Sparta ČKD Praha – Real Madrid 3:2 (kon.)
koniec
Sparta ČKD Praha
3:2 (1:1)
Real Madrid
cz Utorok 24.03.2020, 14:00Pohár UEFA 1983/84 • 1. kolo
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a přeji Vám mnoho sil a zdraví v těchto těžkých dnech. Pěkný den! (14:31:41)
     
    Sparta dokázala v Poháru UEFA vyřadit ještě Lodž a anglický Watford. Pouť letenského celku zastavil ve čtvrtfinále Hajduk Split, který si zajistil postup šťastnou brankou v prodloužení odvetného zápasu.
     
    V odvetném utkání na půdě Realu Madrid to dlouhé minuty vypadalo na postup slavného Realu, který vedl 1:0. Za Spartu ale dokázal hlavou vyrovnat mladíček Tomáš Skuhravý, který poslal letenský klub do druhého kola.
     
    Sparta Praha nakonec zvládla úvodní duel 1. kola Poháru UEFA a porazila Real Madrid 3:2. O úvodní branku se ve 26. minutě postaral z přímého kopu Jozef Chovanec. Real dokázal vyrovnat ještě před přestávkou zásluhou Santillany! Sparta však vlétla aktivně také do druhé půle. Hned v jejím úvodu vrátil letenskému celku vedení Zdeněk Procházka! Real znovu našel odpověď. O sedm minut později vyrovnal po pěkné akci Juanito. Poslední slovo ale měla opět domácí Sparta. Hrdinou zaplněné Letné se stal Stanislav Griga!
     
    90
    Konec zápasu.
     
    87
    Hráčům Realu Madrid už začínají téct nervy. Další žlutou kartou je potrestán San José.
     
    80
    Naprosto narvaný stadion si užívá skvělý výkon českého celku, který je deset minut od triumfu nad slavným Realem Madrid.
    77. Stanislav GRIGA - 3:2
     
    77
    Sparta ČKD Praha právě vstřelila branku!
    Skvělý výkon Sparty pokračuje! Pražané se potřetí v dnešním souboji dostávají do vedení! STANISLAV GRIGA si na hranici pokutového území skvěle zpracoval padající míč a pohotovou střelou podél brankáře vystřelil Spartě vedení!
     
    71
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Lozano, přichází Isidro.
     
    70
    Střídání v týmu Sparta ČKD Praha: ze hřiště odchází Denk, přichází Drahokoupil.
     
    66
    Straka se fantastickým způsobem vrátil s rozběhnutým Lozanem a včasným skluzem připravil fotbalistu Realu Madrid o zakončení.
     
    61
    Další žlutá karta na straně Sparty. Tentokrát ji vyfasoval Hašek.
    58. JUANITO - 2:2
     
    58
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Real Madrid dokázal najít odpověď také na druhý zásah Sparty! Po obětavém skluzu Lozana na hranici velkého vápna dostali hráči Realu míč do pokutového území, kde se do něj opřel JUANITO a technickou střelou rozvlnil síť!
     
    53
    Zaplněná Letná doslova bouří, jelikož domácí Sparta předvedla skvělý vstup také do druhého poločasu a opět vede nad slavným Realem Madrid.
    51. Zdeněk PROCHÁZKA - 2:1
     
    51
    Sparta ČKD Praha právě vstřelila branku!
    Sparta si krátce po začátku druhého poločasu bere zpět své ztracené vedení! Chovanec našel Lavičku, který krásnou průnikovou přihrávkou vybídl do šance ZDEŇKA PROCHÁZKU, který si ještě položil brankáře a zakončil do odkryté branky!
     
    46
    Střídání v týmu Sparta ČKD Praha: ze hřiště odchází Jarolím, přichází Berger.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 26. Chovanec, 51. Procházka, 77. Griga – 39. Santillana, 58. Juanito

    Karty:   27. Lavička (SČKP), 61. Hašek (SČKP) – 15. Juanito (REA), 36. Collar (REA), 87. San José (REA)


    Sparta ČKD Praha: Olejár – Bielik, Straka, Chovanec, Denk (71. Drahokoupil), Jarolím (46. Berger), Calta, Hašek, Lavička, Griga, Procházka
    Real Madrid: Remón – Collar, Metgod, Salguero, San José, Juanito, de los Santos, Lozano (71. Isidro), Bernardo