Nikolas Krivák - Jacob Mikula Vítěz: N. Krivák (na body) (kon.) | Lukáš Eliáš - Adrian Bartl Vítěz: L. Eliáš (na body) (kon.)
Michal Zátorský - Tomáš Drábík Vítěz: M. Zátorský (na body) (kon.) | Samuel Daňko - Juraj Tutura Vítěz: J. Tutura (corner stoppage) (kon.)
Denis Farkaš - Samuel Liška Vítěz: D. Farkaš (na body) (kon.) | Marco Novák - Roman Paulus Vítěz: M. Novák (na body) (kon.)
Vlastislav Čepo - Patrik Jevický Vítěz: V. Čepo (TKO) (kon.) | Denis Tripšanský - Leonard Spišský Vítěz: D. Tripšanský (na body) (kon.)
Ronald Paradeiser - Milan Kratochvíla Vítěz: R. Paradeiser (na body) (kon.) | Eric Tlkanec - Patrik Křižan Vítěz: E. Tlkanec (TKO) (kon.)
koniec udalosti
Samuel Daňko - Juraj Tutura

Vítěz: J. Tutura (corner stoppage)

cz Sobota 23.05.2020, 21:41Oktagon Underground
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:45.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utká značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Část z nich by měla být doprovázena takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. Vrcholem druhého večera, který obstarají slovenští bojovníci, budou duely Samuela Krištofiče s Jakubem Benkem a Marka Bartla s Kamilem Cibinskim
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    PYRAMIDA DO 80 KILOGRAMŮ
    DAŇKO vs. TUTURA

    Samuel Daňko

    Daňko patří mezi zkušené bojovníky a zástupce Oktagonu. Jeho současná bilance činí čtyři výhry a dvě porážky, jeho poslední dva duely však skončily neúspěchem, nejprve podlehl na akci Oktagon 12 Karolu Ryšavému a poté i na Oktagon Prime 2 Františku Fodorovi. Oba fighty prohrál via TKO ve třetím kole. Underground tak zcela jistě bere i jako restart a návrat na vítěznou vlnu.

    Juraj Tutura
    U Tutury, zástupce Hanuman Gymu Bratislava, eviduje server Tapology jediný duel v rámci MMA a ten pro něj skončil vítězně. v roce 2019 se postavil Milanu Kratochvílovi v rámci akce Hanuman Cup 42. Sázkové kanceláře i přes menší zkušenosti favorizují právě tohoto bojovníka, nicméně, nic není jisté a Samuelovy zkušenosti mohou tento fight posunout k vrcholům večera.
     
    Utkání začalo.
     
    0:05
    Tutura hned ze startu poslal tvrdý round kick.
     
    0:50
    Tutura předvedl klinč jako z thajského boxu a schytal nepříjemné koleno.
     
    1:25
    Tutura tam posílá jedno koleno za druhým a Daňko je už teď v problémech.
     
    1:55
    Push kick na Daňkovo břicho, ten si ještě ani neťukl.
     
    2:20
    Rozhodčí roztrhl oba borce u pletiva, poté Tutura poslal dva lokty na hlavu.
     
    2:45
    Daňko je počítán a navíc na levé straně hlavy má cut.
     
    První kolo skončilo.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    0:18
    Dvě kolena a dva lokty od Tutury.
     
    0:30
    A hned na to i takedown. Tohle je zápas vysloveně na jednu bránu.
     
    1:05
    Daňko je zase počítaný, k zemi jej poslal přesný loket.
     
    1:30
    Daňko po strzích vstává velmi pomalu a už se pouze brání.
     
    1:54
    A je konec! Po dalším Tuturově tlaku se borci dostali k pletivu, Tutura nasadil několik loktů a následovalo další počítání. Během toho roh Samuela Daňka zápas nechal ukončit.
     
    Utkání skončilo.
     
    Jednoznačný zápas ze strany Juraje Tutury, který soupeře k ničemu nepustil, zasypával jej tvrdými lokty i koleny, došlo na několik počítání a to poslední už roh Samuela Daňka ukončil. Do semifinále pyramidy do 80 kg. se tak probojoval favorit utkání, Juraj Tutura. (21:52:39)

    Aleš Pur