Nikolas Krivák - Jacob Mikula Vítěz: N. Krivák (na body) (kon.) | Lukáš Eliáš - Adrian Bartl Vítěz: L. Eliáš (na body) (kon.)
Michal Zátorský - Tomáš Drábík Vítěz: M. Zátorský (na body) (kon.) | Samuel Daňko - Juraj Tutura Vítěz: J. Tutura (corner stoppage) (kon.)
Denis Farkaš - Samuel Liška Vítěz: D. Farkaš (na body) (kon.) | Marco Novák - Roman Paulus Vítěz: M. Novák (na body) (kon.)
Vlastislav Čepo - Patrik Jevický Vítěz: V. Čepo (TKO) (kon.) | Denis Tripšanský - Leonard Spišský Vítěz: D. Tripšanský (na body) (kon.)
Ronald Paradeiser - Milan Kratochvíla Vítěz: R. Paradeiser (na body) (kon.) | Eric Tlkanec - Patrik Křižan Vítěz: E. Tlkanec (TKO) (kon.)
koniec udalosti
Vlastislav Čepo - Patrik Jevický

Vítěz: V. Čepo (TKO)

cz Sobota 23.05.2020, 22:45Oktagon Underground
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:30.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utká značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Část z nich by měla být doprovázena takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. Vrcholem druhého večera, který obstarají slovenští bojovníci, budou duely Samuela Krištofiče s Jakubem Benkem a Marka Bartla s Kamilem Cibinskim
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    PYRAMIDA DO 90 KILOGRAMŮ
    ČEPO vs. JEVICKÝ


    Vlastislav Čepo (4-0-0)

    Srbský zápasník má za sebou hned čtyři profesionální zápasy v MMA, přičemž ve všech čtyřech případech se mu povedlo zvítězit. Shodnou okolností ani jeden duel netrval ani dvě minuty, ten poslední skončil po jedné minutě a padesáti pěti vteřinách. Tehdy Vlastislav Čepo dokázal na TKO ukončit Filipa Leho. Čepo se koneckonců věnuje také boxu, v tomto sportu má za sebou sedm duelů, přičemž se mu povedlo vyhrát hned v šesti případech.

    Patrik Jevický (2-12-0)

    Outsiderem tohoto zápasu bude Patrik Jevický, který v rámci MMA zatím nezápasil. Mnoho zápasů však přidal v rámci K1, kde dokonce zápasil také s Machmudem Muradovem. Jevický sice nebude v roli favorita, avšak svého soupeře může parádním způsobem zaskočit. Nechme se proto překvapit.
     
    Začalo první kolo.
     
    0:05
    Hned v úvodu celkem nečekaný kop na hlavu v podání Jevického, Vlastislav Čepo si s ním dokázal poradit.
     
    0:44
    Zatím sledujeme bitvu ve středu oktagonu, stále čekáme na něco zásadního. Patrik Jevický zatím působí o něco aktivnějším dojmem.
     
    1:03
    Tak to je neuvěřitelné! Sledovali jsme naprosto famózní přestřelku, která nabídla řadu zajímavých úderů. Patrik Jevický šel k zemi, sudí ho poprvé počítá.
     
    1:47
    Zcela dle předpokladů je tu rychlý konec! V krátkém časovém sledu jsme sledovali další přestřelky, které hrály ve prospěch Čepa. Jevický byl hned třikrát počítán, logicky tak následovalo ukončení zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    Sedmý duel této karty byl bezesporu nejatraktivnější, nicméně také nejkratší. Patrik Jevický vstoupil do duelu aktivně, nicméně poté se přidal také jeho dnešní soupeř, který se nebál jít do ostrých přestřelek. V nich dominoval právě Vlastislav Čepo, který hned třikrát poslal soupeře k zemi. Patrik Jevický byl hned třikrát počítán, což znamenalo automatickou stopku do nadcházejících bojů.
     
    Vítěz: V. Čepo (TKO) (22:50:06)

    David Suchý