Hamburger – Bielefeld 0:0 (kon.) | Kiel – Stuttgart 3:2 (kon.) | Karlsruher SC – Bochum 0:0 (kon.)
koniec
Karlsruher SC
0:0 (0:0)
VfL Bochum
cz Nedeľa 24.05.2020, 13:30 • Wildparkstadion, Karlsruhe • 2. nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (15:26:22)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:13. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:13.
     
    Je konec! Duel mezi Karlsruhe a Bochumí nakonec přinesl bezbrankovou remízu. Domácí Karlsruhe vlétlo do utkání mnohem aktivněji a dokázalo si vypracovat zajímavé možnosti. Největší šance měl Wanitzek, jenže trefil tyč a nechal vyniknout brankáře. Na opačné straně se pět minut před přestávkou mohl prosadit střídající Pantovič, jenže trefil břevno. Po změně stran už hrozila pouze hostující Bochum. Dvě obrovské šance zahodil hned v úvodu druhé půle útočník Silvere Ganvoula. V poslední šanci dnešního utkání pak Simon Zoller nechal vyniknout Benjamina Uphoffa, který zachránil domácím alespoň bod.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Daniel Gordon si dal pozor na nákop na levou stranu a pohlídal cestu míče do zámezí. Je vidět, že domácí Karlsruhe už chce hlavně ubránit bod za bezbrankovou remízu.
     
    90+2
    Ganvoula se po rohovém kopu v pokutovém území dostal k odraženému míči a pohotově jej napálil směrem na branku! Jeho dělovku ale zablokoval obránce.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Benjamin Uphoff si dal dobrý pozor na průnikovou přihrávku za obranu domácího celku, zakřičel si na stopery a došel si pro míč. Ani jeden z týmů už se nikam nežene.
     
    89
    Robert Žulj přenesl těžiště hry na pravé křídlo, nicméně kombinace Bochumi neměla dlouhého trvání. Domácí celek brání v závěrečných minutách pozorně.
     
    88
    Tom Weilandt obdržel přihrávku do blízkosti pokutového území, přehodil si míč na pravačku, ale jeho technický pokus skončil v rukavicích brankáře.
     
    87
    Karlsruhe zahrávalo další přímý kop v blízkosti velkého vápna. Na fantastický centr si naskočil Daniel Gordon, ale jeho tvrdá hlavička prolétla vedle levé tyče.
     
    86
    Střídání v týmu Karlsruher SC: ze hřiště odchází Manuel Stiefler, přichází Anton Fink.
     
    85
    V závěru utkání přibývá také žlutých karet. Jako další si trest vysloužil Sebastian Maier.
     
    85
    Cristian Gamboa prošel po levém křídle do blízkosti pokutového území, kde se krásnou zasekávačkou zbavil obránce, jenže jeho centr skončil na hlavě zadáka v modrém.
     
    84
    Bochum následně zahrávala přímý kop. Centrovaný míč z kopačky Žulje se snesl na značku pokutového kopu, jenže nikdo v červeném se k hlavičce neprobil.
     
    83
    Marco Djuricin zastavil rychlý brejk hostující Bochumi a za svůj zákrok dostává žlutou kartu.
     
    82
    Damian Rossbach se krásně otočil kolem jednoho z obránců, prošel s míčem na polovinu soupeře, jenže jeho pobídka skončila u dobře postaveného zadáka.
     
    81
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Simon Zoller, přichází Tom Weilandt.
     
    80
    Také domácí Daniel Gordon zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za levé koleno. Do akce tak půjde i lékař domácího Karlsruhe.
     
    79
    Simon Zoller si v hlavičkovém souboji s Pisotem přivodil nějaké zranění a podle všeho bude potřebovat ošetření za pomezní čárou. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    78
    Konstantinos Lambropoulos si dal pozor na přihrávku za obranu, dostal se včas k míči a před dobíhajícím Damianem Rossbachem jej nakopl na polovinu soupeře.
     
    77
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Anthony Losilla, přichází Sebastian Maier.
     
    76
    Marco Thiede se krásnou kličkou na pravé straně zbavil svého strážce a dostal se k odcentrování pravou nohou. Jeho pobídka ale skončila na hrudi obránce.
     
    75
    Karlsruhe je v posledních minutách lepším týmem a snaží se strhnout vítězství na svou stranu. Domácí celek kombinoval na levé straně, ale získal jen vhazování.
     
    74
    Marvin Wanitzek byl faulován při průniku do blízkosti pokutového území a vybojoval pro domácí mužstvo přímý kop z velice zajímavé pozice. Obrana Bochumi vyhlašuje stav nebezpečí.
     
    73
    Zadáci v červeném si dali pozor na vysoký nákop do pokutového území a bez větších problémů nechali míč propadnout k brankáři. Sudí se ještě vrátil k jednomu ze soubojů a udělil žlutou kartu Frodemu.
     
    72
    Karlsruhe v posledních minutách dokázalo otupit tlak hostující Bochumi z úvodu druhého poločasu. David Pisot si na polovině hřiště pokryl míč tělem a stal se obětí nedovoleného zákroku.
     
    71
    Domácí celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, ale Grozurek jej hlavou pouze přizvedl do rukavic brankáře.
     
    70
    Střídání v týmu Karlsruher SC: ze hřiště odchází Philipp Hofmann, přichází Marco Djuricin.
     
    69
    Martin Röser se zpoza velkého vápna opřel do padajícího míče, jenže proti němu obětavě vystartoval jeden ze stoperů, který jeho tvrdý pokus zablokoval hrudí.
     
    68
    Robert Žulj upadl v souboji v pokutovém území, jenže svému pádu podle všeho hodně přidal a rozhodčího neošálil. Sudí tak penaltu nepíská. Hostující útočník může být rád, že neviděl žlutou kartu za simulování.
     
    67
    Bochum už se opět usadila na polovině svého soupeře a postupnou kombinací si hledá cestičku do zakončení. Domácí fotbalisté však brání v pevném defenzivním bloku.
     
    66
    Střídání v týmu Karlsruher SC: ze hřiště odchází Alexander Groiss, přichází Martin Röser.
    Střídání v týmu Karlsruher SC: ze hřiště odchází Marc Lorenz, přichází Lukas Grozurek.
     
    65
    Manuel Riemann teď takřka napodobil Manuela Neuera z Bayernu Mnichov a vydal se pomoci svým spoluhráčům s rozehrávkou daleko mimo pokutové území.
     
    64
    Manuel Riemann si dal pozor na centr z pravé strany hrací plochy, vystartoval mezi hlavičkáře a lapil míč do svých rukavic. Hosté mohou rozjet další útok.
     
    63
    Anthony Losilla se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče, jenže jeho zakončení pravou nohou bylo nepřesné a míč prolétl pouze kolem zadní tyče.
     
    62
    Silvere Ganvoula si naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna, kde neustál souboj s obráncem a poroučel se k zemi. Rozhodčí však nechává pokračovat ve hře.
     
    61
    Marc Lorenz rozkmital své rychlé nohy po levé straně hrací plochy, jenže obdržel přihrávku na paty a už se pro míč nestačil vrátit. Bochum bude vhazovat.
     
    60
    Benjamin Uphoff stál po hodině hry hodně venku ze své branky, čehož si všiml hostující Miloš Pantovič, který jej zkusil přehodit ze čtyřiceti metrů. Střela však skončila mimo tři tyče.
     
    59
    Levá strana Bochumi je v posledních minutách velmi aktivní. Soares znovu dostal přihrávku do běhu, jenže tentokrát se nedostal za obránce.
     
    58
    Danilo Soares dostal vysokou přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže měl obrovské problémy se zpracováním a napadající soupeř jej dokázal obrat o balón.
     
    57
    Manuel Riemann nakopl míč od branky na polovinu domácího celku. V hlavičkovém souboji však uspěl Damian Rossbach. Karlsruhe tak může uklidnit hru.
     
    56
    Obrana Karlsruhe má po změně stran plné nohy práce. Do velkého vápna přiletěl prudký centr z pravé strany, který na poslední chvíli odehrál do bezpečí Daniel Gordon.
    55. Zollerova střela v pokutovém území
     
    55
    Třetí obrovská šance Bochumi po změně stran! Simon Zoller si v pokutovém území našel odražený míč, vypálil kolem obránců, ale Benjamin Uphoff vytáhl další skvostný zákrok!
     
    54
    Maxim Leitsch si skvěle pokryl míč tělem a jeden z domácích hráčů mu přišlápl špičku kopačky. Sudí měl střet přímo před očima a nařídil rozehrávku pro Bochum.
     
    53
    Po přímém kopu se do odraženého míče položil Konstantinos Lambropoulos, nicméně stoper Bochumi prokázal, že zakončení není jeho náplň práce a napálil míč daleko od branky.
     
    52
    Miloš Pantovič si skvěle pokryl míč tělem na polovině soupeře a domácí záložník Lukas Fröde jej zatažením za dres poslal k zemi. Bochum rozehraje přímý kop.
     
    51
    Další obrovská šance Bochumi! Na centr z levé strany hrací plochy si v pokutovém území naskočil Silvere Ganvoula, ale Benjamin Uphoff jeho hlavičku vytěsnil skvělým zákrokem!
     
    50
    Damian Rossbach si dal pozor na napadajícího Gambou, otočil se a odkopl míč daleko od pokutového území. Hosté ale nedávají domácím moc prostoru k rozehrávce.
     
    49
    Danilo Soares prošel po levé straně na polovinu domácího celku, kde si zasekl míč kolem obránce a rozehrál do středu. Bochum vstoupila do druhé půle aktivněji.
     
    48
    Bochum zahrávala další rohový kop. Centrovaný míč se tentokrát stáčel přímo do branky, ale pozorný Benjamin Uphoff jej levou rukou přizvedl nad břevno.
    47. Ganvoula v obrovské šanci hned v úvodu druhé půle
     
    47
    Bochum se hned v úvodu druhého poločasu mohla dostat do vedení! Ganvoula se dostal za obranu, postupoval sám na brankáře, ale Benjamin Uphoff jeho tvrdé zakončení vyrazil na roh!
     
    46
    Domácí Karlsruhe obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale s nákopem za obranu si hosté poradili.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce dnešního utkání jsme se branky nedočkali. Domácí Karlsruhe vlétlo do utkání mnohem aktivněji a dokázalo si vypracovat zajímavé možnosti. Největší šance měl Wanitzek, jenže trefil tyč a nechal vyniknout brankáře. Na opačné straně se pět minut před přestávkou mohl prosadit střídající Pantovič, jenže trefil břevno. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Ganvoula si znovu udělal prostor v blízkosti pokutového území, odkud následně zakončil pravačkou, ale jeho ránu srazila domácí obrana na rohový kop.
     
    44
    Anthony Losilla potáhl míč do blízkosti pokutového území a nadýchaným centrem se snažil najít Ganvoulu. Druhý jmenovaný se však neodpoutal od svého strážce.
     
    43
    Marc Lorenz diriguje rozehrávku domácího mužstva na polovině Bochumi. Hráčům v modrých dresech však v závěru prvního poločasu schází větší aktivita.
     
    42
    Ganvoula si skvělou poziční hrou udělal tělem prostor pro zakončení z hranice velkého vápna. Jeho následný pokus ale prosvištěl vysoko nad břevnem domácí svatyně.
     
    41
    Bochum následně zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč se snesl k přední tyči, kde ve skluzu zakročil kapitán Pisot.
    40. Pantovičova střela do břevna
     
    40
    Bochum se jako blesk z čistého nebe mohla dostat do vedení! Pantovič si připravil míč do střelecké pozice a tvrdým zakončením orazítkoval břevno!
     
    39
    Manuel Riemann nakopl míč na polovinu domácího celku, kde v hlavičkovém souboji uspěl Robert Žulj, jež se krásně otočil kolem svého strážce a roztáhl těžiště hry na levé křídlo.
     
    38
    Damian Rossbach si skvěle splnil své defenzivní povinnosti v pokutovém území. Domácí obránce si dal pozor na prudký centr z levé strany a hlavou přizvedl míč mimo šestnáctku.
     
    37
    Bochum v posledních minutách nakonec zvýšila svou aktivitu a tlačí se do pokutového území. Naopak domácí fotbalisté jsou rázem úplně statičtí.
     
    36
    Střídající Pantovič kouzlil s míčem u nohy na levé straně hrací plochy, šikovně se zbavil obránce a odcentroval. S jeho centrem si ale poradil Benjamin Uphoff.
     
    35
    Silvere Ganvoula se po levém křídle tlačil do pokutového území domácího mužstva, jenže Marc Lorenz se s ním stačil rychle vrátit a zablokoval jeho pokus o odcentrování.
     
    34
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Jordi Osei-Tutu, přichází Miloš Pantovič.
     
    33
    První žlutá karta také na straně Bochumi. Hostující kapitán Losilla si ji vysloužil za ostrý skluz.
     
    32
    Daniel Gordon si naběhl na vysokou přihrávku na levou stranu, ze všech sil se snažil udržet míč ve hře, ale přihrávka byla zkrátka příliš vysoká.
     
    31
    Marc Lorenz zastavil ostrým faulem rodící se akci soupeře a vysloužil si žlutou kartu.
     
    31
    Damian Rossbach si troufl na individuální průnik po levém křídle hrací plochy. Domácí fotbalista prošel až na hranici velkého vápna, ale už neměl dostatek sil pro odcentrování.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme vyrovnané utkání. Domácí celek si sice připravil několik možností, ale zatím nevyzrál na skvělého Riemanna.
     
    29
    Bochum se v posledních minutách snaží uklidnit hru držením míče na svých kopačkách. Fotbalisté v červeném zatím číhají na skulinku v obraně soupeře.
     
    28
    Marvin Wanitzek uspěl v hlavičkovém souboji v blízkosti velkého vápna, ale zády k brance jen prodloužil míč do prostoru za sebou, kam si nenaběhl nikdo v modrém dresu Karlsruhe.
     
    27
    Manuel Riemann se musel zapojit do rozehrávky svého celku. Hostující brankář nakopl míč na levou stranu hrací plochy, ale Danilo Soares už míč neudržel ve hře. Domácí budou vhazovat.
     
    26
    Daniel Gordon se při průniku vpřed po pravém křídle dopustil nedovoleného zákroku, což neuniklo zraku hlavního arbitra, který přerušil akci domácího mužstva.
     
    25
    Domácí celek se při rozehrávce dalšího rohového kopu rozhodl pro exekuci do kombinace. Hostující obrana však úmysl soupeře přečetla a odkopla míč.
    24. Wanitzekova šance po rychlé kombinaci
     
    24
    Další velká šance domácího celku! Po rychlé sérii přihrávek se do zakončení dostal Marvin Wanitzek, který střílel levačkou z ostrého úhlu a nechal vyniknout brankáře!
     
    23
    Také Bochum se dočkala rozehrávky rohového kopu. O odražený míč bojoval v pokutovém území Jordi Osei-Tutu, ale Daniel Gordon měl k balónu o dva kroky blíže a stačil jej odkopnout.
     
    22
    Simon Zoller si křikl o přihrávku za obranu domácího Karlsruhe. Pobídka jeho směrem okamžitě letěla, jenže Zoller si nepotykal se zpracováním.
     
    21
    Marc Lorenz odcentroval z levé strany do pokutového území, kam si naběhl Damian Rossbach, jenže před ním přizvedl míč mimo velké vápno Leitsch.
     
    20
    Daniel Gordon zůstal po následném rohovém kopu v pokutovém území a počíhal si na další vysoký centr z pravé strany. Při snaze o zakončení se však dopustil útočného faulu.
     
    19
    Marc Lorenz rozkmital své rychlé nohy po levém křídle, kde svedl sprinterský souboj se Soaresem. Hostující krajní obránce mu ve skluzu ukopl míč na roh.
     
    18
    Jordi Osei-Tutu si řekl o přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže domácí stoper David Pisot se k němu včas stáhl a hlavou odehrál míč do zámezí.
     
    17
    Silvere Ganvoula se sice probil k odraženému míči na polovině domácího celku, jenže podle asistenta rozhodčího si nedal pozor na své postavení a nechal se lapit v ofsajdu.
     
    16
    Cristian Gamboa nakopl míč na polovinu domácího mužstva. Do hlavičkového souboje se pustil kapitán Anthony Losilla, jenže domácí hráči byli důraznější.
     
    15
    Benjamin Uphoff si dal pozor i na další průnikovou přihrávku za obranu Karlsruhe, vyrazil ven z branky a došel si pro míč na značku pokutového kopu.
     
    14
    Maxim Leitsch nakopl míč z vlastní poloviny až na hranici velkého vápna, jenže nikdo v červeném dresu jeho pobídku nepochopil. Míč proskákal až k Uphoffovi.
    13. Wanitzekova rána do tyče
     
    13
    Na opačnou stranu postupoval s míčem u nohy hbitý Marvin Wanitzek, který si troufl na zakončení zpoza velkého vápna, jenže jeho ránu zastavila tyč!
     
    12
    Jordi Osei-Tutu se hnal do rychlého brejku z pravé strany, jenže v klíčovou chvíli zapomněl míč za sebou a vracející se obránce jej obral o míč.
     
    11
    Právě hostující brankář Manuel Riemann nyní dlouho otálel s odkopem míče od vlastní branky. Domácím hráčům se jeho nečinnost nelíbila, ale sudí zatím nechává kartu v kapse.
     
    10
    Riemann vystartoval ven z brankové čáry na malé vápno a bez větších problémů vyboxoval prudký centr z levé strany. Domácí však vlétli do utkání hodně aktivně.
    9. První obrovská šance domácích
     
    9
    Další obrovská šance domácího mužstva! Lukas Fröde dostal přihrávku proti noze, navedl si míč na levačku, ale svou ránu poslal přímo do rukavic připraveného brankáře!
     
    8
    Stopeři Bochumi znovu uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Nikdo v modrém dresu Karlsruhe teď rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    7
    Až nyní se Bochum po delší době dostala na polovinu svého soupeře. Rychlonohý Jordi Osei-Tutu se protáhl na hranici velkého vápna, ale už neprotlačil svou pobídku na malé vápno.
     
    6
    Po dalším rohovém kopu už se domácí dostali do první obrovské šance! Daniel Gordon si naskočil na centr na malém vápně, ale Riemann jeho pokus zneškodnil nohou!
     
    5
    Marc Lorenz obdržel přihrávku na levou stranu hrací plochy, krásnou kolmicí vyslal přihrávku za obranu Bochumi, ale rozběhnutý spoluhráč už nedohnal míč na trávníku.
     
    4
    Wanitzek se dostal k odraženému míči a bez váhání se pokusil vrátit jej do pokutového území. Na jeho vysokou pobídku však nedosáhl nikdo v modrém. Bochum může uklidnit hru.
     
    3
    Domácí celek zahrával první rohový kop dnešního utkání. Marc Lorenz poslal centr na malé vápno, ale pozorný Konstantinos Lambropoulos ve skluzu míč odkopl do autu.
     
    2
    Lukas Fröde skvěle napadal rozehrávku hostujících stoperů na polovině Bochumi. Zadáci hostujícího mužstva si však dokázali poradit a míč včas odehráli.
     
    1
    Hostující Bochum obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Hosté v něm budou chtít navázat na předchozí v utkání. Minulý týden totiž doma přehráli Heidenheim.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už postupně přicházejí na trávník. Domácí budou hrát v modrém, zatímco Bochum oblékne oranžovou sadu dresů.
     
    Úvodní sestavy:

    Karlsruher SC: Uphoff – Thiede, Gordon, Pisot (C), Rossbach – Stiefler, Groiss, Fröde, Wanitzek, Lorenz – P. Hofmann.
    Náhradníci: Gersbeck – Carlson, Djuricin, Fink, Grozurek, Kother, Röser, Kobald, Trivunić.

    VfL Bochum: Riemann – Gamboa, Lambropoulos, Leitsch, Soares – Losilla (C), Tesche – Osei-Tutu, Žulj, Zoller – Ganvoula.
    Náhradníci: Drewes – Bella-Kotchap, Celozzi, Eisfeld, Fabian, Maier, Pantovič, Weilandt, Wintzheimer..
     
    Dnešní utkání se kvůli opatřením ohledně koronaviru odehraje bez diváků!
     
    Vzájemné utkání

    V podzimním duelu se na půdě Bochumi zrodila remíza 3:3.
     
    Karlsruher SC

    Domácí celek je na tom mnohem hůře. Karlsruher je totiž do boje o záchranu namočen až po uši! V šestadvaceti zápasech totiž vybojoval jen dvacet sedm bodů a patří mu předposlední sedmnáctá pozice ligové tabulky. V prvním duelu po restartu soutěže však na domácí půdě přehrál Darmstadt 2:0. Právě na svém hřišti je schopen získávat body pravidelně.
     
    VfL Bochum

    Hostující Bochum zatím prožívá průměrný ročník druhé nejvyšší soutěže, ve kterém bude muset bojovat o zachování druholigové příslušnosti. Bochum zatím odehrála dvacet šest zápasů, ve kterých vybojovala třicet jedna bodů a patří jí dvanáctá pozice ligové tabulky. Na záchranu má aktuálně k dobru náskok pouhých tří bodů. Restart druholigové soutěže se jí však vydařil. Na svém hřišti přehrála čtvrtý Heidenheim 3:0.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání 2. Bundesligy mezi Karlsruher SC a VfL Bochum. Výkop je stanoven na 13:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Tomáš Kubečka

    Góly:

    Karty:   31. Lorenz (KSC), 73. Fröde (KSC), 83. Djuricin (KSC) – 33. Losilla (BOC), 85. Maier (BOC)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:13. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:13.
    Karlsruher SC: Uphoff – Thiede, Gordon, Pisot (C), Rossbach – Stiefler (86. Fink), Groiss (66. Röser), Fröde, Wanitzek, Lorenz (66. Grozurek) – P. Hofmann (70. Djuricin).
    Náhradníci: Gersbeck – Carlson, Djuricin, Fink, Grozurek, Kother, Röser, Kobald, Trivunić.

    VfL Bochum: Riemann – Gamboa, Lambropoulos, Leitsch, Soares – Losilla (C) (77. Maier), Tesche – Osei-Tutu (34. Pantovič), Žulj, Zoller (81. Weilandt) – Ganvoula.
    Náhradníci: Drewes – Bella-Kotchap, Celozzi, Eisfeld, Fabian, Maier, Pantovič, Weilandt, Wintzheimer.