Wolverhampton – Leicester 0:0 (kon.)
koniec
Wolverhampton Wanderers
0:0 (0:0)
Leicester City
Piatok 14.02.2020, 21:00 • Molineux Stadium, Wolverhampton • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Wolverhampton Wanderers – Leicester City. Stretnutie 26. kola anglickej Premier League sa začne o 21:00.
     


    Wolverhampton Wanderers

    „Vlci“ sú pred týmto zápasom na deviatom mieste tabuľky, z ktorého strácajú na štvrtú Chelsea šesť bodov. Ich aktuálna forma ale nie je príliš dobrá, keď z posledných šiestich zápasov vyťažili len päť bodov. Wolverhampton patrí medzi priemer ligy, čo sa týka strelených (35 gólov) i inkasovaných gólov (32). Jeho najlepším strelcom je mexický útočník Raúl Jiménez, ktorý strelil 11 ligových gólov. V tabuľke zápasov vonku je Wolverhampton siedmym najlepším tímom, z 13 duelov na cudzích ihriskách ale až šesť remizoval.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Watford – Wolverhampton 2:1
    Wolverhampton – Newcastle 1:1
    Southampton – Wolverhampton 2:3
    Wolverhampton – Liverpool 1:2
    Manchester United – Wolverhampton 0:0
     


    Leicester City

    Leicester zatiaľ kráča za postupom do Ligy majstrov, aj keď v posledných kolách sa jeho forma zhoršila. Pred týmto zápasom je v tabuľke na treťom mieste s dvojbodovou stratou na druhý Manchester City a osembodovým náskokom na štvrtú Chelsea, takže má pomerne bezpečnú pozíciu v prvej trojke ligovej tabuľky. Z posledných štyroch zápasov však Leicester vyhral len raz, pričom prehral doma so Southamptonom a v Burnley. „Líšky“ majú tretí najproduktívnejší útok ligy (54 gólov) vedený aktuálne najlepším strelcom súťaže Jamiem Vardym (17 gólov). Ich obrana je zase treťou najlepšou v Premier League. V zápasoch vonku je Leicester štvrtým najlepším tímom ligy.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Newcastle – Leicester 0:3
    Leicester – Southampton 1:2
    Burnley – Leicester 2:1
    Leicester – West Ham 4:1
    Leicester – Chelsea 2:2
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa v Premier League proti sebe doteraz postavili päťkrát. Vzájomná bilancia hovorí mierne v prospech Wolverhamptonu, ktorý vyhral nad Leicesterom dvakrát, prehral raz a dvakrát sa ich vzájomný súboj skončil nerozhodným výsledkom. Tím hrajúci doma doteraz v súboji týchto dvoch klubov nikdy neprehral. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne sa v Leicesteri skončil bezgólovou remízou.

    Vzájomné zápasy v Premier League:
    25.10.2003: Wolverhampton – Leicester 4:3
    28.2.2004: Leicester – Wolverhampton 0:0
    18.8.2018: Leicester – Wolverhampton 2:0
    19.1.2019: Wolverhampton – Leicester 4:3
    11.8.2019: Leicester – Wolverhampton 0:0
     
    Úvodné zostavy:

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Dendoncker, Coady (C), Boly – Doherty, Neves, Saïss, J. Castro – Neto, Diogo Jota – Jiménez.
    Náhradníci: Ruddy – Buur, Gibbs-White, Kilman, Moutinho, Podence, Traoré.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell – Choudhury – Ayoze Pérez, Tielemans, Maddison, H. Barnes – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, D. Gray, Iheanacho, Justin, Morgan, Praet.

    Rozhodca: Dean – Cann, Scholes.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci budú hrať v oranžových dresoch, Leicester v modrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia. Tí začínajú zápas postupnou rozohrávkou od vlastných obrancov.
     
    2
    Hostia sa prekombinovali na polovicu Wolverhamptonu, do bezprostrednej blízkosti domácej šestnástky sa ale zatiaľ nedostali. Domáci ich neúspešne napádajú.
     
    3
    Ubehli takmer tri minúty prvého polčasu a domáci okrem odkopov ešte nemali loptu na svojich kopačkách. Dobrým pohybom ale zatiaľ držia hostí v úctivej vzdialenosti od vlastnej šestnástky.
     
    4
    Až po strate lopty Choudhuryho a jeho následnom faule sa domáci dostali k lopte. Coady potom nakopol loptu do šestnástky Leicesteru, kde si ju zo vzduchu sebaisto stiahol brankár Schmeichel.
     
    5
    Po krátkom prerušení sa tak lopta vrátila na kopačky hostí, ktorí sa znovu postupne prekombinovali na polovicu domáceho celku.
     
    6
    Saïss v súboji pri autovej čiare podrazil Pereiru. Priamy kop pre Leicester z pravej strany útočnej polovice.
     
    7
    Maddison rozohral štandardku po zemi na pravé krídlo na Ayozeho Péreza, tomu sa však center vôbec nevydaril a loptu nakopol až na opačné krídlo. Tam hostia o loptu prišli.
     
    8
    Coady chcel pasom z vlastnej polovice za obranu Leicesteru vysunúť do nábehu Jiméneza, ten ale prudký nákop nedokázal dobehnúť a lopta skončila v rukách dánskeho brankára hostí Schmeichela.
     
    9
    Hostia vstúpili do zápasu jednoznačne aktívnejšie a znovu majú loptu pevne pod kontrolou. Znovu však ich kombinácia prebieha len v blízkosti stredovej čiary.
     
    10
    Tielemans napriahol zo strednej vzdialenosti k ľavej tyči, jeho pokus ale výborným zákrokom vyrazil gólman Wolverhamptonu Patrício.
     
    11
    Rýchly útok domácich viedol Neto, ktorý prihrávkou na ľavé krídlo vysunul do šestnástky nabiehajúceho Dioga Jotu. Jeho strelu po zemi z prvej zastavil vyrazil ľavou nohou brankár Schmeichel.
     
    12
    Center z rohového kopu doletel do stredu šestnástky Leicesteru na hlavu Bolyho, ktorý však hlavičkou do zeme loptu poslal len na brankára Schmeichela.
     
    14
    Leicester má naďalej výraznú územnú prevahu a loptu drží na polovici Wolverhamptonu. Cez dobre organizovanú obranu domáceho tímu sa ale vôbec nedostáva do nebezpečných streleckých pozícií.
     
    15
    Neves po ľavej strane potiahol loptu k šestnástke Leicesteru, tam sa však jeho individuálny prienik skončil a o hrací predmet prišiel. Diogo Jota musel potom taktickým faulom stiahnuť v strede poľa na trávnik Tielemansa.
     
    16
    Wolverhampton sa začína tlačiť viac do útoku. Diogo Jota neprešiel na ľavej strane cez Pereiru, zablokovaným centrom ale získal pre Wolverhampton rohový kop.
     
    17
    Na center Neta od rohovej zástavky si tentokrát nabehol Dendoncker, ktorý loptu hlavou nasmeroval výrazne mimo Schmeichelovej brány.
     
    19
    Strely: 3:1
    Strely na bránu: 2:1
     
    20
    Zápas teraz nemá vysoké tempo. Domáci držia loptu pod svojou kontrolou, hostia ich však vysokým napádaním vytláčajú až pred ich šestnástku.
     
    21
    Nepresný nákop domácich zo stredu poľa skončil u brankára Leicesteru Schmeichela. Od neho začína ďalší postupný útok „líšok“.
     
    22
    Diogo Jota zrazil na trávnik Pereiru pri jeho snahe o prienik. Priamy kop pre Leicester City z pravej strany útočnej polovice.
     
    23
    Center Maddisona z priameho kopu doletel na zadnej tyči na hlavu Söyüncuho, ktorý však z pomerne ostrého uhla nasmeroval loptu len do náručia pripraveného brankára Patrícia.
     
    25
    Tielemans podrazil pred vlastnou šestnástkou prenikajúceho Jiméneza. Priamy kop pre Wolverhampton z cca 30 metrov od brány Leicesteru.
     
    26
    Diogo Jota namieril z priameho kopu do múru z hráčov Leicesteru. Odrazenú loptu následne získali domáci, ktorí pokračujú v postupnom útoku na polovici hostí.
     
    27
    Hostia po zisku lopty vyrazili do rýchleho protiútoku, ktorý zastavil faulom na Barnesa Dendoncker. Priamy kop tak získava i Leicester, ktorý bude rozohrávať štandardku z ľavej strany útočnej polovice.
     
    28
    Center z priameho kopu tečoval Evans na zadnú tyč, kde sa lopta dostala k Söyüncüovi. Ten ju posunul za seba na Ayozeho Péreho, ktorého tečovanú strelu chytil brankár Schmeichel.
     
    30
    Neves sa uvoľnil na pravom krídle a presným centrom do šestnástky pripravil pozíciu na hlavičku Jiménezovi. Mexičan však loptu nasmeroval len vysoko nad Schmeichelovu bránu.
     
    31
    Postupný útok Wolverhamptonu skončil po strate lopty v strede poľa. Hostia chceli potom prejsť do rýchleho protiútoku, prudkú prihrávku Ayozeho Péreza ale nedokázal Vardy spracovať a lopta tak skončila až u brankára domácich Patrícia.
     
    32
    Leicester sa postupne prekombinoval k šestnástke Wolverhamptonu. Choudhuryho nákop odhlavičkoval Saïss, odrazenú loptu ale znovu získali hostia.
     
    33
    Choudhury potom obral o loptu Neta a vysunul do šestnástky Vardyho. Ten chcel loptu ešte prihrávať do bránkoviska, v sklze ale jeho prihrávku zastavil Boly.
     
    34
    Brankárovi Patríciovi sa potom vôbec nevydaril odkop od brány a loptu vykopol priamo do autu. Portugalský gólman sa ospravedlňuje svojim spoluhráčom.
     
    36
    Žltú kartu za zásah vysokou nohou do hlavy Dohertyho dostáva James Maddison (Leicester City). Doherty sa okamžite dostáva do opatery lekárov Wolverhamptonu.
     
    38
    Ošetrovanie Dohertyho naďalej pokračuje. Domáci hráč sa stále po Maddisonovom zásahu nedvíha z trávnika. Za autovou čiarou sa medzitým začal rozcvičovať Adama Traoré.
     
    39
    Doherty s krvavou ranou vo vlasoch stojí už pri autovej čiare. Domáci sa pripravujú na rozohrávku priameho kopu z pravej strany útočnej polovice.
     
    40
    Center zo štandardky odhlavičkoval Evans, odrazenú loptu ale získali domáci. Medzitým sa Doherty vrátil do hry.
     
    41
    Schmeichelovu rozohrávku na Choudhuryho vystihol Neves, ktorému sa lopta odrazila do šestnástky Leicesteru. Zakončenie sa mu ale vôbec nevydarilo a loptu poslal výrazne mimo brány hostí.
     
    42
    Na center Castra z ľavej strany si ideálne nabehol Jiménez, nevydarenou hlavičkou ale loptu nasmeroval výrazne mimo Schmeichelovej brány.
    42. Raúl Jiménez (WOS)
     
    43
    Neto svojim prienikom po pravej strane získal po bloku Chilwella pre svoj tím rohový kop.
     
    44
    Tím Wolves práve strelil gól!
    Domáci otvárajú skóre! Center Nevesa z ľavej strany hlavou vrátil od zadnej tyče do bránkoviska Doherty na WILLYHO BOLYHO, ktorý loptu zblízka nasmeroval mimo dosah brankára Schmeichela.
    44. Willy Boly (WOS)
     
    45
    Gól ešte kontroluje VAR kvôli možnému ofsajdu domácich.
     
    45+1
    Gól Wolverhamptonu neplatí! Domácim sa rozohrávka na krátko nevydarila a Neves sa ocitol po prihrávke spoluhráča pro rohovej zástavke v tesnom ofsajde.
     
    45+1
    Žltú kartu za protesty proti neuznaniu gólu dostáva Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers).
     
    45+2
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas veľa futbalovej krásy nepriniesol. Hostia síce mali výraznú územnú prevahu, do vyložených streleckých príležitostí sa ale cez skvele organizovanú obranu domáceho tímu dostávali len zriedka. Domáci sa na polovici hostí objavovali len výnimočne, podarilo sa im však zásluhou Bolyho streliť gól. Po dlhej konzultácii s videoasistentom ale bol presný zásah napokon odvolaný a za veľkého piskotu teda odišli oba tímy do šatní za bezgólového stavu.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 34 % : 66 %
    Strely na bránu: 2:2
    Strely mimo: 4:1
    Rohy: 3:0
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 8:5
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:05.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Chilwell sa pokúšal prejsť do šestnástky individuálne z ľavého krídla, loptu si ale predkopol príliš ďaleko. Hrací predmet skončil za bránkovou čiarou.
     
    48
    Na tvári Dohertyho sa objavila krv z jeho rany na hlave. Hlavný rozhodca Mike Dean ho vykázal mimo hracej plochy na ďalšie ošetrenie.
     
    49
    Leicester pokračuje v hre z prvého polčasu a oblieha šestnástku Wolverhamptonu. Domáci naďalej pozorne bránia.
     
    50
    Pereira si na pravej strane obhodil Castra a prenikol do šestnástky. Z ostrého uhla i vystrelil, Patríciovu bránu ale minul.
     
    51
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Jiméneza tesne pred vlastnou šestnástkou dostáva Hamza Choudhury (Leicester City). Domáci získavajú priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    52
    Saïss vypálil z priameho kopu priamo do múru z hráčov Leicesteru a následný center domácich z pravej strany chytil brankár Schmeichel.
     
    54
    Chilwellov center zľava chytil pripravený brankár hostí Patrício. Domáci následne rýchlo otočili hru na opačnú stranu.
     
    55
    Žltú kartu za držanie Barnesa za dres dostáva Leander Dendoncker (Wolverhampton Wanderers).
     
    56
    Hostia sa znovu nasťahovali na polovicu domáceho tímu, znovu sa ale nedokážu dostať do bezprostrednej blízkosti domáceho pokutového územia.
     
    57
    Barnesovi sa nepodarilo pri ľavej autovej čiare loptu spracovať a hostia tak o ňu prišli. Domáci sa so svojou rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    58
    Po zisku lopty v strede poľa vyrazil k šestnástke Wolverhamptonu Tielemans. Zo zhruba 30 metrov napokon i vystrelil, namieril ale len do stredu brány do rúk brankára Patrícia.
     
    60
    Maddison sa po ľavej strane prekľučkoval do šestnástky Wolverhamptonu, kde ho telom zrazil na trávnik Saïss. Hlavný rozhodca Mike Dean necháva hru pokračovať ďalej.
     
    61
    Jiménez sa pekne otočil na pravom krídle okolo Chilwella, pri nábehu na jeho center ale fauloval Dendoncker Tielemansa.
     
    62
    Ani v druhom polčase nemá hra veľké tempo. Oba tímy budia dojem, akoby im remíza vyhovovala.
     
    64
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Pedro Neto, prichádza Adama Traoré.
     
    65
    Jiménez vypichol vo vzdušnom súboji loptu Choudhurymu, bolo to však s pomocou ruky. Hostia sa ani tentokrát príliš neponáhľajú so založením svojho útoku.
     
    66
    Wolverhampton sa snaží „odpovedať“ svojim asi najpomalším spôsobom založenia útoku, aký môžu domáci vyprodukovať.
     
    67
    Traorého center z pravej strany odkopol rezolútne do autu Evans. Hostia potom dobrým presingom loptu získali a zakladajú svoj útok.
     
    68
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Ayoze Pérez, prichádza Marc Albrighton.
     
    69
    Wolverhampton v posledných minútach preberá iniciatívu. Domáci majú loptu čoraz častejšie na svojich kopačkách na útočnej polovici a začínajú zatláčať hostí hlboko do obrany.
     
    70
    Dohertyho center z rohu obrana Leicesteru odvrátila za šestnástku, kde sa k lopte dostal Diogo Jota. Jeho zrazená strela skončila až v aute.
     
    71
    Domáci nacentrovali do šestnástky Leicesteru z oboch krídiel, obrana hostí si ale so všetkými centrami zatiaľ dokázala poradiť. Lopta sa potom odrazila na pravé krídlo k Traorému.
     
    72
    Traorého center z pravej strany zablokoval Chilwell rukou na rohový kop. Napriek protestom domácich hráčov sa verdikt hlavného rozhodcu nemení.
     
    73
    Nevesov vysoký center na zadnú tyč znovu odvrátila do bezpečia obrana Leicesteru. Pereira potom vyrazil dopredu, v strede poľa ho ale taktickým faulom zrazil na trávnik Saïss.
     
    75
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Youri Tielemans, prichádza Dennis Praet.
     
    76
    Po dlhej dobe sa na polovici súpera ukazujú hostia. Tí svojou postupnou kombináciou znovu obliehajú obranu Wolverhamptonu.
     
    76
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Hamza Choudhury (Leicester City). Ten sa pri spracovaní lopty v strede pošmykol, ležiac na trávniku ale ešte podkopol Dendonckera, ktorý sa dral k odrazenej lopte. Hostí tak čaká spolu s nadstaveným časom zhruba 20 minút v oslabení.
    76. Hamza Choudhury (LEC)
     
    77
    Domáci zacítili šancu a okamžite sa vrhli do útoku. Traorého prienik zastavil sklzom Chilwell a keďže sa lopta odrazila za bránkovú čiaru od striedajúceho domáceho hráča, tak bude nasledovať odkop od brány Kaspera Schmeichela.
     
    78
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Diogo Jota, prichádza Daniel Podence.
     
    80
    Leicester napriek oslabeniu kombinuje na polovici Wolverhamptonu. Pri jeho útokoch sa ale stále obraz hry vôbec nemení a útočná akcia „líšok“ sa vždy rozbije o obranu domácich.
     
    81
    Na Traorého center z pravej strany si odskočil od obrancu Jiménez, ktorý z dobrej pozície hlavou usmernil loptu nad Schmeichelovu bránu.
    81. Raúl Jiménez (WOS)
     
    81
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Rúben Neves, prichádza João Moutinho.
     
    83
    Söyüncü podrazil na pravej strane Podenceho. Priamy kop domácich rozohral Moutinho centrom na zadnú tyč. kde sa ale k lopte nedostal ani Traoré, ani nabiehajúci Jiménez.
     
    84
    Vardy si nabehol na kolmicu zo stredu poľa a loptu posunul na pravú stranu k Albrightonovi. Jeho center do šestnástky domácich chytil brankár Patrício.
     
    85
    Na opačnej strane strieľal zo strednej vzdialenosti Moutinho, skákajúca lopta po jeho pokuse ale doskákala až za bránkovú čiaru.
     
    87
    Traorého ďalší center sprava odhlavičkoval za svoju šestnástku Barnes. Odrazenú loptu získali domáci, ktorí tlačia hostí hlboko do obrany.
     
    88
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Traorého dostáva Ben Chilwell (Leicester City). Priamy kop pre domácich z pravej strany útočnej polovice.
     
    89
    Söyüncü sa pri snahe odhlavičkovať center z priameho kopu zrazil so Saïssom. Obranca hostí za veľkého piskotu domácich tribún ostáva ležať na trávnik, ošetrenie ale zrejme potrebovať nebude.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+1
    Moutinho nacentroval do stredu šestnástky úplne ideálne na neobsadeného Jiméneza, ktorý z tejto pozície nasmeroval loptu hlavou tesne mimo ľavej tyče Schmeichelovej brány.
    90+1. Raúl Jiménez (WOS)
     
    90+2
    Podence stiahol na trávnik prenikajúceho Pereiru. Priamy kop tak získava i Leicester, konkrétne z pravej strany útočnej polovice.
     
    90+3
    Center zo štandardky odvrátila obrana Wolverhamptonu za svoju šestnástku. Následná Albrightonova strela bola zablokovaná a domáci rýchlo otočili hru na opačnú stranu.
     
    90+4
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Harvey Barnes, prichádza Wes Morgan.
     
    90+5
    Traoré si z pravého krídla naviedol loptu do šestnástky a ľavačkou vystrelil k bližšej tyči, Schmeichel však výborným zákrokom jeho strelu vyrazil. Domáci ešte pokračujú v zrejme záverečnej kombinácii zápasu.
     
    90+6
    Boly sklepol hlavou center z pravej strany k Jiménezovi, ktorého strelu zrazil nad svoju bránu Söyüncü. Následný rohový kop vyriešil odhlavičkovaním lopty zo svojej šestnástky práve Söyüncü.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Nie príliš záživný zápas napokon končí zrejme zaslúženou remízou. I v druhom polčase mali územnú prevahu hostia, podobne ako v prvom polčase z nej ale nedokázali vyťažiť vôbec nič. Domáci ožili až po vylúčení Choudhuryho a dokázali si vypracovať niekoľko nádejných príležitostí, ani jednu z nich ale premeniť nedokázali. Po bezgólovej remíze sa tak v tabuľke posúvajú priebežne na siedme miesto. Leicester zostáva na treťom mieste o bod za druhým Manchesterom City, ktorý má zápas k dobru.
     
    Držanie lopty: 41 % : 59 %.
    Strely na bránu: 3:3.
    Strely mimo: 8:2.
    Rohy: 7:0.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 13:10.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:01:08)

    Michal Sadlek

    Góly:

    Karty:   45+1. Neves (WOS), 55. Dendoncker (WOS) – 36. Maddison (LEC), 51. Choudhury (LEC), 88. Chilwell (LEC)   76. Choudhury (LEC)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:10.
    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Dendoncker, Coady (C), Boly – Doherty, Neves (81. Moutinho), Saïss, J. Castro – Neto (64. Traoré), Diogo Jota (78. Podence) – Jiménez.
    Náhradníci: Ruddy – Buur, Gibbs-White, Kilman, Moutinho, Podence, Traoré.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, J. Evans, Söyüncü, Chilwell – Choudhury – Ayoze Pérez (68. Albrighton), Tielemans (75. Praet), Maddison, H. Barnes (90+4. Morgan) – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, D. Gray, Iheanacho, Justin, Morgan, Praet.

    Rozhodca: Dean – Cann, Scholes

    Diváci: 31 682