Bielorusko – Ruský olympijský tím sk 0:1 (kon.)
koniec
Bielorusko
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Ruský olympijský tím
Piatok 07.02.2020, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad, Slovensko • Kaufland Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Posledná dvadsaťminútovka napokon rozhodla o celkovom víťazovi druhého stretnutia na Kaufland Cup-e. V 51. minúte sa presadil Miromanov a zariadil futbalové víťazstvo pre Rusko. Zajtra teda budeme sledovať duel o prvé miesto medzi Slovenskom a Ruským olympijským tímom. (20:00:28)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:34
    V týchto chvíľach odchádza na striedačku brankár Šostak.
     
    59:27
    Bieloruskí hokejisti si nepomáhajú, previnili sa zakázaným uvoľnením a vhadzuje sa pred Šostakom.
     
    58:38
    Bieloruským hokejistom ostávajú posledné desiatky sekúnd na vyrovnanie. Po vyhodenom puku do hľadiska sa vhadzuje v stredovom kruhu.
     
    57:33
    Medzi kruhmi bol s pukom na hokejke Iľja Talalujev. Jeho zakončenie z otočky však nebolo vôbec presné.
     
    56:33
    Hra sa presunula na opačnú stranu a od modrej čiary pálil Sergej Bogolejša. Jeho tvrdý príklep Konovalov bezpečne vyrazil betónom.
     
    55:58
    Dobrú prihrávku z ľavej strany od Ivanova dostal medzi kruhy Andrej Obidin. Okamžite z prvej pálil, ale bránku minul.
     
    55:23
    Po pravom krídle dopredu smeroval Grošev, ktorý sa snažil strelecky presadiť spoza pravého kruhu. Jeho pokus však bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    54:31
    Bieloruské založenie nového útoku sa neskončilo úspešne. Na dlhú prihrávku už Kodola nesiahol a bolo odpískané zakázané uvoľnenie.
     
    54:11
    Puk dostal medzi kruhy Maxim Sorkin, ktorý využil dostatok voľného priestoru pred sebou a spomedzi kruhov zakončoval. Gólman Šostak dokázal strelu bezpečne pokryť.
     
    52:12
    Strelecké zakončenie od modrej čiary z hokejky Dmitrija Znacharenka smerovalo iba na zadný mantinel a Bielorusi dlho útočné pásmo neudržali.
     
    51:42
    Kudako vyhadzoval puk bekhendom cez celé klzisko. Čiaroví rozhodcovia však nechávajú hru plynúť a nepískajú icing.
     
    50:51
    Kadola nabíjal spomedzi kruhov za ľavý kruh Stefanovičovi, ktorý sa prezentoval tvrdou delovkou. Jeho strela však mierila iba na plexisklo.
     
    50:25
    Ruský olympijský tím dal gól!
    Favorit daného duelu sa dostáva do vedenia v stretnutí! Nahodený puk dokázal ešte Šostak zlikvidovať. V skrumáži sa najlepšie zorientoval DANIIL MIROMANOV a zblízka dorážkou zakončil do bránky.
    Bez asistencie.
     
    50:06
    K strele z pravého kruhu sa dostal Andrej Obidin. jeho strelecký pokus letel priamo na betón gólmana Šostaka. Rusi sa držia pri puku v útočnom pásme.
     
    49:08
    Oba tímy v predchádzajúcej minúte nič zaujímavé nepodnikli. Bielorusi ani Rusi nechcú už riskovať inkasovanie gólu, a tak oba tímy vychádzajú z pozornej zabezpečenej defenzívy.
     
    47:46
    Šaripzianov vybojoval puk v rohu klziska a zamieril s ním za vlastnú bránku. Následne sa snaží rozohrať nový útok.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 380 divákov.
     
    47:00
    Ihneď po vyhratom buly v útočnom pásme ohrozil brankára Konovalova Michail Stefanovič. Jeho strelecký pokus smeroval priamo na výstroj Konovalova.
     
    46:57
    Rozohrávka ruských obrancov Miromanova a Demidova nebola vôbec dobre premyslená. Je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    46:31
    Do útočného pásma po ľavom krídle prekorčuľoval Sergej Maliavko. Dostal sa však iba na modrú čiaru a následne sa pískal ofsajd.
     
    45:38
    Ruskí hokejisti získali útočné pásmo a k strele sa dostal Dorofejev. Jeho pokus z ľavého kruhu však vôbec presný nebol.
     
    44:55
    Bieloruský pokus o nový útok sa opäť nekončí úspešne. Dlhá prihrávka prijímateľa nenašla a je z toho icing.
     
    44:34
    Oba tímy v tejto chvíli striedajú, nový útok spoza gólmana Šostaka majú v réžii hokejisti Bieloruska.
     
    43:58
    Miromanov rozohrával nový útok priamočiarou prihrávkou na Talalujeva, ktorý iba tečoval jeho prihrávku do útočného pásma.
     
    43:05
    Bielorusi získali útočné pásmo a delovkou od modrej sa prezentoval obranca Znacharenko. Jeho delovka mierila priamo do lapačky Konovalova.
     
    42:06
    Bieloruskí hokejisti teraz pre zmenu nerozohrávali úspešne a previnili sa zakázaným uvoľnením. Buly sa teda sťahuje pred Šostaka a jeho pravicu.
     
    41:22
    Do útočného pásma si zo striedačky naskočil Sorkin, ktorý si prevzal puk a podržal ho na hokejke. Rusi začali aj v tretej tretine korčuliarsky aktívne.
     
    40:15
    Ruskí hokejisti v úvodných sekundách tretej tretiny nerozohrávali úspešne, skončilo sa to zakázaným uvoľnením.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Bielorusom sa v prostrednej dvadsaťminútovke podarilo vyrovnať ruskú prevahu. Aj po 40 minútach však musíme konštatovať, že stále čakáme na úvodný gól. Možno bude iba jeden a rozhodujúci.
    Tretia tretina sa začína približne o 19:28.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:46
    Nový pokus o ruské založenie útoku sa končí zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude pred Konovalovom.
     
    39:27
    Miromanov iba vyhodil puk von z obranného pásma a v obrannom pásme Bieloruska si už puk prevzali práve bieloruskí obrancovia.
     
    38:44
    Jakovenko nahadzoval puk do útočnej tretiny, ale nevšimol si, že ešte mal v útočnom pásme spoluhráča. Je z toho ofsajd.
     
    38:18
    Grošev iba nahodil puk do útočného pásma. V rohu klziska ho úspešne dokázali vybojovať bieloruskí hokejisti.
     
    37:38
    Do útočného pásma s pukom prekorčuľoval Maxim Sorkin, ktorý zabrzdil na pravom kruhu, ale odtiaľ sa mu nepodarilo už ohroziť Šostaka. Jeho strela bola nepresná.
     
    36:26
    Spoza ľavého kruhu sa k zakončeniu dostal Bujnickij. Zrejme to však bola strieľaná prihrávka pred bránkovisko, ktorá nenašla adresáta.
     
    35:22
    Ruskí hokejisti iba nahodili puk do útočného pásma a odišli striedať. Čerstvé sily na ľad posielajú aj Bielorusi, rozohrávajú spoza Šostaka.
     
    34:24
    Do útočného pásma vnikol Rtiščev, ktorý sa presadil cez os ihriska a prešiel na pravý kruh. Odtiaľ bekhendovo zakončil, gólman Šostak bol pripravený.
     
    33:30
    Bielorusi prišli o puk v strednom pásme. Jeden z ich hráčov zároveň stratil hokejku a okamžite šiel vystriedať. Rozohrávajú Rusi.
     
    32:29
    Po dlhšom čase si zachytal aj brankár Konovalov. Spoza ľavého kruhu na neho namieril strelu Gotovec, ktorý však mieril iba do vyrážačky ruského gólmana.
     
    32:04
    Do útočného pásma sa po pravom krídle pretláčal Nikita Šaškov. Podarilo sa mu prejsť popri obrancovi, no iba jednoručne dotlačil puk na brankára Šostaka, ktorý vykonal pohodlný zákrok.
     
    31:05
    Voľný priestor pred sebou mal za ľavým kruhom Vadim Kudako. Ruský obranca namieril, trafil však iba plexisklo a Šostak zasahovať nemusel.
     
    30:37
    Ruskí hokejisti túto svoju presilovku nevyužili. Bielorusi prečkali svoje oslabenie viac-menej pokojne a nemuseli sa obávať inkasovaného gólu.
     
    29:16
    Delovka od modrej čiary z hokejky Demidova bola bezpečne vyrazená Šostakom. Ruskí hokejisti sa už k dorážke nedostali a Bielorusi sa oslobodili.
     
    28:50
    Puk pri mantineli zachytil Miromanov a ihneď ohrozil bránku. Jeho strelecký pokus však letel priamo do lapačky Šostaka.
     
    28:26
    Presilovú hru získavajú hokejisti Ruska. Michail Stefanovič dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    27:50
    Spoza pravého kruhu sa k strele dostal Akim Trišin. Jeho strelecké zakončenie mierilo priamo do lapačky Konovalova, ktorý neváhal a počkal na prerušenie hry.
     
    27:16
    Morozov prekorčuľoval do útočného pásma a šikovnou prihrávkou medzi kruhy našiel Kukštela, ktorý chcel zakončovať z prvej, no bol v páde.
     
    26:50
    Gólman Konovalov si opäť po nejakom čase siahol na puk. Strelu Bujnického spoza ľavého kruhu bezpečne zachytil lapačkou.
     
    26:16
    Do útočnej tretiny sa prepracoval Sergej Maliavko. Prekorčuľoval poza bránku, potom však prihrávkou spoluhráčov nenašiel.
     
    25:08
    Aj Bielorusi po dlhšej dobe pohrozili. Z ľavého kruhu to skúšal Vadim Ščiočin. Jeho strelecký pokus letel na Konovalovov betón.
     
    24:23
    Na modrú čiaru dostal puk obranca Daniil Pylenkov. Jeho zakončenie švihom nevyzeralo nebezpečne, napokon však zazvonila pravá žrď!
     
    23:46
    Na útočnej modrej čiare sa uvoľňoval Dorofejev. Tomu však v spracovaní prihrávky zabránil Nogačov a zaútočiť teda nemohol.
     
    23:08
    Od modrej čiary sa k strele chcel dostať Pavel Kukštel. Jeho zakončenie však presné nebolo. Jeho spoluhráči ešte pokračovali s pukom v pásme, ale k strele sa nedostali.
     
    22:28
    Do útočného pásma sa po pravom krídle pretlačil Nikita Šaškov. Dostal sa pred Šostaka a bekhendom ho ohrozil. Mieril však len priamo do jeho hrude.
     
    21:45
    Bieloruská rozohrávka smerom na Kovyršina presná nebola, Bielorusi v strednom pásme prišli o puk a nedobrovoľne ho prenechali súperovi.
     
    21:24
    Do útočného pásma sa chcel prepracovať Ilja Talalujev. Napokon však iba nahodil puk do útočnej tretiny a potom na modrej čiare spadol.
     
    20:20
    Ruskí hokejisti sa dostali do prvej veľkej možnosti. Slepec vynikajúcou prihrávkou pred bránku našiel Ivanova, ktorý strieľal spred bránkoviska, no bránu trestuhodne minul!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke boli tvorcami hry prevažne ruskí hokejisti, ktorí poslali na bránku viac striel ako ich súper. Gól sme však nevideli, a tak je stav po 20 minútach 0:0.
    Druhá tretina sa začne približne o 18:44.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:12
    Po ľavom krídle dopredu vyštartoval aktívny Kukštel, ktorý dokázal ohroziť Šostaka strelou z kruhu. Jeho pokus smeroval však len priamo do bieloruského brankára.
     
    18:54
    Aj ruskí hokejisti podobne ako ich súperi prežili prvé oslabenie bez inkasovaného gólu.
     
    18:36
    Kadola chcel spoza bránky pretlačiť puk na Bujnického, ktorý sa ukazoval pred bránkoviskom. Puk však mieril na dve ruské hokejky.
     
    17:42
    Ďalší nahodený puk Konovalov zlikvidoval. K puku na ľavom kruhu sa dostal Stefanovič, ktorý sa snažil presadiť bekhendom z dorážky, no bránu netrafil.
     
    17:20
    Od modrej čiary nahadzoval puk na bránku Antonov. Následne sa k príklepu spoza ľavého kruhu dostal Pavlovič. Jeho tvrdá delovka letela priamo do Konovalovej lapačky, ktorý si konečne niečo zachytá.
     
    16:54
    Bielorusi síce vyhrali vhadzovanie, potom však Demkov poslal slepú a nepresnú prihrávku na modrú čiaru. Puk teda unikol z útočného pásma.
     
    16:41
    Bielorusko si tiež zahrá prvú presilovku. Daniil Miromanov dostáva dve minúty za držanie.
     
    15:44
    Ruskí hokejisti sa zväčša po celý čas presilovky držali v útočnom pásme, gólovo sa však nepresadili. Už naskočil vylúčený Antonov na ľad.
     
    15:22
    Zaujímavú krížnu prihrávku dostal na pravý kruh Pavel Dorofejev. Ešte si puk pripravil a tak strieľal. Mieril však mimo Šostaka.
     
    14:17
    Na modrej čiare si puk zachytil kapitán Šaripzianov. Jeho delovka z prvej mierila na betón Šostaka.
     
    13:54
    Bieloruskí hokejisti začali oslabenie úspešne. Podarilo sa im získať puk a poslať ho preč z obranného pásma.
     
    13:37
    Rusi ešte využívali hru počas avizovaného trestu, gól však nestrelili. Ruský tím bude hrať ako prvý presilovku. Dve minúty za krosček dostáva Andrej Antonov.
     
    12:43
    Spoza pravého kruhu to skúšal Nikolaj Demidov. Jeho strelecké zakončenie švihom Šostak vyrážal presvedčivo vyrážačkou. Nik z ruských hráčov nesmeroval do dorážky.
     
    12:26
    Bieloruská rozohrávka z obranného pásma bola blokovaná a puk vyletel na striedačku. Hra je prerušená vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    11:30
    Po ľavom krídle dopredu smeroval Maxim Sorkin. Jeho následný nahodený puk smeroval vedľa brány iba na zadný mantinel.
     
    10:46
    Rozohrávka Damirovi Šaripzianovi príliš nevyšla. Jeho prihrávka zo stredného pásma smerovala iba na bieloruské hokejky.
     
    10:02
    Na modrej čiare zachytil puk Miromanov a okamžite sa ho rozhodol nahodiť na bránku. Šostak bol pripravený a musel likvidovať túto strelu. Rusi sú zatiaľ oveľa aktívnejší.
     
    09:38
    Po pravom krídle dopredu vyrazil Akim Trišin, ktorý dokázal jemnou strelou švihom spoza pravého kruhu preveriť pozornosť Konstantina Šostaka. Bieloruský brankár zachytil puk na hrudi.
     
    08:45
    Dorofejev sa šikovne pretláčal z ľavého kruhu pred bránku. Pred bránkoviskom však ruským hráčom puk ušiel z hokejok a Šostaka už neohrozili.
     
    07:42
    Z pravého kruhu sa k bekhendovej strele dostal Pavel Kukštel. Jeho pokus gólman Šostak jednoznačne vyrazil.
     
    07:24
    Do útočného pásma prenikli opäť ruskí hokejisti. Georgij Ivanov z ľavého kruhu chcel dávať puk pred bránku, no jeho prihrávka bola tečovaná a smerovala na ochrannú sieť.
     
    06:26
    Streleckú pozíciu si na modrej čiare vytváral Alexander Jakovenko. Miešal puk, čakal na vhodnú pozíciu, no Bielorusi sa rýchlo rozostavili a zblokovali jeho pokus.
     
    05:50
    Z obranného pásma s pukom dopredu vyrazil Jegor Činakov. Puk nahodil na zadný mantinel, ale nepodarilo sa mu už pokračovať v akcii.
     
    05:02
    Videli sme vôbec prvú bieloruskú strelu. Od modrej čiary to jemným nahodením skúšal Dmitrij Znacharenko. Konovalov bezpečne zasiahol výstrojou.
     
    04:28
    Pri založení útočnej akcie zo stredného pásma si veľmi Kukštel nerozumel s Morozovom a o puk prišli. Nie však nadlho, Bielorusi nešli do protiútoku.
     
    03:45
    Z rohu klziska sa chcel pred bránku prebojovať Kirill Slepec. Dostal sa však iba medzi kruhy a tam ho prečíslili bieloruskí hokejisti.
     
    03:12
    Bieloruskí hokejisti nedokázali bezpečne a presvedčivo rozohrať. Puk preletel cez celé klzisko a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    02:37
    Ruskí hokejisti získali útočné pásmo a dostali sa do zakončenia. Medzi kruhmi bol pripravený Nikita Šaškov. Jeho tvrdá delovka z prvej skončila na Šostakových betónoch.
     
    01:40
    Prihrávka z hokejky Vadima Kudaka vôbec nebola presná. Jeho spoluhráč puk tečoval ešte pred červenou čiarou, a tak je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    01:12
    Do zakončenia sa po pravom krídle pretláčal Maxim Sorkin. Dvojica obranných hráčov Bieloruska ho však zastavili a k brankárovi Šostakovi ho nepustila.
     
    00:42
    Kukštel spoločne s Morozovom smerovali do útočného pásma. Pri ľavom kruhu však boli zastavení a nepodarilo sa im dostať do zakončenia.
     
    00:11
    Bieloruskí hokejisti síce vyhrali úvodné vhadzovanie, dopredu však nahodili puk Rusi. Vyskúšal to Slepec, Rusi sa však ďaleko s pukom nedostali.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľadovú plochu už prichádzajú oba celky. Bielorusi odohrajú stretnutie písaní ako domáce mužstvo v červených dresoch. Rusi sa predstavia v bielych dresoch.
     
    Úvodné zostavy:

    Bielorusko: Šostak (Kulbakov) – Znacharenko (A), Bogolejša, Ščiočin, Antonov (A), Nogačov, Gotovec, Tarleckij – Bujnickij, Kodola (C), Stefanovič – Martynov, Kovyršin, Demkov – S. Maliavko, Drozd, A. Maliavko – Pavlovič, Kitarov, Kogalev

    Ruský olympijský tím: Konovalov (Melničuk) – Demidov (A), Miromanov, Šaripzianov (C), Pylenkov, Kudako, Chabarov, Jakovenko, Trišin – Slepec, Ivanov, Obidin – Talalujev, Kukštel, Morozov (A) – Rtiščev, Sorkin, Dorofejev – Činakov, Šaškov, Grošev

    Rozhodca: Snášel, Stano – Jobbágy, Rojík.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri on-line prenose z druhého zápasu Kaufland Cup-u 2020. Slovenský tím má dnes voľno a priestor dostáva duel medzi Bieloruskom a olympijským výberom Ruska. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Bieloruskí hokejisti sa včera predstavili proti výberu Slovenska. So zverencami trénera Craiga Ramsayho odohrali vyrovnanú partiu, v zápase viedli 2:3, ale napokon boli sklamaní po prehre 4:3.
    Olympijský alebo „béčkový“ výber Ruska hral na Nemeckom pohári v novembri, kde najprv prehral s Nemeckom 4:3 a následne zvíťazil nad slovenskou reprezentáciou 3:2 po predĺžení. V záverečnom zápase takisto zdolal Švajčiarsko 3:4 po nájazdoch a umiestnil sa na konečnom treťom mieste so štyrmi bodmi. V polovici decembra sa olympijský výber Ruska predstavil aj na švajčiarskom Arosa Challenge, kde zdolal Slovensko 3:2 po nájazdoch a v druhom stretnutí inkasoval debakel od Švajčiarska 2:8.

    Bielorusko a Rusko B sa naposledy stretli v apríli 2019 počas záverečnej prípravy na šampionát. Rusko zvládlo proti Bielorusku oba duely a vyhralo 1:4 a 1:3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 51. Miromanov


    Bielorusko: Šostak (Kulbakov) – Znacharenko (A), Bogolejša, Ščiočin, Antonov (A), Nogačov, Gotovec, Tarleckij – Bujnickij, Kodola (C), Stefanovič – Martynov, Kovyršin, Demkov – S. Maliavko, Drozd, A. Maliavko – Pavlovič, Kitarov, Kogalev
    Ruský olympijský tím: Konovalov (Melničuk) – Demidov (A), Miromanov, Šaripzianov (C), Pylenkov, Kudako, Chabarov, Jakovenko, Trišin – Slepec, Ivanov, Obidin – Talalujev, Kukštel, Morozov (A) – Rtiščev, Sorkin, Dorofejev – Činakov, Šaškov, Grošev

    Rozhodca: Snášel, Stano – Jobbágy, Rojík

    Diváci: 380