Smoleviči – Minsk 0:0 (odl.) | Slutsk – Rukh Brest 1:1 (kon.) | Isloch Minsk – Energetik-BGU 1:2 (kon.)
Vitebsk – Minsk 1:1 (kon.)
koniec
FC Vitebsk
1:1 (1:1)
Dinamo Minsk
cz Sobota 23.05.2020, 19:30 • CSK Vitebsk • Bieloruská Vysšaja Liga
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (21:21:44)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:2.
     
    Je konec! Vitebsk nakonec uhrál na domácí půdě s Dinamem Minsk remízu 1:1. Hostující celek se dostal do vedení už v šesté minutě, když se po krásné kombinaci prosadil Bachar! Domácí však dokázali vyrovnat ze své první možnosti. Po rychlém brejku přehodil vyběhnutého brankáře Nicolaescu. Po změně stran tempo hry poněkud opadlo. O něco aktivnější byli hosté, ale nebezpečné centry dokázal Guščenko zlikvidovat.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Vitebsk: ze hřiště odchází Carioca, přichází Fedosov.
     
    90+2
    Také domácí mužstvo se ještě během nastaveného času pokusilo zahrozit. Centr z pravé strany prodloužil před branku Nazarenko, ale Plotnikov schoval míč do rukavic.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    V samotném závěru utkání ještě vidí žlutou kartu Suchockij.
     
    89
    Dinamo se opět dostalo na polovinu soupeře a hledá si cestičku do zakončení. Domácí obránci však v závěrečných minutách hrají osobní obranu.
     
    88
    Střídání v týmu FC Vitebsk: ze hřiště odchází Nicolaescu, přichází Kac.
     
    87
    Suchockij poslal prudkou přihrávku na rozběhnutého Bilonoga, který se dostal k odcentrování, jenže míč se mu svezl po kopačce a skončil nad brankou.
     
    86
    Také s dalším obloučkem do pokutového území si obrana domácího Vitebsku bez větších problémů dokázala poradit. Domácí brání s vypětím všech sil.
     
    85
    Minsk sice hraje v posledních minutách většinu času s míčem na kopačkách, jenže nikdo v bílém dresu se stále nemůže dostat do střelecké pozice.
     
    84
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Bachar, přichází Bilonoh.
     
    83
    Plotnikov vyrazil mimo velké vápno, aby svým spoluhráčům pomohl s rozehrávkou. Jeho vysoký nákop za obranu si pohlídal protějšek Guščenko.
     
    82
    Dinamo Minsk se nastěhovalo na polovinu Vitebsku a postupnou kombinací se snaží dostat do zakončení. Minsk se postupně dostává do tlaku.
     
    81
    Střídající Vasiljev se ihned zapojil do rozehrávky domácího celku, nakopl míč na hranici velkého vápna, ale zadáci v bílém i přes mírné problémy odkopli míč do bezpečí.
     
    80
    Střídání v týmu FC Vitebsk: ze hřiště odchází Gurenko, přichází Vasiljev.
     
    79
    Domácí Vitebsk zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna. Centrovaný míč se snesl k zadní tyči, ale rozhodčí snažení domácího celku přerušil pro útočný faul.
     
    78
    Goropevšek dojel Cariocu v dalším rychlostním souboji a za svůj skluz vidí žlutou kartu.
     
    77
    Domácí rychlík Carioca znovu pospíchal za přihrávkou na polovinu soupeře, jenže tentokrát si míč předkopl přímo do prostoru, kde kraloval obránce.
     
    76
    Guščenko v posledních minutách drží šance domácího Vitebsku na body! Gólman domácího celku opět přečetl prudký centr a špičkou kopačky změnil trajektorii míče.
     
    75
    Volkov si v hlavičkovém souboji na polovině hřiště pomohl loktem a poslal k zemi jednoho ze soupeřů. Domácí hráč si musí dát větší pozor, jednu žlutou kartu už má.
     
    74
    Guščenko znovu prokázal fantastický přehled o hře. Gólman domácího celku opět vystartoval ven z branky a schoval centrovaný míč do svých rukavic.
     
    73
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Danilo, přichází Sikavka.
     
    72
    Domácí brankář Guščenko se znovu zapojil do rozehrávky svého mužstva. Nakonec nakopl míč na pravou stranu, kde byl faulován jeho spoluhráč Klopockij.
     
    71
    Právě Pavlovski si v následném souboji na polovině hřiště vykoledoval žlutou kartu.
     
    70
    Dinamo Minsk zahrávalo rohový kop, po kterém se do zakončení hlavou dostal Pavlovski, jenže jeho pokus z ostrého úhlu skončil v rukavicích brankáře.
     
    69
    Šitov prošel po pravém křídle do pozice, ze které už mohl odcentrovat do velkého vápna, jenže znovu míč pouze zasekl a vybojoval pro Dinamo jen vhazování.
     
    68
    Bachar si v souboji na pravém křídle pomohl nedovoleným zákrokem, což neuniklo zraku hlavního arbitra. Dinamo u míče dlouho nezůstalo, Vitebsk může rozjet další akci.
     
    67
    Čalov dostal přihrávku na hranici velkého vápna, krásně se otočil kolem hostujícího stopera, jenže místo zakončení ještě zvolil přihrávku na pravou stranu.
     
    66
    Ani po následném rohovém kopu se nikdo v modrém dresu domácího mužstva nedostal do zakončení. Vysoký centr prolétl vápnem, aniž by jej někdo tečoval.
     
    65
    Vitebsk se znovu dostal do blízkosti pokutového území. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde zasáhl obránce Klimovič. Vitebsk bude zahrávat roh.
     
    64
    Hostující Kozlov se hnal za krásnou přihrávkou na hranici velkého vápna, jenže domácí brankář Guščenko předvedl neskutečné čtení hry a odkopl před ním míč na tribunu.
     
    63
    Carioca dostal přihrávku na levé křídlo, prosmýkl se před svého strážce, jenže si předkopl míč daleko před sebe a už jej nedohnal na hrací ploše.
     
    62
    Švecov zastavil rodící se útok soupeře pouze faulem za cenu žluté karty.
     
    61
    Kozlov se dostal k odraženému míči a zpoza hranice velkého vápna jej napálil směrem na branku. Míč ve vzduchu lehce zaplaval a skončil nad břevnem.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím stále platí nerozhodný stav 1:1. Ani jeden z týmů se však po návratu z kabin netlačí před branku soupeře. Šance se z hrací plochy úplně vytratily.
     
    59
    Šitov si naběhl na krásnou přihrávku na hranici velkého vápna, jenže místo prudkého zakončení poslal přihrávku na malé vápno, kam se ale nevydal nikdo v bílém.
     
    58
    Kalenčuk dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, rozkmital své rychlé nohy a dostal se k odcentrování. Obrana Dinama Minsk ale byla pozorná.
     
    57
    Obránci Dinama Minsk si znovu vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině. Nikdo v modrém rozehrávku soupeře neatakuje. Tempo hry po změně stran poněkud opadlo.
     
    56
    Domácí se po rychlé akci vedené po pravém křídle dostali do zakončení. Do odraženého míče se opřel Nazarenko, ale připravený Plotnikov předvedl dobrý zákrok.
     
    55
    Hra je přerušena! Ani s jedním z hráčů to v tuto chvíli nevypadá vůbec dobře. Na lavičkách obou týmů už začíná mírný rozruch.
     
    54
    Dinga se dostal do blízkosti pokutového území, kde byl faulován jedním z domácích hráčů. Rozhodčí oběma aktérům tvrdého střetu volá zdravotníky.
     
    53
    Volkov si skvěle pokryl míč na vlastní polovině a napadající soupeř jej v souboji poslal k zemi. Domácí Vitebsk se tak po delší době může vydat na polovinu soupeře.
     
    52
    Ke střele se však po následné akci dostal Danilo, který si míč srovnal na pravačku, ale jeho pokus nártem prosvištěl vysoko nad břevnem domácí svatyně.
     
    51
    Hostující Kozlov se na levé straně pokusil probít do pokutového území, jenže v klíčovou chvíli zapomněl míč za sebou a už se nedostal k zakončení.
     
    50
    Nazarenko sice upadl po souboji v pokutovém území, jenže rozhodčí měl souboj přímo před očima a rozhodl se nechat pokračovat ve hře. Ani domácí hráči se pokutového kopu nedožadovali.
     
    49
    Bachar se vydal vypomoci svým spoluhráčům na vlastní polovinu, jenže v jednom ze soubojů doslova zalehl jednoho ze soupeřů. Rozehrávat bude Vitebsk.
     
    48
    Stopeři v bílém si vyměnili několik krátkých přihrávek na vlastní polovině. Nikdo v modrém dresu rozehrávku Dinama neatakoval, přesto se hostům nepodařilo rozehrát přesně.
     
    47
    Nazarenko uspěl v souboji na polovině hřiště jen s přispěním nedovoleného zákroku. Hlavní rozhodčí měl střet přímo před očima a nařídil rozehrávku pro Dinamo.
     
    46
    Hostující Dinamo obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Nákop na polovinu domácího Vitebsku si však obrana v modrém bez problémů pohlídala.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali zajímavou podívanou! Hostující celek se dostal do vedení už v šesté minutě, když se po krásné kombinaci prosadil Bachar! Domácí však dokázali vyrovnat ze své první možnosti. Po rychlém brejku přehodil vyběhnutého brankáře Nicolaescu. Vitebsk poté zkoušel hrozit hlavně ze standardních situací, ale další branka už nepadla. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hostující Šitov ještě poslal nadýchaný oblouček za obranu domácího Vitebsku, jenže nikdo v bílém dresu na jeho pobídku nestačil zareagovat.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Volkov si tentokrát dal do souboje tělo a stal se obětí nedovoleného zákroku. Domácí celek už chce dohrát úvodní poločas s míčem na kopačkách.
     
    44
    Po následném přímém kopu se k zakončení hlavou chystal vysoký Pavlovski, nicméně domácí obránce před ním na poslední chvíli srazil míč do bezpečí.
     
    43
    Volkov zbytečně dojel soupeře ostrým skluzem na kotník a dostává žlutou kartu.
     
    43
    Domácí kapitán Skipov získal odražený míč na vlastní polovině, efektně se s ním otočil a přenesl těžiště hry na levou stranu. Fanoušci jeho míčové umění odměnili potleskem.
     
    42
    Ani po dalším kopu od rohového praporku se fotbalisté v modrém nedostali do zakončení. Hlavní rozhodčí navíc viděl nedovolený zákrok, kterého se dopustil Diego Carioca.
     
    41
    Kalenčuk se z pravého křídla probil až do pokutového území a ještě chtěl odcentrovat na malé vápno. Jeho pobídku však obrana srazila na rohový kop.
     
    40
    Vitebsk rozjel další útočnou akci po pravém křídle. Centrovaný míč však přiletěl jen k přední tyči, kam si pro něj bez problémů došel brankář Plotnikov.
     
    39
    Domácí střelec Ion Nicolaescu se hnal za dalším povedeným nákopem na polovinu soupeře. Ke zpracování mu tentokrát scházel jediný krok. Hosté měli i kus štěstí.
     
    38
    Dinga sprintoval za prudkým nákopem na polovinu domácího mužstva, jenže stopeři v modrém měli k míči o pořádný kus blíže a odehráli jej do bezpečí.
     
    37
    Dinamo se postupnou kombinací tlačí na polovinu soupeře, jenže domácí Vitebsk nadále brání v pevném bloku. Další průnikovou přihrávku nechala domácí defenziva projít ke gólmanovi.
     
    36
    S dalším nákopem na hranici pokutového území si bez problémů poradil jeden z obránců v bílých dresech Dinama Minsk. Vitebsk však nadále zůstane u míče.
     
    35
    Domácí Vitebsk si vybojoval rozehrávku rohového kopu. Prudký centr se snesl na značku pokutového kopu, kde bez větších problémů zasáhla domácí defenziva.
     
    34
    Hostující Dinamo v posledních minutách opět převzalo pomyslnou dirigentskou taktovku a tlačí se do útoku. Vitebsk však brání v devíti lidech na hranici velkého vápna.
     
    33
    Hostující Šitov dostal krásnou přihrávku do běhu na levou stranu hrací plochy, odkud poslal centr na malé vápno, ale domácí gólman míč vyboxoval mimo nebezpečný prostor.
     
    32
    Domácí fotbalisté skvěle přistupují k hráčům Dinama Minsk, kterým nedávají ani metr prostoru navíc. Hosté to mají při zakládání útoků velmi těžké.
     
    31
    Gurenko prošel po levé straně do blízkosti pokutového území, pěkně si zasekl míč na pravačku a odcentroval do velkého vápna. Jeho pobídka však nebyla přesná.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme vyrovnanou bitvu. Domácí Vitebsk se snaží hrát aktivně, ale musí dávat pozor na zadní vrátka.
     
    29
    Hlavní rozhodčí si dalším verdiktem znepřátelil domácí fanoušky. Vitebsk mohl postupovat do nadějně vyhlížejícího brejku, ale sudí jej přerušil pro útočný faul Nicolaesca.
     
    28
    Domácí kapitán Skipov obstaral vhazování v blízkosti pokutového území. Svým dlouhým autem se snažil oslovit Čalova, kterého pro změnu skvěle bránil Pavlovski.
     
    27
    Kozlov vhazoval na pravé straně hrací plochy. Hostující fotbalista oslovil Šitova, který se následně prosmýkl kolem svého strážce, ale už nedokázal přihrát.
     
    26
    Guščenko dlouho otálel s rozehrávkou od vlastní branky. Hlavní rozhodčí k němu po chvíli přiběhl a dal mu důrazným gestem najevo, že to příště bude za kartu.
     
    25
    Dinamo se pokusilo překvapit obranu domácího mužstva centrem z pravé strany hrací plochy, jenže brankář domácích si dal pozor a vyboxoval míč mimo šestnáctku.
     
    24
    Hostující brankář Plotnikov musel vyrazit na hranici velkého vápna, kam si došel pro nepřesnou rozehrávku domácího mužstva. Dinamo může uklidnit hru.
     
    23
    Na stadionu panuje po vyrovnávací brance domácího celku opravdu parádní atmosféra! Příznivci Vitebsku hlasitě skandují a ženou své oblíbence do dalšího útoku.
     
    22
    Dinamo Minsk se chce po obdržení vyrovnávací branky rychle zvednout a okamžitě se začíná tlačit do útoku. Naopak fotbalisté v modrém se zatáhli na hranici velkého vápna.
    20. Ion NICOLAESCU - 1:1
     
    20
    Vitebsk právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí Vitebsk dokázal udeřit ze své první šance v dnešním souboji! Na dlouhou přihrávku za obranu si naběhl ION NICOLAESCU, všiml si vyběhnutého brankáře a povedeným lobem poslal míč za jeho záda!
     
    19
    Autor dosud jediné branky Ivan Bachar se vydal napadat rozehrávku domácích fotbalistů na polovinu Vitebska. Stopeři v modrém si ale poradili s rozehrávkou.
     
    18
    Suchockij upadl v souboji na polovině soupeře a přivodil si nějaké zranění. Nyní bude potřebovat ošetření. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    17
    Klimovič si na hranici pokutového území zakřičel o přihrávku z levé strany. Pobídku také dostal a bez váhání zakončil levačkou. Jeho pokus ale minul zadní tyčku.
     
    16
    Kozlov se otočil na pravé straně hrací plochy a zkoušel procedit přihrávku mezi stopery domácího celku. Jeho kolmice byla moc dlouhá a Guščenko si bez problémů došel pro míč.
     
    15
    Domácí Vitebsk zahrával další přímý kop v blízkosti pokutového území. Na centrovaný míč si tentokrát naskočil Nazarenko, ale hlavou jej přizvedl mimo tři tyče.
     
    14
    Kalenčuk se uvnitř pokutového území opřel do padajícího míče. Jeho rána z voleje byla sice velmi razantní, ale blokující stoper v bílém dresu srazil míč do bezpečí.
     
    13
    Domácí Vitebsk zahrával první rohový kop dnešního souboje. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kam si naběhl Brazilec Carioca, ale k hlavičce se nedostal.
     
    12
    Kalenčuk dostal přihrávku do běhu na polovinu soupeře, jenže dlouho váhal s odcentrováním před branku a nakonec trefil jen prvního obránce v bílém dresu.
     
    11
    Stopeři hostujícího Dinama uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v modrém dresu Vitebsku nyní rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    10
    Hostující Dinamo zahrávalo přímý kop na polovině soupeře. Centr z pravé strany se snesl na hranici velkého vápna, jenže nikdo v bílém nedokázal zakončit.
     
    9
    Nazarenko dojel soupeře ostrým skluzem u pomezní čáry a dostává žlutou kartu.
     
    8
    Vitebsk je po obdržení úvodní branky dnešního souboje hodně zaskočený. Fotbalisté v modrých dresech si nyní nejsou schopni vyměnit si několik přesných přihrávek v řadě.
    6. Ivan BACHAR - 0:1
     
    6
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Hostující Dinamo Minsk se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Po krásné přihrávce do pokutového území vylepšil jeden z hráčů situaci přihrávkou na malé vápno a osamocený IVAN BACHAR doklepl míč do sítě!
     
    5
    Rychlonohý Danilo si posunul míč mezi obránce v modrých dresech a hnal se do pokutového území. Skvěle se s ním však vrátil Klopockij, který míč odkopl do autu.
     
    4
    Hostující brankář Plotnikov se musel zapojit do rozehrávky Dinama. Jeho nákop se snesl na polovinu domácího mužstva, jenže nikdo v bílém se k odraženému míči neprobil.
     
    3
    Poprvé v utkání se do útoku vydalo také hostující Dinamo. Pavlovski dostal prostor na levé straně, jenže jeho nadýchaný oblouček skončil u prvního obránce.
     
    2
    Domácí celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde si naskočil Klopockij, jenže jeho hlavička skončila nad břevnem.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Nákop na hranici velkého vápna přiletěl k pozornému obránci, který jej odhlavičkoval.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Vitebsk: Guščenko – Skipov, Klopockij, Nazarenko, Čalov, César, Kalenčuk, Gurenko, Volkov, Carioca, Nicolaescu
    Náhradníci: Kac, Teverov, Fedosov, Vasiljev, Karamuška, Němčenok, Soroko

    FC Dinamo Minsk: Plotnikov – Šitov, Suchockij, Goropevšek, Dinga, Švecov, Kozlov, Danilo, Pavlovski, Klimovič, Bachar
    Náhradníci: Čiz, Sikavka, Bručič, Davjiskiba, Bilonoh, Borodin, Chalimončik, Ruděnok, Vergejčik

    Rozhodčí: Šetsurin – Kosovec, Gerasimuk.
     
    FC Vitebsk

    Domácí Vitebsk je na tom podobně jako jeho dnešní soupeř. V devíti odehraných soubojích vybojoval na svém konto dvanáct bodů a patří mu desátá pozice ligové tabulky. Za svým dnešním soupeřem zaostává pouze o skóre. V posledním duelu ale uhrál pouze remízu 1:1 na hřišti Belšiny.
     
    FC Dinamo Minsk

    Hostující Dinamo Minsk zatím odehrálo devět zápasů, ve kterých vybojovalo dvanáct bodů a patří mu devátá pozice ligové tabulky. Na týmy před sebou ale ztrácí pouhý bod a bude se chtít posunout do horních pater ligového pole. V posledním duelu přehrálo na svém hřišti těsně 1:0 Isloč Minsk.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání běloruské ligy mezi FC Vitebsk a FC Dinamo Minsk. Výkop je stanoven na 19:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 20. Nicolaescu (Gurenko) – 6. Bachar

    Karty:   9. Nazarenko (VTB), 43. Volkov (VTB) – 62. Švecov (MNK), 71. Pavlovski (MNK), 78. Goropevšek (MNK), 90. Suchockij (MNK)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:2.
    FC Vitebsk: Guščenko – Skipov (C), Klopockij, Nazarenko, Čalov, César, Kalenčuk, Gurenko (80. Vasiljev), Volkov, Carioca (90+3. Fedosov), Nicolaescu (88. Kac)
    Náhradníci: Kac, Teverov, Fedosov, Vasiljev, Karamuška, Němčenok, Soroko

    Dinamo Minsk: Plotnikov – Šitov (C), Suchockij, Goropevšek, Dinga, Švecov, Kozlov, Danilo (73. Sikavka), Pavlovski, Klimovič, Bachar (84. Bilonoh)
    Náhradníci: Čiz, Sikavka, Bručič, Davjiskiba, Bilonoh, Borodin, Chalimončik, Ruděnok, Vergejčik

    Rozhodca: Šetsurin – Kosovec, Gerasimuk