Freiburg – Brémy 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 1:3 (kon.) | Paderborn – Hoffenheim 1:1 (kon.)
Wolfsburg – Dortmund 0:2 (kon.) | Bayern – Frankfurt 5:2 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
5:2 (2:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 23.05.2020, 18:30 • Allianz Arena, Mníchov • Nemecká Bundesliga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:35:12)
     
    Držanie lopty: 63 % : 37 %.
    Strely na bránu: 10:4.
    Strely mimo: 13:7.
    Rohy: 7:2.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 10:7.
     
    Druhý polčas bol jedným z najlepších v tejto sezóne Bundesligy a priniesol päť gólov, nakoniec sa ale z očakávaného víťazstva predsa len raduje Bayern Mníchov. Domáci hneď na začiatku druhého dejstva odskočili do trojgólového náskoku zásluhou Roberta Lewandowského, potom ale prišla hviezdna chvíľa obrancu Frankfurtu Martina Hintereggera, ktorý v priebehu niekoľkých minút dvomi gólmi po rohových kopoch znížil na 3:2. To však bolo, čo sa týka gólov, zo strany hostí všetko. Po hrubej chybe v ich obrane vrátil Bayernu dvojgólový náskok Davies a Hinteregger následne zavŕšil svoj dnešný gólový hetrik spôsobom, aký sa mu určite nepáčil – vlastným gólom. Aj keď gólových príležitostí sme ešte i potom videli dosť, tak ďalšieho gólu sme sa už nedočkali.

    Bayern si teda i po tomto kole udržal na čele bundesligovej tabuľky štvorbodový náskok pred druhým Dortmundom, s ktorým sa v utorok stretne vo vzájomnom zápase. Frankfurt prehral piaty zápas za sebou a nebezpečne sa prepádava tabuľkou smerom k zostupovej zóne. Priebežne je na 13. mieste s päťbodovým náskokom pred 16. Düsseldorfom.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Cuisance kolmicou pomedzi obrancov Eintrachtu prihrával na rozbehnutého Gnabryho, ktorému loptu na poslednú chvíľu odkopol na rohový kop Hinteregger.
     
    89
    Bayern opäť prešiel po zisku lopty k postupnému útoku, ktorý sa ale skončil neúspešným sólovým prienikom Benjamina Pavarda. Loptu získali obrancovia Eintrachtu, ktorý ju nepresným nákopom na Dosta poslali priamo do autu.
     
    88
    Alaba ťažkou malou domov dostal brankára Neuera do veľkých problémov a ten musel pred dobiehajúcim Kamadom odkopnúť loptu do autu. Práve Kamada si potom spracovával v šestnástke loptu po autovom vhadzovaní rukou.
     
    87
    Striedajúci Cuisance si prevzal loptu pred šestnástkou Eintrachtu, zasekol si Ilsankera a ľavačkou vystrelil, svojou technickou strelou ale tesne minul pravú tyč Neuerovej brány.
     
    86
    Domáci obrancovia si prihrávajú na vlastnej polovici a i napriek vysokému presingu hráčov Frankfurtu majú loptu pevne pod kontrolou.
     
    85
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Joshua Kimmich, prichádza Mickaël Cuisance.
     
    85
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Joshua Zirkzee.
     
    84
    Dost sklepol Kostićovu prihrávku do šestnástky za seba na da Costu, ktorého pomalú strelu po zemi k ľavej tyče chytil Manuel Neuer.
     
    83
    Kostić získal loptu na vlastnej polovici a individuálne sa dostal až k šestnástke Bayernu. Na jej hranici si naviedol loptu na ľavačku a tvrdou prízemnou strelou trafil ľavú tyč Neuerovej brány.
     
    81
    Fernandes si narazil loptu so Sowom a hneď potom poslal kolmicu na Kostića. Ten však túto prudkú prihrávku nespracoval a lopta skončila v aute.
     
    80
    Postupná kombinácia Bayernu stále prebieha. Domáci sa už futbalom bavia, čo potvrdil Gnabry, ktorý sa pokúsil prejsť kľučkami pri autovej čiare cez dvojicu protihráčov. To sa mu podarilo, lopta mu však odskočila mimo hracej plochy.
     
    79
    Hostia akoby už trochu rezignovali. Domácich obrancov pri rozohrávke už vôbec nenapádajú a Mníchovčania sa tak bez problémov usadili na polovici Eintrachtu.
     
    78
    Hostia odvrátili center Bayernu z rohového kopu zo svojho pokutového územia, lopta sa ale dostala na pravú stranu k Pavardovi. Jeho nákop odhlavičkoval Hinteregger.
     
    77
    Bayern mohol pridať ďalší gól. Davies si nabehol na kolmicu za obranu hostí a pred vybiehajúcim brankárom Trappom posunul loptu doprava na Lewandowského. Pred ním na poslednú chvíľu odkopol loptu na tribúnu spred prázdnej brány vracajúci sa Ilsanker.
     
    76
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza André Silva, prichádza Bas Dost.

    Michal Sadlek

    Góly: 17. Goretzka, 41. T. Müller, 46. Lewandowski, 61. A. Davies, 74. Hinteregger (vla.) – 52. Hinteregger, 55. Hinteregger

    Karty:   35. Hinteregger (FRN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 13:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:7.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng (73. Lucas Hernández), Alaba, A. Davies – Kimmich (85. Cuisance), Goretzka – Coman (85. Zirkzee), T. Müller, Perišić (64. Gnabry) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Odriozola Arzallus, Javi Martínez, Cuisance, Lucas Hernández, Gnabry, Mai, Batista Meier, Zirkzee.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, Hinteregger, N'Dicka (46. Chandler) – D. da Costa (76. Durm), G. Fernandes (C), Ilsanker, Rode (71. Kamada), Kostić – Gaćinović (71. Sow) – André Silva (76. Dost).
    Náhradníci: Rönnow – de Guzmán, Sow, Dost, Kamada, Torró, Hasebe, Chandler, Durm.

    Rozhodca: Fritz – Schaal, Leicher