Augsburg – Freiburg 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Wolfsburg 2:3 (kon.) | Paderborn – Hertha 1:2 (kon.)
Lipsko – Brémy 3:0 (kon.) | Union Berlín – Leverkusen 2:3 (kon.) | Düsseldorf – Mönchengladbach 1:4 (kon.)
koniec
RB Lipsko
3:0 (2:0)
Werder Brémy
cz Sobota 15.02.2020, 15:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Německá Bundesliga má na programu 22. kolo a my budeme sledovat duel mezi Lipskem a Brémy. Jasným favoritem je domácí celek, ale uvidíme, jak to celé nakonec dopadne.
     
    RB Lipsko zažívá hodně povedenou sezonu, ve které bojuje o mistrovský titul. Bohatý celek zatím nasbíral 42 bodů a nachází se třetí pozici, ovšem má stejně bodů jako druhý Dortmund a pouze o bod méně, než první Bayern. Nutno ale dodat, že Lipsko má také o tento zápas méně, jak Dortmund. Z posledních kolech se Lipsko trochu trápí, protože z posledních tří zápasů uhrálo pouze dva body. Prohrálo ve Frankfurtu a poté remizovalo s Gladbachem a naposledy hrálo 0:0 na Bayernu. Dnes domácí potřebují nutně vyhrát.
     
    Werder Brémy naopak zažívá hodně nepovedenou sezonu. Hostující celek zatím získal pouze 17 bodů a nachází se na předposledním a zároveň sestupovém místě. Z posledních pěti kol Brémy vyhrály pouze jednou, a to když porazily Dusseldorf. Z posledních tří kol ale hosté nezískali ani bod, takže dnes musí také pořádně zabrat.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Brémy – Lipsko 0:3
    Brémy – Lipsko 2:1
    Lipsko – Brémy 3:2
    Brémy – Lipsko 1:1
    Lipsko – Brémy 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Mukiele, Sabitzer, Laimer, Angeliño – Olmo, Schick, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Lookman, Ampadu, Haidara, Y. Poulsen, Nkunku, H. Wolf, Forsberg, Krauss.

    Werder Brémy: Pavlenka – Veljković, Vogt, N. Moisander – Gebre Selassie, M. Eggestein, Klaassen, Friedl – Bittencourt, Osako, Rashica.
    Náhradníci: Kapino – Woltemade, Groß, C. Pizarro, Sargent, Grujev, Toprak, Şahin, J. Eggestein..
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas dvaadvacátého kola nejvyšší německé soutěže Bundesligy může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali hostující fotbalisté. Eggestein ale nepřihrával nejlépe k Osakovi a k balonu se okamžitě dostalo Lipsko.
     
    3
    Milot Rashica si dělal prostor na levém kraji, chtěl si narazit s Friedlem, ale balon mu utekl až za postranní lajnu a vhazovat tak budou moci domácí.
     
    4
    Gebre Selassie byl podražen při náběhu na třiceti metrech od domácí branky. Werder bude mít k dispozici první volný přímý kop dnešního zápasu.
     
    5
    Před Gulácsim příliš horko nebylo. Osako sice trefil míč hlavou, ale jen ve velkém záklonu a nepovedenou hlavičku si snadno maďarský gólman pohlídal.
     
    6
    Úvodní minuty patří hostům. Klaassen přihrával středem trávníku k Bittencourtovi, ale skvěle se postavil do běhu hostujícího útočníka Klostermann.
     
    7
    Už už to vypadalo, že by mohl jít Leonardo Bittencourt do nadějného kontru na pravé straně, ale pomezní rozhodčí zastavil akci zdviženým praporkem.
     
    8
    Ve středu pole získal míč pro domácí Laimer, poté se vymotal v pokutovém území Dani Olmo. Ještě chtěl přelobovat brankáře, ale překopl i břevno hostující branky.
     
    9
    Rashica posouval míč za sebe na rozběhnutého Bittencourta. Ten sice spadl na trávník, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Na druhé straně ale při protiútoku chyboval Werner.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka nabídla pohlednou podívanou. Werder hraje na trávníku soupeře hodně aktivně, ale do brankové příležitosti se nedostal ještě ani jeden z týmů.
     
    11
    Nebezpečnou akci Lipska vedl středem trávníku Konrad Laimer, podařilo se mu přihrát k Wernerovi, ale domácí útočník si nepřišel na bránícího Vogta.
     
    13
    Po faulu na Friedla rozehrával volný přímý kop Rashica. Mukiele pokryl odražený balon, poté směřoval do útoku Timo Werner, ale po kličce napálil jen soupeře do chráničů.
     
    14
    Theodor Gebre Selassie si pomohl v souboji s Halstenbergem lehkým přistrčením a to neuniklo ani hlavnímu rozhodčímu. Rozehrávat mohou domácí.
     
    15
    Ve středu pole byl s míčem u nohy Dani Olmo. Angeliňo poté zkoušel odcentrovat z levé strany, ale jeho pas skončil jen na prvním bránícím hráči soupeře.
     
    16
    Po Sabitzerově přihrávce na pravou stranu měl najednou rychlost Nordi Mukiele. Následně byl seslán k zemi Olmo a Eggestein je odměněn žlutou kartou.
     
    18
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko se dostává do vedení! Z nařízeného volného přímého kopu přilétl do vápna nebezpečný centr. Patrik Schick chtěl sice nejspíše zakončovat z prvního doteku, ale nakonec se z toho zrodila parádní přihrávka na zcela volného LUKASE KLOSTERMANNA, který už zamířil do odkryté branky.
     
    19
    A domácí jsou po vstřelené brance při chuti. Sabizerova přihrávka tentokrát až na Wernera neprošla.
     
    20
    Po dvaceti minutách dochází Werderu dech. Domácí jednoznačně kontrolují průběh zápasu a snaží se znovu překonat Jiřího Pavlenku.
     
    21
    Po autovém vhazování Marcel Halstenberga se dostal k balonu ve středu pole Dani Olmo. Následně však španělský záložník přihrával jen k nohám Klaassena.
     
    23
    Werderu nevychází kombinace ve středu trávníku. S Eggesteinem si chtěl narazit Friedl, ale míč mu odskočil od kopačky až k Olmovi.
     
    24
    Pavlenkův nákop zpracoval hrudníkem Osako, následně se ale hnali do útoku domácí. Spolupráce Olma s Wernerem ale nevyšla podle představ.
     
    25
    Mukiele si skvěle zpracoval prudkou přihrávku, ale nepohlídal si obsajd a může se akorát držet za hlavu. Cesta k brance Jiřího Pavlenky byla otevřená.
     
    26
    Ke slovu se dostaly také Brémy. Po faulu na Klaassena se hosté přesunuli do blízkosti pokutového území, ale k centru znovu nedošlo.
     
    27
    Už už se Patrik Schick zbavoval posledního obránce, poté ale po lehkém kontaktu skončil na trávníku. Hlavní rozhodčí ale faul na hranici vápna neodpískal.
     
    28
    Na pravé straně byl podražen Moisander. S krajním hráčem to nevypadá nejlépe a na hrací plochu musí také lékaři.
     
    29
    Nakonec ale ošetření netrvalo dlouho a hra může pokračovat. Obrana Lipska okamžitě získala balon pro sebe a může založit další útočnou akci.
     
    30
    Po půlhodině hry vede Lipsko nad Werderem o jednu branku. I nadále se ale domácí celek snaží útočit a přidat další zásah.
     
    32
    Ve středu pole se obtočil kolem soupeře Davy Klaassen. Následně se ale domácí dokázali rychle zformovat těsně před vlastním vápnem.
     
    33
    Do vápna Brém přilétl nebezpečný centr od rohového praporku. Od Wernera se sice odrazil míč směrem na branku, ale Pavlenka byl u své tyče včas.
     
    34
    Také domácí mohli zahrozit. Friedlova přihrávka se štěstím prošla až k Osakovi, ten se ještě s míčem stačil otočit, ale poté pálil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    35
    Pavlenkův nákop skončil jen u Sabitzera. Následně se domácí prokombinovali až do blízkosti hostujícího vápna. Poslední slovo měl na pravé straně jen Mukiele.
     
    36
    Na pravé straně se otevřel prostor Gerbe Selassiemu. Rashica po přihrávce českého hráče pálil z prvního doteku pouze nad branku Lipska.
     
    37
    Okamžitě po zisku míče chtěl Olmo najít rozběhnutého Schicka, ale míč mu odskočil od kopačky a toho využil v obraně stojící Kevin Vogt.
     
    38
    Angeliňo centroval do vápna od rohového praporku. Na první tyči však nedokázal předskočit soupeře Laimer, poté už se hosté dokázali osvobodit.
     
    39
    Werner prodloužil míč k Schickovi, poté byl u balonu také Angeliňo, ale jeho pád nebyl zaviněný. Nakonec ale bude Lipsko rozehrávat roh.
     
    40
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko přidává před koncem první půle druhý gól! Dani Olmo naservíroval parádní centr do pokutového území, PATRIK SCHICK se bez potíží prosadil proti velké přesile v prostoru kolem penaltového bodu a parádní hlavičkou překonal Jiřího Pavlenku v brance Werderu.
     
    42
    Zdálo se, že by hosté mohli rychle odpovědět. Přihrávka na Osaka však příliš rychlá a míč skončil je v rukavicích Pétera Gulácsiho.
     
    43
    Jiří Pavlenka nyní pomohl vyběhnutím své obraně. Za míčem už se znovu hnala útočná dvojice Lipska Werner – Schick.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu Mukiele. Na pravé straně sváděl souboje s Veljkovićem, ale jako vítěz vyšel právě hostující obránce.
     
    45
    Domácím se daří držet balon i těsně před přestávkou. Upamecano vyhrál důležitý souboj ve středu pole a získal pro Lipsko jistotu pro následující sekundy.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
     
    45+2
    Lipsko myslí na útok i v nastaveném čase. Kombinace Olma s Wernerem ale probíhala celá v ofsajdu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Lipsko vede v polovině zápasu nad Werderem 2:0.

    Brémy sice vstoupily do zápasy aktivně, ale svou převahu v samém úvodu nedokázaly přetavit v jediné nebezpečné zakončení. Poté přišel faul Maximiliana Eggesteina za žlutou kartou, následně rozehráli domácí standardní situaci, kterou zakončil pohodlnou dorážkou do prázdné branky Lukas Klostermann. V závěru první půle přišel ještě jeden zásah. Tentokrát Olmo našel centrem Partika Schicka, který hlavou rozvlnil síť za Jiřím Pavlenkou podruhé.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33..
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Perfektní start do druhého poločasu od Lipska. Už se zdálo, že bude NORDI MUKIELE vytlačen mimo střelecký úhel, ale domácí záložník skvěle zpracoval Laimerovu pobídku a poté propálil Pavlenku mezi nohama.
     
    49
    Lipsko pokračuje v útočení. Na pravé straně získal míč pro domácí Marcel Halstenberg, následně zapojil do hry i stopery svého celku.
     
    50
    Klostermann vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Následně se ale zmocnil balonu Eggestein, který byl však okamžitě ubráněn Angeliňem.
     
    51
    Angeliňův centr z levé strany byl sražen na rohový kop. O pas od rohového praporku se tentokrát postaral Dani Olmo, ale hostující obrana s přehledem zasáhla.
     
    52
    A znovu byl u míče Dani Olmo. Kličkovanou proti Veljkovićovi ale nedokázal dotáhnout až k vytvoření šance a Lipsko musí začít opět od obránců.
     
    53
    Na pravé straně měl o něco více prostoru Mukiele. Tentokrát ještě přihrával Wernerovi, který byl ale ve vápně obklopen hned dvojicí soupeřů.
     
    54
    Pavlenka posouval míč po pravém kraji na Gerbe Selassieho. Právě český bek zkoušel oslovit Bittencourta, ale do jeho přihrávka sáhl špičkou kopačky Halstenberg.
     
    55
    Od Upamecana mířil míč do prostoru, kam si nabíhal Laimer. Domácí ale už tolik nespěchají do útoku a raději vyčkávají ve středu trávníku.
     
    56
    Moisanderova přihrávka byla příliš čitelná. Domácí obrana neměla potíže se zachycením míče. Následně se může Lipsko vydat do kontru.
     
    58
    Olmo nyní přetáhl přihrávku na Schicka a český reprezentant musel spěchat až téměř k rohovému praporku. Pas do šestnáctky si poté pohlídal Pavlenka.
     
    59
    Olmova přihrávka směřovala přesně do běhu Timo Wernera. Ten se dostával před Friedla, ale nakonec získal pro domácí pouze roh.
     
    60
    Domácí rozehráli roh jen do kombinace a nebylo to šťastné řešení. Tak tak že se nedostal do protiútoku hostující Milot Rashica po chybě Mukieleho.
     
    61
    I po více než hodině hry vede Lipsko nad Werderem o tři zásahy. Po změně stran ještě navýšil domácí vedení povedenou střelou Mukiele.
     
    62
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Lukas Klostermann, přichází Ethan Ampadu.
     
    63
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Amadou Haidara.
     
    63
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Kevin Vogt, přichází Ömer Toprak.
     
    64
    Juja Osako se po dlouhé době dostal k míči a chtěl to okamžitě vyzkoušet. Jeho pokus z otočky ale skončil jen daleko od levé tyče.
     
    65
    Ve středu pole úřadoval Dani Olmo. Přihrávka na Wernera však nebyla nejpřesnější, ale domácí se přece jen ještě udrželi u balonu.
     
    66
    Timo Werner se po dalším pádu ve vápně rozčiloval směrem k hlavnímu rozhodčímu. Ten to ale přešel jen slovním napomínáním.
     
    67
    Angeliňo centroval do vápna od rohového praporku, ale jen do prostoru, kam dosáhl i Jiří Pavlenka. Odražený balon skončil znovu jen u domácích.
     
    68
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Juja Osako, přichází Josh Sargent.
     
    69
    Schick sice nedokázal hlavou zakončit, ale míč skončil ještě u Mukieleho. Následně pálil Timo Werner, ale jeho pokus ze střední vzdálenosti se mezi tři tyče nevešel.
     
    70
    Lipsko se znovu dostává do tlaku. Střídající Haidara si narazil se Sabitzerem, poté byl u míče i Nordi Mukiele.
     
    71
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Dani Olmo, přichází Emil Forsberg.
     
    72
    Po Haidarově přihrávka za obranu spěchal za míčem Sabitzer, ale už nedokázal hrací předmět zachytit před koncovou čárou.
     
    73
    Po dlouhé době se také Werder dostal s míčem na útočnou polovinu. Prsty v tom měl Gebre Selassie, který ale nedokázal lépe najít Moisandera.
     
    74
    S Wernerem mířil do útoku i Mukiele. Hlad domácích po útočení už není takový jako v úvodu zápasu. Lipsko se zaměřuje na držení balonu.
     
    75
    Za nakopnutým míčem se hnal do vápna Timo Werner. Hostující obrana v čele s Milošem Veljkovićem ale nyní dokázala obstát.
     
    77
    Také Ethan Ampadu musel do skluzu. Brémy ještě zůstaly u balonu na levé straně, ale na druhý pokus již Ampadu získal míč na Friedlovi.
     
    78
    Už už to vypadalo, že by mohl jít Bittencourt do šance, ale prudkou přihrávku vystihl Gulácsi, který si přišel pro míč až k hranici vápna.
     
    79
    Patrik Schick je dnes při chuti. Tentokrát to zkoušel český útočník lobem na vzdálenější tyč, ale na poslední chvíli míč tečoval mimo branku Toprak.
     
    80
    Angeliňo zakroutil míč od rohového praporku do vápna, kde se nejvýše vyšrouboval Ethan Ampadu, který ale hlavičkoval pouze vedle levé tyče.
     
    81
    Kombinace Lipska pokračuje u středového kruhu. Až Haidara mířil s míčem směrem do útoku, ale obrana Werdera je zatažená hluboko u vápna.
     
    82
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Leonardo Bittencourt, přichází Johannes Eggestein.
     
    83
    Na třiceti metrech od vlastní branky si pomohl faulem Angeliňo. Ze standardní situace ale hosté nic nevytěžili a tak je stav stále jednoznačný.
     
    84
    Už jen méně než deset minut zbývá do konce druhého poločasu. Lipsko i nadále vede nad Werderem o tři zásahy.
     
    85
    Upamecano zastavoval náběh Sargent jen za pomocí rukou a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    86
    Dlouhá přihrávka podél postranní lajny měla najít Schicka. Ten sice směřoval za balonem, ale jako první u něj byl hostující Moisander.
     
    88
    Na levé straně operoval s balonem Halstenberg. Lipsko už se tolik netlačí do pokutového území soupeře a raději drží míč pod kontrolou a čeká na prvou chvíli k útoku.
     
    89
    Mukiele sice odcentroval po trávníku do vápna, tam se ale nedomluvili na zpracování Werner se Schickem a míč tak projel mezi oběma útočníky až k Veljkovićovi.
     
    90
    Sabitzerova přihrávka mířila do prostoru pokutového území, ale Pavlenka skvěle vystihl situaci a u balonu byl jako první. Nerozhodil ho ani kontakt se spoluhráčem.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+2
    Werder se pokusil ještě v samotném závěr snížit ztrátu. Maximilian Eggestein hledal Sargenta, který byl ale snadno odzbrojen Upamecanem.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Lipsko na domácím trávníku přehrálo Werder Brémy jednoznačně 3:0.

    Brémy sice vstoupily do zápasy aktivně, ale svou převahu v samém úvodu nedokázaly přetavit v jediné nebezpečné zakončení. Poté přišel faul Maximiliana Eggesteina za žlutou kartou, následně rozehráli domácí standardní situaci, kterou zakončil pohodlnou dorážkou do prázdné branky Lukas Klostermann. V závěru první půle přišel ještě jeden zásah. Tentokrát Olmo našel centrem Partika Schicka, který hlavou rozvlnil síť za Jiřím Pavlenkou podruhé.

    Místo očekávaného náporu Brém po přestávce přišla pro hosty studená sprcha. Nordi Mukiele dostal parádní přihrávku do vápna od Laimera a potřetí překonal Jiřího Pavlenku. Hosté se už poté nedostali do jediné šance, ani Lipsku se již nedařilo útočit a tak utkání skončilo 3:0.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 6:6. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:12. (17:24:09)

    Vít Schück

    Góly: 18. Klostermann (Schick), 40. Schick (Olmo), 47. Mukiele (Laimer)

    Karty:   85. Upamecano (RBL) – 16. M. Eggestein (BRM)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 6:6. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:12.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann (62. Ampadu), Upamecano, Halstenberg – Mukiele, Sabitzer, Laimer (63. Haidara), Angeliño – Olmo (71. Forsberg), Schick, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Lookman, Ampadu, Haidara, Y. Poulsen, Nkunku, H. Wolf, Forsberg, Krauss.

    Werder Brémy: Pavlenka – Veljković, Vogt (63. Toprak), N. Moisander – Gebre Selassie, M. Eggestein, Klaassen, Friedl – Bittencourt (82. J. Eggestein), Osako (68. Sargent), Rashica.
    Náhradníci: Kapino – Woltemade, Groß, C. Pizarro, Sargent, Grujev, Toprak, Şahin, J. Eggestein.