Nikolas Krivák - Jacob Mikula Vítěz: N. Krivák (na body) (kon.) | Lukáš Eliáš - Adrian Bartl Vítěz: L. Eliáš (na body) (kon.)
Michal Zátorský - Tomáš Drábík Vítěz: M. Zátorský (na body) (kon.) | Samuel Daňko - Juraj Tutura Vítěz: J. Tutura (corner stoppage) (kon.)
Denis Farkaš - Samuel Liška Vítěz: D. Farkaš (na body) (kon.) | Marco Novák - Roman Paulus Vítěz: M. Novák (na body) (kon.)
Vlastislav Čepo - Patrik Jevický Vítěz: V. Čepo (TKO) (kon.) | Denis Tripšanský - Leonard Spišský Vítěz: D. Tripšanský (na body) (kon.)
Ronald Paradeiser - Milan Kratochvíla Vítěz: R. Paradeiser (na body) (kon.) | Eric Tlkanec - Patrik Křižan Vítěz: E. Tlkanec (TKO) (kon.)
koniec udalosti
Eric Tlkanec - Patrik Křižan

Vítěz: E. Tlkanec (TKO)

cz Sobota 23.05.2020, 23:42Oktagon Underground
Predzápasové kurzy
     
    Vítěz: E. Tlkanec (TKO) (23:51:30)
     
    Eric Tlkanec podal v tomto duelu naprosto dominantní výkon, a to zejména ve druhém kole. V něm donutil sudího hned třikrát počítat, což znamenalo automatickou stopku pro Patrika Křižana. Ten několikrát prokázal velice dobrou obranu, na jeho tělo zamířila celá řada velice tvrdých a také přesných úderů. Tlkanec se svým soupeřem žádné problémy neměl, postup do dalších bojů ho tak nemine.
     
    Konec zápasu.
     
    2:43
    Bylo tomu skutečně tak! Patrik Křižan sice prokázal fantastickou obranu, jenomže ta nakonec přeci jenom povolila. Sudí musel potřetí počítat, což znamenalo automatickou stopku.
     
    2:14
    Tlkanec se nejprve úspěšně vyhnul high kicku, načež pracoval u pletiva. Patrik Křižan se neustále brání, další počínání je zřejmě otázkou času.
     
    1:47
    Po dlouhé době povedený úder také od Křižana, který na malý moment zamával se svým soupeřem. Krátce poté musel být podruhé počítán.
     
    1:01
    První počítání pro Patrika Křižana, který se dokonce posadil na zadek. Tlkanec má tento zápas zřejmě pod kontrolou, dost možná se dočkáme dalšího počítání.
     
    0:47
    Eric Tlkanec investuje velké množství síly, což se časem musí projevit. Patrik Křižan zatím prokazuje velice dobrou obranu u pletiva.
     
    0:15
    Patrik Křižan tentokráte promáchl, celkem překvapivě to low kickem zkoušel také Tlkanec. Jeho úder ovšem nebyl nikterak dramaticky důrazný.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    Skončilo první kolo.
     
    2:40
    Patrik Křižan má krvavý šrám na pravé části obličeje, nicméně také Tlkanec má problémy, a to především s low kicky od soupeře.
     
    2:08
    Přes low kicky by mohla vést cestička. Po jednom z nich Tlkanec dokonce spadl na zem, ihned poté to Patrik Křižan zkoušel dalším.
     
    1:44
    Eric Tlkanec se zdá být nesmírně tvrdý, což soupeř nejednou pocítil. Také Patrik Křižan však přidává několik přesných úderů, avšak nejsou zas tak tvrdé.
     
    1:03
    Sledovali jsme také první klinč, který ovšem nic zásadního nepřinesl. Tlkanec se záhy prezentoval další dobrou kombinací na spodek, což málem slavilo úspěch.
     
    0:33
    Poté však celkem nečekaný nástup v podání Tlkance, který svého soupeře zazásobil několika údery. Patrik Křižan se však dostal z těžkého okamžiku.
     
    0:11
    Hned na úvod prvního kola jsme sledovali low kick od Patrika Křižana.
     
    Začalo první kolo.
     
    PYRAMIDA DO 90 KILOGRAMŮ
    TLKANEC vs. KŘIŽAN

    Eric Tlkanec (0-0-0)


    Tlkanec je především znám z boxerských duelů, kde zatím nastoupil do čtrnácti duelů. Tlkanec dokázal vyhrát v šesti případech, na druhou stranu prohrál hned v osmi zápasech. Tlkanec se dokonce podíval na Olympijské hry v Baku, kde v boxu dokázal dominovat v kategorii do 91 kilogramů. Tento duel tak zcela jistě bude mít grády, dost možná nás čeká parádní přestřelka.

    Patrik Křižan (0-0-0)

    Na opačné straně však stojí kickboxer Patrik Křižan, který je ve svém sportu jako doma. V roce 2016 dokonce získal titul pro mistra světa, neboť v bitvě s italským zápasníkem Ernestem Marianem dokázal vyhrát již ve druhém kole na KO. Ani Patrik Křižan nemá za sebou žádný zápas v MMA, to ale vadit nemusí.
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utká značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Část z nich by měla být doprovázena takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. Vrcholem druhého večera, který obstarají slovenští bojovníci, budou duely Samuela Krištofiče s Jakubem Benkem a Marka Bartla s Kamilem Cibinskim.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:30.

    David Suchý