Obrovský slalom žien, 1. kolo, Kranjska Gora sk Vítěz: P. Vlhová (SVK) (kon.) | Obrovský slalom žien, 2. kolo, Kranjska Gora sk Alice Robinsonová (NZL) (kon.)
koniec udalosti
SP - obrovský slalom žien, 2. kolo, Kranjska Gora

Alice Robinsonová (NZL)

Sobota 15.02.2020, 13:00Zjazdové lyžovanie
     
    Konečné poradie:

    1. Alice Robinsonová (NZL) 1:54,32
    2. Petra Vlhová (SVK) +0,34
    3. Meta Hrovatová (SLO) +1,59
    3. Wendy Holdenerová (SUI) +1,59
    5. Marta Bassinová (ITA) +1,60
    6. Tina Robniková (SLO) +1,65
    7. Michelle Gisinová (SUI) +1,78
    8. Federica Brignoneová (ITA) +2,04
    9. Tessa Worleyová (FRA) +2,18
    10. Sara Hectorová (SWE) +2,19 (14:00:14)
     
    Záver druhého kola dnešného obrovského slalomu žien bol veľmi dramatický a určite sa bolo na čo pozerať. Petra Vlhová, ktorá vyhrala prvé kolo však v druhom kole prvé miesto nezopakovala a napokon sa zaraďuje na konečné druhé miesto za Alice Robinsonovou z Nového Zélandu. Tretie miesto je delené, patrí domácej reprezentantke Mete Hrovatovej a Švajčiarke Wendy Holdenerovej.

    Dianie v Kranjskej Gore pokračuje aj zajtra, na programe je klasický slalom. Aj v ňom bude Petra Vlhová patriť medzi hlavné favoritky!

    Ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok dňa.
     
    Druhé kolo obrovského slalomu žien v slovinskej Gore sa práve skončilo!
     
    1
    Aj sa tak stalo, Peťa dnes vybojovala druhé miesto! Aj to je skvelý výsledok, zrejme je však naša reprezentantka trochu sklamaná, ale uričte byť nemusí!
     
    1
    Peťa je stále v červených číslach a strata narastá. Zrejme to na prvé miesto stačiť nebude.
     
    1
    Druhý medzičas má Peťa horší, nezvolila od úvodu rýchlu jazdu. Strata však veľká nie je, uvidíme čo stredná časť trate.
     
    1
    Na štarte je už prirpavená slovenská reprezentantka! Držíme jej všetci palce!
     
    2
    Alice Robinsonová z Nového Zélandu strácala po prvom kole na našu reprezentantku 0.24 stotín. Robinsonová sa chybe nevyhla, ale ide na predbežné prvé miesto! Ostane tam aj po jazde Petry Vlhovej?
     
    3
    Domáca reprezentantka Meta Hrovatová v úvode spravila chybu a to malo za následok straty na medzičase. Záver trate jej však vyšiel a je tu rovnaký čas ako mala Holdenerová! Slovinsko má obrovskú radosť, bude z toho pódium! Aj Švajčiarka sa môže radovať, bude na delenom pódiovom umietnení!
     
    Ostávajú posledné tri pretekárky druhého kola! Ide už do tuhého, pomaly môžme upriamiť zrak na slovenskú reprezentantku.
     
    4
    Pred dnešným pretekom mala Wendy Holdenerová zo Švajčiarska určite šance na prípadné pódiové umiestnenia. Aktívna jazda od začiatku nesie úspech, o jednu stotinu sekundy ide na prvé miesto a najhoršie dnes skončí štvrtá!
     
    5
    Po nej sa na trať v druhom kole dostala jej krajanka Marta Bassinová. Tá môže byť spokojnešia, ide na predbežnú líderskú pozíciu a to minimálne piate miesto má už zaručené!
     
    6
    No a na trať v druhom kole sa dostala po krátkom prerušení druhá žena celkového poradia Federica Brignoneová z Talianska. Jazda v druhom kole jej však nevyšla a v cieli to stačí len na predbežné 3. miesto.
     
    7
    Tina Robniková zo Slovinska sa v cieli raduje, dokázala Švajčiarku zosadiť z prvého miesta! Gisinová si teda na stoličke dlho neposedela.
     
    8
    Po krátkej prestávke sa na trať dostala Michelle Gisinová zo Švajčiarska a po vydarenom závere ide na predbežnú líderskú pozíciu!
     
    9
    Jej krajanka Kristin Lysdahlová išla veľmi agresívne a bola tu šanca ohroziť popredné miesta. Tesne pred cieľom však spadla a tak druhé kolo nedokončila!
     
    10
    Nina Haver-Løsethová z Nórska uzatvorila druhú desiatku pretekárok v druhom kole. Od druhého medzičasu výrazne strácala a zaraďuje sa na predbežné 8. miesto.
     
    11
    Posledným zástupcom Rakúska v druhom kole je Katharina Truppeová. V cieli jej jazda v druhom kole stačila na predbežné 12. miesto, takže si pohoršila.
     
    12
    Sara Hectorová zo Švédska takmer chytila špicára v strede trate. Postupune náskok zlepšovala, ale v cieli sa zaraďuje na druhé miesto.

    Miroslav Revaj