Soligorsk – Junosť Minsk 0:3 (kon.)
koniec
HC Šachťor Soligorsk
0:3 (0:2, 0:0, 0:1) Stav série: 1:3
Junosť Minsk
cz Streda 01.04.2020, 18:30 • Ĺedový sportovní palác Soligorsk • Playoff běloruské extraligy • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme za sebou třetí finálové utkání běloruské hokejové ligy mezi Šachtorem Soligorsk a Junosťem Minsk, který stejně jako včera ovládl favorit a vítěz základní části výsledkem 3:0. O osudu střetnutí rozhodla dvojnásobná početní převaha Minsku v závěru úvodní dvacetiminutovky. Situaci 5 na 3 početní převahu nejprve využil Vsevolod Kaškar, o necelou půl minutu později na spoluhráče navázal v klasické přesilovce Maxim Parfejevec. Třetí a poslední gól padl až v závěrečné třetině, definitivní razítko na vítězství Junosťu dal svým druhým gólem v utkání Vsevolod Kaškar.

    Junosť Minsk se tedy dostává do vedení ve finálové sérii 3:1 na zápasy a na domácím ledě bude moci rozhodnout o obhajobě titulu.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:35:19)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Poslední vteřinky ubíhají v obranném pásmu vítězného mužstva. V rohu kluziště se odehrává souboj o puk, který mají obránci pod kontrolou, nechají zde dohrát celé střetnutí.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny a i celého zápasu. Nulu na kontě se snažil smazat ještě Igor Karabanov, z vrcholku pravého kruhu mířil těsně nad břevno.
     
    58:40
    Vasilij Filjajev kvedlá s kotoučem za vlastní brankou a čeká na vystřídání unavené třetí formace domácích. Následně přihrál Pugolovkinovi a šel sám střídat.
     
    58:01
    Brikun zaváhal, vyjel hodně z brány, ale kotouč úplně minul. Viktor Bovbel situace využít nedokázal, z mírného úhlu minul odkrytou klec.
     
    57:48
    Soligorsk se ještě snaží presovat, ale je to spíše snaha ze zoufalství. Igor Drozdov s velkým přehledem našel Antonova, který měl dostatek času na rozehrávku.
     
    57:21
    Středem kluziště se prodral do blízkosti Brikunovy svatyně Židkich. Snažil se o bekhendový blafák, který na poslední chvíli zhatil výborným obranným zákrokem Mickevič.
     
    56:43
    Brankář Brikun nyní pochválil Drozda, jenž obětavě lehl do tvrdé střely Filjajeva. Puk trefil hostujícího hráče do chráničů a odrazil se do ochranné sítě.
     
    56:09
    Oba týmy ubrali na tempu. Šachtor rezignoval na jakékoliv snahy, zřejmě pochopil, že brána Brikuna jim zůstane v tomto střetnutí zapovězena.
     
    55:57
    Postavení mimo hru zastavilo snahu o rychlý brejk Minsku. Brusle neudržel na modré čáře dostatečně dlouho Gajnetdinov, s pukem jedoucí Kulakov přejel modrou později.
     
    55:23
    Od pravého mantinelu zkusil štěstí Jevgenij Dadonov. Rána by byla nebezpečná možná v případě, že by ji někdo tečoval, avšak před Brikunem bylo vylidněno. Snadný zákrok.
     
    54:21
    Nejenom pevná defenziva, ale i presink dělá domácím neřešitelné problémy. Obránce Dostanko měl dost času, přesto nedokázal dobře rozehrát přes Kaškara.
     
    53:45
    Zdá se, že Igor Brikun se v hostující svatyni hodně nudí. Při rozehrávce Antonova za bránou se k němu otočil, aby snad lépe viděl, kam kapitán rozehraje. Vůbec si nepřipustil, že by snad mohl chybovat.
     
    53:11
    Zakázané uvolnění je pouhým vyústěním bezmoci Soligorsku. Feklistov hodně přecenil rychlostní schopnosti Čajky, ten neměl žádnou šanci kotouč dostihnout před Kazakevičem.
     
    52:36
    Je zřejmé, že vedoucí tým se dal více na bránění. Utkání tím pádem ztratilo na tempu, neboť jsme svědky pouze marných snah domácích o dobytí Brikunovy svatyně.
     
    52:01
    Prudké nastřelení Romana Dostanka se odrazilo od mantinelu a vyletělo na střídačku Minsku. Naštěstí černá pryž nezasáhla nikoho z hokejistů ani realizačního týmu.
     
    51:47
    Podobně se vedlo rovněž Borisovovi. I on se vydal proti početní převaze, načež nevyzrál na druhého bránícího protihráče.
     
    51:12
    Šachtor se ještě snaží, jenže jejich ataky postrádají potřebný nápad. Jevgenij Dadonov sám proti čtyřem neměl moc šancí na úspěch.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 18. Kaškar (Antonov), 18. Parfejevec (Stefanovič, Jerjomenko), 45. Kaškar (Kogaljov)


    HC Šachťor Soligorsk: Petrov (Maljutin) – Stankevič, Dostanko, Kaznaděj (A), Suško, Čajka, Bogolejša (C), Borisov – Filjajev, Dadonov, Levko, Feklistov, Židkich (A), Rjadčenko, Karabanov, Bovbel, Pugolovkin, Kambovič, Karaban, Bojko, Krikunenko.
    Junosť Minsk: I. Brikun (Šelepňov) – Nogačjov, Kazakevič, Mickevič, Jerjomenko, Bokun, Mažuga, Antonov (C) – K. Brikun (A), Kulakov, Levša, Stefanovič (A), Kaškar, Cyganov, Kolgotin, Gajnetdinov, Malcev, Drozdov, Parfejevec, Kogaljov, Lopačuk.

    Rozhodca: Bělevič, Amosov – Šenko, Labzov

    Diváci: 880
    Soligorsk 1 4 Junosť Minsk
    #1 Piatok 27.03.2020 • 18:00
    Junosť Minsk - Soligorsk 5:1
    #2 Sobota 28.03.2020 • 17:00
    Junosť Minsk - Soligorsk 2:3
    #3 Utorok 31.03.2020 • 18:30
    Soligorsk - Junosť Minsk 1:2 koniec po predl.
    #4 Streda 01.04.2020 • 18:30
    Soligorsk - Junosť Minsk 0:3
    #5 Piatok 03.04.2020 • 18:00
    Junosť Minsk - Soligorsk 3:2 koniec po predl.