Lipt. Mikuláš – Detva 2:0 (kon.) | Zvolen – Miškovec 9:2 (kon.) | B. Bystrica – Trenčín 5:4 (2:0 po s.n.)
Nitra – HC Slovan 1:4 (kon.) | Nové Zámky – Michalovce 5:4 (po pr.) | Budapešť – Poprad 2:3 (kon.)
koniec
MAC Budapešť
2:3 (2:1, 0:0, 0:2)
HK Poprad
Piatok 14.02.2020, 19:00Tipos Extraliga (SR) • 49. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Posledná dvadsaťminútovka napokon jasne rozhodla v prospech kamzíkov. Poprad nezačal stretnutie vôbec dobre, inkasoval dvakrát, v poslednej tretine však predviedol úspešnú hru. V 44. minúte vyrovnával Bjalončík a o zisku troch bodov pre Poprad rozhodol v 49. minúte Mercier. (21:24:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:37
    Macaulay nahodil puk do útočného pásma a hráči Budapešti už sú v šestici!
     
    59:14
    Presilová hra Popradu sa skončila, hostia majú puk pod kontrolou v útočnom pásme a zbierajú čas.
     
    58:46
    Chris Bodó sa dostal k puku v pásme a okamžite vyhadzoval preč z obrannej tretiny. Popradu takáto hra vyhovuje.
     
    58:31
    Dalhuisen posunul puk Larkinovi za ľavý kruh. Odtiaľ jeho koncovka vôbec presná nebola, Poprad však získal puk opäť.
     
    57:54
    Popradčania vyhrali vhadzovanie v pásme a kombinujú. Svitana nastreľoval puk z pravého kruhu, o dorážku sa snažil Brejčák, ale gólman Bernard bol pripravený.
     
    57:12
    Budapešťania si situáciu výrazne komplikujú. István Terbócs odchádza za faul na Réwaya na dve minúty za podrazenie.
     
    56:49
    Matúš Paločko to urobil jednoducho. Presunul sa medzi kruhy a odtiaľ nahodil na Bernarda, ktorý pokryl lapačkou. Uvidíme buly v obrannom pásme MAC.
     
    56:14
    Macaulay v útočnom pásme bol zastavený Brejčákom. Brejčák ihneď krížom posúval puk na Zagrapan, ktorý iba jemne nahodil do pásma.
     
    55:46
    Bodó zachytil puk v strednom pásme, dostal sa po krídle do útočného pásma a strieľal spoza kruhu. Jeho pokus však nebol presný.
     
    55:28
    Popradčania sa už veľmi nemusia ponáhľať. Kamzíci teraz čakajú vo vlastnom obrannom pásme na čerstvé sily zo striedačky.
     
    54:18
    Matej Kristín sa už zrejme rozchytal. Teraz dokázal výborne betónmi pokryť dve strely. Najprv ľavým vyrazil strelu Sofrona spoza pravého kruhu a potom aj pokus Stretcha z opačnej strany.
     
    53:54
    Trojica Popradčanov napádala rozohrávku Budapešti a podarilo sa im pozdržať hráčov súpera.
     
    53:16
    Róbert Huna sa k puku z hokejky Bjalončíka nedostal a Poprad teda neukázal ďalšie zakončenie. Hra bola potom prerušená v strednom pásme.
     
    52:38
    Dalhuisen tiež ukázal prehľad v hre a poradil si s dvojicou napádajúcich hráčov. Prehadzoval puk na krídlo Réwayovi, ktorý však už krížnou prihrávkou nikoho nenašiel.
     
    51:37
    Svitana v obrannom pásme zachytil puk na svoju hokejku a počkal na čerstvých spoluhráčov zo striedačky, keďže sa už skončilo popradské oslabenie.
     
    51:13
    Kamzíci úspešne bránia toto oslabenie. Terbócs sa nepresadil proti Ulrychovi a popradský obranca ihneď oslobodil svoj tím.
     
    50:37
    Popradčania vyrazili vo vlastnom oslabení do prečíslenia. Richard Huna prenechával medzi kruhmi Brejčákovi, ktorý však namieril iba do plexiskla.
     
    50:14
    Prechod do útočného pásma domácich nebol bezproblémový. Matúš Paločko dokázal zastaviť puk a okamžite ho vyhodiť preč.
     
    49:28
    Príležitosť na vyrovnanie dostávajú domáci. Zbytočne fauloval Adam Larkin, ktorý dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    48:31
    Poprad dal gól!
    Kamzíci otáčajú skóre stretnutia a dostávajú sa po prvýkrát do vedenia v tomto zápase. Obrovský prehľad v hre ukázal Patrik Svitana, ktorý spomedzi kruhov vrátil puk takmer na úroveň bránkovej čiary PIERREOVI-LUCOVI MERCIEROVI a ten z ťažkého uhla dokázal gólovo zakončiť.
    Asistencie: Patrik Svitana, Marek Zagrapan.
     
    48:17
    Daniel Brejčák to skúsil individuálne. Natlačil sa popri mantineli, namieril si to pred bránku, ale zakončil iba do Bernarda.
     
    47:54
    Po zakázanom uvoľnení MAC Budapešť sa buly presťahuje pred zrak gólmana Andreasa Bernarda.
     
    47:27
    Mike Dalhuisen zazmätkoval vo vlastnej rozohrávke. Puk sa odrazil od korčule CJa Stretcha, ktorý takmer zblízka zakončil. Bolo to naozaj tesné.
     
    46:45
    Popradskí hokejisti sa nedokážu v tejto presilovke poriadne usadiť v útočnom pásme. Ďalší pokus o zisk pásma sa neskončil úspešne.
     
    46:22
    Réway zamieril do útočného pásma spolu s Matúšom Paločkom. V rohu klziska sa im puk nepodarilo získať a Budapešťania sa oslobodili.
     
    45:47
    Popradčania museli začínať novú akciu spoza Kristína. Kozák teraz nahadzoval puk od modrej čiary, Bernard vyrážal od seba, pri puku opäť hostia.
     
    45:02
    Opäť budeme zvedaví na presilovú hru Popradu. Chris Bodó dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    45:02
    Patrik Svitana opäť naštartoval novú popradskú akciu. Chcel si to prehodiť pomedzi dvoch obrancov, čo mu však veľmi nevyšlo.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 895 divákov.
     
    43:43
    Poprad dal gól!
    Kamzíci predsa len dokázali využiť presilovku o jedného hráča. Strela od modrej čiary smerovala na zadný mantinel. Puk sa odrazil pred bránku, kde bol pripravený PETER BJALONČÍK, ktorý sa z dorážky ihneď presadil.
     
    43:18
    Bjalončík mierne zaváhal v obrannom pásme, Bodó dokázal zadržať rozohrávku Popradu a nazbierať zopár cenných sekúnd.
     
    43:03
    Poprad sa opäť z obranného pásma dostal dopredu a hráči sa rozostavili v útočnej tretine
     
    42:33
    Budapeštianski hokejisti sa dokázali oslobodiť a navyše sa píska aj hra vysokou hokejkou v podaní hráčov HK Poprad.
     
    42:18
    Mercier čakal na prihrávku medzi kruhmi, Zagrapan sa rozhodol pre strelu z kruhu a Bernard dokázal úspešne vyraziť.
     
    41:24
    Dalhuisen nabíjal za ľavý kruh svojmu kolegovi z obrany Larkinovi, ktorý to skúsil one-timerom. Jeho delovka však bola absolútne nepresná.
     
    40:44
    Popradskí hokejisti sú nasťahovaní v útočnom pásme, Réway dobre dával od zadného mantinelu na hokejku Matúša Paločka, ktorý bol pred bránkou, no z prvej namieril iba do betónu Bernarda.
     
    40:01
    Popradčanov v úvode tretej tretiny čaká 52-sekundová dvojnásobná presilovka, keďže v závere tretiny dostal 2+2 Scott Macaulay.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednej tretine rozhodne kamzíci prestrieľali svojho súpera a boli oveľa aktívnejší. Vyrovnať mohol Lapšanský, ale nepremenil trestné strieľanie. Stav je teda po 40 minútach rovnaký ako po 20 a je to 2:1 pre Budapešť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:00
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Macaulay – 2+2 min, nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    39:50
    Hostia mohli rozbiehať ďalšiu útočnú akciu, ale veľmi sa im to nepodarilo. Spoza Kristína začínali, skončili však na modrej čiare.
     
    39:15
    Poprad okamžite vyhral vhadzovanie a rozbehol presilovku. Od modrej čiary sa podarilo vystreliť Dalhuisenovi, ale Bernard bol v zákroku jednoznačný.
     
    38:52
    Poprad získava presilovú hru. Bruno Kreisz dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    37:44
    Petr Ulrych sa dostal do dobrej streleckej pozície spomedzi kruhov, no namieril to iba do Bernardovej vyrážačky. Bol to dôležitý zákrok maďarského brankára.
     
    36:47
    Klempovu krížnu prihrávku vystihol v strednom pásme Marke Zagrapan, ktorý zakončoval z ľavého kruhu. Jeho pokus však nebol presný, puk letel na zadný mantinel.
     
    36:13
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Lapšanský – 2 min., hákovanie).
     
    35:34
    Matej Paločko dobre dokázal napadnúť domácu rozohrávku. Zmocnil sa puku, našiel medzi kruhmi Martina Réwaya, no ten z dobrej šance namieril iba na plexisklo.
     
    35:14
    Svitana prenechával puk na pravom kruhu Zagrapanovi, ktorý dával na modrú čiaru Brejčákovi, ktorý bol v pohybe. Strela popradského obrancu zamierila priamo do Bernardovej lapačky.
     
    34:28
    Mercier ponúkol puk na modrú čiaru Dalhuisenovi, ktorý predviedol svoju typickú delovku. Bernard však bol opäť pripravený a bezpečne zasiahol.
     
    34:04
    Ulrych si urobil menší ofenzívny výlet. Prekorčuľoval po pravom krídle, dostal sa na úroveň bránkovej čiary. Nahadzoval na Bernarda, k dorážke sa už nik nedostal.
     
    33:24
    Popradčania prečkali toto oslabenie bez problémov a dokázali neinkasovať. Od vlastnej bránky znovu hostia rozbiehajú novú akciu.
     
    32:32
    Popradu sa podarilo získať puk na svoje hokejky a bezpečne ho poslať preč cez všetky čiary.
     
    32:02
    Terbócs zaujímavou prihrávkou hľadal Brancea Orbána. Napokon však v poslednej chvíli nesiahol na hokejku.
     
    31:31
    Brance Orban chcel ešte vyšperkovať akciu z pravého kruhu prihrávkou na Terbócsa, no mierilo to iba na popradské hokejky.
     
    31:02
    Presilovku získava tím Budapešti. Petr Ulrych dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    30:27
    Stretch posunul pekne do jazdy puk Istvánovi Sofronovi, ktorý sa individuálne prepracoval až pred bránku, ale Kristín vyšiel z bránky a eliminoval toto zakončenie.
     
    29:56
    Matej Paločko dával od zadného mantinelu zaujímavý puk pred bránku, kde bol pripravený Richard Huna, ale presnú prihrávku nakoniec nedostal.
     
    29:21
    Zdalo sa, že Lukáš Kozák po prihrávke Merciera ešte zachytil puk v útočnom pásme, ale podľa očí čiarového rozhodcu to tak nebolo. Je z toho ofsajd.
     
    28:55
    Svitana úspešne zatiahol puk do útočného pásma a potom ho posunul po mantineli na hokejku Merciera. Poprad sa však znovu dlho v tretine neudržal.
     
    28:30
    Minúta popradskej presilovky je pomaly preč a domácim sa raz podarilo vyhodiť puk z pásma. Dalhuisen teraz pálil od modrej čiary a Bernard dokázal byť úspešný.
     
    27:35
    Presilovku si zahrajú hokejisti Popradu. István Sofron dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    27:22
    Dalhuisen šikovnou prihrávkou dokázal posunúť puk Mercierovi medzi kruhy, odtiaľ chcel zakončovať, ale mieril to iba do Bernarda.
     
    26:56
    Popradčania teraz nepredviedli veľmi presvedčivú rozohrávku. Ich pokus sa skončil zakázaným uvoľnením a hra sa teda znovu sťahuje pred Kristína.
     
    26:47
    Arpád Loczi prekorčuľoval po ľavom krídle a spoza kruhu to vyskúšal strelou na bránku. Kristín mal pripravenú lapačku a bezpečne dokázal zakončiť.
     
    25:45
    Peter Kundrik prekorčuľoval po pravom krídle a z kruhu vystrelil. Gólman MAC sa mierne vystrašil a nepredviedol istý zákrok, i keď dokázal vyraziť.
     
    25:05
    Adam Lapšanský sa pokúšal rozhýbať brankára Bernarda, následne si hokejku prehodil do pravej ruky a skúsil efektne zakončiť. Bernard však podržal betón na správnom mieste.
     
    25:05
    Adam Lapšanský sa dostal do samostatného úniku a smeroval už sám na bránku. Zakončiť síce zakončil, ale bol faulovaný, a tak je z toho nariadené trestné strieľanie!
     
    24:22
    Terbócs zaujímavo presunul puk pred bránku na Bodóa. Rýchly budapeštiansky útok napokon však nebol zakončený strelou na bránku.
     
    23:01
    Richard Huna ešte stihol zaujímavo zachrániť útočné pásmo. Popradčania sú nasťahovaní v útočnom pásme.
     
    22:27
    Nastrelenie Dalhuisena od modrej čiary veľmi nemalo zmysel, keďže jeho spoluhráči ešte boli v pásme a okamžite bol avizovaný ofsajd.
     
    21:13
    Bodó z ľavého kruhu hľadal na opačnom kruhu Terbócsa, no táto spolupráca veľmi nevyšla a domáci prišli o útočné pásmo.
     
    20:40
    Svitana to šikovne nastreľoval z pravého kruhu na Bernarda. Brankár Budapešti mal situáciu pod kontrolou a pokryl bezpečne puk.
     
    20:20
    Obranu hostí napádal Sofron a kamzíci mali mierne problémy s rozohrávkou.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Do zápasu vstúpili najlepšie, ako mohli. Hneď po 29 sekundách otvoril skóre Stretch, následne v 8. minúte na neho nadviazal Sofron. Popradčania sa zobudili a dokázali aspoň znížiť. V 12. minúte využil presilovku Lapšanský.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:59
    Puk opustil hraciu plochu, hra je prerušená a v závere tretiny sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    19:24
    Dalhuisen si spracoval puk na ľavom kruhu a okamžite strieľal. Bernard vytasil svoj pravý betón a ihneď zasiahol.
     
    18:36
    Mercier za ľavým kruhom prenechával obrancovi Kozákovi, ktorý to okamžite napálil na bránku. Bernard vytiahol svoju lapačku a bezpečne zachytával.
     
    18:10
    Matej Paločko posunul puk zaujímavo do jazdy Richardovi Hunovi, ktorý to nastrelil na bránku. Bernard vyrazil do vzduchu a Huna okamžite mieril za pukom.
     
    17:44
    Peter Kundrik si to namieril dopredu po krídle a z kruhu vystrelil. Mieril to priamo na hruď domáceho gólmana Bernarda.
     
    17:32
    Domáci otočili popradskú akciu a Terbócs smeroval dopredu po pravom krídle. Nepodarilo sa mu však dostať sa do zakončenia. Prekorčuľoval poza bránku.
     
    16:14
    Domáci teraz nerozohrávali veľmi presvedčivo a puk smeroval von z obranného pásma bez dotyku iného hráča. Kamzíci rozohrávajú spoza Kristína.
     
    15:36
    Larkin si začal niečo vysvetľovať počas hry s Kreiszom a skončilo sa to menšou strkanicou. Zapojiť sa chceli aj Dalhuisen a Pozsgai.
     
    14:56
    Popradčania dokázali zvládnuť situáciu v obrannom pásme. Bjalončík zaviezol puk dopredu a posúval Ulrychovi na modrú čiaru. Jeho zakončenie Bernard jasne schoval do lapačky.
     
    13:57
    Mercier v rohu klziska nepresunul puk na hokejku Patrika Svitanu. Situáciu sám zvládol Garát, ktorý vystihol prihrávku po mantineli.
     
    13:19
    Popradčania sa rozhodne po strelenom góle viac zobudili a snažia sa prebrať iniciatívu. Opäť boli nasťahovaní v útočnej tretine, nepresne však potom prihrával Erving.
     
    12:53
    Matej Paločko si to zaujímavo stiahol na forhend a strieľal spomedzi kruhov. K dorážke sa dostal Richard Huna, ale triafal iba ponad bránku.
     
    12:08
    Kundrik z ľavého kruhu posúval puk medzi kruhy Bjalončíkovi, ktorý nepredviedol práve svoju najlepšiu strelu a len mierne ohrozil Bernarda.
     
    11:41
    Poprad dal gól!
    Podtatranci využívajú presilovú hru a znižujú vedenie domácich. Matúš Paločko pri mantineli vydoloval puk, posunul ho medzi kruhy ADAMOVI LAPŠANSKÉMU, ktorý namieril a veľmi jednoznačne prekonal Bernarda.
    Asistencia: Matúš Paločko.
     
    11:06
    Popradčania to rozohrali zaujímavo v útočnom pásme. Z pravého kruhu posielal strelu na bránku Mercier, ale Bernard mal odkrytý výhľad a strelu bezpečne zachytil.
     
    10:52
    Vhadzovalo sa pred popradskou bránkou. Dopredu zamieril s pukom Pierre-Luc Mercier, ktorý nahadzoval na bránku a Bernard vyrážal až ponad plexisklo.
     
    10:24
    Popradčania si vypýtali presilovú hru. Chris Carlisle dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    10:20
    Dobre to teraz vymyslel Lapšanský, ktorý z pravého kruhu našiel Ervinga. Fínsky obranca si prekorčuľoval pred bránku a strieľal. Bernard bol úspešný.
     
    09:52
    Síce hostia teraz vyhrali vhadzovanie v útočnom pásme, dlho sa pri puku neohriali a opäť museli oň bojovať. Budapešť to zvládla a nepustila puk spod kontroly.
     
    09:19
    Šikovne to teraz vyskúšali kamzíci. Od zadného mantinelu dokázal Richard Huna presunúť puk pred bránku, kde bol osamotený Matej Paločko, no zblízka bekhendom trafil iba do Bernardovho betónu.
     
    08:56
    Kreisz dostal podporu od svojich spoluhráčov a napokon to vyskúšal strelou spomedzi kruhov. Jeho zakončenie Kristín dokázal zachytiť.
     
    08:06
    Ulrych z obranného pásma neposunul presný puk Réwayovi, ktorý niečo ukazoval hokejkou, ale prihrávku si spracovať nedokázal.
     
    07:24
    Budapešť dáva gól!
    Matej Kristín musí opäť loviť puk spoza svojho chrbta a domáci vedú dvojgólovým rozdielom. ISTVÁN SOFRON prešiel od mantinelu medzi kruhy a odtiaľ šikovnou strelou pomedzi betóny prekonal popradského brankára.
    Asistencia: Tomáš Klempa, CJ Stretch.
     
    07:14
    Patrik Svitana šikovne posunul puk do jazdy obrancovi Dalhuisenovi, ktorý vyrazil dopredu po krídle a skúšal vystreliť spoza protihráča. Puk bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    06:36
    Odrazený puk z hokejky Terbócsa sa dostal pred popradskú bránku. Gólman Kristín uniknutý puk pre istotu prikryl lapačkou.
     
    06:04
    Popradčanom sa vďaka práci Ulrycha a Bjalončíka podarilo oslobodiť a domáci začínajú s pukom za vlastnou bránkou.
     
    05:39
    Domáci pokračujú s pukom na hokejkách v útočnom pásme. Od modrej čiary tvrdo pálil Pozsgai. Jeho pokus Kristín videl a aj napriek zakrytému výhľadu dokázal zachytiť puk.
     
    05:20
    Sofronova delovka z prvej od modrej čiary poriadne preverila Kristína, ktorý nepredviedol veľmi istý zákrok. Dokázal však puk vyraziť.
     
    04:38
    Presilovku získava MAC Budapešť. Matúš Paločko dostáva dve minúty za seknutie.
     
    04:15
    Dopredu vyrazil domáci Terbócs, ktorý sa s pukom prepracoval medzi kruhy a odtiaľ dával spätnú prihrávku na ľavý kruh. Tú však nik z jeho spoluhráčov nezachytil.
     
    03:49
    Spolupráca Réwaya s Matúšom Paločkom v útočnom pásme nebola veľmi dobrá, Popradčania prišli o puk v pásme a bojujú oň opäť.
     
    03:15
    Strela Róberta Hunu spoza pravého kruhu bola zrazená a domáci gólman Andreas Bernard zasahovať nemusel.
     
    02:47
    Popradským hokejistom nevyšla rozohrávka, smerujúci puk cez stredné pásmo nik nezachytil a Budapešťania získali puk.
     
    02:03
    Domáci hokejisti sa dostali do ofsajdového postavenia a vhadzovalo sa teda v strednom pásme.
     
    01:42
    Ulrychova rozohrávka z obranného pásma nebola veľmi presvedčivá. Jeho spoluhráč z útoku iba tečoval puk do útočnej tretiny.
     
    01:04
    Nastrelenie puku od modrej čiary z hokejky Blakea Orbána bolo tečované a puk smeroval na ochrannú sieť.
     
    00:29
    Budapešť dáva gól!
    Tak toto je úspešný štart pre domáci tím. Situáciu sme poriadne nevideli, ale gól sa zrodil po strele CJa STRETCHA. Stretch prešiel z rohu klziska na ľavý kruh a pomerne zblízka šikovnou prízemnou strelou prekvapil Kristína.
    Asistenciu si pripisuje Tomáš Klempa.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Doznievajú štátne hymny oboch krajín, čakáme na úvodné buly.
     
    Úvodné zostavy:

    MAC Budapešť: Bernard (Halász) – Garát, Macaulay, Carlisle, Bugár, Pozsgai, Orbán, Szücs – Orban, Terbócs, Bodó – Klempa, Stretch, Sofron – Kreisz, Majoross, Szigeti – Lakatos, Nagy, Loczi

    HK Poprad: Kristín (Vošvrda) – Brejčák, Kozák, Larkin, Dalhuisen, Erving, Ulrych, Česánek – P. Svitana, Zagrapan, Králik – Kundrik, Réway, Lapšanský – Mercier, Bjalončík, Matúš Paločko – Ri. Huna, Ró. Huna, Matej Paločko – R. Svitana

    Rozhodca: Tvrdoň, Snášel – Kacej, Rojík.
     
    Prajem vám príjemný piatkový večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu Tipsport ligy. 49. kolo uzavrie duel medzi MAC Budapešť a HK Poprad. Stretnutie sa začína o 19:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Hokejistom Budapešti ostávajú do konca základnej časti iba tri duely a už nemajú ani teoretickú šancu na postup medzi osem najlepších. Aktuálne sa v tabuľke nachádzajú na 10. mieste so ziskom 48 bodov a skóre 133:175. Na deviate Michalovce strácajú 12 bodov. Budapešť v poslednom tipsportligovom kole vydolovala na ľade Slovana Bratislava aspoň bodík po prehre 4:3 po predĺžení. Predtým Budapešť podľahla Banskej Bystrici na jej ľade 4:2.

    Hokejisti Popradu už majú istotu účasti v prvej šestke aj bez ohľadu na posledné výsledky zápasov v základnej časti. Manažment klubu rozhodne nezaháľa a počas reprezentačnej prestávky vystužil Poprad svoj káder viacerými hráčmi. Zo susedného Mikuláša prišla bratská dvojica Róbert a Richard Hunovci, pre maximálny počet legionárov musel z Popradu odísť obranca Magovac. Azda najzaujímavejším menom, ktoré prišlo pod Tatry je Martin Réway, ktorý predtým pôsobil v Kladne a v Poprade sa pokúsi o možný ďalší reštart kariéry. Zároveň to bude pre neho prvé pôsobisko v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži. Kamzíci sa držia v prvej šestke. Keďže minulé kolo mali voľno, kvôli výhram Zvolena a Trenčína sa zosunuli na 6. miesto. Na konte majú 78 bodov, 13-bodový náskok pred Nitrou. Na piaty Trenčín strácajú jeden bod a na štvrtý Zvolen dva body.

    Poprad odohral s Budapešťou túto sezónu divoké zápasy, v ktorých padalo množstvo gólov. 17. septembra Poprad doma zdolal Budapešť 6:5 po predĺžení, následne bol 25. októbra porazený súperom na jeho ľade 7:3 a 30. decembra sa na popradskom ľade zrodilo víťazstvo Popradu 5:3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 1. Stretch (Klempa), 8. Sofron (Klempa, Stretch) – 12. Lapšanský (Matúš Paločko), 44. Bjalončík, 49. Mercier (P. Svitana, Zagrapan)


    MAC Budapešť: Bernard (Halász) – Garát, Macaulay, Carlisle, Bugár, Pozsgai, Orbán, Szücs – Orban, Terbócs, Bodó – Klempa, Stretch, Sofron – Kreisz, Majoross, Szigeti – Lakatos, Nagy, Loczi
    HK Poprad: Kristín (Vošvrda) – Brejčák, Kozák, Larkin, Dalhuisen, Erving, Ulrych, Česánek – P. Svitana, Zagrapan, Králik – Kundrik, Réway, Lapšanský – Mercier, Bjalončík, Matúš Paločko – Ri. Huna, Ró. Huna, Matej Paločko – R. Svitana

    Rozhodca: Tvrdoň, Snášel – Kacej, Rojík

    Diváci: 895