Juventus – Turín 4:1 (kon.) | Sassuolo – Lecce 4:2 (kon.) | Lazio – AC Miláno 0:3 (kon.)
koniec
U.S. Sassuolo Calcio
4:2 (1:1)
US Lecce
cz Sobota 04.07.2020, 19:30 • Mapei Stadium-Città del Tricolore • Talianska Seria A • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence u italské Serie A, která má na programu třicáté kolo, v němž se potkají US Sassuolo Calcio a US Lecce. Zejména hostující celek potřebuje bodovat, ovšem domácí by chtěli do horní poloviny tabulky.
     
    Obě mužstva se nacházejí ve spodní polovině tabulky, vždyť jeden z nich bojuje o záchranu. Nahlédneme-li do tabulky, najdeme Sassuolo na dvanácté pozici, když získalo sedmatřicet bodů. V nahuštěném středu to znamená, že tento tým ztrácí na pohárovou Evropu osm bodů a naopak na záchranu má náskok dvanácti bodů. V posledních třech duelech pak Sassuolo nepoznalo hořkost porážky, jenže hned dvakrát odešlo pouze s bodem. Nejlepším střelcem týmu pak je zkušený Francesco Caputo, jenž soupeřům nasázel čtrnáct branek. Jestli se někdo v posledních týdnech nachází v krizi, je to Lecce. Hostující mužstvo nasbíralo pětadvacet bodů, ovšem v posledních pěti duelech ani jeden nepřidalo. Ovšem záchrana je velmi blízko, jelikož Janov je o pouhý bod vepředu. Nejlepším střelcem celku je Marco Mancosu, která se prosadil desetkrát.
     
    Oba celky se v novodobé historii utkaly pouze třikrát, vždy z toho byla remíza. Kdo se jako první bude radovat z vítězství. V sezóně 2009/2010 se Sassuolo a Lecce potkali v Sérii B. Poslední vzájemný duele se odehrál v listopadu loňského roku, kdy se urodila plichta 2:2. Dnes hostující celek dvakrát vedl, ovšem soupeř v závěru našel odpověď, a tak přišla další dělba bodů.

    Lecce – Sassuolo 2:2
    Lecce – Sassuolo 0:0
    Sassuolo – Lecce 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Müldür, Marlon, G. M. Ferrari, Kiriakopoulos – Bourabia, Locatelli – D. Berardi, Traorè, Boga – Caputo.
    Náhradníci: Pegolo – Defrel, Djuričić, Ghion, Haraslín, Chiricheş, Magnani, Magnanelli, Peluso, Raspadori, Toljan, Aurelio.

    US Lecce: Gabriel – Donati, Lucioni, Paz, Calderoni – Petriccione, Tachtsidis – Barák, Šachov, Farias – Babacar.
    Náhradníci: R. Sava, Vigorito – Colella, Falco, Mancosu, Maselli, Radicchio, Rimoli, Rispoli, Saponara, Vera.

    Rozhodčí: Massa – Valeriani, Bremes.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jmenovec bývalého pilota F1, pan rozhodčí Massa právě zahájil dnešní střetnutí. Favorit zápasu se chopil míče a táhl první akci po levé straně, kde následoval faul.
     
    2
    Sassuolo je stále u balonu na útočné polovině. Proti rychlé kombinaci vystoupil stoper Nehuén Paz, jenž si znovu vypomohl zákrokem za hranicí pravidel.
     
    3
    Od úvodních minut hostující celek odevzdává balony soupeři, čímž je pod velkým tlakem. Sassuolo se pokusilo o přihrávku za obranu, ovšem skvěle se zorientoval Nehuén Paz.
     
    4
    Domenico Berardi otáčel hru na levou stranu, kde zahnal spoluhráče. Jeremie Boga se musel rychle vracet, ale míč stihl zpracovat, a tak jeho mužstvo dál kombinuje.
     
    5
    První dotek s míčem zaznamenal Antonín Barák, jenž vracel hru zpátky. Následně se hostům píská ofsajd.
     
    5
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    To je velice rychlá branka, kterou se favorit zápasu jistě uklidní. Za obranu si výborně naběhl FRANCESCO CAPUTO, který kolem sebe neměl žádného soupeře, a tak sám upaloval na brankáře. Gabriel pochopitelně na nic nečekal a vystartoval proti míči, ovšem byl skvěle přehozen. Ofsajdovou situaci ještě kontroloval VAR, jenž gól posvětil. Asistence: Manuel Locatelli.
    5. Francesco CAPUTO - 1:0
     
    8
    Hostující celek se snaží rychle něco vymyslet, ovšem kombinací kolem středového kruhu se slávy nedočká. Po chvíli přišel centr zleva, ale byl odvrácen.
     
    9
    Antonín Barák pomohl spoluhráči zdvojit soupeře na pravé straně, a tak domácí celek vymyslel jen přihrávku zpátky.
     
    10
    Výborným pohybem se znovu prezentoval autor prvního gólů, který měl tentokrát soupeře za zády, a tak hru zasekl. Následovala ale nepřesná přihrávka na hranici velkého vápna, kam si sbíhal Jeremie Boga.
     
    11
    Troufám si říci, že hostujícím hráčům chybí větší pohyb na útočné polovině a také trochu drzosti. Další akce Lecce skončila za středovou čárou.
     
    12
    Do šestnáctky si rychle nabíhala dvojice Jeremie Boga a Francesco Caputo. Ovšem oba ofenzivní hráče centr z pravé strany přeletěl, první jmenovaný se pak jen chytal za hlavu.
     
    14
    Český reprezentant Antonín Barák se snažil rozhýbat hru a okamžitě na něj mířila přihrávka. Jenže krátká přihrávka opět směřovala zpátky a poté přišel jednoduchý a nepřesný nákop.
     
    15
    Patnáct minut hry je minulostí a favorit se již ujal vedení. Sledujeme ale jinak střetnutí, které se odehrává spíše ve středu hřiště.
     
    17
    Hostující hráč se znovu dopustil faulu a před brankou pak nastalo pořádné horko. Na první tyči si naběhl Hamed Traorè, jenž se dostal k hlavičce, kterou Gabriel vyrazil, o zbytek práce se pak postarali obránci.
     
    18
    Jevhen Šachov vletěl do souboje jako utržený ze řetězu a trefil Giana Marca Ferrariho, který se potácel na zelený pažit. Hlavní rozhodčí viděl zákrok jako čistý a hru nepřerušil. To pan Massa napravil až po chvíli, kdy domácí nechtěli hrát.
     
    20
    Za hostující obranu znovu zabíhal Hamed Traorè, proti kterému se z branky vyřítil Gabriel. Tentokrát byl Brankář Lecce rychlejší a akci spolehlivě překazil.
     
    22
    Pozdě vletěl do souboje Khouma Babacar (Lecce), který došlápl na kotník Manuela Locatelliho. Hlavní rozhodčí neváhá ani vteřinu a tasí žlutou kartu. Domácí hráč bude v pořádku a bude tak pokračovat ve hře.
     
    23
    Favorit střetnutí kombinoval na útočné polovině. Sassuolo hledalo cestu do šestnáctky, až přišel centr, jenž byl přetažen a mířil do místo, kde se nikdo nenacházel.
     
    25
    Po delší době jsme registrovali hostující celek na útočné polovině, kde došlo k centru z levé strany. Jenomže Sassuolo bylo na tuto variantu připravené a ubránilo se.
     
    26
    Hlavní rozhodčí přerušuje hru a míří ke dvěma hráčům, aby jim vyčinil jejich postrkávání. Hamed Traorè (Sassuolo) a Panagiotis Tachtsidis (Lecce) se museli rychle uklidnit.
     
    27
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Rohový kop byl rozehrán nakrátko a následoval centr, jenž mířil na zadní tyč. Do tohoto prostoru si naběhl nikým nehlídaný FABIO LUCIONI, který placírkou k bližší tyči vyrovnal.Asistence: Marco Calderoni.
    27. Fabio LUCIONI - 1:1
     
    28
    Domácí mužstvo na nic nečeká a znovu přidává v aktivitě. Ovšem pas na levou stranu byl nepřesný a zamířil mimo hrací plochu, Lecce bude vhazovat.
     
    30
    Giorgos Kiriakopoulos vystoupil proti soupeři, kterého u postranní čáry fauloval. Z volného kopu letěl do šestnáctky centr, ovšem tentokrát domácí branka v ohrožení nebyla.
     
    32
    Dalším potrestaným hráčem je Francesco Caputo (Sassuolo), který šel do riskantního skluzu, jenž se nevyplatil. Diego Farias se po zákroku rychle zvedá a je připraven pokračovat.
     
    33
    Antonín Barák se pohyboval na levé straně, odkud se pokusil odcentrovat, ovšem trefil prvního bránícího hráče. Domácí celek tak na nic nečeká a míří do protiakce.
     
    34
    Hlavní rozhodčí rozjíždí karetní hru, jelikož znovu tahá žlutý kartónek z kapsičky! Jacopo Petriccione (Lecce) pozdě přispěchal s obranným zákrokem a trefil soupeře.
     
    35
    Z levé strany se více na střed dostal Domenico Berardi, jehož pokus z hranici velkého vápna mířil doprostřed branky, a tak se skóre nebude měnit.
     
    36
    Sassuolo mělo před sebou otevřenou obranu soupeře, čehož nevyužilo. Přihrávka mířila do pravé části šestnáctky, kde se pohyboval Domenico Berardi. Domácí hráč se střelou dlouho otálel, a tak byl dostoupen soupeřem.
     
    37
    Na druhé straně se na levé straně rozeběhl Diego Farias, který rovnou zamířil do vápna, kde táhl míč na střed. Ovšem měl proti sobě přesilu soupeřů a i proto byl balonu zbaven.
     
    38
    Centr z pravé strany odvrátil Antonín Barák, který soupeři daroval rohový kop. Centr od praporku mířil k penaltovému puntíku, kde se pohyboval pouze bránící hráč.
     
    40
    Jdeme do závěrečných minut prvního poločasu, který zatím nenabízel žádnou strhující podívanou. Doufejme, že v další minutách uvidíme lepší fotbal.
     
    41
    Centr hostujícího mužstva letěl do zadní části šestnáctky, kde se nacházel připravený Mert Müldür, jenž hru odvrátil do bezpečné vzdálenosti.
     
    42
    V závěru prvního poločasu se Sassuolo pokouší postupnou kombinaci, jenomže Lecce se výborně pohybuje a soupeře k vlastnímu vápnu nepouští.
     
    44
    Domácí přenesli hru napravo, kde se kličkou do soupeře prezentoval Domenico Berardi. Lecce mohlo jít do protiakce, ovšem přihrávka za obranu nevyšla.
     
    45
    Před hostujícím vápna je hodně těsno! Sassuolo bylo sice velmi blízko, ovšem obrana fungovala na jedničku, když prostor výborně zacpala.
     
    45+1
    Bude se hrát o minutku déle! Sassuolo ještě vybojovalo rohový kop, který k zakončení nevedl, a tak se v prvním poločase už nic zásadního nestane.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase jsme viděli jen tři akce, které mohly vést k brance a dvě opravdu góly přinesly. Sassuolo sice bylo více u balonu, ovšem nepohlídalo si jeden rohový kop, a tak je stav zápasu zatím vyrovnán. Lecce po vyrovnávací brance přidalo a už mělo nějaké náznaky, jenomže nepřesnosti se znovu projevily.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Hamed Traorè, přichází Filip Djuričić.
     
    46
    Vraťme se na zelený pažit, kde dal rozhodčí Massa pokyn k pokračování zápasu. Hostující celek se odhodlal k centru z levé strany, ale pas zamířil jen mimo hrací plochu.
     
    47
    Ani na začátku druhého poločasu se nikam nespěchá. Stále je do konce utkání spoustu času, a tak především Sassuolo může hrát v klidu.
     
    48
    Balon sice rychle létá od kopaček domácích hráčů, ovšem kombinace probíhala u středové čáry. Po nepřesnosti se do akce vydal soupeře, ale Diego Farias přes soupeře neodcentroval a vybojoval pouze roh.
     
    49
    Znovu byl rohový kop rozehrán nakrátko. Centrem se prezentoval Jacopo Petriccione, který míč kroutil do dobrých míst, ale nalezl jen soupeře.
     
    50
    Před druhým poločasem přišel do hry a po pěti minutách si prohlíží, jak vypadá žlutá karta. Filip Djuričić (Sassuolo) je dalším potrestaným hráčem a svému mužstvu bude v příštím střetnutí chybět.
     
    51
    Z velké dálky se napřáhl Diego Farias, který byl v záklonu a trefil jen nějakou pětadvacátou řadu sedadel na tribuně. Tentokrát měli fanoušci štěstí, že sedí jen u televize, jinak by museli rychle uhýbat.
     
    52
    Hra je na začátku druhého poločasu hodně nezáživná, ani jeden tým se necpe do vyložených šancí. Doufejme, že se obraz hry rychle změní a ještě uvidíme nějaké góly.
     
    53
    Těžko říct, zda Diego Farias střílel nebo centroval před branku, Ač tak nebo onak, Andrea Consigli zasáhl. Proti pokusu z pravé hranice šestnáctky neměl problém.
     
    54
    Trochu nešťastná žlutá karta pro Marlona (Sassuolo), jemuž podjeli nohy, čímž doklouzal až k soupeři, kterého trefil. Rozhodčí neváhal a potrestal dalšího hráče.
     
    55
    V souboji sedmiček se dopustil faulu Giulio Donati (Lecce). Sassuolo se tak vrátilo k míči a může přemýšlet nad dalšími útočnými plány.
     
    57
    Neměl komu přihrát, a tak se Domenico Berardi vydal na levou stranu šestnáctky. Jeho centr před branku nepochopil Francesco Caputo a míč zamířil jen mimo hrací plochu.
     
    57
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Giorgos Kiriakopoulos, přichází Federico Peluso.
     
    59
    Filip Djuričić si obhodil soupeře a nechal se faulovat. Favorit zápasu bude rozehrávat standardní situaci, která bude dost možná hodně nebezpečná.
     
    60
    Manuel Locatelli dlouho čekal s rozehrávkou a vypadalo to, že jeho úmysl spoluhráči ani nepochopili. Balon letěl na zadní tyč, kde nebyl nikdo z domácích. Hráč, jenž měl zavírat tento prostor, zůstal stát na hranici velkého vápna.
     
    61
    Ze pravé strany se na střed dostal Mert Müldür, který dvakrát napřáhl, ale vystřelil až napotřetí. Jeho pokus byl obránci zablokován nad branku a Sassuolo bude rozehrávat rohový kop.
     
    62
    Pokutový kop pro Sassuolo! Nehuén Paz (Lecce) objal soupeře, čímž dal možnost rozhodčímu ukázat na penaltový puntík. Sudí měl celou situaci před sebou a neváhal.
    62. Penaltový zákrok
     
    62
    Žlutou kartu dostává Nehuén Paz (US Lecce).
     
    63
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Jako správný kapitán se pokutového kopu ujal DOMENICO BERARDI, který zamířil přesně k pravé tyči. Hostující brankář se ale vydal na druhou stranu branky, a tak znovu kapituloval.
    63. Domenico BERARDI - 2:1
     
    65
    Khouma Babacar se vydal do akce, když se pohyboval na ofsajdové linii. Na hranici šestnáctky upadl Marlon, který musel faulovat. Domácí hráč má obrovské štěstí, že neviděl druhou žlutou kartu.
     
    66
    VAR celou situaci přezkoumal a pokutový kop bude rozehrávat také Lecce!
    66. Pokutový zákrok
     
    67
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Jevhen Šachov, přichází Matteo Mancosu.
     
    67
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Hned po vystřídání si MATTEO MANCOSU běžel pro balon, aby mohl kopat pokutový kop. Jeho pokus mířil na pravou stranu, kam se také vydal brankář, ovšem na míč nedosáhl, a tak je znovu vyrovnáno.
    67. Matteo MANCOSU - 2:2
     
    70
    Domácí mužstvo je v obrovských potížích, jelikož soupeř je při chuti! Lecce vybojovalo další faul, po kterém přišel centr, jenž byl ale znovu odvrácen.
     
    71
    Akce hostujícího týmu skončila až po útočném faulu. Sassuolo rozhodně spěchat nebude, jelikož potřebuje hru trochu uklidnit. Hůře postavené Lecce totiž začíná pořádně zlobit.
     
    73
    Z jednoho doteku posunul míč do šestnáctky Antonín Barák, jelikož si všiml nabíhajícího spoluhráče. Následný centr byl odvrácen, ovšem hlavní rozhodčí ukázal, že se bude odkopávat od branky.
     
    75
    Český reprezentant je velice při chuti a bojuje o každý balon. Tentokrát Antonín Barák dostal nepřesnou přihrávku, jenže v následném souboji si dopomohl faulem.
     
    77
    Z obrovské dálky se napřáhl Marlon, jehož zakončení sice letělo k pravé tyči, ale zároveň příliš dlouho. Brankář Gabriel se stihl přesunout a spolehlivě zasáhl.
     
    78
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Po pravé straně si to do pokutového území namířil Domenico Berardi, jehož pokus byl zablokován, ale pro Sassuolo se míč odrazil ideálně na hranici šestnáctky. JEREMIE BOGA zachoval pevné nervy, když si míč stáhl na levou nohou a následně zamířil přesně do pravého spodního rohu branky. Favorit střetnutí je tak potřetí ve vedení – ale ještě není konec.
    78. Jeremie BOGA - 3:2
     
    81
    Lecce rozehrávalo rohový kop, který byl odvrácen. Jenomže hostující celek dostal šanci k reparátu, ovšem Fabio Lucioni neměl snahu hrát. Po chvíli přišel faul útočícího hráče.
     
    82
    Je jasné, že Sassuolo nikam spěchat nebude! Navíc Fabio Lucioni (Lecce) fuloval ve středovém kruhu Filipa Djuričiće, a tak utečou další sekundy.
     
    83
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Rychlá akce favorita končí dalším gólem! Filip Djuričić a Jeremie Boga za kombinovali na levé straně a míč přesunuli na střed, kde se nacházel Domenico Berardi. Jeho přihrávka pak mířila na pravou stranu pokutového území, kde si míč na střed posunul MERT MÜLDÜR, jehož zakončení po zemi bylo přesné. Asistence: Domenico Berardi.
    83. Mert MÜLDÜR - 4:2
     
    84
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Jeremie Boga, přichází Francesco Magnanelli.
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Mert Müldür, přichází Jeremy Toljan.
     
    86
    V tuto chvíli už můžeme říct, že o vítězi je rozhodnuto. Jistě domácí hráči nečekali, že soupeř bude takhle dlouho ve hře o body.
     
    87
    Na pravé straně výborně pracoval Matteo Mancosu, jemuž se povedlo odcentrovat. Na zadní tyči pak situaci zavíral Diego Farias, který trestuhodně branku přehlavičkoval. Z malého vápna musejí padat góly!
     
    89
    Lecce zahazuje další velkou šanci! Po kombinaci na pravé straně šestnáctky přihrál za malé vápno Matteo Mancosu. V nebezpečném prostoru se nacházel Antonín Barák, jehož pokus po zemi mířil do protipohybu brankáře, avšak Andrea Consigli stihl reagovat.
    89. Antonín Barák (LCC)
     
    90
    Jeden z hostujících hráčů nebude trenérem pochválen! Panagiotis Tachtsidis (Lecce) se dopustil faulu, jenž nic neřešil a svému týmu bude chybět v následujícím střetnutí Série A.
     
    90+1
    Další utkání bude nastavené o čtyři minuty! To je také doba, která Sassuolo dělí od dalšího vítězství.
     
    90+3
    Domenico Berardi fauloval těsně za šestnáctkou, čímž dává soupeři ještě šanci. Lecce bude rozehrávat standardní situaci z velmi nadějné pozice.
     
    90+3
    Jenže centr zamířil jen na první tyč, odkud byl znovu odvrácen. Odkopnutí zastavil Filippo Falco, který přihrál doleva, kde byla k vidění jen klička do soupeře.
     
    90+4
    V poslední minutě nastavení rozehrávalo hostující mužstvo ještě jeden rohový kop. po němž přišlo zakončení. Jenže po míči se skvěle natáhl Andrea Consigli, který je tak posledním hráčem, který se dotkl balonu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavé střetnutí, které bylo otevřené až do posledních minut, což asi moc fanoušků neočekávalo. Lecce sice dvakrát pohrávalo, ale vždy dokázalo dotáhnout. Osudnou mu byla až osmasedmdesátá minuta, kdy se prosadil Jeremie Boga. Sassuolo tak připisuje do tabulky další vítězství, které jej posouvá na devátou příčku, jen pět bodů za sedmou Neapol, která drží poslední místo v evropských pohárech.
     
    S konstatováním, že jsme viděli šest branek a vítězství Sassuola, se loučím a přeji vám dobrou noc. (21:28:31)

    Michal Luxa

    Góly: 5. Caputo (Locatelli), 63. D. Berardi (pen.), 78. Boga, 83. Müldür (D. Berardi) – 27. Lucioni (Calderoni), 67. Mancosu (pen.)

    Karty:   32. Caputo (SAS), 50. Djuričić (SAS), 54. Marlon (SAS) – 22. Babacar (LCC), 34. Petriccione (LCC), 62. Paz (LCC), 90. Tachtsidis (LCC)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 0:2. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:21.
    U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Müldür (84. Toljan), Marlon, G. M. Ferrari, Kiriakopoulos (57. Peluso) – Bourabia, Locatelli – D. Berardi (C), Traorè (46. Djuričić), Boga (84. Magnanelli) – Caputo.
    Náhradníci: Pegolo – Defrel, Djuričić, Ghion, Haraslín, Chiricheş, Magnani, Magnanelli, Peluso, Raspadori, Toljan, Aurelio.

    US Lecce: Gabriel – Donati, Lucioni (C), Paz, Calderoni – Petriccione, Tachtsidis – Barák, Šachov (67. Mancosu), Farias – Babacar.
    Náhradníci: R. Sava, Vigorito – Colella, Falco, Mancosu, Maselli, Radicchio, Rimoli, Rispoli, Saponara, Vera.

    Rozhodca: Massa – Valeriani, Bremes