Freiburg – Brémy 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 1:3 (kon.) | Paderborn – Hoffenheim 1:1 (kon.)
Wolfsburg – Dortmund 0:2 (kon.) | Bayern – Frankfurt 5:2 (kon.)
koniec
SC Freiburg
0:1 (0:1)
Werder Brémy
Sobota 23.05.2020, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:46:57)
     
    Držanie lopty: 61 % : 39 %.
    Strely na bránu: 8:3.
    Strely mimo: 7:8.
    Rohy: 7:2.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 12:18.
     
    Futbalisti Brém môžu oslavovať doslova krvopotne vydreté víťazstvo, ktoré je ich prvou ligovou výhrou od polovice januára. V druhom polčase sa však takmer výhradne hralo len na jednej polovici ihriska a hostia museli čeliť čoraz väčšiemu tlaku domácich. Brankár Pavlenka ale skvelými zákrokmi podržal Werder a Freiburg nakoniec nevyužil ani krátku presilovku po vylúčení Bargfredeho. Domáci obranca Gulde síce gól v závere zápasu strelil, ten mu ale vzápätí zobral VAR kvôli ofsajdu jeho spoluhráča Petersena. Brémy ako tím s najhoršou obranou v lige si tak dnes udržali čisté konto a oživili svoju šancu na záchranu. Sú síce naďalej na predposlednom mieste, na 16. Düsseldorf už ale strácajú len dva body a na 15. Mainz šesť. Freiburg je priebežne na siedmom mieste tabuľky.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Center Grifa z rohového kopu doletel na zadnú tyč, kde z voleja akrobaticky vystrelil Nils Petersen. Lopta letela k pravej tyči, brankár Pavlenka sa ale stihol presunúť a skvelým zákrokom túto strelu vyrazil.
     
    90+6
    Domáci rýchlo získali loptu a okamžite ju preniesli na opačnú stranu. Po zablokovanom centri Grifa získavajú rohový kop. Na ten beží do pokutového územia Werderu už i brankár Schwolow.
     
    90+5
    Pavlenka znovu poriadne natiahol čas pri odkope od svojej brány, ani tentokrát ale nebol napomínaný rozhodcom. Za jeho odkopom si tentokrát nabiehal Klaassen, ktorý si navyše vykoledoval od Abrašiho faul na útočnej polovici ihriska.
     
    90+4
    Hrací predmet i tak získali domáci, hostia sa totiž už ani len nesnažili bojovať o Pavlenkov nákop. Grifo sa na konci domácej akcie snažil získať penaltu po tom, čo spadol v šestnástke v súboji s Gebre Selassiem, podľa názoru hlavného rozhodcu sa ale jednalo o čistý súboj.
     
    90+3
    Lopta napokon po nedorozumení hráčov Freiburgu končí za bránkovou čiarou. Gólman Pavlenka si veľmi dlho pripravoval loptu na odkop od brány, nakoniec sa to ale zaobišlo bez žltej karty za zdržovanie hry.
     
    90+2
    Tlak domácich naďalej pokračuje. Takmer všetci hráči Werderu sú vo vlastnej šestnástke a blokujú všetky centre a prihrávky, ktoré do nej letia.
     
    90+1
    Nadstavený čas je šesť minút.
     
    90
    Gól Freiburgu neplatí! Petersen bol na zadnej tyči v tesnom ofsajde a následná dorážka Guldeho tak nemôže byť uznaná.
     
    89
    Gól ešte skúma videoasistent kvôli možnému ofsajdu Petersena.
     
    89
    Freiburg dal gól!
    Je vyrovnané! Center zo štandardky obrana hostí vyriešila, loptu ale vrátil z ľavej strany „do ohňa“ Grifo. Na zadnej tyči sa dostal k lopte po predĺžení od spoluhráča Petersen, ktorý trafil pravú tyč Pavlenkovej brány a od nej sa lopta odrazila k voľnému MANUELOVI GULDEMU. Ten loptu hneď nasmeroval do odkrytej brány hostí.
     
    88
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Philipp Bargfrede (Werder Brémy), ktorý tesne pred vlastnou šestnástkou zastavil faulom prienik Hölera. Domáci získavajú priamy kop z pravej strany útočnej polovice ihriska.
     
    86
    Maximilian Eggestein sa už nijak nezdržoval a po zisku lopty zakopol hrací predmet až na prázdnu tribúnu za autovou čiarou. Domáci rýchlo vracajú loptu do hry z autového vhadzovania.
     
    85
    Striedajúci Kwon Čang-hoon sa uvoľnil cez Klaassena a ľavačkou sa pokúsil zaskočiť Pavlenku. Lopta po jeho prízemnej strele spoza šestnástky skončila mimo pravej tyče brány Werderu.
     
    83
    Werder už sa len zubami-nechtami bráni a úplne rezignoval na akúkoľvek útočnú snahu. Všetci hráči v bielom sú zatiahnutí vo vzdialenosti maximálne 30 metrov od svojej brány.

    Michal Sadlek

    Góly: 19. Bittencourt

    Karty:   29. Friedl (BRM), 42. Bargfrede (BRM), 68. Bittencourt (BRM)   88. Bargfrede (BRM)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:8. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:18.
    SC Freiburg: Schwolow – Schmid, Gulde, Koch, Günter (C) – Sallai (81. Kwon Čang-hoon), Haberer (71. Abraši), Höfler, Grifo – Höler, Petersen.
    Náhradníci: Flekken – Lienhart, Borrello, Heintz, Keitel, Abraši, Kwon Čang-hoon, Frantz, Schlotterbeck.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander (C), Friedl (82. Lang) – M. Eggestein, Vogt (35. Bargfrede), Klaassen – Bittencourt (63. Bartels), Sargent (63. Osako), Rashica (82. Selke).
    Náhradníci: Kapino – Langkamp, Selke, Osako, Bargfrede, Bartels, Woltemade, Lang, Groß.

    Rozhodca: Hartmann – Kempter, Gittelmann