TK k tenisovému utkání Česko – Slovensko (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k tenisovému utkání Česko – Slovensko

cz Pondelok 29.06.2020, 13:00Tlačové konferencie
     
    To je pro dnešek ze Sparty vše, přeji hezký zbytek dne. (14:08:01)
     
    Nominace slovenského daviscupového týmu: Andrej Martin, Igor Zelenay, Martin Kližan
     
    Nominace slovenského fedcupového týmu: Viktória Kužmová, Katarína Kužmová, Anna Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková
     
    Ivo Kaderka: "Vše k pražskému turnaji je v režii WTA. Takže i antuka coby povrch."
     
    Ivo Kaderka: "Slyšet komplimenty ze strany soupeře je příjemné, nicméně ke slovenskému tenisu chováme velký respekt a vždy rozhoduje až proměněný mečbol, takže je to vše otevřené."
     
    Petr Pála: "Věřím že ta utkání budou dobrá, pro Slovenky je to velká výzva, takže se může stát cokoliv. Samozřejmě se budeme snažit vyhrát, obzvlášť když jsme považováni za favority."
     
    Petr Pála: "Tři holky jsme vybrali proto, že chceme, aby ty hráčky hrály a neseděly celý turnaj jen na lavičce. To by z našeho pohledu nemělo smysl."
     
    Petra Kvitová: "Na konci prázdnin mám dva turnaje v USA, navíc na tvrdém povrchu, takže se v Praze asi nepředstavím."
     
    Petra Kvitová: "Turnaj WTA v Praze je skvělý úspěch, doufám že se to opravdu bude konat a nic se do té doby nezmění."
     
    Petra Kvitová: "Jsem ráda, že něco takového vzniklo a oba svazy se dohodly na takovém formátu. S rukou stále bojuji, nicméně věřím, že o víkendu nastoupím a hra na tvrdém povrchu mi bude vyhovovat. Když budu připravená fyzicky, budu chtít hrát."
     
    Ke konferenci se připojila telefonem i Petra Kvitová!
     
    Ivo Kaderka: "Já sám jsem z toho neuvěřitelně šťastný, nemohl jsem dospat a těším se na celou akci."
     
    Ivo Kaderka k turnaji WTA Prague Open: "Po čtyřech měsících strachu a nejistoty tu spolu sedíme a můžeme s hrdostí říct, že se nám v Praze uskuteční jedna z největších sportovních akcí roku. Říkali jsme si, že musíme být připraveni na konec celého nouzového stavu a díky tomu jsme byli na rozdíl od ostatních probuzení jako první a celý tenisový svět se tak mohl koukat na tenis do Prahy. Sami pořadatelé díky tomu přišli s nabídkou, že by se turnaj odehrál u nás. Z toho totálního průšvihu jsme najednou z ničeho nic byli zpět na nohou a budeme hostit jednu z největších tenisových akcí."
     
    Tibor Macko: "Doufám, že vše proběhne bez problémů a bude nám přát počasí, zdravím do Česka!"
     
    Ivo Kaderka: "Moc se těším a ať to vše dobře dopadne, zdravím na Slovensko!"
     
    Petr Pála: "Jsem rád že máme velký výběr hráček a můžeme do Bratislavy vyjet v sestavě, jakou máme. Děvčata k tomu určitě přistoupí velmi zodpovědně a budou chtít vyhrát."
     
    Ivo Kaderka: "Největší vítězství nebudou gemy nebo sety, ale fakt, že se nakonec celý turnaj odehraje a vítězství to je i pro fanoušky a diváky. Přeji si, aby to celé dobře dopadlo a bylo to prospěšné pro všechny."
     
    Ivo Kaderka: "Máme s Tiborem vzájemnou dohodu – kdo vyhraje, dostane od svého kolegy pohár, pokud zvítězí Slováci, tak přijedu do Bratislavy s pohárem a určitě spolu s Tiborem půjdeme na nějaký dobrý oběd, to samé samozřejmě platí, pokud bychom nakonec byli úspěšní my."
     
    Tibor Macko: "Ve většině kategorií jsou velcí favorité naši soupeři. Věřím nicméně, že naši reprezentanti jim dokážou ty zápasy znepříjemnit a i je porazit. V dospělých družstvech mají oba týmy na své straně zajímavé hráče a určitě je na co se těšit."

    Tomáš Pauček