Freiburg – Brémy 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 1:3 (kon.) | Paderborn – Hoffenheim 1:1 (kon.)
Wolfsburg – Dortmund 0:2 (kon.) | Bayern – Frankfurt 5:2 (kon.)
koniec
SC Freiburg
0:1 (0:1)
Werder Brémy
Sobota 23.05.2020, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:46:57)
     
    Držanie lopty: 61 % : 39 %.
    Strely na bránu: 8:3.
    Strely mimo: 7:8.
    Rohy: 7:2.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 12:18.
     
    Futbalisti Brém môžu oslavovať doslova krvopotne vydreté víťazstvo, ktoré je ich prvou ligovou výhrou od polovice januára. V druhom polčase sa však takmer výhradne hralo len na jednej polovici ihriska a hostia museli čeliť čoraz väčšiemu tlaku domácich. Brankár Pavlenka ale skvelými zákrokmi podržal Werder a Freiburg nakoniec nevyužil ani krátku presilovku po vylúčení Bargfredeho. Domáci obranca Gulde síce gól v závere zápasu strelil, ten mu ale vzápätí zobral VAR kvôli ofsajdu jeho spoluhráča Petersena. Brémy ako tím s najhoršou obranou v lige si tak dnes udržali čisté konto a oživili svoju šancu na záchranu. Sú síce naďalej na predposlednom mieste, na 16. Düsseldorf už ale strácajú len dva body a na 15. Mainz šesť. Freiburg je priebežne na siedmom mieste tabuľky.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Center Grifa z rohového kopu doletel na zadnú tyč, kde z voleja akrobaticky vystrelil Nils Petersen. Lopta letela k pravej tyči, brankár Pavlenka sa ale stihol presunúť a skvelým zákrokom túto strelu vyrazil.
     
    90+6
    Domáci rýchlo získali loptu a okamžite ju preniesli na opačnú stranu. Po zablokovanom centri Grifa získavajú rohový kop. Na ten beží do pokutového územia Werderu už i brankár Schwolow.
     
    90+5
    Pavlenka znovu poriadne natiahol čas pri odkope od svojej brány, ani tentokrát ale nebol napomínaný rozhodcom. Za jeho odkopom si tentokrát nabiehal Klaassen, ktorý si navyše vykoledoval od Abrašiho faul na útočnej polovici ihriska.
     
    90+4
    Hrací predmet i tak získali domáci, hostia sa totiž už ani len nesnažili bojovať o Pavlenkov nákop. Grifo sa na konci domácej akcie snažil získať penaltu po tom, čo spadol v šestnástke v súboji s Gebre Selassiem, podľa názoru hlavného rozhodcu sa ale jednalo o čistý súboj.
     
    90+3
    Lopta napokon po nedorozumení hráčov Freiburgu končí za bránkovou čiarou. Gólman Pavlenka si veľmi dlho pripravoval loptu na odkop od brány, nakoniec sa to ale zaobišlo bez žltej karty za zdržovanie hry.
     
    90+2
    Tlak domácich naďalej pokračuje. Takmer všetci hráči Werderu sú vo vlastnej šestnástke a blokujú všetky centre a prihrávky, ktoré do nej letia.
     
    90+1
    Nadstavený čas je šesť minút.
     
    90
    Gól Freiburgu neplatí! Petersen bol na zadnej tyči v tesnom ofsajde a následná dorážka Guldeho tak nemôže byť uznaná.
     
    89
    Gól ešte skúma videoasistent kvôli možnému ofsajdu Petersena.
     
    89
    Freiburg dal gól!
    Je vyrovnané! Center zo štandardky obrana hostí vyriešila, loptu ale vrátil z ľavej strany „do ohňa“ Grifo. Na zadnej tyči sa dostal k lopte po predĺžení od spoluhráča Petersen, ktorý trafil pravú tyč Pavlenkovej brány a od nej sa lopta odrazila k voľnému MANUELOVI GULDEMU. Ten loptu hneď nasmeroval do odkrytej brány hostí.
     
    88
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Philipp Bargfrede (Werder Brémy), ktorý tesne pred vlastnou šestnástkou zastavil faulom prienik Hölera. Domáci získavajú priamy kop z pravej strany útočnej polovice ihriska.
     
    86
    Maximilian Eggestein sa už nijak nezdržoval a po zisku lopty zakopol hrací predmet až na prázdnu tribúnu za autovou čiarou. Domáci rýchlo vracajú loptu do hry z autového vhadzovania.
     
    85
    Striedajúci Kwon Čang-hoon sa uvoľnil cez Klaassena a ľavačkou sa pokúsil zaskočiť Pavlenku. Lopta po jeho prízemnej strele spoza šestnástky skončila mimo pravej tyče brány Werderu.
     
    83
    Werder už sa len zubami-nechtami bráni a úplne rezignoval na akúkoľvek útočnú snahu. Všetci hráči v bielom sú zatiahnutí vo vzdialenosti maximálne 30 metrov od svojej brány.
     
    82
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Milot Rashica, prichádza Davie Selke.
     
    82
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Marco Friedl, prichádza Michael Lang.
     
    81
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Roland Sallai, prichádza Kwon Čang-hoon.
     
    80
    Friedl zostáva ležať na trávniku a drží sa zozadu za stehno. Okamžite k nemu beží lekár a určite tak uvidíme vynútené striedanie hostí.
     
    79
    Friedl sa naťahoval za loptou pri kľučke Schmida na pravej strane a trochu krkolomne mu ju sklzom vypichol na rohový kop.
     
    78
    Grifov center z ľavej strany chytil brankár Werderu Pavlenka. Ten loptu rýchlo rozohral na opačnú stranu, kde ju však nedokázal získať nikto v bielom a hra sa tak vracia pred šestnástku hostí.
     
    77
    Freiburg má drvivú prevahu, stále sa ale nie a nie dostať do vyloženej streleckej príležitosti. Obrana hostí zatiaľ odoláva.
     
    76
    Domáci sa rýchlo dostali naspäť k hraciemu predmetu a i na polovicu hostí. Ďalší Günterov center z ľavej strany musel odkopnúť Veljković.
     
    75
    Obrana Brém dokázala odvrátiť niekoľko centrov domácich z oboch strán ihriska a nakoniec po útočnom faule Hölera na Veljkovića získali hostia loptu. Brankár Pavlenka sa s rozohrávkou vôbec neponáhľa.
     
    74
    Bieli potom posunuli loptu dozadu, kde si ju prihrávala obranná štvorica s brankárom Pavlenkom. Práve on napokon nakopol loptu dopredu, kde však Osako prehral hlavičkový súboj s Guldem.
     
    73
    Hostia sa čoraz viac zameriavajú na rýchle protiútoky. Grifo prišiel o loptu na útočnej polovici a hneď trojica hráčov Werderu vyrazila dopredu, na konci tejto akcie ale bola len zablokovaná Klaassenova strela spoza domácej šestnástky.
     
    71
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Janik Haberer, prichádza Amir Abraši.
     
    70
    Center z rohu vrátil na zadnej tyči pred bránu Rashica, vysoká lopta ale nakoniec skončila v rukách brankára Schwolowa. Ten rýchlo rozohral na opačnú stranu, kde na konci rýchleho protiútoku tečoval center z ľavého krídla Sallai. Jeho zakončenie končí mimo Pavlenkovej brány.
     
    69
    Po faule na Osaka získali hostia priamy kop. Center z neho letel veľmi nebezpečne do bránkoviska, jeden z brániacich sa domácich hráčov ho ale dokázal zraziť na rohový kop.
     
    68
    Žltú kartu za protesty proti neodpískanému zákroku na Klaassena dostáva Leonardo Bittencourt (Werder Brémy), ktorý bol pred pár minútami vystriedaný a už sedí na tribúne za lavičkou Brém.
     
    68
    Hostia odvrátili center z rohu a vyrazili do rýchleho protiútoku. Friedlov center doletel v šestnástke Freiburgu na hlavu Klaassena, ten ale tiesnený obrancom Freiburgu usmernil loptu mimo domácej brány.
     
    67
    Držanie lopty v posledných 20 minútach: 61 % : 39 %
    Strely v posledných 20 minútach: 4:2
     
    66
    Striedajúci Bartels fauloval prenikajúceho hráča Freiburgu, čím daroval domácim priamy kop z ľavej strany útočnej polovice. Center do bránkoviska potom odkopol na rohový kop Bargfrede.
     
    65
    Po dlhom čase sa objavili v útoku i hostia. Gebre Selassie dostal dobrú prihrávku do behu na pravé krídlo, jeho center ale nebol vôbec presný a skončil až za bránkovou čiarou.
     
    63
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Josh Sargent, prichádza Juja Osako.
     
    63
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Leonardo Bittencourt, prichádza Fin Bartels.
     
    62
    Center Grifa z rohového kopu do bránkoviska odvrátila obrana hostí, i tentokrát však získali odrazenú loptu domáci. Tí sa s ňou zatiahli trochu dozadu a prechádzajú do ďalšieho postupného útoku.
     
    61
    Höfler sa oprel do strely po zemi zo strednej vzdialenosti, ktorá vôbec nebola zlá, brankár Pavlenka však dokázal i tento pokus vyraziť.
     
    59
    Dianie na trávniku začína čoraz viac pripomínať obliehanie pokutového územia Brém. Domáci získavajú všetky odrazené lopty a hostia bránia v hlbokom obrannom bloku.
     
    58
    Sallai si nabiehal na prihrávku do šestnástky Brém, tam bol ale zrazený jedným z hosťujúcich hráčov na trávnik. Napriek protestom domácich hráčov hra pokračuje ďalej.
     
    57
    Freiburg má v tejto chvíli iniciatívu vo svojich rukách. Hosťom sa nedarí podržať loptu a akonáhle ju získajú, tak ju musia pod tlakom odkopnúť do bezpečia.
     
    56
    Hostia následne vytlačili domácich hráčov na ich polovicu a dokonca ich donútili až k malej domov na brankára Schwolowa. Ten loptu nakopol naspäť na polovicu Werderu.
     
    55
    Sallai si nabehol na pravú stranu šestnástky na nákop Güntera a nakoniec i z pomerne ťažkej pozície vystrelil. Pavlenka loptu vyrazil.
     
    54
    Grifo sa individuálne dostal po ľavej strane k šestnástke Brém, jeho center ale dokázal Veljković odkopnúť. Následne zastavil Haberer taktickým faulom v strede poľa prenikajúceho Maximiliana Eggesteina.
     
    52
    Hostia pokračujú v aktívnom druhopolčasovom výkone a opäť sa nasťahovali na polovicu Freiburgu. Ich kombináciu ukončil strelou nad Schwolowovu bránu zo strednej vzdialenosti Klaassen.
     
    51
    Domácim sa podarilo prejsť na útočnú polovicu. Center Schmida z pravej strany doletel do stredu šestnástky Werderu na hlavu voľného Hölera, ten ale mizernou hlavičkou loptu poslal do rúk gólmana Pavlenku.
     
    50
    Domáci majú loptu na svojich kopačkách, avšak sú len na vlastnej polovici a pod tlakom napádajúcich hráčov Werderu.
     
    49
    Friedl prenikol cez trojicu hráčov Freiburgu až do šestnástky, avšak dostal sa takmer k bránkovej čiare, odkiaľ musel prihrávať pred bránu. Oblúčikom teda poslal loptu ponad brankára Schwolowa, dobiehajúci Klaassen však hrací predmet hlavou minul.
     
    48
    Postupný útok Werderu sa skončil pred šestnástkou Freiburgu, domácim sa ale rozohrať nepodarilo. Haberer sa dostal pod tlak napádajúcich hráčov hostí a nakoniec loptu odkopol len do autu.
     
    47
    Freiburg hneď nakopol loptu na útočníkov, s pasom si ale obrancovia Brém poradili. Rashica potom potiahol loptu na polovicu Freiburgu.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:33.
     
    Po prvom polčase idú do šatne s jednogólovým náskokom asi trochu prekvapivo hráči Werderu Brémy. Tí vstúpili do zápasu veľmi aktívne a mali územnú prevahu, ktorú dokázal premeniť na zatiaľ jediný gól zápasu Leonardo Bittencourt. Od inkasovaného gólu ale prebrali iniciatívu domáci, ktorí sa však nedokázali na rozdiel od hostí nedokázali dostať do nebezpečnejších streleckých príležitostí. Uvidíme, ako domáci zareagujú na tento vývoj v druhom polčase a či sa hosťom podarí doviesť zápas do víťazného konca.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 54 % : 46 %
    Strely na bránu: 3:2
    Strely mimo: 3:2
    Rohy: 3:1
    Ofsajdy: 2:0
    Fauly: 4:9
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Sallaiov center odhlavičkoval zo stredu pokutového územia Moisander. Koch okamžitým nákopom hľadal nabiehajúceho si Petersena, ten ale jeho prudký pas nedokázal spracovať na hracej ploche.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    44
    Tlak Freiburgu pokračuje. Domáci rýchlo obrali hostí o loptu a znovu sa vrátili k šestnástke hostí.
     
    43
    Domáci sa v závere polčasu tlačia dopredu. Höfler peknou prienikovou prihrávkou do šestnástky hľadal z pravého krídla si nabiehajúceho Sallai, tomu ale doslova zobral loptu spod nôh vybiehajúci brankár Brém Pavlenka.
     
    42
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Schmida dostáva striedajúci Philipp Bargfrede (Werder Brémy).
     
    41
    Center od rohovej zástavky do šestnástky hostia bez väčších problémov odhlavičkovali do stredu poľa. Tam boli len obrancovia domáceho tímu, ktorí zakladajú postupný útok Freiburgu.
     
    40
    Schmid si nabiehal na pravú stranu útočnej polovice za nákopom Güntera, loptu mu ale pred šestnástkou odkopol sklzom na rohový kop Friedl.
     
    39
    Hostia rýchlo prešli niekoľkými prihrávkami k šestnástke domácich, kde sa k lopte dostal Bittencourt. Ten sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti, svojim prízemným pokusom ale minul pravú tyč Schwolowovej brány.
     
    38
    Obrancovia hostí sa nikam neponáhľajú a snažia sa prihrávkami pred vlastnou šestnástkou roztiahnuť obranné línie domáceho tímu. To sa im zatiaľ veľmi nedarí.
     
    37
    Sallai si výborne nabehol na center Güntera z ľavého krídla a hlavou sklepol loptu do druhej vlny na dobiehajúceho Hölera. Ten si loptu spracoval, strelou po zemi ju ale nakoniec poslal výrazne mimo Pavlenkovej brány.
     
    36
    Držanie lopty: 50 % : 50 %
    Strely: 5:3
     
    35
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Kevin Vogt, prichádza Philipp Bargfrede.
     
    34
    Vogt signalizuje na striedačku, že bude musieť striedať. Vypadá to na svalové zranenie.
     
    33
    Gebre Selassie nakopol loptu do šestnástky, odkiaľ ju však domáci obrancovia odkopli. Hostia teda prechádzajú k postupnému útoku.
     
    32
    Günterova prihrávka do stredu šestnástky Brém po zemi sa stala ľahkou korisťou obrancov Werderu. Tí loptu odkopli do stredu poľa, kde fauloval Sargenta v hlavičkovom súboji Koch.
     
    31
    Rozohrávka rohového kopu sa hosťom nevydarila a loptu v podstate prihrali domácim. Tí okamžite vyrazili dopredu a tentokrát oni získali rohový kop.
     
    30
    Werder vystihol rozohrávku domácich obrancov a hostia rýchlo vyrazili dopredu. Ich útok zakončil strelou spoza pokutového územia Bittencourt, po teči obrancu Freiburgu ale končí nad bránou domácich.
     
    29
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva práve za faul na Sallaia Marco Friedl (Werder Brémy).
     
    29
    Friedlov sólový prienik po ľavom krídle sa skončil na hranici pokutového územia Freiburgu, kde mu loptu vypichol Schmid. Ľavý obranca Brém potom fauloval Sallaia pri snahe rýchlo rozohrať.
     
    28
    Hostia majú po dlhšej dobe loptu na svojich kopačkách a snažia sa trochu upokojiť hru. Loptu si prihráva obranná štvorica Brém na svojej polovici.
     
    27
    Koch nepresnou malou domov poslal loptu úplne inde, ako stál brankár Schwolow, našťastie pre Freiburg bola prihrávka od obrancu pomalá a gólman Freiburgu ju dobehol pred bránkovou čiarou.
     
    26
    Domáci tím má od inkasovaného gólu výraznú územnú prevahu a hostia sa prakticky ešte nedostali k lopte. I teraz ju majú na kopačkách domáci obrancovia, ktorí sa snažia založiť svoj ďalší útok.
     
    25
    Höfler sa pokúsil o kolmú prihrávku za obranu Brém na rozbehnutého Petersena, tomu ale na poslednú chvíľu vypichol sklzom loptu Gebre Selassie.
     
    24
    Günter nacentroval do stredu šestnástky na nabiehajúceho si Guldeho, ten ale slabou a nepresnou hlavičkou loptu usmernil len do rúk brankára Jiřího Pavlenku.
     
    23
    Friedl podrazil protihráča na vlastnej polovici. Priamy kop pre Freiburg zo vzdialenosti zhruba 40 metrov od Pavlenkovej brány.
     
    22
    A hneď po zisku lopty zaviezol Rashica loptu po ľavej strane na polovicu Freiburgu. Podobným pasom, ako pred chvíľou pri góle Brém hľadal Klaassen Bittencourta, ten sa ale tentokrát nechal obrať Kochom o loptu.
     
    21
    Domáci sa okamžite snažia o odpoveď a usadili sa k svojmu postupnému útoku na polovici Brém. Hostia držia disciplinovane svoj obranný blok.
     
    19
    Werder Brémy dali gól!
    Hostia otvárajú skóre! Klaassen krásnym pasom z prvej zo stredu poľa vysunul do otvorenej obrany LEONARDA BITTENCOURTA, ktorý si loptu potiahol k šestnástke Freiburgu. Tesne spoza nej potom strelou po zemi cez posledného obrancu domáceho tímu namieril presne k pravej tyči Schwolowovej brány.
     
    18
    Domáci po zisku lopty znovu vyrazili do rýchleho protiútoku, Habererov nákop na rozbehnutého Sallaia ale tentokrát dokázal Friedl včas odkopnúť.
     
    17
    Petersen sklepol hruďou na zadnej tyči center z ľavého krídla na dobiehajúceho Sallaia, ktorý z prvej vystrelil po zemi tesne mimo pravej tyče Pavlenkovej brány.
     
    16
    Držanie lopty: 36 % : 64 %
     
    15
    Freiburg sa znovu začína dostávať pod tlak hostí. Tí sa postupnou kombináciu dostávajú čoraz bližšie k pokutovému územiu domáceho tímu.
     
    14
    Gebre Selassie si nabehol na peknú kolmicu od Klaassena a z pomerne ostrého uhla z pravej strany šestnástky vystrelil na bránu. Gólman Freiburgu Schwolow úspešne zasiahol a loptu vyrazil až do autu na opačnej strane.
     
    13
    Grifo sa individuálne dostal po ľavom krídle až k šestnástke Brém, kde však Gebre Selassie zrazil jeho center do výšky. V následnom vzdušnom súboji fauloval Vogta Sallai.
     
    12
    Rozohrávka štandardnej situácie sa domácim vôbec nevydarila a pri nábehu na center sa viacero hráčov Freiburgu ocitlo v ofsajde. Hostia rýchlo rozohrali a otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    11
    Grifo po zisku lopty v strede poľa vyštartoval do otvorenej obrany Brém. Vogt ho tak musel faulom zraziť na trávnik. Nasleduje priamy kop pre Freiburg z ľavej strany útočnej polovice.
     
    10
    Werder má v týchto chvíľach územnú prevahu. Domáci sa nedokážu dostať k lopte, hostí ale do nebezpečných streleckých pozícii zatiaľ nepúšťajú.
     
    9
    Haberer lakťom zrazil na trávnik Vogta pri jeho napádaní rozohrávky Freiburgu. Hostia získavajú loptu a opäť sa vracajú na polovicu Freiburgu.
     
    8
    Až teraz sa hosťom útok vydaril. Maximilian Eggestein potiahol loptu po pravom krídle k šestnástke a prihrávkou na jej hranicu našiel voľného Klaassena. Holanďan z prvej namieril do stredu brány priamo na gólmana Schwolowa.
     
    7
    Brémy to teda skúsili po ľavej strane, ani tade ale cesta k pokutovému územiu Freiburgu neviedla. Domáci ich znovu vytlačili na ich polovicu a nakoniec donútili až k malej domov na brankára Pavlenku.
     
    6
    Hostia sa dostali na útočnú polovicu, na dlhšiu dobu sa ale na nej zatiaľ usadiť nedokázali. Domáci hráči ich vytlačili až pred ich šestnástku.
     
    5
    Nákop domáceho hráča od rohovej zástavky do bránkoviska vyboxoval brankár Pavlenka, hra je ale prerušená po faule domácich na Moisandera.
     
    4
    Domáci získali priamy kop z ľavej strany útočnej polovice. Center z neho odvrátili hostia na prvý rohový kop zápasu.
     
    3
    Nákop na Petersena odhlavičkoval Moisander a hostia loptu odkopli k domácemu brankárovi Schwolowovi. Ten ju rýchlou rozohrávkou vrátil na spoluhráčov do stredu poľa.
     
    2
    Následná rozohrávka sa obrancom Brém nevydarila a svoju prvú postupnú útočnú kombináciu tak zakladajú domáci hráči. Na útočnú polovicu sa Freiburg zatiaľ nedostal.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu hneď posunuli dozadu až k brankárovi Pavlenkovi. Ten loptu vykopol na polovicu Freiburgu, odkiaľ domáci loptu odkopli k obrancom hostí.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Freiburg bude hrať v červenočiernych dresoch, Werder v bielych.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    SC Freiburg: Schwolow – Schmid, Gulde, Koch, Günter (C) – Sallai, Haberer, Höfler, Grifo – Höler, Petersen.
    Náhradníci: Flekken – Lienhart, Borrello, Heintz, Keitel, Abraši, Kwon Čang-hoon, Frantz, Schlotterbeck.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander (C), Friedl – M. Eggestein, Vogt, Klaassen – Bittencourt, Sargent, Rashica.
    Náhradníci: Kapino – Langkamp, Selke, Osako, Bargfrede, Bartels, Woltemade, Lang, Groß.

    Rozhodca: Hartmann – Kempter, Gittelmann.
     
    Dnešný zápas, rovnako ako všetky zápasy nemeckej Bundesligy po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, sa odohrá bez divákov a za prísnych bezpečnostných opatrení.
     


    Vzájomné zápasy

    Bilancia vzájomných duelov v minulom desaťročí hovorí v prospech Brém, ktoré z 18 vzájomných súbojov vyhrali osem, štyri prehrali a šesťkrát sa ich zápas s Freiburgom skončil remízou. Brémy proti Freiburgu bodujú viacmenej pravidelne, z posledných šiestich zápasov totiž prehrali jediný. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne sa v novembri 2019 skončil remízou 2:2.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    23.9.2017: Brémy – Freiburg 0:0
    17.2.2018: Freiburg – Brémy 1:0
    25.11.2018: Freiburg – Brémy 1:1
    13.4.2019: Brémy – Freiburg 2:1
    2.11.2019: Brémy – Freiburg 2:2
     


    Werder Brémy

    Situácia Werderu začína byť už viac ako kritická. Deväť zápasov pred koncom sezóny (Werder má jeden zápas k dobru) je na predposlednom mieste tabuľky a na nezostupovú 15. priečku stráca už deväť bodov. Na 16. Düsseldorf stráca Werder pred týmto kolom päť bodov, nutne tak potrebuje začať bodovať naplno. To sa mu však naposledy podarilo ešte v prvom jarnom kole v polovici januára, keď vyhral v Düsseldorfe 1:0. V ďalších siedmich ligových zápasoch získali Brémy už len bod za remízu v Berlíne s Herthou a navyše v nich mali celkové skóre 4:18. Brémy majú druhý najmenej produktívny útok ligy (28 strelených gólov) a najhoršiu obranu súťaže (59 inkasovaných gólov). Werder je však paradoxne vonku výrazne lepším tímom ako doma, až 13 zo svojich celkových 18 bodov totiž získal na cudzích ihriskách.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Brémy – Union Berlín 0:2
    RB Lipsko – Brémy 3:0
    Brémy – Dortmund 0:2
    Hertha Berlín – Brémy 2:2
    Brémy – Leverkusen 1:4
     


    SC Freiburg

    Freiburg v tomto ročníku bojuje o umiestnenie na pohárových priečkach a pred týmto kolom bol na siedmom mieste. Na šiesty Wolfsburg strácal len dva body, jeho forma na jar ale nie je dobrá. Pred prerušením súťaže vyhral v jarnej časti len tri zápasy, avšak jeho prvý zápas po prerušení ligy sa skončil remízou 1:1 na pôde Lipska, čo sa dá považovať za pozitívny výsledok. Freiburg patrí medzi priemer Bundesligy čo sa týka strelených (35) i inkasovaných gólov (36). Jeho bilancia na domácom trávniku je tiež len priemerná a v tabuľke zápasov doma patrí Freiburgu až deviate miesto.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Augsburg – Freiburg 1:1
    Freiburg – Düsseldorf 0:2
    Dortmund – Freiburg 1:0
    Freiburg – Union Berlín 3:1
    RB Lipsko – Freiburg 1:1
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu SC Freiburg – Werder Brémy. Stretnutie 27. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 15:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 19. Bittencourt

    Karty:   29. Friedl (BRM), 42. Bargfrede (BRM), 68. Bittencourt (BRM)   88. Bargfrede (BRM)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:8. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:18.
    SC Freiburg: Schwolow – Schmid, Gulde, Koch, Günter (C) – Sallai (81. Kwon Čang-hoon), Haberer (71. Abraši), Höfler, Grifo – Höler, Petersen.
    Náhradníci: Flekken – Lienhart, Borrello, Heintz, Keitel, Abraši, Kwon Čang-hoon, Frantz, Schlotterbeck.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander (C), Friedl (82. Lang) – M. Eggestein, Vogt (35. Bargfrede), Klaassen – Bittencourt (63. Bartels), Sargent (63. Osako), Rashica (82. Selke).
    Náhradníci: Kapino – Langkamp, Selke, Osako, Bargfrede, Bartels, Woltemade, Lang, Groß.

    Rozhodca: Hartmann – Kempter, Gittelmann