Augsburg – Freiburg 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Wolfsburg 2:3 (kon.) | Paderborn – Hertha 1:2 (kon.)
Lipsko – Brémy 3:0 (kon.) | Union Berlín – Leverkusen 2:3 (kon.) | Düsseldorf – Mönchengladbach 1:4 (kon.)
koniec
Fortuna Düsseldorf
1:4 (1:1)
Borussia Mönchengladbach
cz Sobota 15.02.2020, 18:30 • Merkur Spiel-Arena • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Fortuna Düsseldorf a Borussia Mönchengladbach.
     
    Fortuna Düsseldorf

    Fotbalisté Düsseldorfu se po jednadvaceti odehraných zápasech nacházejí na průběžné šestnácté pozici, což by v konečném důsledku znamenalo baráž o setrvání v Bundeslize. Düsseldorfu se do této chvíle povedlo nasbírat sedmnáct bodů, na patnáctou Mohuč však ztrácí už čtyři body. Fortuna z posledních čtyř ligových duelů nedokázala ani jednou vyhrát, až v posledních dvou zápasech přišel zisk bodů. Düsseldorf nejprve na domácím stadionu remizoval s Frankfurtem výsledkem 1:1, naprosto totožný výsledek byl k vidění také na nevyzpytatelné půdě Wolfsburgu.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Dnešním soupeřem však bude velice silná Borussia Mönchengladbach, která má tak trochu jiné starosti. Mönchengladbach totiž okupuje čtvrtou pozici tabulky, přičemž na vedoucí Bayern ztrácí pouhé čtyři body. Borussia se dokonce v jednu dobu nacházela na samotné první příčce, nicméně série nepovedených výsledků měla za důsledek pokles v tabulce. Mönchengladbach v minulém kole opět přišel o body, avšak souboj s Lipskem už před zápasem značil těžkou zkoušku. Nakonec byla k vidění celkem divoká přestřelka, která nakonec skončila nerozhodným výsledkem 2:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Fortuna Düsseldorf: Kastenmeier – K. Ayhan, Nuhu, M. Jörgensen – Zimmermann – Morales, Stöger, Valon Beriša, Thommy – Hennings, Ampomah.
    Náhradníci: Okoye – Bodzek, Gießelmann, Pledl, Tekpetey, Zimmer, Suttner, Sobottka, Skrzybski.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt – Zakaria, Strobl, J. Hofmann – Neuhaus – Thuram, Stindl.
    Náhradníci: Sippel – Embolo, Bénes, Herrmann, Jantschke, Kramer, Johnson, Raffael, Traoré.

    Rozhodčí: Diebert – Koslowski, Seidel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Mönchengladbach si poté pohrával s míčem kousek od vlastního pokutového území. S rozehrávkou vypomohl také Strobl, který vyprodukoval zpětnou nahrávku.
     
    4
    K odkopu od své branky se dostal domácí brankář Kastenmeier, který se pokoušel na opačné straně hrací plochy najít Henningse, což se mu nakonec nepovedlo.
     
    5
    Krátce poté byl do kombinace opět zapojen Sommer, který to tentokráte zkoušel přízemní rozehrávkou, během které se mu povedlo najít volného zadáka Gintera.
     
    6
    Mönchengladbach se stále drží na vlastní obranné polovině, což pochopitelně nemůže přinést nic nebezpečného. Wendtovi se povedlo vybojovat první aut.
     
    7
    Vzápětí si hlavní sudí všiml souboje u postranní lajny, po kterém skončil na zemi hostující útočník Thuram. Borussia tak bude zahrávat celkem nadějnou standardku.
     
    8
    K rozehrávce se nakonec postavil Hofmann, který poslal míč směrem do pokutového území, kde se ovšem nejvýše do vzduchu dostal domácí Jörgensen.
     
    9
    Následná hlavička putovala vedle branky, nakonec se z toho vyklubal zisk rohového kopu. Kroucená nabídka putovala na hlavu Strobla, který hlavičkoval nad.
     
    10
    Nepřesnou nahrávku z kopačky Ayhana dokázal zachytit jeden z protihráčů. Mönchengladbach se tak dostal do protiútoku, při kterém si nedovoleně počínal Ayhan.
     
    11
    Nakonec se o nedovolený zákrok nejednalo, což hostující tábor hodně překvapilo. Místo toho přišlo na řadu autové vhazování, o které se postaral domácí Kasim.
     
    12
    Do útočného manévru se zapojil také Beriša, který zkoušel nabídnout nahrávku do šestnáctky. Tam se povedlo zakročit Ginterovi, který ihned odklízel do bezpečí.
     
    13
    Další útočná snaha Mönchengladbachu skončila ziskem dalšího rohu. Ten se nebezpečně snášel směrem do malého vápna, kde ve vzduchu uspěl Jörgensen.
     
    14
    Domácí Morales se pohodlně dostal na útočnou polovinu, kde si ovšem neporozuměl s kolegou Zimmermannem. Ten totiž podklouzl, míč se poté svezl do autu.
     
    15
    U středového kruhu šel příliš agresivním způsobem do souboje domácí Hennings, který si navíc pomáhal rukama. Mönchengladbach však rozehrávku uspěchal.
     
    16
    Hezká kolmice se nakonec snesla až na kopačku Ampomaha, který se ještě rozhodl spolupracovat. Na pomoc mu přispěchal Zimmemann, po jehož centru nebezpečně hlavičkoval Thommy, kterého fantasticky vychytal Sommer.
     
    18
    Na pořadu dne byla další standardní situaci hostujícího celku. K odraženému míči se poté dostal talentovaný Neuhaus, jehož projektil směřoval do hlediště.
     
    19
    Domácí celek se navíc pustil do rychlého protiútoku, při kterém si to k šestnáctce namířil aktivně hrající Thommy, který svým centrem našel pouze soupeře.
     
    21
    Sommer mohl v poklidu rozehrávat od své branky, přičemž to opětovně zkoušel roztažením hry do volného prostoru. Ginter nakonec nedokázal najít Thurama.
     
    22
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme čekali něco málo přes dvacet minut hry! Na jedné straně se Ampomahovi nepovedlo vystřelit, ihned poté se vyklubal rychlý protiútok. Thuram dokázal načasovat nahrávku pro JONASE HOFMANNA, který zamířil ke vzdálenější konstrukci.
     
    24
    Jedno je jisté, domácí to budou mít hodně složité. Fortuna totiž před malým momentem inkasovala první branku, do konce zápasu však zbývá dostatek času.
     
    25
    Hlavní sudí byl i tentokráte velice pozorný, po důrazném souboji skončil na trávníku domácí Thommy. Jednalo se o nedovolený zákrok v podání hostujícího hráče.
     
    26
    Düsseldorf se rozhodl rozehrát urychleným způsobem, jenomže na to byl soupeře připraven. Obrannou povinnost si navíc splnil Strobl, který odklízel za cenu rohu.
     
    27
    Jenomže rohový kop nebyl ničím nebezpečný. Sommer tak přispěchal pro padající míč, který ihned vyhodil do volného prostoru, což je začátek protiútoku.
     
    28
    Mönchengladbach se na malý moment dostal na polovinu soupeře, jenomže ani tam dlouho nevydržel. Vracející se Stöger totiž přečetl záměr záložníka Neuhause.
     
    29
    Také Borussia si vyzkoušela rozehrávku rohového kopu. Křídelník Wendt to nakonec zkoušel cvičeným signálem, centr na přední tyč však odhlavičkoval Kasim.
     
    29
    Düsseldorf právě vstřelil branku!
    Zničehonic máme opět vyrovnáno, začínáme od začátku! Fortuna chvíli kombinovala na polovině soupeře, poté jsme sledovali famózní nahrávku v podání Ayhana, který uvnitř pokutového území našel ERIKA THOMMYHO. Posledně jmenovaný hráč v pádu překonal Sommera.
     
    30
    Neuběhlo ještě ani třicet minut hry a už jsme se dočkali dvou branek. Nezaujatý fanoušek musí být zcela určitě hrát, před námi je totiž ještě necelá hodina hry.
     
    31
    Za pokutovým územím ovšem číhal Neuhaus, který to velice překvapivě zkoušel směrem na domácí branku. Kastenmeier nemusel zasahovat, nyní bude odkopávat.
     
    32
    Další pas se tentokráte snášel do běhu na Thurama, ke kterému se ovšem bleskovým způsobem dostala dvojice protihráčů, jenž si nakonec počínala čistě.
     
    33
    Thuram skončil po předchozím střetu na trávníku, avšak se nejednalo o nic vážného. Fortuna si navíc přichystala protiútok, Ampomah však trefil pouze protihráče.
     
    34
    Zatím nevýrazně hrající Stindl si musel dát pozor na napadajícího Zimermanna, který přesto nedosáhl na zpětnou nahrávku, jenž směřovala na Zakariu.
     
    35
    Düsseldorf se málem dostal do vedení! Hennings převzal na hranici velkého vápna nahrávku, jeho technické zakončení nakonec putovalo kousek vedle.
     
    36
    Sommer se v krátkém časovém sledu opět setkal s míčem, který poslal do strany na Lainera. Borussia se dostala z obležení, Thurama však zastavil Ayhan.
     
    38
    Borussia se radovala ze druhého přesného zásahu, avšak ten nakonec neplatí kvůli ofsajdu. Thuramova nahrávka totiž směřovala do jasného ofsajdu.
     
    40
    Kastenmeier to zkoušel dalším vysokým odkopem od své branky, který posílal daleko na opačnou stranu, kde ovšem dokázal ve vzduchu kralovat zadák Elvedi.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Hosté si přichystali rohový kop, tentokráte z levé strany. Rozehrávající Hofmann to i v tomto případě zkoušel směrem do malého vápna, kde číhal protihráč.
     
    44
    Sledovali jsme volný kop zhruba ze třiceti metrů od branky. Pochopitelně se jednalo o centr v podání Wendta, avšak ten ani tentokráte nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesla hodně zajímavou podívanou. Sledovali jsme totiž hodně ofenzivní partii, která nakonec nabídla hned dvě branky. Nejprve se do vedení dostala Borussia, jenomže Fortuna dokázala bleskově odpovědět. Zbytek poločasu nabídl i další šance, avšak žádnou další branku jsme již neviděli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali celkem poklidnou kombinaci na polovině hostujícího celku, do které se dokonce zapojil také brankář Sommer.
     
    49
    Lainer dostal nahrávku k pravé autové lajně, odkud se snažil o odkop na opačnou stranu hrací plochy, kde se ovšem nacházel Kasim, který raději uklidnil hru.
     
    50
    Hrací předmět opět doskákal pouze do zámezí, z čehož se vyklubalo autové vhazování pro Mönchengladbach. Po něm si ovšem nedovoleně počínal forvard Thuram.
     
    51
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Blesková kombinace hostujícího celku končí vedoucí brankou! Domácí obrana se tozestoupila, což vedlo ke kolmici na naběhnuvšího Thurama. Ten pelášil sám na brankáře, před kterým zvolil nahrávku do tandemu na LARSE STINDLA, před kterým číhala prázdná branka.
     
    52
    Do vzdušného souboje se pouštěl Morales, který stejně jako protihráč neodhadl dopad míče na hrací plochu. Místo toho se k němu dostal jeho kolega Hennings.
     
    53
    Po dalším důrazném souboji pro změnu skončil na zemi hostující Zakaria. Hodně agresivně si počínal domácí Zimmermann, který klidně mohl vyfasovat kartu.
     
    54
    Düsseldorf to bude mít opět hodně složité, ani tentokráte mu příliš nevyšel vstup do druhého poločasu. Domácí nemusejí smutnit, do konce zápasu zbývá hodně času.
     
    55
    Na hranici pokutového území se Ampomah pokoušel o manévr, jenomže ten mu přečetl pozorně hrající Strobl, který zakročil skluzem. Domácí si vybojovali roh.
     
    56
    K rozehrávce se postavil Thommy, který kroutil míč směrem od branky. Jeho centr přesto směřoval do rukavic Sommera, který s rozehrávkou nikam nespěchal.
     
    57
    Kastenmeier drží ambice svého celku! Neuhaus se proháčkoval až k zakončení, nicméně domácí brankář vyrazil přímo k Thuramovi, který trefil právě brankáře.
     
    58
    Na druhé straně se jako první dostal k volnému míči Stindl, který se ihned pokoušel o zakončení levou nohou. Jörgensen ho dokázal zablokovat mimo šestnáctku.
     
    59
    Domácí celek se tak dostal z nepříjemností. Thommy si to navíc sám namířil na opačnou stranu, kde se na centr natáhl Stöger, jenž hlavičkoval ze záklonu.
     
    60
    Rozehrávající Kastenmeier se tentokráte postaral o dalekonosný odkop na opačnou stranu hrací plochy. Tam se ovšem nacházel pouze Neuhaus, jenž našel Lainera.
     
    61
    Elvedi za sebe nepustil nahrávku na Henningse, místo toho si s míčem opět zahrál brankář Sommer, který ihned zkoušel na opačné straně oslovit aktivního Thurama.
     
    62
    Pokus o dalekonosné přenesení hry na Thommyho příliš nevyšel, tento úmysl totiž jako první přečetl pozorný Ginter, který hlavou poslal míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    63
    Zakaria se fantastickým způsobem protáhl kolem předposledního obránce, načež nabízel míč do běhu na Hofmanna, jenomže bleskově z branky vystartoval Kastenmeier.
     
    64
    Je za námi zhruba hodina hry, zatím sledujeme hodně zajímavou podívanou. Mönchengladbach se dostal do vedení, domácí se směrem dopředu trápí.
     
    65
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Nana Opoku Ampomah, přichází Steven Skrzybski.
     
    66
    V pokutovém území se dostal k odraženému míči domácí Thommy, který se ihned poté pokoušel o zakončení. To vyletělo vysoko nad, Sommer tak nezasahoval.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf).
     
    71
    Žlutou kartu dostává Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach).
     
    72
    S velkým štěstím se nyní povedlo Moralesovi udržet míč na svých kopačkách. Poté došlo k roztažení hry na volného Berišu, který ovšem na Gintera nevyzrál.
     
    73
    Thommy to pro změnu zkoušel nahrávkou do přehuštěného prostoru, kde se ovšem povedlo včas zasáhnout vracejícímu se Neuhausovi, který zakládá kontr.
     
    74
    Jörgensen se celkem pohodlným způsobem dostal na druhou stranu, kde se mu navíc ke spolupráci nabídl Zimmermann, který ovšem neustál souboj s Wendtem.
     
    75
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí domácí Hennings, který to nemyslel vůbec špatně. Rána levou nohou byla přesto nepřesná, míč tak putoval vedle branky.
     
    75
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Patrick Herrmann.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach).
     
    76
    V posledních minutách se nám celkem dost přiostřilo, tentokráte měl nedovolený zákrok na svědomí hostující Lainer. Fortuna bude zahrávat další standardku.
     
    77
    I tentokráte se k rozehrávce postavil křídelník Thommy, který centrem hledal Ayhana. Ten si sice zalepil balón, jenomže následný centr odklidila pozorná obrana.
     
    77
    Sommer si i tentokráte dával s odkopem od branky celkem dost načas, avšak i tentokráte mu to u sudího prošlo. Jeho nákop si na druhé straně našel Thuram.
     
    77
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Hostující celek zřejmě skutečně zvítězí, nyní se opět střelecky prosazuje! Do volného prostoru si totiž seběhl Zakaria, který se natlačil až do pokutového území. Jeho předávka směřovala na LARSE STINDLA, který zamířil přesně ke vzdálenější konstrukci.
     
    78
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Valon Beriša, přichází Adam Bodzek.
     
    79
    Düsseldorf to bude mít po zbytek utkání hodně složité, bude muset dotáhnout hned dvoubrankové manko. Do konce zápasu navíc zbývá pouze deset minut.
     
    80
    Ihned po rozehrávce jsme sledovali pas na Henningse, který ihned posílal míč směrem do pokutového území, kde se ovšem povedlo zakročit obránci Stroblovi.
     
    81
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Nana Opoku Ampomah, přichází Markus Suttner.
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Marcus Thuram, přichází Breel Embolo.
     
    82
    Domácí hráči nepřestávají útočit, naopak se Mönchengladbach zatáhl do hlubokého bloku. Ten mu ale vyhovuje, hostující celek se totiž nikam hnát nemusí.
     
    82
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Tady se schyluje k pořádné demolici! Nejprve se do vyložené šance dostal střídající Embolo, avšak jeho zakončení nebylo přesné. Při další útočné snaze se neohroženě dostal až před brankáře talentovaný FLORIAN NEUHAUS, který pohodlně přehodil brankáře Kastenmeiera.
     
    85
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Lars Stindl, přichází Ibrahima Traoré.
     
    86
    Po delší době se k míči dostal také hostující brankář Sommer, který i tentokráte konstruktivně roztáhl hru do volného prostoru, kde se nacházel osamocený Ginter.
     
    87
    Borussia je stále při chuti. Tentokráte se po prudkém odkopu dostával k míči střídající Embolo, který byl zastaven nedovoleně. Mönchengladbach má k dispozici volný kop.
     
    88
    V krátkém časovém sledu bylo opět pískáno, tentokráte má problémy jeden z domácích hráčů. Sudí musel přerušit hru, na scénu se dostává lékařský personál.
     
    89
    Nakonec musel být ošetřován také hostující Strobl, který inkasoval loktem do obličeje. To přineslo celkem velkou dávku krve, chvíli se tak hrát určitě nebude.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Mathias Jörgensen (Fortuna Düsseldorf).
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:10.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Mönchengladbach, který svého soupeře porazil výsledkem 4:1. Borussia zažila velice povedený vstup do druhého poločasu, během kterého se dostala zpět do vedení. Domácí celek posléze měl územní převahu, místo vyrovnání hned dvakrát inkasoval, což mělo fatální následky. Borussia tak tento zápas dovedla do vítězného konce! (20:19:23)

    David Suchý

    Góly: 29. Thommy (K. Ayhan) – 22. J. Hofmann (Thuram), 51. Stindl (Thuram), 77. Stindl (Zakaria), 82. Neuhaus (Embolo)

    Karty:   68. K. Ayhan (DSF), 90+1. M. Jörgensen (DSF) – 71. Stindl (MNC), 75. Thuram (MNC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:10.
    Fortuna Düsseldorf: Kastenmeier – K. Ayhan, Nuhu, M. Jörgensen – Zimmermann – Morales, Stöger, Valon Beriša (78. Bodzek), Thommy – Hennings (C), Ampomah (65. Skrzybski).
    Náhradníci: Okoye – Bodzek, Gießelmann, Pledl, Tekpetey, Zimmer, Suttner, Sobottka, Skrzybski.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt – Zakaria, Strobl, J. Hofmann (75. Herrmann) – Neuhaus – Thuram (81. Embolo), Stindl (C) (85. Traoré).
    Náhradníci: Sippel – Embolo, Bénes, Herrmann, Jantschke, Kramer, Johnson, Raffael, Traoré.

    Rozhodca: Diebert – Koslowski, Seidel