Nikolas Krivák - Jacob Mikula Vítěz: N. Krivák (na body) (kon.) | Lukáš Eliáš - Adrian Bartl Vítěz: L. Eliáš (na body) (kon.)
Michal Zátorský - Tomáš Drábík Vítěz: M. Zátorský (na body) (kon.) | Samuel Daňko - Juraj Tutura Vítěz: J. Tutura (corner stoppage) (kon.)
Denis Farkaš - Samuel Liška Vítěz: D. Farkaš (na body) (kon.) | Marco Novák - Roman Paulus Vítěz: M. Novák (na body) (kon.)
Vlastislav Čepo - Patrik Jevický Vítěz: V. Čepo (TKO) (kon.) | Denis Tripšanský - Leonard Spišský Vítěz: D. Tripšanský (na body) (kon.)
Ronald Paradeiser - Milan Kratochvíla Vítěz: R. Paradeiser (na body) (kon.) | Eric Tlkanec - Patrik Křižan Vítěz: E. Tlkanec (TKO) (kon.)
koniec udalosti
Michal Zátorský - Tomáš Drábík

Vítěz: M. Zátorský (na body)

cz Sobota 23.05.2020, 21:17Oktagon Underground
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:30.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utká značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Část z nich by měla být doprovázena takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. Vrcholem druhého večera, který obstarají slovenští bojovníci, budou duely Samuela Krištofiče s Jakubem Benkem a Marka Bartla s Kamilem Cibinskim
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    PYRAMIDA DO 70 KILOGRAMŮ
    ZÁTORSKÝ vs. DRÁBIK

    Michal Zátorský

    Zátorský je zástupcem Octagon Fighting Academy a zatím se profiloval hlavně v amatérském MMA. Zde prohrál kaj s Patrikem Hrubiznou, tak i Maxem Bursakem. V profi výsledcích má pouze jednu porážku a na guillotine choke proti Miroslavu Holubovi na East Pro Fight. Měl se také utkat s Jordym Bakkesem, tento fight však byl zrušen. V dnešním utkání je však dle sázkových kanceláří vysokým favoritem.

    Tomáš Drábik
    Drábik reprezentuje kickboxerskou školu, dnes tak bude čelit nejen kombinacím v postoji, bude však muset také brátit pokusy o takedowny, které mohou být v konečném výsledku rozhodující a mohou velice rychle ukončit zápas. Jak nám ale ukázal první večer, nic není předem jasné a my se tak klidně můžeme dočkat překvapení. A i tom souboje v kleci jsou.
     
    Oba borci jsou již připraveni, zápas může začít.
     
    Utkání začalo.
     
    0:15
    Ostrý start. Drábik zkusil high kick, Zátorský zase rychlou kombinaci pěstí.
     
    0:55
    Dvě série od Zátorského, po druhé šel Bartl na chviličku na zem.
     
    1:35
    Zátorský přidal ke svým direktům i kick a snaží se i o takedown.
     
    2:05
    A ten se mu podařil!
     
    2:45
    Drábik se ale nenechává zahanbit a v souboji nakrátko trefil soupeřovu hlavu.
     
    2:55
    Zátorský doručil druhý takedown, soupeř si při něm lehce klepl hlavou o zem.
     
    První kolo skončilo.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    0:20
    A hned v úvodu kola tu máme úspěšný takedown pro Zátorského.
     
    0:40
    A hned vzápětí druhý. Po necelé minutě tak má slušně nakročeno k zisku tří signifikantních úderů za tři takedowny.
     
    1:45
    Zátorský sice dostal soupeře na zem, jako knockdown se to ale nepočítalo a navíc byl Zátorský napomínán za údery na zemi.
     
    2:25
    Drábík si doslova naběhl na takedown a má tak jistý bod dolů.
     
    2:50
    Drábík ví, že už musí zápas získat před limitem a tak se pouští dopředu. Takedowny už ho trápit nemusí...
     
    Druhé kolo skončilo.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    0:15
    Pokus o high kick, Zátorský to ovšem bez větších problémů vykryl.
     
    0:35
    Odpovědí byl rychlý úder a povedlo se mu soupeře dostat na zem. Je tu Drábíkovo počítání.
     
    1:15
    Zátorský zkusil naskočené koleno, moc tím netrefil, ale i tak soupeři ubral trochu kyslíku.
     
    1:45
    Drábík šel divoce dopředu, soupeře dostihl u pletiva, bylo to však bez přesných úderů.
     
    2:18
    Drábík sice předvedl lokty na hlavu, soupeř jej ale nadzvedl a přetočil do takedownu.
     
    Utkání skončilo.
     
    Michal Zátorský předvedl dokonalý výkon, kde zužitkoval své zkušenosti z boxu a také to, jak se v Oktagon Fighting Academy zlepšil v MMA. Svého soupeře doslova přejel, po bodech 30:23, 30:23 a 30:24 vyhrál 3:0 na body a může se radovat z postupu do semifinále. (21:31:40)

    Aleš Pur