli je pak rozhodnuto o pokutovém kopu!
    33. Penaltová situace
     
    34
    AC Milán právě vstřelil branku!
    A další smolná situace pro římský celek, který kvůli tomu prohrává už 0:2! Tomas Strakoša totiž dobře odhadl směr střely ZLATANA IBRAHIMOVIĆE, ale rána švedského forvarda byla opravdu hodně tvrdá, protože se i přes zásah domácího gólmana dostala až do sítě.
    34. Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 0:2
     
    36
    Domácí pořád rozhodně nic nevzdávají a do konce první půle chtějí stihnout snížení. Mají necelých deset minut.
     
    38
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Lucas Paquetá.
     
    40
    Hosté pořád rozhodně nezabalili útočné snažení a pokouší se i o třetí trefu. Alexis Saelemaekers při svých kličkách ale sám podklouzl.
     
    41
    Po delší době se do hry zapojil také Gianluigi Donnarumma, který zkušeně vyběhl proti přihrávce do běhu, čímž zamezil docela nebezpečné příležitosti.
     
    42
    Lazio už toho má dost a těší se do šaten. Tam se totiž může přeskupit a ještě se pokusit o návrat do zápasu. Naopak AC je v klidu a ještě by se nejraději prosadilo potřetí.
     
    43
    Manuel Lazzari měl nějaký prostor na pravé straně, ale velmi rychle se k němu stáhl Theo Hernández, který míč bez váhání uklidil do autu.
     
    44
    Tomas Strakoša nejspíš naposledy v první půli rozehrává. Jeho spoluhráči totiž zničehonic ožili a ještě se tlačí ke snížení.
     
    45
    AC se za pomoci svého brankáře dokázalo ubránit a následně si jen tak přihrává na své polovině. Nakonec se do šaten tedy těší hosté.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+2
    Naopak Gianluigi Donnarumma ještě musí rozehrávat. Míč samozřejmě odkopává co nejdál od své klece, jelikož jeho spoluhráči jsou v nastavení pod velkým tlakem.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:48.
     
    Po prvním poločase můžeme usoudit, že Laziu neskutečně schází nejlepší střelec Serie A Ciro Immobile. Domácí se bez něho nemohou gólově prosadit, navíc již dvakrát inkasovali, takže to vypadá na přerušení jejich vítězné série. Zatímco AC Milán výborně brání a také dobře útočí, i když při obou gólech mělo pěknou dávku štěstí. Na to se však nehraje, hosté vedou po první půli 2:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Zlatan Ibrahimović, přichází Ante Rebić.
     
    46
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Lucas Leiva, přichází Bobby Adekanye.
     
    47
    AC Milán rozhodně nic neponechává náhodě a druhou půli začínají aktivně. Na útočné polovině už drží míč dobrou minutu, nyní bude vhazovat.
     
    48
    Lazio už také poprvé hledá cestu k zakončení, ale hosté výborně zahušťují prostor před pokutovým územím. Nakonec tak dovolili jen nepřesnou střelu z dálky.
     
    49
    Hra se nyní dost zrychlila. Po rychlém protiútoku hostujícího celku podnikli rychlý útok i domácí. Ten nakonec zakončil Bobby Adekanye, ale mířil jen do rukavic Gianluigiho Donnarummy.
     
    50
    Alexis Saelemaekers dobíhal odražený míč s myšlenkou, aby balón udržel na hrací ploše za každou cenu, ale to se mu nepovedlo, kvůli čemuž bude rozehrávat Tomas Strakoša.
     
    51
    Lazio pomalu ale jistě začíná kontrolovat hru. Na vstřelení dvou branek má stále dostatek času, ale už by mělo začít zrychlovat.
     
    52
    Giacomo Bonaventura si šikovně upracoval aut spoluhráče, to nečekal Marco Parolo, který ho i trochu nechtěně fauloval, což znamená nebezpečnou standardku pro AC.
     
    53
    Římský tým se bez problémů ubránil a ihned se vydal do přečíslení tři na dva. To však docela dost pokazil Manuel Lazzari, který sice skóroval, ale byl v zcela očividném ofsajdu.
    53. Neuznaná branka Lazzariho
     
    55
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Jony, přichází Jordan Lukaku.
     
    56
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Stefan Radu, přichází Denis Vavro.
     
    56
    Giacomo Bonaventura se odvážil k dost nebezpečné střele, která měla i velmi slušné parametry, mělo to ale háček – šla totiž jen vedle levé tyče.
     
    57
    Lazio se pevně usadili u soupeřícího pokutového území, kam po chvíli i proniklo, ale jen na chvíli. Pak už zaúřadovali pozorní obránci Milána.
     
    58
    Veškeré útočné snažení domácích končí zakopnutím míče do autu, po kterém směřuje dopředu AC. Centr před bránu sice dokázal Giacomo Bonaventura zakončit, ale zase jen mimo.
     
    59
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Asi je rozhodnuto, AC Milán jde půlhodině před koncem do vedení! Giacomo Bonaventura se poučil ze svých nepřesných střeleckých pokusů, tentokrát tedy zvolil přihrávku. Dobře udělal, protože našel skvělou ulici až k ANTEMU REBIĆOVI, který poté sebevědomě zametl míč ke vzdálenější tyči. Asistence: Giacomo Bonaventura.
    59. Ante REBIĆ - 0:3
     
    61
    Hosté stále nemají dost a tlačí se za dalšími góly. Chtějí lépe postaveného soupeře v tabulce co nejvíce zesměšnit.
     
    63
    Zápas se už asi ponese v klidnějším duchu. O vítězi je rozhodnuto, AC si tříbrankové vedení rozhodně nenechá vzít.
     
    64
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Joaquín Correa, přichází Danilo Cataldi.
     
    65
    Sergej Milinković-Savić už neměl trpělivost k další kombinaci a tak prostě vypálil, jenže mezi tři tyče by se netrefil ani omylem. Na jeho výrazu jde vidět frustrace, protože poté si žádá o vystřídání.
     
    66
    Hosté klidně na chvíli pozdrží své útočné snažení, přece jen nemají kam spěchat. Ani Lazio už nikam nespěchá, s prohrou už je docela smířené.
     
    67
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Sergej Milinković-Savić, přichází Djavan Anderson.
     
    68
    Hra se zničehonic docela dost zrychlila. Theo Hernández si totiž udělal výlet do útoku, kde se dostal až před brankáře, který ho však skvostně vychytal. Rychlý protiútok podnikli i domácí, ti získali alespoň standardní situaci.
     
    70
    Vstupujeme do posledních dvaceti minut duelu, kde už se vlastně o nic nehraje. Lazio už útočí jen z principu, s porážkou už počítá.
     
    71
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Giacomo Bonaventura, přichází Rade Krunić.
     
    72
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Andrea Conti, přichází Davide Calabria.
     
    73
    Lazio je na útočné polovině vytaženo v osmi hráčích, ale ani to moc nepomáhá k překonání obranného valu soupeře. Domácí se však konečně začínají pokoušet alespoň o čestnou trefu.
     
    74
    Nyní pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou Tomas Strakoša, který je rozhodně rád za nějaké rozptýlení. Kromě výpadu Thea Hernándeze toho v poslední době na práci moc neměl.
     
    76
    Domácí to pro změnu zkusili pomocí centru, ale ten bez problémů uklidil do bezpečí Ismaël Binnásir. Míč však poslal jen k protihráči.
     
    77
    Hráči v modrých dresech jsou vytažení až u soupeřící šestnáctky, kde zkouší zahrozit pomocí napadání, ale AC Milán zkušeně kombinuje a míč rozhodně nehodlá ztrácet.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Jordan Lukaku (S. S. Lazio).
     
    79
    Po dlouhé době je s míčem v kontaktu Gianluigi Donnarumma, který se s ním však moc dlouho neohřál. Míč totiž hned vrací do oběhu.
     
    80
    No tak toto by se na tak vysoké úrovni stávat nemělo! Theo Hernández se za pomocí svých spoluhráčů dostal až do středu vápna, kde byl úplně sám. V takové pozici je snad i těžší vystřelit mimo tři tyče, ale to se přesně hostujícího bekovi povedlo!
     
    81
    Žlutou kartu dostává Lucas Paquetá (AC Milán).
     
    82
    Tomas Strakoša docela dlouho váhá s rozehrávkou. Míč nakonec posílá obloukem až na střed hřiště, kde ale jeho spoluhráči následný souboj moc nezvládli.
     
    84
    Hosté nechtějí riskovat ztrátu míče, takže se s ním raději stáhnout zpět na svou polovinu, kde už začínají pomalu odpočívat každou minutu do konce utkání.
     
    86
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Franck Kessié, přichází Lucas Biglia.
     
    87
    Danilo Cataldi se pokusil o technické zakončení, které mělo i slušné parametry, ale stejně se nevešlo do brány. Možná za to může i to, že domácí hráč přitom docela smolně podklouzl.
     
    88
    Lazio získává ještě jednu z posledních standardních situací. Tu si zase bere na starost Luis Alberto.
     
    89
    Ten rozehrává nakrátko a po pár přihrávkách sám centruje. Zpočátku to na nic nebezpečného nevypadalo, ale nakonec se do míče opřel Denis Vavro, který ale zase mířil jen nad bránu.
     
    90
    Hosté si vychutnávají pocit vítězství přihrávkami na své polovině. Do hry zapojují i svého brankářského kolegu.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+2
    Hosté rozehrávali svůj poslední roh nakrátko, Lucas Paquetá následně v samotném rohu hřiště získával co nejvíce času, i když to bylo už trochu zbytečné.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Lazio psychicky docela neunáší dnešní porážku, ale nemůže s tím nic udělat. AC Milán tak docela jednoznačně poráží druhý tým tabulky. Sam skóroval rovnou třikrát, zatímco soupeři nedovolil nic extra nebezpečného. Díky tomu se Milán konečně dostává na pohárovou šestou příčku, na které vystřídal Neapol, i když nyní by hrál jen kvalifikaci o Evropskou ligu. Naopak římskému týmu se na čele celé ligy vzdálil Juventus až na sedmibodový rozdíl, což už je docela velká propast.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:12.
     
    AC Milán tedy překvapivě poráží Lazio, které sice mělo smůlu, ale podalo žalostný výkon, takže si prohru zasloužilo. S tímto konstatováním se tedy loučím a přeji dobrou noc. (23:42:57)

    Lukáš Mihal

    Góly: 23. Çalhanoğlu (Ibrahimović), 34. Ibrahimović (pen.), 59. Rebić (Bonaventura)

    Karty:   78. J. Lukaku (LAZ) – 81. Paquetá (ACM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:12.
    Lazio Rím: Strakoša – Patric, Acerbi, S. Radu (56. Vavro) – Lazzari, S. Milinković-Savić (67. D. Anderson), Lucas Leiva (46. Adekanye), Parolo (C), Jony (55. J. Lukaku) – Alberto, Correa (64. Cataldi).
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Vavro, D. Anderson, J. Lukaku, Armini, Cataldi, Adekanye, Silva, Falbo, A. Anderson, Bastos.

    AC Miláno: G. Donnarumma – Conti (72. Calabria), Kjaer, A. Romagnoli (C), Hernández – Kessié (86. Biglia), Binnásir – Saelemaekers, Bonaventura (71. Krunić), Çalhanoğlu (38. Paquetá) – Ibrahimović (46. Rebić).
    Náhradníci: Begović, Antonio Donnarumma – Calabria, Rebić, Laxalt, Paquetá, Leao, Biglia, Maldini, Brescianini, Krunić, Gabbia.

    Rozhodca: Calvarese – Peretti, Bindoni