Česko – Francúzsko 1:2 (kon.)
koniec
Česko
1:2 (1:1)
Francúzsko
cz Sobota 23.05.2020, 14:00 • Jan Breydel Stadion, Bruggy • Mistrovství Evropy 2000
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:11:55)
     
    V posledním utkání ve skupině na evropském šampionátu 2000 se Češi utkali s Dánskem. Tento duel Vám v rámci historických přenosů přineseme v neděli.
     
    Je dobojováno! Francie zvládla i své druhé vystoupení na Mistrovství Evropy 2000 a poráží českou reprezentaci 2:1. Francie vlétla do utkání opravdu ve velkém stylu a už v sedmé minutě se prosadil Thierry Henry! Stejný hráč mohl přidat i druhou branku, jenže placírkou těsně minul vzdálenější tyčku. Deset minut před přestávkou byl v pokutovém území faulován Pavel Nedvěd a následnou penaltu proměnil Karel Poborský! Po změně stran mohli Češi dokonce dokonat obrat, ale Nedvěda v obrovské šanci vychytal Barthez. Naopak po hodině hry udeřil na opačné straně střídající Youri Djoraeff! O vyrovnání se ještě mohl postarat Jan Koller, jenže jeho hlavičku zastavilo břevno.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po dalším přímém kopu si na vysoký centr naskočil Laurent Blanc, který hlavičkoval odrazem o zem, ale jeho zakončení minulo Srníčkovu branku snad o čtyři metry.
     
    90+1
    Thuram se po pravém křídle prohnal kolem Pavla Nedvěda, zkoušel obejít také Marka Jankulovskiho, ale druhý jmenovaný mu míč špičkou kopačky ukopl do autu.
     
    90
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Henry, přichází Wiltord.
     
    89
    Barthez znovu ukázal fantastický přehled o dění na hrací ploše. Francouzský brankář vystartoval na hranici velkého vápna a před Kollerem ukryl centrovaný míč do rukavic.
     
    88
    Laurent Blanc diriguje rozehrávku Francie na vlastní polovině a snaží se uklidnit své spoluhráče. České reprezentaci už moc času na vytoužené vyrovnání nezbývá.
     
    87
    Jan Koller si došel pro centrovaný míč až na hranici velkého vápna, ale neporadil si se zpracováním a míč mu od hrudi uskočil daleko od těla. Francouzi se ubránili.
     
    86
    Thierry Henry mohl postupovat do pokutového území, ale možná trošičku překvapivě zvolil přihrávku pod sebe. Dobíhající Zinedine Zidane už nestačil vypálit.
     
    85
    Zinedine Zidane se z poloviny hrací plochy probil s míčem u nohy až na hranici velkého vápna, kde proti němu vystoupil střídající Milan Fukal. Česká naděje stále žije.
     
    84
    Také Francie zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území. Autor druhé branky Youri Djorkaeff se po lehkém přiklepnutí opřel do míče, ale jeho rána byla velmi nepřesná.
     
    83
    Vladimír Šmicer vymyslel nadýchaný oblouček do pokutového území, kde byli Koller i Lokvenc, nicméně skvěle hrající Laurent Blanc uspěl v hlavičkovém souboji.
     
    82
    Český kapitán Němec poslal ostrým skluzem k zemi Zidaneho. Kapitán české reprezentace by si na podobné zákroky měl dát větší pozor. Jednu žlutou kartu už totiž má.
     
    81
    Na opačnou stranu sprintoval s míčem u nohy Thierry Henry, který už byl sice v pokutovém území, ale podle asistenta rozhodčího si nedal pozor na své postavení. Ofsajd!
     
    80
    Střídající Marek Jankulovski se na levé straně dostal k odraženému míči, který bez váhání poslal do pokutového území, ale Lokvenc z těžké pozice nehlavičkoval dostatečně razantně.
    79. Kollerova hlavička do břevna
     
    79
    Nyní už se Jan Koller mohl zapsat mezi střelce! Pavel Nedvěd jej našel krásným centrem z přímého kopu, ale Koller hlavou orazítkoval břevno!

    Tomáš Kubečka

    Góly: 37. Poborský (pen.) – 7. Henry, 60. Djorkaeff

    Karty:   14. Gabriel (CZE), 67. Němec (CZE), 69. Jankulovski (CZE) – 62. Thuram (FRA)


    Česko: Srníček – Řepka, Rada, Gabriel (46. Fukal), Nedvěd, Němec (C), Poborský, Rosický (63. Jankulovski), Bejbl (49. Lokvenc), Šmicer, Koller
    Francúzsko: Barthez – Candela, Blanc, Desailly, Thuram, Vieira, Deschamps (C), Zidane, Petit (46. Djorkaeff), Anelka (55. Dugarry), Henry (90. Wiltord)

    Rozhodca: Poll – Sharp, Foley

    Diváci: 28 000