Eibar – Osasuna 0:2 (kon.) | Sociedad – Espanyol 2:1 (kon.) | Real Madrid – Getafe 1:0 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
2:1 (0:1)
RCD Espanyol Barcelona
Štvrtok 02.07.2020, 19:30 • Reale Arena, San Sebastian • Španielska LaLiga • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:36:24)
     
    Držanie lopty: 63 % : 37 %.
    Strely na bránu: 4:3.
    Strely mimo: 5:1.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 4:2.
    Fauly: 11:15.
     
    Real Sociedad predviedol v druhom polčase výrazne lepší výkon a napokon sa mu podarilo zápas otočiť. Hostia boli pod veľkým tlakom, ktorý nevydržali a aj keď nepustili domácich do veľkého množstva príležitostí, tak s blížiacim sa záverom zápasu začali odpadávať zrejme i kondične. Espanyol navyše smerom dopredu nepredviedol takmer nič a dnešným výkonom len podčiarkol svoju skutočne tragickú útočnú produktivitu. Vďaka gólom Josého a Isaka sa tak Real Sociedad dočkal prvej výhry po reštarte súťaže a v tabuľke sa posunul na priebežné siedme miesto. Espanyol je už takmer naisto zostupujúcim tímom, z posledného miesta stráca päť kôl pred koncom sezóny na 17. Celtu Vigo desať bodov.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Hostia sa predsa len ešte raz dokázali usadiť sa na polovici Realu Sociedad a takmer všetci sa natlačili do šestnástky domácich. Dlhé autové vhadzovanie Gómeza ale obrancovia domáceho tímu odhlavičkovali a zdá sa, že tým sa zápas skončí.
     
    90+3
    Ďalšiu útočnú aktivitu pokazil zbytočným útočným faulom, už zrejme z frustrácie, na Le Normanda Roca. Domáci obranca si v tejto chvíli samozrejme trochu poleží na trávniku...
     
    90+2
    Roca nakopol loptu na útočníkov Espanyolu, tí ju ale získať nedokázali, a tak ju domáci odkopli na polovicu hostí. Tam si ju pod tlakom napádajúcich domácich hráčov prihráva obranná štvorica hosťujúceho tímu.
     
    90+1
    Espanyol sa snaží o záverečný tlak a po zisku lopty ju hostia zaviezli na útočnú polovicu. Dobre organizovaní domáci ich však nateraz vytlačili naspäť na ich časť ihriska.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Raúl de Tomás, prichádza Victor Campuzano.
     
    89
    Domáci zatiaľ zvládajú záver zápasu skvele a hostí vôbec nepúšťajú k lopte. Tí za nimi musia behať zo strany na stranu, aby pokrývali všetky voľné priestory.
     
    88
    Domáci chceli potom vyraziť do otvorenej obrany hostí, hráči Espanyolu sa ale nakoniec dokázali včas vrátiť a znovu prehustiť priestor okolo vlastného pokutového územia. Real Sociedad tak prechádza k postupnému útoku.
     
    87
    De Tomás vybojoval loptu pre Calleriho, ktorý ju potiahol na pravú stranu šestnástky Realu Sociedad. Oblúčikom na opačnú stranu hľadal potom de Tomása, ten ale nemal šancu túto prihrávku zasiahnuť.
     
    86
    Hostia už sa musia vrhnúť dopredu a preto vyrazili veľmi vysoko proti rozohrávajúcim obrancom Realu Sociedad. Domáci museli loptu odkopnúť na polovicu Espanyolu.
     
    84
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Domáci otáčajú skóre! Oyarzabal v šestnástke sklepol hruďou center z pravej strany a do lopty sa oprel striedajúci ALEXANDER ISAK. Tvrdou prízemnou strelou z voleja poslal hrací predmet nechytateľne za chrbát bezmocného brankára Diega Lópeza.
     
    83
    Domácim sa podarilo preniknúť do otvorenej obrany Espanyolu a Monreal centrom z pravej strany našiel na zadnej tyči striedajúceho Isaka. Tomu však zakončenie nesadlo a loptu slabým zakončením poslal priamo do rúk brankára Diega Lópeza.
     
    83
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza David López, prichádza Víctor Sánchez.
     
    82
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Adrián Embarba, prichádza Jonathan Calleri.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Joseba Zaldúa, prichádza Aritz Elustondo.

    Michal Sadlek

    Góly: 56. José, 84. Isak – 10. David López

    Karty:   37. Zubeldia (RSC), 50. Zubimendi (RSC) – 34. Melamed (ESB)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:15.
    Real Sociedad San Sebastian: Moyà – Zaldúa (82. A. Elustondo), D. Llorente, Le Normand, Monreal – Januzaj (45+1. Ödegaard), Zubeldia (46. Zubimendi), Merino, Oyarzabal (C) – Portugués, José (82. Isak).
    Náhradníci: Remiro, Zubiaurre – A. Elustondo, Muñoz, Zurutuza, Gorosabel, Isak, Ödegaard, Roberto López, Djouahra, Aranbarri, Zubimendi.

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – V. Gómez, Espinosa, Cabrera, Vilà – Melendo (60. Lej), David López (C) (83. V. Sánchez), Roca, Embarba (82. Calleri) – Melamed (46. Darder) – de Tomás (90. Campuzano).
    Náhradníci: Olazábal – Pedrosa, V. Sánchez, Naldo, Lej, Darder, Calleri, Javi López, Vargas, F. Calero, Lozano, Campuzano.

    Rozhodca: Martínez – Rojas, Ramos