AS Rím – Udinese 0:0 (odl.) | Bergamo – Neapol 0:0 (odl.) | Bologna – Cagliari 0:0 (odl.)
CFC Janov – Juventus 0:0 (odl.) | Fiorentina – Sassuolo 0:0 (odl.) | Inter – Brescia 0:0 (odl.)
Lecce – Sampdoria 1:2 (kon.) | Spal – AC Miláno 0:0 (odl.) | Turín – Lazio 0:0 (odl.)
Hellas Verona – Parma 0:0 (odl.)
koniec
US Lecce
1:2 (0:1)
Sampdoria Janov
cz Nedeľa 22.03.2020, 15:00Talianska Seria A • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:47:00)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:14.
     
    Je konec! Sampdoria zvládla důležité utkání na hřišti Lecce a vítězí 2:1! louho jsme sledovali obrovskou bitvu plnou osobních soubojů a nedovolených zákroků. Pět minut před přestávkou byl však faulován Jakub Jankto a z následného pokutového území poslal hosty do vedení Gastón Ramírez. Krátce po přestávce si penaltu vyzkoušeli také domácí a Matteo Mancosu bez problémů vyrovnal. Patnáct minut před koncem však rozhodčí nařídil další penaltu pro hosty a Gastón Ramírez svým druhým gólem v zápase rozhodl o triumfu Sampdorie.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Diego Farias si v blízkosti pokutového území soupeře našel odražený míč a bez váhání se položil do zakončení. Ani jeho pokus se mezi tři tyče nevešel..
     
    90+5
    Ronaldo Vieira diriguje rozehrávku na polovině soupeře a střádá pro Sampdorii cenné vteřinky k dobru. Hosté jsou blízko k zisku cenných bodů.
     
    90+4
    Gabriel dostal hodně těžkou malou domů, ale před dotírajícím útočníkem Sampdorie si troufl na konstruktivní rozehrávku skrz pokutové území. Tohle trenéři nevidí rádi.
     
    90+3
    Barák poslal nadýchaný centr na vzdálenější tyč, nicméně Emil Audero je v dnešním utkání opravdu jistý a bez problémů balón stáhl do svých rukavic.
     
    90+2
    Bartosz Bereszyński fauloval na levém křídle a vysloužil si karetní trest.
     
    90+1
    Nastavuje se sedm minut!
     
    90
    Matteo Mancosu vyzkoušel své střelecké štěstí zakončením z úctyhodné vzdálenosti. Hostující brankář jeho skákavou ránu dobře viděl a schoval míč do rukavic.
     
    89
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Marco Calderoni, přichází Brayan Vera.
     
    88
    Diego Farias se dral do pokutového území, jenže si předkopl míč daleko od nohy a na poslední chvíli stačil pro Lecce vybojovat alespoň rohový kop.
     
    87
    Antonín Barák se ve velkém vápně opřel do odraženého míče, jenže jeho pokus mířil jen do prostoru, kde stál připravený brankář Emil Audero.
     
    86
    Matteo Mancosu dostal přihrávku na levou stranu, kde si krásnou kličkou poradil se svým strážcem, jenže místo odcentrování spěchal vpřed a o míč přišel.
     
    85
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Jakub Jankto, přichází Mehdi Léris.
     
    83
    Hra je přerušena! Jakub Jankto si totiž stěžuje na křeče v oblasti lýtech a potřebuje protažení.
     
    82
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Riccardo Saponara, přichází Jevhen Šachov.
     
    82
    Matteo Mancosu získal odražený míč v blízkosti pokutového území, prodloužil jej hlavou před branku, ale tam se nepohyboval nikdo ve žlutočerveném.
     
    81
    Matteo Mancosu vybojoval odražený míč v blízkosti pokutového území, jenže se nedokázal kolem obránce otočit. Domácí Lecce jej ale rychle získalo zpět.
     
    80
    Emil Audero si dal pozor na dlouhý nákop za obranu Sampdorie, vystartoval z branky až na hranici velkého vápna a bez problémů schoval míč do rukavic.
     
    79
    Nehuén Paz se ujal exekuce následného přímého kopu. Domácí hráč zvolil technickou střelu přes zeď, ale jeho pokus prosvištěl nad břevnem.
     
    78
    Morten Thorsby dojel na vlastní polovině do domácího hráče a vidí žlutou kartu.
     
    77
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Albin Ekdal, přichází Ronaldo Vieira.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Tommaso Augello, přichází Nicola Murru.
    75. Gastón RAMÍREZ - 1:2
     
    75
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Sampdoria si bere zpět své ztracené vedení! GASTÓN RAMÍREZ tentokrát vsadil na technickou střelu k tyči a gólman na míč nemohl dosáhnout!
     
    74
    Třetí penalta v dnešním duelu! Fabio Depaoli si pokryl míč ve velkém vápně a domácí zadák jej poslal k zemi!
     
    74
    Opět se pokračuje ve hře. Antonín Barák chtěl urychlit hru přihrávkou z prvního dotyku, jenže jeho prudká pobídka zapadla do zámezí. Vhazuje Sampdoria.
     
    73
    Rozhodčí i ve druhém přestávku nařídil krátkou přestávku na občerstvení.
     
    72
    Jacopo Petriccione dostal těžkou přihrávku. Napadající Albin Ekdal jej svou přítomností dostal pod tlak a domácí hráč z těžké pozice zahrál do autu.
     
    71
    Střídající Diego Farias si ihned nabíhal za obranu hostujícího celku, jenže stopeři Sampdorie si pohlídali postavení a bez problémů přihrávku zneškodnili.
     
    70
    Antonín Barák se v těžké pozici pokusil hlavičkovat po prudkém centru z pravé strany, jenže byl těsně bráněn a zadáci soupeře mu nedali prostor.
     
    69
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Filippo Falco, přichází Diego Farias.
     
    68
    Žlutá karta také na domácí straně. Za zmaření brejku soupeře ji dostává Mancosu.
     
    67
    Tommaso Augello se skvěle vrátil s rozběhnutým Barákem a skluzem srazil centr českého záložníka mimo velké vápno.
     
    66
    Riccardo Saponara dostal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, efektně se otočil a prudkou střelou vůbec netrefil branku.
     
    65
    Omar Colley si dal pozor na oblouček za obranu hostujícího celku a hlavou odehrál míč před rozběhnutým Donatim. Domácí ale rychle získali míč zpět.
     
    64
    Bartosz Bereszyński spěchal za nákopem na pravé křídlo, jenže jeden z obránců se mu včas položil pod nohy a krásným skluzem odehrál míč do zámezí.
     
    63
    Sampdoria kombinuje v zadních řadách, jenže dalším fotbalistům hostujícího celku chybí větší pohybová aktivita. Lecce bez problémů pokrývá nebezpečné prostory.
     
    62
    Morten Thorsby svedl hlavičkový souboj s Mancosem. Hostující hráč míč pouze přizvedl nad sebe a fotbalisté domácího Lecce uklidnili rozehrávku.
     
    61
    Gastón Ramírez se vydal pomoci spoluhráčům do vlastní šestnáctky. Autor úvodní branky dnešního souboje zahrál hlavou do rukavic brankáře.
     
    60
    Tommaso Augello se při návratu na vlastní polovinu dopustil faulu a vidí žlutou kartu.
     
    59
    Hosté zahrávali další rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na malé vápno, ale důrazní zadáci v červenožlutých dresech míč odkopli do bezpečí.
     
    58
    Jakub Jankto dostal přihrávku na levou stranu, kde svedl souboj s domácím obráncem, ale dobře postavený Nehuén Paz srazil centr do autu.
     
    57
    Bartosz Bereszyński si splnil své defenzivní povinnosti po dalším rohovém kopu domácího Lecce. Nádherný centr odkopl v pádu špičkou kopačky.
     
    56
    Filippo Falco si naběhl na krásnou průnikovou přihrávku do pokutového území a zakončil z těžké pozice. Jeho ránu srazil vracející se obránce na roh.
     
    55
    Filippo Falco diriguje rozehrávku domácího celku v prostoru kolem pokutového území. Defenzivní řada Sampdorie se však skvěle přesouvá.
     
    54
    Albin Ekdal se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže jeho dělovka prolétla vysoko nad břevnem domácí svatyně.
     
    53
    Sampdoria si ihned po rozehrání vypracovala standardní situaci. Exekuce přímého kopu se ujal Albin Ekdal, jehož prudký centr domácí obrana odvrátila.
    51. Matteo MANCOSU - 1:1
     
    51
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil MATTEO MANCOSU, který s přehledem rozvlnil síť!
     
    50
    Nakonec je to penalta pro domácí Lecce!
     
    50
    Tak pozor! Riccardo Saponara vlétl do pokutového území, kde upadl po souboji s Thorsbym a rozhodčí hvizdem přerušil hru. Stále se však čeká na verdikt.
     
    49
    Gastón Ramírez se hnal za nadýchaným centrem do pokutového území, jenže k zakončení mu scházely snad dva kroky. Obrana domácího celku zasahovat nemusela.
     
    48
    Matteo Mancosu se prodral do pokutového území, jenže příliš dlouho váhal se zakončením a obětavý obránce Jošida se mu včas položil pod nohy.
     
    47
    Lecce se ihned po začátku druhého poločasu vydalo do útoku, jenže kombinace skončila snad deset metrů před velkým vápnem.
     
    46
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Panagiotis Tachtsidis, přichází Jacopo Petriccione.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Federico Bonazzoli, přichází Manolo Gabbiadini.
    Střídání v týmu US Lecce: ze hřiště odchází Biagio Meccariello, přichází Khouma Babacar.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce můžou být spokojenější fotbalisté hostující Sampdorie. Dlouho jsme sledovali obrovskou bitvu plnou osobních soubojů a nedovolených zákroků. Pět minut před přestávkou byl však faulován Jakub Jankto a z následného pokutového území poslal hosty do vedení Gastón Ramírez. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Nehuén Paz se hnal s míčem u nohy vpřed, jenže před hranicí pokutového území se mu obránce položil pod nohy a včas ukopl míč do bezpečí.
     
    45+2
    Jakub Jankto se skvělou patičkou na hranici pokutového území zbavil obránce, naváděl si míč do střelecké pozice, ale další zadák mu v zakončení zamezil.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    45
    Lecce už opět kombinuje na polovině Sampdorie, jenže hosté nyní brání v pevném defenzivním bloku. Obrana Sampdorie si skvěle přebírá volné soupeře.
     
    44
    Nehuén Paz se z levého křídla prosmýkl do pokutového území, ale jeho pokus pravou nohou skončil na noze prvního obránce v dresu Sampdorie.
     
    43
    Hostující brankář si v předchozím souboji přivodil menší zranění a zůstává ležet na trávníku. Po krátkém ošetření ale bude schopen nadále pokračovat.
     
    42
    Domácí Lecce se ihned tlačí do útoku se snahou o bleskovou odpověď. Barák poslal centr na malé vápno, kam si pro míč došel neohrožený Emil Audero.
    40. Gastón RAMÍREZ - 0:1
     
    40
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Hostující celek se dostává do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil GASTÓN RAMÍREZ. Gabriel si na míč sice sáhl, ale od jeho ruky se odrazil do branky!
     
    39
    Penalta pro hosty! Jankto byl faulován na hranici velkého vápna a sudí ukázal na značku pokutového kopu!
     
    39
    Antonín Barák si na vlastní polovině pomohl nedovoleným zákrokem a nabídl hostujícímu celku standardní situaci. Do vápna už míří vysocí hlavičkáři.
     
    38
    Na světě je první žlutá karta! Za šlapák na polovině soupeře ji dostává Nehuén Paz.
     
    37
    Omar Colley si bez problémů pohlídal náběh Antonína Baráka, natlačil se před něj tělem as přehledem zahrál malou domů na Audera.
     
    36
    Federico Bonazzoli se hnal za dalším parádním centrem z levé strany, do kterého se opřel akrobatickým způsobem, ale jeho rána nebyla nebezpečná.
     
    35
    Lecce zahrávalo rohový kop. Nehuén Paz odcentroval na hranici velkého vápna, jenže jeho pobídku nikdo v červenožlutém dresu se do zakončení nedostal.
     
    34
    Morten Thorsby se dral před branku soupeře za skvělým centrem z levé strany, jenže ve výskoku si pomohl nedovoleným zákrokem a může být rád, že nevyfasoval kartu.
     
    33
    Fabio Depaoli si naběhl na parádní centr z levé strany, jenže byl trošičku překvapen, že míč prošel až k němu a slabým zakončením branku Lecce neohrozil.
     
    32
    Giulio Donati si dal pozor na dotírajícího Benazzoliho a odkopl míč na polovinu soupeře. V posledních minutách hra postrádá i náznaky kombinace.
     
    31
    Emil Audero dostal hodně těžkou malou domů. Hostující brankář si však poradil s napadajícím soupeřem a nakopl míč na polovinu Lecce.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně opatrný duel. Na trávníku kralují obě defenzivy. Stále čekáme na úvodní příležitost.
     
    29
    Filippo Falco ustál souboj na polovině hrací plochy a před dotírajícím Ramírezem stačil rozehrát na pravou stranu. Lecce pokračuje v kostrbaté kombinaci.
     
    28
    Rozhodčí přerušil hru kvůli přestávce na občerstvení.
     
    27
    Domácí brankář Gabriel musel po delší době do akce. Před branku Lecce totiž přiletěl nadýchaný centr z pravé strany, který Gabriel tygřím skokem vyboxoval.
     
    26
    Gastón Ramírez si naběhl na přihrávku na polovinu domácího celku a důrazný Biagio Meccariello jej ostrým zákrokem doslova složil na zem.
     
    25
    Po následné standardní situaci se do zakončení dostal Nehuén Paz, jenže placírkou trefil hned prvního obránce v dresu hostujícího mužstva.
     
    24
    Nehuén Paz znovu prošel až do blízkosti rohového praporku, kde se kličkou snažil ošálit Augella, jenže obránce Sampdorie srazil míč do autu.
     
    23
    Nehuén Paz získal odražený míč na levé straně, odkud chtěl procedit přihrávku do pokutového území, kde však nebyl nikdo v červenožlutém dresu.
     
    22
    Federico Bonazzoli skvěle sklepl prudkou přihrávku pod sebe, kde byl Gastón Ramírez, jenže jeho pobídka na pravé křídlo skončila u domácího zadáka.
     
    21
    Hostující celek si rozehrávku rohového kopu ještě jednou zopakoval. Prudký centr tentokrát přiletěl na malé vápno, ale Gabriel jej ukryl do rukavic.
     
    20
    Sampdoria následně zahrávala rohový kop. Fabio Depaoli se na hranici velkého vápna dostal k odraženému míči, jenže už nedostal prostor pro zakončení.
     
    19
    Albin Ekdal prošel po levém křídle do blízkosti rohového praporku, odkud poslal přízemní centr na malé vápno, jenže nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    18
    Na hrací ploše přibývá nedovolených zákroků. Federico Bonazzoli si skvěle pokryl míč a jeden z domácích hráčů jej hokejovým zákrokem poslal k zemi.
     
    17
    Hra je přerušena! Antonín Barák schytal úder do obličeje a bude potřebovat ošetření. Uvidíme, zda český záložník bude nadále pokračovat ve hře.
     
    16
    Biagio Meccariello vyslal průnikovou přihrávku středem hrací plochy. Panagiotis Tachtsidis se ještě snažil dloubnout míč do velkého vápna, ale obrana hostů byla pozorná.
     
    15
    Matteo Mancosu si skvěle pokryl míč na polovině soupeře a dotírající obránce jej ostrým faulem poslal k zemi. Lecce může pokračovat v kombinaci.
     
    14
    Emil Audero prokázal fantastické čtení hry, vyrazil ven z branky a před napadajícím útočníkem zakopl míč daleko na tribunu. Vhazovat bude domácí Lecce.
     
    13
    Bonazzoli si naběhl na oblouček za obranu domácího celku, ale ani on si nepohlídal své postavení a nechal se lapit v ofsajdové pasti.
     
    12
    Sampdoria následně zahrávala první rohový kop dnešního střetnutí. Centrovaný míč z kopačky Gastóna přiletěl na přední tyč, kde sudí viděl faul hostujícího hráče.
     
    11
    Jakub Jankto procedil míč z otočky do pokutového území, kam si naběhl Federico Bonazzoli, jenže musel zakončovat z těžké pozice a rozvlnil jen boční síť.
     
    10
    Stopeři hostujícího celku uklidňují hru postupnou kombinací na polovině hřiště. Nikdo z domácích hráčů teď rozehrávku Sampdorie neatakuje.
     
    9
    Na opačnou stranu spěchal s míčem u nohy Riccardo Saponara, ale stoper Jošida proti němu stačil včas vystoupil a domácí útočník si kličkou ukopl míč do autu.
     
    8
    Federico Bonazzoli si znovu naběhl na přihrávku na polovinu domácího celku, jenže měl proti sobě početní přesilu obránců a o míč rychle přišel.
     
    7
    Nehuén Paz si skvěle pohlídal přihrávku za obranu domácího celku a před dotírajícím Benazzolim si pomohl malou domů. Lecce může uklidnit hru.
     
    6
    Sampdoria už opět kombinuje v blízkosti pokutového území domácích, jenže kombinace zatím vázne. Po nepřesné přihrávce propadl míč až do autu.
     
    5
    Rispoli se hnal do rychlého protiútoku, jenže si nepohlídal své postavení a asistent rozhodčího zastavil akci domácího Lecce zdviženým praporkem. Ofsajd!
     
    4
    Sampdoria se nastěhovala na polovinu domácího celku a postupnou kombinací si hledá cestičku do zakončení. Obrana Lecce stojí v pevném bloku.
     
    3
    Tommaso Augello prošel po levém křídle do blízkosti pokutového území, odkud dokázal odcentrovat před domácí branku, ale Gabriel si hravě došel pro míč.
     
    2
    Sampdoria se rovněž poprvé vydala do útoku, jenže kombinace na levé straně hrací plochy neměla dlouhého trvání. Domácí obránci byli důrazní.
     
    1
    Domácí Lecce obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Fotbalisté v modrém se ihned vydali do útoku, ale nákop skončil u pozorného obránce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    US Lecce: Gabriel – Donati, Meccariello, Paz – Rispoli, Barák, Tachtsidis, Mancosu, Calderoni – Saponara, Falco.
    Náhradníci: R. Sava, Vigorito – Monterisi, Radicchio, Rimoli, Babacar, Colella, Šachov, Maselli, Farias, Vera, Petriccione.

    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, Jošida, Colley, Augello – Depaoli, Thorsby, Ekdal, G. Ramírez – Jankto, Bonazzoli.
    Náhradníci: Falcone, Seculin – Chabot, Askildsen, Vieira, Bertolacci, Maroni, La Gumina, Gabbiadini, Léris, D'Amico, Murru.

    Rozhodčí: Rocchi – Passeri, Lo Cicero.
     
    UC Sampdoria

    Ani Sampdoria ovšem pro tento ročník nemá ani náhodou vyhráno. Po dvaceti osmi kolech má na svém kontě jen šestadvacet bodů, které zaručují šestnácté místo. Na osmnácté místo tak má ztrátu jednoho bodu a dnes to může být velmi důležitý zápas pro oba týmy! Taktéž hostující celek odehrál zatím dva zápasy a taktéž dvakrát prohrál. Nejprve na hřišti AS Řím 1:2, poté na svém hřišti padl s Bolognou 1:2.
     
    US Lecce

    Lecce na tom zatím není ideálně a v současné době se nachází na místě, které zaručuje sestup. Po dvaceti osmi kolech má na svém kontě jen pětadvacet bodů, které stačí jen na osmnácté místo. Na sedmnáctý Janov však ztrácí jen jediný bod, a tak to ještě bude boj. Domácí fotbalisté mají obrovský problém s defenzivní hrou, dostali totiž 64 gólů, což je vůbec nejvyšší číslo v lize. Lecce od restartu ligy odehrálo dva zápasy a nedopadly pro něj ani trochu dobře. Nejprve totiž padlo doma s AC Milán 1:4, načež nedalo ani jednu branku a padlo s Juventusem 0:4.
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u dnešního utkání v rámci italské Serie A! V tomto duelu se spolu střetnou US Lecce a Sampdoria. Zápas začne ve 21:45 a my u toho nebudeme chybět.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:45.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 51. Mancosu (pen.) – 40. G. Ramírez (pen.), 75. G. Ramírez (pen.)

    Karty:   38. Paz (LCC), 68. Mancosu (LCC) – 60. Augello (SMD), 78. Thorsby (SMD), 90+2. Bereszyński (SMD)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:14.
    US Lecce: Gabriel – Donati, Meccariello (46. Babacar), Paz – Rispoli, Barák, Tachtsidis (46. Petriccione), Mancosu, Calderoni (89. Vera) – Saponara (82. Šachov), Falco (69. Farias).
    Náhradníci: R. Sava, Vigorito – Monterisi, Radicchio, Rimoli, Babacar, Colella, Šachov, Maselli, Farias, Vera, Petriccione.

    Sampdoria Janov: Audero – Bereszyński, Jošida, Colley, Augello (77. Murru) – Depaoli, Thorsby, Ekdal (77. Vieira), G. Ramírez – Jankto (85. Léris), Bonazzoli (46. Gabbiadini).
    Náhradníci: Falcone, Seculin – Chabot, Askildsen, Vieira, Bertolacci, Maroni, La Gumina, Gabbiadini, Léris, D'Amico, Murru.

    Rozhodca: Rocchi – Passeri, Lo Cicero