TK k tenisovému utkání Česko – Slovensko (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k tenisovému utkání Česko – Slovensko

cz Pondelok 29.06.2020, 13:00Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    O víkendu 4.–5. července se uskuteční historický projekt megazápasu Česko – Slovensko. Obě země se utkají celkem v deseti kategoriích, z nichž nejatraktivnějšími budou duely seniorských fedcupových (v Bratislavě) a daviscupových týmů obou zemí (v Praze).
     
    V pondělí 29. 6. ve 13:00 proběhne v areálu TK Sparta Praha tisková konference, které se zúčastní prezident ČTS Ivo Kaderka, kapitán fedcupového týmu Petr Pála, kapitán daviscupového týmu Jaroslav Navrátil a jedničky obou našich seniorských týmů (nominace ještě nebyla oznámena).

    Los zápasů pak proběhne v pátek 3. července v 15:00 taktéž na Spartě.
     
    Součástí tiskové konference je i videopřenos z Bratislavy, kde budou k veřejnosti hovořit Dominik Hrbatý, Tibor Macko a Matej Lipták.
     
    Na telefonu je i kapitán davicupového týmu Jaroslav Navrátil.
     
    Ivo Kaderka: "Srdečně zdravím kamarády na Slovensko. Jsem moc rád, že se nám původní nápad podařilo dotáhnout až do konce. Jsem hrozně vděčný, že jste akceptovali tu možnost zahrát si po té nešťastné době zahrát vzájemné mezinárodní utkání."
     
    Ivo Kaderka: "Plánoval jsem první cestu na Slovensku, což se i povedlo. V Bratislavě jsme ještě nedávno slavili a tehdy jsme ještě netušili, že za tři dny nám skončí prakticky všechen sport. Slogan turnaje jsme zvolili proto, aby ta budoucnost byla pro všechny dobrá a úspěšná a nejen pro tenis i růžová bez podobných událostí, které jsme si museli prožít."
     
    Ivo Kaderka: "Doufám že se projekt podaří a přeji hodně štěstí."
     
    Tibor Macko (prezident Slovenského tenisového zvazu): "Taktéž zdravím všechny, kteří pomohli k tomu, že se tento projekt uskuteční. Moc se na to těším, protože je to i produkt velmi dobrých vztahů mezi českým a slovenským svazem."
     
    Tibor Macko: "V Bratislavě se mimo jiné odehraje i nesmírně atraktivní souboj týmů z Fed cupu – tam Češky patří mezi absolutní špičku a tak věřím, že to bude velmi kvalitní přátelské utkání."
     
    Nominace českého fedcupového týmu: Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová
     
    Ivo Kaderka: "Jsem hrozně rád že máme tolik šikovných mladých holek, které nám pořád doplňují výběr pro Petra Pálu. Například Linda Nosková, Nikola Bartůňková, to jsou všechno děvčata, která pokud zůstanou zdravá, tak mají před sebou velkou budoucnost. Proto jsem rád, že si všechny tyhle hvězdičky mají možnost zahrát v takovém megaprojektu a je to pro nás velká náplast za celou sezonu."
     
    Ivo Kaderka: "Děkuji na Slovensko i za nápad týmů do 23 let."
     
    Tibor Macko: "Moc se těšíme na juniorskou konfrontaci, kde máme taktéž několik zajímavých jmen jako například Peter Privara nebo Peter Naď, kteří byli vloni oceňovaní i v mezinárodních soutěžích."
     
    Nominace českého daviscupového týmu: Lukáš Rosol, Jiří Veselý, Zdeněk Kolář
     
    Na telefonu se představí i česká jednička Jiří Veselý.
     
    Jiří Veselý: "Vzpomínky na Bratislavu mám jen krásné, protože se po dlouhé době povedlo zase něco v Davis cupu. Kvalifikace byla velký úspěch a samozřejmě se těším, že se znovu po těch několika měsících s kluky sejdeme. Věřím, že předvedeme podobný výkon."
     
    Jiří Veselý: "Bude to velice vyrovnané, stejně jako v březnu. My i Slováci máme jednoho hráče v první stovce a budou to tak určitě kvalitní zápasy. Každým týdnem je cítit že se blíží start sezony a tenhle turnaj nám snad pomůže si to čekání zkrátit."
     
    Dominik Hrbatý: "Kluci se těší na zápasy s Čechy, zápasy už jim chybí a tohle bude velmi prestižní duel."
     
    Tibor Macko: "Ve většině kategorií jsou velcí favorité naši soupeři. Věřím nicméně, že naši reprezentanti jim dokážou ty zápasy znepříjemnit a i je porazit. V dospělých družstvech mají oba týmy na své straně zajímavé hráče a určitě je na co se těšit."
     
    Ivo Kaderka: "Máme s Tiborem vzájemnou dohodu – kdo vyhraje, dostane od svého kolegy pohár, pokud zvítězí Slováci, tak přijedu do Bratislavy s pohárem a určitě spolu s Tiborem půjdeme na nějaký dobrý oběd, to samé samozřejmě platí, pokud bychom nakonec byli úspěšní my."
     
    Ivo Kaderka: "Největší vítězství nebudou gemy nebo sety, ale fakt, že se nakonec celý turnaj odehraje a vítězství to je i pro fanoušky a diváky. Přeji si, aby to celé dobře dopadlo a bylo to prospěšné pro všechny."
     
    Petr Pála: "Jsem rád že máme velký výběr hráček a můžeme do Bratislavy vyjet v sestavě, jakou máme. Děvčata k tomu určitě přistoupí velmi zodpovědně a budou chtít vyhrát."
     
    Ivo Kaderka: "Moc se těším a ať to vše dobře dopadne, zdravím na Slovensko!"
     
    Tibor Macko: "Doufám, že vše proběhne bez problémů a bude nám přát počasí, zdravím do Česka!"
     
    Ivo Kaderka k turnaji WTA Prague Open: "Po čtyřech měsících strachu a nejistoty tu spolu sedíme a můžeme s hrdostí říct, že se nám v Praze uskuteční jedna z největších sportovních akcí roku. Říkali jsme si, že musíme být připraveni na konec celého nouzového stavu a díky tomu jsme byli na rozdíl od ostatních probuzení jako první a celý tenisový svět se tak mohl koukat na tenis do Prahy. Sami pořadatelé díky tomu přišli s nabídkou, že by se turnaj odehrál u nás. Z toho totálního průšvihu jsme najednou z ničeho nic byli zpět na nohou a budeme hostit jednu z největších tenisových akcí."
     
    Ivo Kaderka: "Já sám jsem z toho neuvěřitelně šťastný, nemohl jsem dospat a těším se na celou akci."
     
    Ke konferenci se připojila telefonem i Petra Kvitová!
     
    Petra Kvitová: "Jsem ráda, že něco takového vzniklo a oba svazy se dohodly na takovém formátu. S rukou stále bojuji, nicméně věřím, že o víkendu nastoupím a hra na tvrdém povrchu mi bude vyhovovat. Když budu připravená fyzicky, budu chtít hrát."
     
    Petra Kvitová: "Turnaj WTA v Praze je skvělý úspěch, doufám že se to opravdu bude konat a nic se do té doby nezmění."
     
    Petra Kvitová: "Na konci prázdnin mám dva turnaje v USA, navíc na tvrdém povrchu, takže se v Praze asi nepředstavím."
     
    Petr Pála: "Tři holky jsme vybrali proto, že chceme, aby ty hráčky hrály a neseděly celý turnaj jen na lavičce. To by z našeho pohledu nemělo smysl."
     
    Petr Pála: "Věřím že ta utkání budou dobrá, pro Slovenky je to velká výzva, takže se může stát cokoliv. Samozřejmě se budeme snažit vyhrát, obzvlášť když jsme považováni za favority."
     
    Ivo Kaderka: "Slyšet komplimenty ze strany soupeře je příjemné, nicméně ke slovenskému tenisu chováme velký respekt a vždy rozhoduje až proměněný mečbol, takže je to vše otevřené."
     
    Ivo Kaderka: "Vše k pražskému turnaji je v režii WTA. Takže i antuka coby povrch."
     
    Nominace slovenského fedcupového týmu: Viktória Kužmová, Katarína Kužmová, Anna Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková
     
    Nominace slovenského daviscupového týmu: Andrej Martin, Igor Zelenay, Martin Kližan
     
    To je pro dnešek ze Sparty vše, přeji hezký zbytek dne. (14:08:01)

    Tomáš Pauček