Skalica – Dubnica 4:5 (po s.n.) | Martin – Žilina 2:1 (kon.) | Topoľčany – Spišská N. Ves 3:0 (kon.)
Bratislava Capitals – Levice 5:2 (kon.)
koniec
HK VITAR Martin
2:1 (1:0, 0:0, 1:1) Stav série: 1:0
MsHK Žilina
Streda 04.03.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • TIPOS Slovenská hokejová liga play-off • 1. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Stanislav Škorvánek st. (tréner MsHK Žilina): "Bolo to zaujímavé stretnutie s neúspešným záverom pre nás. Nemôžeme byť určite spokojní s výsledkom, i napriek tomu ale musím svoje mužstvo pochváliť. Na stretnutie sme sa dobre pripravili, s výnimkou niektorých situácií, hráči od prvého po posledného podali dobrý výkon. Mali sme šťastie aj my, teda v prípade niektorých príležitostí súpera, pri troške šťastia viac ale mohlo ísť stretnutie do predĺženia. Ako tréner by som nemal byť po prehre spokojný, hráčom ale ďakujem za predvedený výkon. Máme na čom stavať, verím, že toto je iba začiatok."

    Marek Žila (tréner HK VITAR Martin): "Vedeli sme, že to bude náročné stretnutie vzhľadom k derby. Celý zápas sa niesol v tomto duchu. Súper hral organizovane, v úvodnej tretine mal vo svojej hre pekné momenty. Našťastie sme strelili gól na 1:0. Aj keď sme mali v druhej tretine viacero príležitostí, súpera podržal niekoľkými zákrokmi brankár. V treťom dejstve sme po vyrovnávajúcom góle zažili ďalšie dva – tri momenty, počas ktorých sme mohli prehrávať. Našťastie sme súperovi vypichli puk a z následného brejku skórovali na 2:1. Podarilo sa nám následne prečkať oslabenie i náročný záver. Zápas to bol kvalitný. Súper má mladých hráčov, ktorí hrali húževnato. Priebeh bol pre taký, aký bol."

    Peter Húževka (útočník MsHK Žilina): "Diváci dnes boli fantastickí. Hneď sa nám lepšie hrá pred takouto kulisou. Prišli sme do Martina zabojovať o výhru, žiaľ, nevyšlo nám to. Zajtra je ale ďalší zápas, musíme sa pozerať dopredu. V stretnutí nás podržal brankár, predviedol neskutočné zákroky. Mali sme pritom dosť príležitostí na strelenie viac ako jedného gólu. Či už počas presilových hier alebo po prečíslení súpera. Určite toho bolo dosť na strelenie viac ako jedného gólu. Sme ale mladý tím, verím, že predvedený výkon povzbudí hráčov do ďalších zápasov v play-off. Divákom sa určite zápas musel páčiť. Dnes to nevyšlo, zajtra to ale, verím, bude iné stretnutie. Môžeme mať viac šťastia, môžu sa nám odrážať puky na hokejky. Každý zápas v play-off je akoby nová kapitola. Čo dnes nešlo, zajtra môže vyjsť. Určite nebolo šťastným riešením rozdeliť tabuľku na dve časti, pričom sme spadli do akoby "nižšej" kategórie. Nechcem určite podceňovať našich súperov v tejto skupine, šestica tímov vyššie je ale výkonnostne na inej úrovni. Je to skutočnosť, ktorej sa musíme prispôsobiť a tento prvý zápas ukázal, že je to možné. Mali sme tu takisto našich fanúšikov, ktorým sa chceme poďakovať. Martinskí fanúšikovia dnes vytvorili skvelú kulisu, oba tímy ju cítili. Je určite lepšie pre každého súpera, ak môže hrať pred plnými tribúnami."

    Lukáš Žiak (útočník HK VITAR Martin): "Bolo to typické stretnutie play-off. Niekedy sa vyhrá o gól, niekedy o viac. Niekedy je rozhodnuté skôr a niekedy sa čaká do poslednej sekundy. Som preto rád, že dnes šťastie stálo pri nás a zvíťazili sme. Z pohľadu hernej činnosti máme určite na viac, musíme však byť vďační za víťazný vstup. Pri druhom góle som mal trošku strach. Bál som sa, či niečo neurobím zle. Po zakončení som ešte sledoval, či puk prejde brankárovi za chrbát. Som rád, že to konečne prišlo a ešte v takomto zápase. Je to štvrťfinále, takýto gól si nesmierne cením. Ak budeme bojovať, určite prídu príležitosti a góly strieľať budú aj hráči, od ktorých sa to očakáva. Bolo to ale úvodné stretnutie série. Určitý rešpekt či obavy bolo cítiť. Zajtra nás čaká ďalšie stretnutie, dúfam, že s rovnakým záverom pre nás. Dnes to bola pre mňa premiéra pred takouto kulisou. Na Slovensku je veľmi málo miest, ktoré sa môžu pochváliť takouto fanúšikovskou podporou. Som nesmierne rád, že ich prišlo toľko a že nás povzbudzovali celých 60 minút. Môžeme im sľúbiť, že urobíme všetko pre víťazstvo, aby sme do Žiliny v nedeľu cestovali za stavu 2:0 v sérii." (22:45:19)
     
    V úvodnom zápase štvrťfinále medzi Martinom a Žilinou padli tri góly, ktoré rozhodli o tesnom víťazstve domáceho tímu. Góly: 18. Poliaček (Zlocha, Cebák), 55. Žiak – 52. Húževka (Markovič, Dubeň).
     
    Koniec zápasu.
     
    60:00
    Michal Murček (MAR) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    59:46
    Minárik bojuje o puk. Hostia naďalej v šestici.
     
    59:26
    Prázdna bránka hostí. Dubeň v obrovskej príležitosti.
     
    59:14
    Vhadzovanie pred bránkou Žiliny. Zatiaľ teda bez odvolania brankára.
     
    58:45
    Húževka sa už rozbiehal, keď bol zastavený hvizdom rozhodcu. Postavenie mimo hry.
     
    58:15
    Cíger sa spolu s Poliačekom postarali o závar pred hosťujúcou bránkou. Na chvíľu si tak domáci hráči oddýchnu.
     
    57:39
    Opakované vhadzovanie v pásme domáceho tímu. Rehák však stráca puk.
     
    57:06
    Záhradník sa za pomoci hráčov dvíha z ľadu. Odchádzajú na striedačku.
     
    56:50
    Záhradník na ľadovej ploche. Nemôže sa po strete zdvihnúť na nohy.
     
    56:16
    Macek spomedzi kruhov. Hostia vo veľkom tlaku.
     
    55:46
    Zlocha vypichol puk brániacemu hráčovi. Získal tak niekoľko sekúnd.
     
    55:12
    Faulovaný Prášil sa dvíha z ľadu. Hostia získali výhodu.
     
    55:12
    Lukáš Matejka (MAR) inkasuje dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    54:57
    Martin dal gól!
    LUKÁŠ ŽIAK vypichol puk hosťujúcemu hráčovi a rútil sa celým pásmom do zakončenia. Mikoláš sa snažil ako mohol, proti umiestnenej strele bol ale bezmocný.
     
    54:14
    Markovič za domácou bránkou. Hostia sa osmelili.
     
    53:52
    Paulíny v postavení mimo hry. Sám tomu nemôže uveriť.

    Daniel Modrovský

    Góly a asistencie: 18. Poliaček (Zlocha, Cebák), 55. Žiak – 52. Húževka (Markovič, Dubeň)


    HK VITAR Martin: Tirone (Bernát) – Šimon, Korím – Tabaček, Rusina – Cebák, Matejka – Jurášek, Burzík – Rudzan, Dírer, Nauš – Videlka, Zlocha, Róth – Poliaček, Murček, Cíger – Paulíny, Babka, Žiak
    MsHK Žilina: Mikolaš (Lackovič) – Suran, Dubeň – Coma, Turian – Pišoja, Patlevič – Pjatak, Lesko – Minárik, Húževka, Markovič – Kokavec, Ondruš, Rehák – Macek, Prášil, Zahradnik – Galik, Valasek, Rehák

    Rozhodca: Tornay, Štefik – Staššák, Hanko, Majling (delegát)

    Diváci: 2129
    Martin 4 0 Žilina
    #1 Streda 04.03.2020 • 18:00
    Martin - Žilina 2:1
    #2 Štvrtok 05.03.2020 • 18:00
    Martin - Žilina 3:2 koniec po predl.
    #3 Nedeľa 08.03.2020 • 18:00
    Žilina - Martin 3:4
    #4 Pondelok 09.03.2020 • 18:00
    Žilina - Martin 0:6