Slovensko – Švédsko sk 3:2 (2:0 po s.n.)
po s.n. (2:0)
Slovensko
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Švédsko
Streda 01.04.2020, 16:05 • Scandinavium, Göteborg (Švédsko) • Majstrovstvá sveta 2002 • Semifinále
Partner:
     
    Za sebou máme teda ďalší historický prenos, v ktorom mapujeme najväčšie slovenské športové úspechy. V tomto prenose sme si pripomenuli radostné chvíle z MS v hokeji 2002 a to konkrétne zo semifinálového stretnutia proti Švédsku, ktoré sme zdolali 3:2 po samostaných nájazdoch!

    V tejto chvíli vám už teda ďakujem za pozornosť a verím, že si opäť ďalším takýmto prenosom aspoň trocha spríjemníme tieto ťažké chvíle, ktoré teraz panujú po celom svete.

    Želám pekný zvyšok dňa. (17:55:30)
     
    Neuveriteľné chvíle pre slovenský hokej budú pokračovať ďalej! Veľkú drámu, ktorá pokračovala aj v samostatných nájazdoch sme napokon zvládli, keď Jano Lašák chytil všetky nájazdy a stal sa aj najlepším hráčom Slovenska v tomto zápase! Za nás sa podarilo v nájazdoch skórovať Pálffymu a Lintnerovi a Slovensko si tak po ročnej pauze opäť zahrá finále, našim súperom v boji o zlato bude Rusko!

    Domáca reprezentácia Švédska má hlavu v smútku, bude hrať napokon len o tretie miesto a teda o bronz. Na našej strane obrovská radosť, ale pred nami je ešte jedno stretnutie. Už teraz môžme byť na chlapcov hrdí, dosiahli pre slovenský hokej ďalší skvelý výsledok. Na záver je tu ešte hymna Slovenska, ktorú spievajú všetci hráči, celý realizačný tím a počuť slová našej hymny je aj z tribúny.
     
    Koniec zápasu.
     
    70:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Slovensko.
    Autorom víťazného gólu je PÁLFFY.
     
    4. séria
    2:0
    Prekvapenie týchto nájazdov RICHARD LINTNER sa rozbehol na svoj nájazd a prekonáva rovnakým spôsobom ako Pálffy švédskeho brankára Sala a SLOVENSKO POSTUPUJE DO FINÁLE!
     
    4. séria
    1:0
    Magnus Johansson nedal! Jano Lašák chytil aj tento nájazd a ak teraz Slovensko skóruje, postúpi do finále!
     
    3. séria
    1:0
    Áno! Slovensko ako prvé dáva v nájazdoch gól, o čo sa postaral skvelou strelou do horného rohu bránky Źigmund Pálffy! Psychická výhoda je na našej strane.
     
    3. séria
    0:0
    Hviedza NHL Näslund gól takisto nedal. Jeho kľučku Jano Lašák skvelo prečítal a puk za svoj chrbát nepustil.
     
    2. séria
    0:0
    Peter Bondra to skúšal podobne ako Šatan, ale neuspel ani on.
     
    2. séria
    0:0
    Švédsky kapitán Jönsson nebol takisto úspešný! Jano Lašák včas vytasil svoj ľavý betón.
     
    1. séria
    0:0
    Našu nájazdovú cestu odštartoval kapitán Miroslav Šatan. Ten skúšal priamy podstrel, ale Salo si pripisuje úspešný zákrok.
     
    1. séria
    0:0
    Ako prvý išiel na samostatný nájazd švédsky reprezentant Dahlén. Lašáka sa mu však prekonať nepodarilo, jeho blafák úspešný nebol.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Ani predĺženie víťaza neurčilo. O tom, kto si zahrá finále proti Rusku rozhodnú samostatné nájazdy a to je už lotéria.
     
    70:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    69:42
    Už ani jeden z tímov nechce zbytočne riskovať. Zrejme to teda vyzerá, že o postupujúcom do finále rozhodnú samostatné nájazdy.
     
    69:27
    Slovensko sa natlačilo pred Sala, ale Stümpelove zakončenie švédsky brankár kryje! Nervy na oboch stranách, predĺženie sa blíži ku koncu.
     
    68:55
    Puk sa dostával na pravú stranu, kde si to už Zetterberg chystal na strelu, ale našťastie mu puk odskočil! Keby sa tak nestalo, zakončoval by do odkrytej bránky!

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 36. Országh, 59. Šatan, rozh. náj. Pálffy – 18. Per-Johan Axelsson, 32. T.Johansson

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Dahlén (SWE)
    0:0   Šatan (SVK)
    2. séria:
    0:0   Jönsson (SWE)
    0:0   Bonda (SVK)
    3. séria:
    0:0   Näslund (SWE)
    1:0   Pálffy (SVK)
    4. séria:
    1:0   Magnus Johansson (SWE)
    2:0   Litner (SVK)


    Slovensko: Lašák (Staňa) – Višňovský, Hecl, Smrek, Lintner, Milo, Štrbák, Čierny, Bača – Pálffy, Stümpel, Bondra – Šatan, Handzuš, Bartečko – Országh, Rastislav Pavlikovský, Nagy – Róbert Petrovický, M. Hlinka, Somík
    Švédsko: T. Salo (Liv) – Hedin, Rhodin, D. Tjärnqvist, Johnsson, R. Sundin, Magnus Johansson, T. Johansson – Axelsson, A. Johansson, Dahlén – Weinhandl, Jönsson, Zetterberg – Näslund, Johnson, Huselius – Andersson, Falk, Nylander

    Diváci: 10 854