Freiburg – Brémy 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 1:3 (kon.) | Paderborn – Hoffenheim 1:1 (kon.)
Wolfsburg – Dortmund 0:2 (kon.) | Bayern – Frankfurt 5:2 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
1:3 (0:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 23.05.2020, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas už bol bohatší na góly ako ten prvý. Najprv sa domácim podarilo vyrovnať zásluhou Thurama, ale krátko na to z pokutového kopu poslal hostí opäť do vedenia Havertz a v 81. minúte spečatil víťazstvo Leverkusenu Bender. Borussia Mönchengladbach je teda určite sklamaná, doma nedokázala zvíťaziť a stratila tak veľmi dôležité body v boji o špicu tabuľky.

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok soboty! (17:25:11)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Toto stretnutie sa však už len dohráva, o všetkom je rozhodnuté.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavujú 3 minúty!
     
    89
    Určite sa však ešte niečo bude nadstavovať, kedže sa konzultovalo so systémom VAR o penalte. Uvidíme, koľko teda hlavný rozhodca Sören Storks ešte nadstaví.
     
    88
    Presne toto hosťujúcemu celku vyhovuje, pohodlne kombinuje na polovici súpera a chce tam už prečkať aj samotný záver tohto zápasu.
     
    87
    Ešte tu bol zaujímavý dlhý center do pokutového územia hostí, ale nikto z domácich sa do zakončenia nedostal. Leverkusen pohodlne vyváža loptu do bezpečia.
     
    86
    Mönchengladbach zahrával rohový kop, ale ten nič zaujímavého neponúkol. Čoraz viac to už teda vyzerá, že hostia si domov povezú 3 body.
     
    85
    Zakrátko sa opäť o zakončenie pokúsil spomínaný Plea, ale jeho strelecký pokus teraz dokázal brankár Hrádecký zneškodniť.
     
    84
    Skorigovať výsledok teraz mohol Plea! Najvyššie si vyskočil na centrovanú loptu, ale jeho hlavička končí tesne vedľa pravej tyčky!
     
    82
    Uvidíme, či sa ešte domáci pokúsia nejak zabojovať, alebo už len budeme sledovať, ako sa zápas z oboch strán bude dohrávať.
     
    81
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Zrejme je už definitívne o osude tohto zápasu rozhodnuté! Hostia získali výhodu priameho voľného kopu, ktorého sa ujal Demirbay a vyslal center do pokutového územia. Výborný nábeh na center predviedol SVEN BENDER, ktorý dopravil loptu do siete – 1:3!
     
    81
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Aleksandar Dragović, prichádza Julian Baumgartlinger.
     
    80
    Desať minút ostáva do konca riadnej hracej doby druhého polčasu. Hostia aj naďalej vyhrávajú najtesnejším možným rozdielom a robia si tak zálusk na tri body do tabuľky.
     
    79
    László Bénes po svojom príchode na ihrisko okamžite dal o sebe vedieť! Ujal sa rozohrávky priameho kopu, jeho priamy pokus na bránu len tesne míňa priestor troch žrdí!
     
    78
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Marcus Thuram, prichádza Oscar Wendt.
     
    78
    Pomaly sa začne čas na vyrovnanie domácim krátiť. Stále vedia pohroziť aj hostia, takže musia byť naďalej pozorný aj v obrane, pretože prípadný tretí gól by už zrejme znamenal definitívu v tomto zápase.
     
    77
    Tak ako som už avizoval, dočkal sa napokon aj náš reprezentant László Bénes, ktorý dnes absolvuje väčšiu minutáž, ako tomu bolo v minulom kole, keď striedal len symbolicky na konci zápasu.

    Miroslav Revaj

    Góly: 53. Thuram – 7. Havertz, 58. Havertz (pen.), 81. S. Bender

    Karty:   71. Binsibajní (MNC) – 62. Diaby (LEV)


    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Neuhaus, Strobl (76. Bénes) – J. Hofmann, Embolo (12. Stindl), Thuram (78. Wendt) – Pléa.
    Náhradníci: Grün – Kramer, Herrmann, Raffael, Stindl, Traoré, Wendt, Bénes, Jantschke.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Weiser, Tapsoba, Dragović (81. Baumgartlinger), Sinkgraven – Aránguiz, S. Bender – Bellarabi (67. Bailey), Demirbay, Diaby – Havertz (C).
    Náhradníci: R. Özcan – Paulinho, Bailey, Amiri, Alario, Baumgartlinger, Wendell, Wirtz.

    Rozhodca: Sören Storks – Thorben Siewer, Frederick Assmuth