Nikolas Krivák - Jacob Mikula Vítěz: N. Krivák (na body) (kon.) | Lukáš Eliáš - Adrian Bartl Vítěz: L. Eliáš (na body) (kon.)
Michal Zátorský - Tomáš Drábík Vítěz: M. Zátorský (na body) (kon.) | Samuel Daňko - Juraj Tutura Vítěz: J. Tutura (corner stoppage) (kon.)
Denis Farkaš - Samuel Liška Vítěz: D. Farkaš (na body) (kon.) | Marco Novák - Roman Paulus Vítěz: M. Novák (na body) (kon.)
Vlastislav Čepo - Patrik Jevický Vítěz: V. Čepo (TKO) (kon.) | Denis Tripšanský - Leonard Spišský Vítěz: D. Tripšanský (na body) (kon.)
Ronald Paradeiser - Milan Kratochvíla Vítěz: R. Paradeiser (na body) (kon.) | Eric Tlkanec - Patrik Křižan Vítěz: E. Tlkanec (TKO) (kon.)
koniec udalosti
Ronald Paradeiser - Milan Kratochvíla

Vítěz: R. Paradeiser (na body)

cz Sobota 23.05.2020, 23:20Oktagon Underground
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:15.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utká značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Část z nich by měla být doprovázena takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. Vrcholem druhého večera, který obstarají slovenští bojovníci, budou duely Samuela Krištofiče s Jakubem Benkem a Marka Bartla s Kamilem Cibinskim.
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    PYRAMIDA DO 80 KILOGRAMŮ
    PARADEISER vs. KRATOCHVÍLA


    Ronald Paradeiser (10-6-0)

    Ronald Paradeiser je velice zkušeným borcem, v rámci MMA zápasil již v šestnácti duelech, nicméně jeho bilance není zas tak slavná. Doposud se mu totiž povedlo vyhrát v deseti případech, zbylých šest duelů skončilo porážkou. Paradeiser však hned sedm z celkových deseti zápasů dokázal ukončit na TKO/KO. Jeho poslední duel byl k vidění v září loňského kalendářního roku, v bitvě proti Brichtovi dokázal zvítězit ve druhém kole na armbar.

    Milan Kratochvíla (0-0-0)

    Milan Kratochvíla je vítež WKN World Championship 2019 a Slovak Champ z roku 2018, je to typický postojář, v MMA má na kontě pouze jeden amatérský zápas, který vyhrál. Není však zdaleka tak kvalitní postojář jako Ronald Paradeiser, který by měl v zápase jasně dominovat.
     
    Začalo první kolo.
     
    0:20
    Hodně opatrný úvod tohoto zápasu, který zatím nepřinesl jediný úder.
     
    0:35
    O první kombinaci se pokoušel Ronald Paradeiser, který zřejmě několikrát našel svůj cíl. Poté následovat high kick, jenž dopadl na rameno soupeře.
     
    1:12
    Kratochvíla byl opět přitlačen směrem k pletivu, jenomže s následným atakem si dokázal poradit. Ronald Paradeiser se snaží hledat vzdálenost.
     
    1:44
    Oba zápasníci se pokusili o další high kicky, jenomže v obou případech se jednalo o útok do krytu. Paradeiser poté doručil první úspěšný takedown.
     
    2:11
    Pomalé kolo pokračuje. Paradeiser se pokoušel zaútočit pravou přední, což mu nevyšlo. Kratochvíla stále vyčkává s nějakou zásadnější kombinací.
     
    2:39
    Další rychlý atak v podání Paradeisera, Kratochvíla si poté poradil i s kopem na jeho hlavu.
     
    Skončilo první kolo.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    0:10
    Velice aktivní nástup v podání Paradeisera, kterému se povedlo uzavřít slušnou kombinaci. Milan Kratochvíla se v tomto duelu stále hledá.
     
    0:47
    Pokus o naskočené koleno nebyl z pohledu Ronalda Paradeisera úspěšný. V současné době jsme se přesunuli směrem ke středu oktagonu.
     
    1:20
    Druhé kolo rozhodně atraktivní není. Ronald Paradeiser má stále více z bitvy, sám nejprve naznačil pravou rukou, poté ideálně trefil levý hák.
     
    1:39
    A navíc tu máme další úspěšný takedown od Paradeiseira, pro kterého se jedná o plusové body. Milan Kratochvíla zatím nepředvedl vůbec nic.
     
    2:12
    Aby toho nebylo málo, tak další ukázkový takedown v podání Paradeisera, který je v této dovednostní soutěži jako doma. Kratochvíla nutně potřebuje zabrat.
     
    2:44
    Kratochvíla dokázal včas uskočit, navíc sám schytal povedený round kick. Aby toho nebylo málo, tak Paradeiser přidal třetí takedown ve druhém kole.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    0:14
    Milan Kratochvíla vstoupil do třetího kola hodně aktivně, zřejmě jeho nejlepší momenty v tomto duelu. Ronald Paradeiser si s tím dokázal poradit.
     
    0:36
    Ronald Paradeiser však záhy přidal další úspěšný takedown, což je tradičním obrázkem.
     
    1:12
    V tomto případě se Kratochvílovi povedlo včas uskočit, jenomže krátce poté další takedown od soupeře. Ronald Paradeiser se prezentuje naprosto učebnicovým příkladem.
     
    1:41
    Kratochvíla nastoupil, jenomže Ronald Paradeiser duel svázal u pletiva. Poté oba borci spadli na zem, další takedown směrem k Paradeiserovi.
     
    2:25
    Trochu to vypadá jako hra kočky s myší. Ronald Paradeiser rozjel zápas ve stylu takedownů, doposud přidal snad deset úspěšných.
     
    Konec zápasu.
     
    I tento duel měl celkem jednoznačnou podívanou. Úvodní vteřiny sice nepřinesly nic zásadního, avšak poté Ronald Paradeiser rozjel festival úspěšných takedownů. Zejména ve třetím kole se mu povedlo snad sedm počítaných takedownů, což pochopitelně stačilo k vítězství. Milan Kratochvíla toho dnes zrovna moc nepředvedl, v tomto duelu tahal za kratší konec provazu.
     
    Vítěz: R. Paradeiser (na body) (23:33:06)

    David Suchý