Amiens – Paríž 4:4 (kon.) | Bordeaux – Dijon 2:2 (kon.) | Nantes – Metz 0:0 (kon.)
Nîmes – Angers 1:0 (kon.) | Toulouse – Nice 0:2 (kon.)
koniec
Toulouse FC
0:2 (0:1)
OGC Nice
cz Sobota 15.02.2020, 20:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Ligue 1 Uber Eats • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nice, které svého soupeře porazil poměrem 2:0. Ani druhý poločas nám nepřinesl zrovna atraktivní podívanou, naopak jsme sledovali celkem dost nepřesností a také nedovolených zákroků. Toulouse navíc přišlo o druhého vyloučeného hráče, koncovka zápasu tak hrála do karet hostujícímu celku. Před nastaveným časem si ovšem domácí vybojovali penaltu, kterou ovšem nedokázali proměnit, posléze Nice pečetilo své vítězství. (21:54:40)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:8.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+5. Christophe HÉRELLE - 0:2
     
    90+5
    Nice právě vstřelilo branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! CHRISTOPHE HÉRELLE se vydal k pokutovému území, kde mu velice přesně vracel míč kolega Dolberg. Domácí obránce se poté dostal až před brankáře, kterého překonal střelou k bližší tyči.
     
    90+5
    Benítez se postavil k odkopu od své branky, se kterým nebude spěchat.
     
    90+4
    Aby toho nebylo málo, tak se opět nehraje. Po jednom z dalších centrů skončili na zemi hned dva protihráči, opět se tak do akce dostali oba lékařské personály.
     
    90+3
    Do pokutového území se snesl další centr, po kterém se nejvýše do vzduchu dostal domácí Diakité, který ovšem slabě hlavičkoval přímo do náruče brankáře.
    90+1. Neproměněná penalta.
     
    90+1
    K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil Leya, který to zkoušel doprostřed branky, kde rovněž zůstal stát také Benítez.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
    90. Penaltový zákrok.
     
    90
    Pokutový kop pro Toulouse!
     
    89
    K vidění byl další ostrý souboj, po kterém pro změnu skončil na zemi domácí kapitán Gradel. Jednalo se o faul, avšak v tomto případě se žlutit nebude.
     
    88
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut, ještě by to přeci jenom mohlo být hodně zajímavé. Nice totiž stále vede "pouze" o jednu branku.
     
    87
    Gradel se málem dostal do úniku, jenomže na poslední chvíli mu pod nohy skočil jeden z protihráčů. Míč doskákal ven z hrací plochy, následovat bude rohový kop.
     
    86
    Zhruba ze třiceti metrů od branky to zkoušel hostující Lees-Melou, jehož zakončení vystoupalo skutečně hodně vysoko nad branku, Reynet tak nezasahoval.
     
    85
    Toulouse se pochopitelně s výsledkem pokouší něco udělat, avšak v devíti hráčích to jde hodně těžko. S míčem si proto musel zahrát také brankář Reynet.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Ibrahim Sangaré (Toulouse FC).
     
    79
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Wesley Saïd, přichází Kelvin Amian.
     
    78
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Adam Únás, přichází Myziane Maolida.
    77. Červená karta
     
    77
    Další velká rána pro domácí! Moreira totiž hodně ostře vletěl do Ounase, který se svalil k zemi. Nejprve z toho byla žlutá karta, avšak sudí se běžel podívat k videu, po kterém sáhl k červenému kartónku.
     
    76
    Avšak ani z tohoto mráčku nezapršelo. Na přední tyči si totiž padající míč dokázal pohlídat pozorný obránce Sarr, který ho ihned poslal mimo nebezpečný prostor.
     
    75
    Další celkem riskantní zákrok skluzem předvedl obránce Nsoki, který tak do pokutového území nepustil Moreiru. Toulouse si po dlouhé době vybojovalo rohový kop.
     
    74
    Vracející se Ounas prodlužoval za sebe, míč ovšem doskákal až do zámezí. Nice se v posledních minutách pouze brání, avšak zatím stále hodně zodpovědně.
     
    73
    Zmatek v hostující šestnáctce nakonec nepřinesl nic nebezpečného, v ofsajdu se totiž nacházel střídající Gradel. Benítez si tak vyzkouší další odkop od branky.
     
    72
    Z vlastní poloviny mohl vhazovat obránce Hérelle, který to zkoušel dalekonosnou nahrávkou na Dolberga, kterému se nepovedlo ustát souboj s Vainqueruem.
     
    71
    Na opačné straně se rodila zajímavá protiakce, při které se do zakončení prodral Lusamba. Jeho hlavičkový pokus v náběhu putoval celkem daleko vedle tyče.
     
    70
    Benítez s rozehrávkou nikam nespěchal, naopak si počkal na náběh středopolaře Thurama, který mu v tísni raději vracel. Toulouse se pokouší neúnavně napadat.
     
    69
    Míč přeci jenom proskákal až do pokutového území, kde se do něj pohotovým způsobem opřel domácí Vanqueur. Jeho rána přesto směřovala nad branku.
     
    68
    Ve druhém dějství sledujeme celkem dost nedovolených zákroků, hlavní sudí tak musí být pozorný. Až nyní se hra trochu uklidnila, Nice totiž nikam nespěchá.
     
    67
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Mathieu Dossevi, přichází Max-Alain Gradel.
     
    66
    Dossevi se s vypětím všech sil protlačit až do pokutového území, kde se dostal do velkého úhlu pro centr. Navíc to zkušeně provedla obrana, jenž znemožnila zisk rohu.
     
    61
    Ounas se i tentokráte ujal rozehrávky, přičemž to i tentokráte zkoušel po zemi. Nakonec jsme přeci jenom sledovali centr, po kterém Dolberg nebezpečně propouštěl.
     
    60
    Nice přeci jenom přikovalo svého soupeře k jeho vlastní šestnáctce, kde ve skluzu zasahoval Sylla. Jeho obranný zákrok nakonec končí rohovým kopem pro Nice.
     
    59
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Alexis Claude Maurice, přichází Igniatius Ganago.
     
    58
    Hérelle se sice dostal mezi záložní řadu, avšak žádný ze spoluhráčů se mu nenabídl. Proto přišla na řadu další zpětná nahrávka, což je již tradičním obrázkem.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Max-Alain Gradel (Toulouse FC).
     
    57
    Hlavní sudí vrátil Nsokiho na místo dopadu míče, Nice tak rovněž vhazovalo. Lees-Melou si poté vybral Lusambu, který ovšem vracel pouze na nohu soupeře.
     
    56
    Jednalo se o vůbec první slušnou šanci Toulouse v tomto duelu. Obrana hostujícího celku v tomto případě vůbec nezafungovala, Benítez přesto nemusel zasahovat.
    55. Leya mířil vedle branky.
     
    55
    K vidění byla další nepřesnost, po které následovalo autové vhazování z levé strany. Po něm se do vyložené šance dostal Leya, který ve skluzu úplně minul branku.
     
    54
    Paradoxně to byl právě domácí Moreira, který se při předchozím počínání zranil. Do akce musel lékařský personál, Toulouse bude chvíli hrát v devíti lidech.
     
    53
    Hodně nebezpečným způsobem šel do skluzu domácí Moreira, který klidně mohl vyfasovat kartónek. Nakonec se to obejde bez karty, chvíli se ale hrát nebude.
     
    52
    Velice zkušeně to provedl rozehrávající Danilo, který nechal kolem sebe proběhnout protihráče, načež oslovil vedle stojícího obránce Sarra, který vyvezl balón.
     
    51
    Dolberg marně reklamoval nedovolené počínání domácího Rogela, který si zřejmě pomáhal také rukama. Pokračuje se ve hře, v tuto chvíli je u míče Reynet.
     
    50
    Saïd si na levém křídle našel prostor k centrované nabídce, avšak ta dopadla pouze na hlavu připraveného Danila, který poslal míč ven z pokutového území.
     
    49
    Reynet byl donucen k přízemní rozehrávce, prostřednictvím které se mu povedlo najít Moreiur, jehož následná nahrávka směřovala pouze na kopačku Lusamby.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si to Dolberg namířil mezi rozhozenou obranu, posléze však pouze roztáhl hru do volného prostoru, kde se pro změnu nacházel Nsoki.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám rozhodně nepřinesl zrovna atraktivní podívanou. Sledovali jsme totiž celkem dost nepřesností, avšak i přesto jsme se dočkali jediné branky, o kterou se postaral Lees-Melou. Toulouse si navíc zápas zkomplikovalo o to víc, neboť přišlo o vyloučeného obránce Gabrielsena.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Nsoki musel spěchat na vlastní obrannou polovinu, neúnavně ho totiž napadal Moreira, který ho dokázal vytlačit. Nice se přesto i nadále drží na balónu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Nice celkem bezpečně kombinovalo na polovině soupeře, kde to měl daleko k balónu Maurice. Domácí se nedostali na druhou stranu, fauloval totiž Thuram.
     
    42
    Za padajícím míčem se pokoušel dostat Dolberg, který byl ovšem odstaven tělem. Ukázková práce v podání Rogela, jenž ihned poslal míč až ke středovému kruhu.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Aby toho nebylo málo, tak po jednom ze zákroků skončil v bolestech na zemi domácí hráč. Hlavní sudí na malý moment přerušil hru, Sylla bude moci vhazovat.
     
    39
    Moreira se na pravém křídle dostal k pohotovému centru, na který si žádný ze spoluhráčů nedokázal naskočit. Balón tak pouze proletěl celou šestnáctkou.
     
    34
    Je za námi zhruba třetina zápasu, zatím jsme se dočkali jediné branky. K vidění byl ještě jeden hodně zajímavý moment, a sice vyloučení domácího Gabrielsena.
     
    33
    Toulouse poslední minutky příliš nezvládá. Maurice se protáhl kolem dvojice protihráčů, načež si ustlal na zemi, což plně stačilo k zisku standardní situace.
     
    32
    Nice si přesto vybojovalo rohový kop, pro který si vyběhl brankář Reynet, jenž nezasáhl zrovna přesvědčivě. Následná rána od Sarra putovala nad branku.
     
    31
    Nice navíc mělo k dispozici standardní situaci zhruba ze třiceti metrů od branky. Odpovědnost na sebe nakonec vzal Danilo, jehož pokus skončil pouze na zdi.
     
    30
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Jean-Victor Makengo, přichází Agustín Rogel.
     
    29
    Domácí hráči se ještě snaží u rozhodčího debatovat, avšak na změnu verdiktu to nevypadá. Gabrielsen tak opouští hrací plochu, Toulouse to bude mít složité.
    28. Červená karta
     
    28
    Tak pozor, domácí budou dohrávat v početní nevýhodě! Dolberg se totiž dostal před posledního obránce, kterým byl Gabrielsen, jenž ho zatáhl za dres. Je z toho přímá červená karta!
     
    28
    K vidění nejsou zrovna hezké fotbalové momenty, naopak sledujeme celou řadu nepřesností. Po jedné z nich musel faulovat Vainqueur, který šel do souboje ostře.
     
    27
    Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Reynet, který ani tentokráte nezkoušel oslovit své spoluhráče dlouhým pasem, naopak oslovil Gabrielsena.
     
    26
    Nice má stále více ze hry. Thuram celkem v poklidu pracoval s míčem kousek od středového kruhu, odkud se mu povedlo přenést hru na volného Hérelleho.
     
    25
    Nice si vybojovalo rohový kop z pravé strany, který byl rozehrán po zemi. Ounas se pokoušel uvnitř vápna najít Thurama, jehož rána však zablokovali protihráči.
     
    24
    Lusamba neměl větší problém s proniknutím na útočnou polovinu, kde se mu navíc ke spolupráci nabídl Ounas. Jeho řešení však uvnitř vápna přečetl Gabrielsen.
     
    23
    Do akce se dostal také pomezní sudí, jenž si všiml ofsajdového postavení v podání domácího Leyi. To potvrdil také opakovaný záběr, mezitím Nice rychle rozehrálo.
     
    22
    Toulouse se celkem dlouhou dobu drželo na míči, se kterým prošlo až k pokutovému území. Tam se k centru dostal Dossevi, který trefil hned prvního protihráče.
     
    21
    Zpětná nahrávka putovala na kopačku brankáře Reyneta, který tentokráte raději rozehrál po zemi na volného Diakitého, jenž pro změnu roztáhl hru na pravou stranu.
     
    16
    Na opačné straně ovšem zabojoval Moreira, který se snažil procedit nahrávku podél postranní lajny, kde se ovšem nacházel Nsoki, který tak přerušil akci soupeře.
     
    15
    Nice se posléze dostalo zpět na vlastní obrannou polovinu, kde jsme sledovali celkem dlouhou kombinaci, při které to Hérelle zkoušel nepřesnou kolmicí křížem.
     
    14
    Ihned po rozehrávce jsme sledovali pokus o přenesení hry na levou stranu, kde si ovšem obrannou povinnost splnil hostující Danilo, který navíc přesně rozehrál.
     
    13
    Na první branku tohoto zápasu jsme tak nemuseli dlouho čekat, Nice udeřilo hned ze své první vyložené šance, domácí přesto mají na vyrovnání hodně času.
    12. Pierre LEES-MELOU - 0:1
     
    12
    Nice právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, do vedení se dostává hostující celek! Na pravém křídle se Ounasovi povedlo načasovat nahrávku do běhu na PIERRA LEES-MELOUA, který se najednou zjevil sám před brankářem, kterého překonal přízemním zakončením.
     
    10
    V úvodu tohoto zápasu sledujeme celou řadu nepřesností, míč se totiž opět dostal do hlediště. Vhazovat tak mohl hostující Hérelle, který si pro změnu vybral Thurama.
     
    9
    Naopak jsme sledovali celkem prudký odkop na opačnou stranu, kde se ovšem v hlavičkovém souboji prosadil Sarr, od kterého se míč odrazil mimo hrací plochu.
     
    8
    Do střelecké pozice se před malým momentem dostal domácí Makengo, jehož pokus ovšem směřoval výrazně vedle branky. Benítez si tak na míč vůbec nesáhl.
     
    7
    Posléze to po pravém křídle zkoušel jeden z domácích hráčů, jehož nahrávka směrem k pokutovému území skončila na noze protihráče, který ihned rozehrál.
     
    6
    Kousek od středového kruhu jsme sledovali nedovolený zákrok v podání Nice. O rozehrávku volného kopu se tak postaral Sangaré, který rozehrál do strany.
     
    5
    V krátkém časovém sledu se míč opět dostal ven z hrací plochy, tentokráte to znamenalo autové vhazování pro Toulouse, avšak Nsoki za sebe nepustil nahrávku.
     
    4
    Poprvé se k míči dostal také hostující brankář Benítez, kterému se povedlo roztáhnout hru do volného prostoru, kde si čistým způsobem pomohl napadající Lees-Melou.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali kombinaci na polovině Nice, kterou domácí celek dokázal narušit. Následovat bude autové vhazování v podání Sarra.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Toulouse FC: Reynet – Moreira, Gabrielsen, Diakité, Issiaga Sylla – I. Sangaré – Dossevi, Vainqueur, Makengo, Saïd – Leya Iseka.
    Náhradníci: Goicoechea – Amian, Boisgard, Gradel, Koulouris, Kone, Rogel.

    OGC Nice: Benítez – Hérelle, Danilo, M. Sarr, Nsoki – Lusamba, Thuram, Lees-Melou – Maurice, Dolberg, Únás.
    Náhradníci: Clementia – Durmisi, Burner, Ganago, Maolida, Wagué, Pelmard.

    Rozhodčí: Miguelgorry – Jouannaud, Drouet.
     
    Toulouse FC

    Na opačné straně stojí trápící se Toulouse, kterému se v letošním ročníku absolutně nedaří. Toulouse se navíc nachází v kritické pozici, je totiž na posledním místě tabulky, na barážovou příčku přitom ztrácí propastných devět bodů. Toulouse v průběhu této sezony dokázalo vyhrát pouze ve čtyřech duelech, na druhou stranu pocítilo hořkost porážky hned sedmnáctkrát. Toulouse je nejhorším celkem na domácí půdě, zde prohrálo posledních pět duelů, během kterých vstřelilo pouhé tři branky. Toulouse tak nemá moc prostoru na další zaváhání, dnes potřebuje bodovat.
     
    OGC Nice

    Fotbalisté Nice se po čtyřiadvaceti kolech nacházejí na průběžné jedenácté pozici, což znamená spodní polovinu tabulky. Nice doposud dokázalo nasbírat třiatřicet bodů, avšak od evropských pohárů ho dělí pouze sedm bodů. Situace uprostřed tabulky je hodně vyrovnaná, manko mezi pátým a dvanáctým celkem tabulky je totiž pouze pětibodové. Nice z posledních pěti ligových duelů dokázalo vyhrát pouze v jediném případě, a sice proti Lyonu. Toto vítězství však bylo hodně rychle zapomenuto, Nice poté remizovalo s Reims, v minulém kole dokonce prohrálo s Nimes.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Toulouse FC a OGC Nice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Suchý

    Góly: 12. Lees-Melou (Únás), 90+5. Hérelle (Dolberg)

    Karty:   58. Gradel (TOU), 83. I. Sangaré (TOU)   28. Gabrielsen (TOU), 77. Moreira (TOU)

    Nepremenená penalta: 90+1. Leya Iseka (TOU), brankár Benítez zneškodnil


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:8.
    Toulouse FC: Reynet – Moreira, Gabrielsen, Diakité, Issiaga Sylla – I. Sangaré – Dossevi (67. Gradel), Vainqueur, Makengo (30. Rogel), Saïd (79. Amian) – Leya Iseka.
    Náhradníci: Goicoechea – Amian, Boisgard, Gradel, Koulouris, Kone, Rogel.

    OGC Nice: Benítez – Hérelle, Danilo, M. Sarr, Nsoki – Lusamba, Thuram, Lees-Melou – Maurice (59. Ganago), Dolberg, Únás (78. Maolida).
    Náhradníci: Clementia – Durmisi, Burner, Ganago, Maolida, Wagué, Pelmard.

    Rozhodca: Miguelgorry – Jouannaud, Drouet