Toronto – Ottawa 2:1 (po pr.) | Detroit – NY Rangers 0:1 (kon.) | NJ Devils – Dallas 2:3 (po pr.)
Philadelphia – Colorado 6:3 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 5:2 (kon.) | Arizona – Chicago 2:3 (0:2 po s.n.)
Nashville – Vegas 0:3 (kon.) | Minnesota – Boston 1:6 (kon.) | Calgary – Edmonton 3:8 (kon.)
LA Kings – Anaheim 1:3 (kon.) | San Jose – Tampa Bay 0:3 (kon.) | Washington – Pittsburgh 3:4 (kon.)
Montreal – Columbus 3:4 (kon.) | Carolina – Vancouver 4:3 (2:1 po s.n.)
koniec
Minnesota Wild
1:6 (0:1, 0:3, 1:2)
Boston Bruins
cz Nedeľa 02.02.2020, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Vzájemné utkání z letošní sezóny

    Boston Bruins – Minnesota Wild 5:4pr.
     
    Boston Bruins

    Boston letos šlape na jedničku. Odehráno mají 52 duelů a vybojovali v nich 72 bodů. V celé lize jsou na druhém místě, pouhé tři body za vedoucím Washingtonem. I ve Východní konferenci mu patří druhé místo a Atlantickou divizi vede.

    Bruins mají velice silný útok s 171 vstřelenými brankami, což je šestý nejvyšší počet. Medvědům ale naprosto na výbornou funguje také defenziva, když dostali pouhých 129 gólů, třetí nejmenší počet. Boston má druhou nejlepší přesilovku ligy s využitím 26% a třetí nejlepší oslabení s úspěšností 83,8%.

    Nejproduktivnějším hráčem Bruins je Čech David Pastrňák se 72 body (37+35). V lize je na třetím místě. Druhým nejvíce bodujícím hráčem je jeho spoluhráč z lajny Brad Marchand se 66 body (21+45) a v lize je šestý. Třetím je jejich kolega z formace Patrice Bergeron se 42 body (22+20). Pastrňák je společně s Alexandrem Ovečkinem také nejlepším střelcem soutěže. Nejlepším nahrávačem pak zmíněný Marchand, který okupuje v soutěži páté místo.

    V brance nastupuje Tuukka Rask s úspěšností 92,7% a průměrem 2,23. Gólmanské duo doplňuje Slovák Jaroslav Halák. Ten má úspěšnost 91,8% a 2,47 gólu na zápas.

    Posledních pět zápasů

    Winnipeg Jets – Boston Bruins 1:2
    Boston Bruins – Vegas Golden Knights 3:2
    Pittsburgh Penguins – Boston Bruins 4:3
    Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 4:1
    Columbus Blue Jackets – Boston Bruins 3:0

    Československá stopa v týmu

    Jaroslav Halák (SVK) – 24 z. – 91,84% – 2,47 – 3 SO
    Daniel Vladař – 0 z.
    Zdeno Chára (SVK) – 50 z. – 13 b. (5+8)
    Jakub Zbořil – 0 z.
    Peter Cehlárik (SVK) – 3 z. – 1 b. (0+1)
    David Krejčí – 43 z. – 34 b. (12+22)
    Róbert Lantoši (SVK) – 0 z.
    Jakub Lauko – 0 z.
    David Pastrňák – 52 z. – 72 b. (37+35)
     
    Minnesota Wild

    Minnesotě se letos příliš nedaří. Má odehraných 50 zápasů, ve kterých vybojovala 52 bodů a v celé lize jí patří 24. místo. V rámci Západní konference pak pozice dvanáctá a na play off ztrácí momentálně šest bodů. V Centrální divizi je na posledním sedmém místě.

    Wild v letošní sezóně zatím vstřelili 156 branek, což je řadí mezi průměr ligy. Směrem dozadu je to o poznání horší. Obdržených 166 gólů je sedmý nejvyšší počet soutěže. V přesilovkách se Minnesotě poměrně daří. Využitých 20,5% je lepší ligový průměr. Naopak oslabení je problém. Hokejisté Wild ubránili 74,8% soupeřových přesilovek, což je šestý nejnižší počet.

    Nejproduktivnějším hráčem Wild je Eric Staal, jenž má na svém kontě 38 bodů (17+21). V rámci kanadského bodování je na 71. místě. Druhým v pořadí je obránce Ryan Suter s 35 body (7+28). Mezi všemi obránci v soutěži je jedenáctý. Třetím nejproduktivnějším hráčem týmu je Zach Parise s 32 body (19+13). Tento hráč je také nejlepším střelcem týmu. V lize je na děleném 32. místě. Nejlepším nahrávačem je již zmíněný obránce Suter. V lize je na děleném 35. místě.

    V brance nastoupili zatím tři brankáři. Alex Stalock s úspěšností 90,3% a průměrem 2,93 obdržené branky za zápas. Devan Dubnyk má úspěšnost 89,3% a průměr 3,28 gólu na zápas. Pět zápasů odchytal také Kaapo Kähkönen s úspěšností 91,3% a průměrem 2,96.

    Posledních pět zápasů

    Minnesota Wild – Detroit Red Wings 4:2
    Minnesota Wild – Florida Panthers 4:5
    Minnesota Wild – Dallas Stars 7:0
    Minnesota Wild – Tampa Bay Lightning 3:2
    Pittsburgh Penguins – Minnesota Wild 7:3

    Československá stopa v týmu

    Nikdo
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Utkání nám odstartovalo a jako první se do útočného pásma dostali hráči Bruins. V něm nevydrželi příliš dlouho a hra se otočila na druhou stranu. Hosté nakonec vyhazují na zakázaně uvolnění.
     
    01:07
    Joel Eriksson Ek se stává prvním hráčem, který se pokusil ohrozit branku. Jenže jeho pokus od pravého mantinelu byl zablokovaný.
     
    02:10
    Tvrdou ránu vyslal od modré čáry Jake DeBrusk. Jeho pokus jen prosvištěl nad brankou Dubnyka.
     
    02:52
    Torey Krug nahazoval kotouč. Jeho pokus byl sražený a domácí mohli jít do rychlého protiútoku. Z něj však neuspěli. Nicméně Wild stále budou okupovat svou útočnou třetinu, jelikož Bruins opět vyhazují na zakázaně uvolnění.
     
    03:49
    Charlie Coyle si pohrál u mantinelu s jedním ze svých protihráčů a zakončoval ze strany. Ale Dubnyk byl u své pravé tyče připravený.
     
    04:47
    A z ničeho nic jsme tu měli první šanci. Matt Dumba se dostal do útočného pásma, rychlou zasekávačkou se uvolnil a trefil tyč bostonské branky.
     
    06:01
    Na druhé straně musel vytasit zákrok pravým betonem Dubnyk, který úspěšně vyrazil pokus Jérémy Lauzona.
     
    06:50
    Poprvé v zápase o sobě dává vědět elitní lajna Bostonu. Bergeron krátkou přihrávkou vybídl ke střele Pastrňáka, který trefil pouze hráče před sebou.
     
    07:39
    Hra se nám nyní přesouvá z jedné strany na druhou. Sledujeme zatím poměrně svižný hokej, kde nám ale schází výraznější šance.
     
    08:24
    Domácí hráči se teď dožadovali vyloučení DeBruska, který podle jejich názoru vyhodil kotouč do hlediště napřímo. Podle sudích se ale puk otřel ještě o plexisklo a vylučovat se tak nebude.
     
    08:55
    Ihned po buly vypálil Greg Pateryn. Halák byl pozorný a bezgólový stav se nám zatím nemění.
     
    09:33
    Kolem Haláka to létá z jedné strany na druhou a slovenský brankář musí být neustále ve střehu. Minnesota je momentálně o něco lepším celkem.
     
    10:29
    Karson Kuhlman se uvolnil od pravého mantinelu na střed hřiště. Dostal se do zajímavé střelecké pozice, ale s tou si neporadil. Respektive Dubnyk předvedl vynikající zákrok. Hostující útočník se dostal ještě k bekhendové dorážce, ale tou přestřelil.
     
    11:21
    Dubnyk si připisuje už osmý úspěšný zákrok. Tentokrát proti střele Coyla vytasil vyrážečku.
     
    12:07
    Obránce Matt Grzelcyk to nyní chtěl vzít na sebe. Najel do útočného pásma, chtěl objet branku, ale uklouzl. Domácí tak mohli jít do brejku, který nevyužili.
     
    12:28
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté se z ničeho nic dostávají do vedení. Před Dubnykem vznikla skrumáž a puk vyplul na středu hřiště. Tam se ho chopil TOREY KRUG, udělal obránci kličku do bekhendu a zavěsil přesně pod horní tyč. Asistence: Pär Lindholm, David Krejčí.
    12:28 Torey KRUG - 0:1
     
    14:16
    Vstřelená branka Bostonu evidentně pomohla a mačká teď svého soupeře. Hráči Minnesoty momentálně neví, kde jim hlava stojí a brání se pouze s problémy.
     
    15:02
    Po dlouhé době se Wild dostali k zakončení. Mikko Koivu vypálil od pravého mantinelu, ale Halák jeho pokus v klidu pokryl.
     
    15:37
    Snad půl minuty bojovali hokejisté u mantinelu v obraném pásmu MInnesoty. Puk nakonec vyšťourali hosté. Jenže ze svého zisku nic nevymysleli a Wild se nakonec ubránili.
     
    17:24
    Nyní o sobě dali domácí hodně vědět a Halák se musel otáčet. Od modré vypálil tvrdou ránu Greg Pateryn. Slovenský gólman ji s problémy vyrazil. Následná dorážka Zacha Pariseho už nebyla přesná.
     
    17:25
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Charlie McAvoy – 2 min., hákování).
     
    18:26
    Domácí jsou nastěhováni v útočné třetině. Střelba jim však zatím schází. Když už nějaká střela vyslaná je, skončí na prvním bránícím hráči.
     
    19:08
    Po chybě domácích se Boston uvolňuje vyhozením přes všechny čáry.
     
    19:25
    Hosté v plném počtu.
     
    19:54
    Devan Dubnyk musel ještě v závěru předvést další dobrý zákrok vyrážečkou. Tím v podstatě ukončil první třetinu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodních dvacet minut mezi Minnesotou a Bostonem. Spokojenější je zatím hostující celek, který vede 1:0 poté, co se trefil obránce Torey Krug. Bruins byli o něco lepším celkem, nicméně také Minnesota měla své šance a za stavu 0:0 dokonce trefila tyč.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 11:12.
    Zblokované střely: 6:2.
    Trestné minuty: 0:2.
    Přesilové hry: 1:0.
    Využití: 0:0.
    Vhazování: 42% – 58%.
    Hity: 10:2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Hned po pěti sekundách prostřední části vylétl kotouč do hlediště a nepříjemně trefil jednu z fanynek.
     
    20:43
    Boston sice v úvodní minutě druhé třetiny drží puk, ale nemůže se dostat do útočného pásma. Nejprve to nevyšlo Marchandovi, poté Krejčímu.
     
    21:19
    Joel Eriksson Ek to zkoušel z dobré pozice těsně před Halákem. Hostující strážce svatyně byl ale úspěšný a drží vedení svého týmu.
     
    22:32
    Krosová přihrávka na Kevina Fialu, který zakončoval z první. Rána byla sice tvrdá, leč nepřesná. Halák mohl zůstat naprosto v klidu.
     
    23:10
    Hartman trefuje horní tyč!
     
    23:26
    Victor Rask se po pěkné souhře dostal ke střele zápěstím, ale Halák dal k sobě betony včas.
     
    23:49
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Ryan Hartman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:39
    Bruins právě vstřelili branku!
    TOREY KRUG je dnes při chuti a svou druhou brankou zvyšuje na 2:0. Brad Marchand našel přes šířku hřiště právě svého parťáka, který střelou zápěstím se štěstím překonal Dubnyka. Asistence: Brad Marchand, David Pastrňák.
    24:39 Torey KRUG - 0:2
     
    25:21
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Eric Staal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:55
    Bruins právě vstřelili branku!
    Druhá přesilovka, druhý gól a Boston vede 3:0. Pěkná přesilovková akce po trase Pastrňák – Krug a zakončující BRAD MARCHAND, který se trefil z první naprosto přesně do protější šibenice. Asistence: Torey Krug, David Pastrňák.
    25:55 Brad MARCHAND - 0:3
     
    28:05
    S Minnesotou to momentálně nevypadá úplně růžově. Dvě oslabení je vyšla pěkně draho a musí dotahovat třígólovou ztrátu. Wild jsou momentálně v útočném pásmu, ale je to spíše pouze optický tlak bez pořádného zakončení.
     
    29:36
    Pär Lindholm se rval u mantinelu a snažil se vybojovat touš pro Bergerona. Byl úspěšný, ale centr první lajny nakonec puk ztratil.
     
    30:16
    Charlie Coyle byl hodně napadán v rohu hřiště, dokonce to vypadalo na podražení. Přesto se rychle zvedl, zakončil, ale Dubnyk byl pozorný.
     
    31:19
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Charlie McAvoy – 2 min., hrubost).
     
    31:32
    Šance Minnesoty na snížení. Hraje svou druhou přesilovou hru v zápase, ve které se dostal z pravé strany do zakončení Jared Spurgeon. Jeho pokus Jaroslav Halák vyráží vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    32:23
    Další založení útoku a nastěhování se do útočné třetiny hokejistům Wild nevyšlo. Boston se dostal k puku a vyhazuje přes všechny čáry.
     
    32:36
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Mikko Koivu – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brad Marchand – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:19
    Boston už je opět v plném počtu.
     
    34:15
    Domácí hokejisté jsou sice nyní aktivnější, hrají více s pukem, ale do žádných větších šancí se nedostávají. Boston své vedení celkem v klidu hlídá.
     
    34:32
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Joel Eriksson Ek – 2 min., držení).
     
    34:38
    Pro Minnesotu je tu další velký problém. Potřetí v dnenším zápase bude hrát oslabení. Ani jedno z předchozích dvou nedokázala přežít bez inkasované branky.
     
    35:29
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bruins jsou dnes v přesilovkách zatím stoprocentní. Před Dubnykem vznikla trma vrma. V hodně nepřehledné situaci se puk dostal k DAVIDU PASTRŇÁKOVI, který neměl problém trefit odkrytou branku. Jeho gól s číslem 38 znamená, že se osamostatňuje na čele střelců celé NHL. Asistence: David Krejčí, Jake DeBrusk.
    35:29 David PASTRŇÁK - 0:4
     
    37:30
    Krejčí teď hezkým křižným pasem našel Jake DeBruska, který se k zakončení ale nakonec nedostal.
     
    37:40
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jake DeBrusk – 2 min., krosček).
     
    38:28
    Téměř minuta přesilové hry Minnesoty je u konce. Domácí se zatím nedokázali pořádně dostat přes útočnou modrou čáru.
     
    38:58
    Fiala se natahoval po dlouhé přihrávce. Tu však výborně přečetl Jaroslav Halák, který vyjel po puku a vyhodil.
     
    39:30
    Až ke konci přesilovky se domácí borci dostávají do pásma. Od modré nakonec pálil Jonas Brodin, jenže jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    39:40
    Boston v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je za námi a pro Minnesotu to byla třetina hrůzy. Během této části šli třikrát do oslabení a hokejisté Bostonu dokázali využít všechny tři. Naopak Minnesota ani jednu svou početní výhodu nevyužila a proto svítí na kostce stav 0:4. Boston si vedení hlídá naprosto v pohodě a nevypadá to, že by si dnes neměl dojít pro dva body.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 19:24.
    Zblokované střely: 10:5.
    Trestné minuty: 8:8.
    Přesilové hry: 3:3.
    Využití: 0:3.
    Vhazování: 46% – 54%.
    Hity: 17:4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Začalo nám posledních dvacet minut dnešního utkání. Pokud chce Minnesota alespoň zdramatizovat zápas, musí hrát na maximální míru rizika.
     
    41:13
    Jako první se ke střele ale dostávají hosté. Karson Kuhlman zápěstím vyzkoušel Dubnyka. Ten pátý gól za svá záda nepustil.
     
    41:18
    A další střela Bruins. Tentokrát od modré vypálil obránce Matt Grzelcyk a Dubnyk schoval puk ve své výstroji.
     
    41:52
    Minnesota jela do přečíslení čtyř proti dvěma. Fiala držel kotouč, dostal se do pásma a našel vlevo Jasona Zuckera. Halák zatím ale drží čisté konto.
     
    42:53
    Halák musel jít do rozkleku a opět uspěl. Obránci Bruins si poté s ničím nedělali hlavu a vyhodili puk na zakázané uvolnění. O pár sekund později se celá situace zopakovala.
     
    43:19
    A mohlo to být o pět branek. Marchand zavezl kotou do útočné třetina, přihrál Bergeronovi, který z první trefuje tyč!
     
    45:03
    Hned dvě tvrdé střely od modré letěly směrem na Haláka. S první si slovenský gólman poradil a druhou zablokoval DeBrusk.
     
    46:00
    Své štěstí na straně Minnesoty tentokrát zkoušel Jonas Brodin. Jenže jeho pokus ještě před Halákem zastavil Brandon Carlo.
     
    46:54
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Zdeno Chára – 2 min., hákování).
     
    47:10
    Hned v úvodu oslabení se Bostonu daří vyhodit.
     
    47:28
    Střelu Sutera vyrazil Halák betonem a hosté se opět osvobozují.
     
    48:15
    Minnesotě se dnes přesilové hry absolutně nedaří. Když už se dostanou do pásma, neudrží se tam příliš dlouho. Boston zatím brání na výbornou.
     
    48:54
    Ani čtvrtá přesilovka Wild nekončí gólem. Boston v pěti.
     
    50:00
    Tentokrát šance Bostonu. Krug byl v těsné blízkosti Dubnyka. Chtěl mu udělat kličku a zakončit do prázdné. Nakonec se s pukem dostal až za branku. Nakonec puk vyplul ještě k DeBruskovi, který byl tísněn a nedostal se k zakončení.
     
    51:17
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jonas Brodin – 2 min., hákování).
     
    51:49
    První střelu v další přesilovce Bostonu si připsal Pastrňák. Jeho střelu golfákem Dubnyk sráží do rohu.
     
    52:38
    Wild se osvobozují a vypadá to na první ubráněnou přesilovku jejich soupeře.
     
    53:17
    Je tomu skutečně tak. Poprvé v zápase se domácí hokejisté ubránili. Wild v plném počtu.
     
    54:25
    Menší tlak Minnesoty přerušuje Halák přikrytím kotouče. Slovenský gólman dnes působí naprosto jistým dojmem.
     
    54:31
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Jen jsem to dopsal, tak domácí se radují z první branky. Odražený puk se dostal k MATSU ZUCCARELLOVI, který se s kotoučem otočil a zápěstím prostřelil Haláka. Asistence: Carson Soucy, Eric Staal.
    54:31 Mats ZUCCARELLO - 1:4
     
    56:41
    Do konce třetí třetiny, a nejspíše zápasu, nám chybí něco málo přes tři minuty. Na žádné výrazné zdramatizování to dnes nevypadá.
     
    57:15
    Velká šance hostů! Anton Blidh se dostal z pravé strany do výborné střelecké pozice. Zkoušel zamířit na zadní tyč, ale Dubnyk předvedl výborný zákrok.
     
    57:59
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté nakonec přidávají pátou branku. Soucy ztratil kotouč v rohu, který se dostal k Joakimu Nordströmovi. Ten ho posunul ještě na ANDERSE BJORKA, který neměl problém z bezprostřední blízkosti prostřelit Dubnyka. Asistence: Joakim Nordström.
    57:59 Anders BJORK - 1:5
     
    58:33
    Bruins právě vstřelili branku!
    A máme tu ještě šestou branku Bostonu. Napadání se hostům vyplatilo. Karson Kuhlman poté přesným pasem našel svého parťáka, kterým byl JAKE DEBRUSK. Ten neměl problém trefit odkrytou branku. Asistence: Karson Kuhlman, Torey Krug.
    58:33 Jake DEBRUSK - 1:6
     
    59:30
    Poslední půl minuta dnešního zápasu, který už se dohrává v poklidném tempu.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas mezi Minnesotou a Bostonem končí nakonec jasným vítězstvím Bruins v poměru 6:1. Favorit utkání se dostal do vedení už v první třetině, ale klíčový náskok si vypracoval v prostřední části, kdy využil tři přesilovky ze tří. Medvědi si náskok ve třetí třetině v klidu hlídali a dokráčeli k naprosto zaslouženému vítězství, na kterém se podíleli i oba Češi v sestavě Davidové Pastrňák a Krejčí.

    Ode mě je to pro tuto chvíli vše a u dalšího onlajn přenosu na počtenou.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 26:34.
    Zblokované střely: 14:14.
    Trestné minuty: 10:10.
    Přesilové hry: 4:4.
    Využití: 0:3.
    Vhazování: 46% – 54%.
    Hity: 19:6.
     
    Tři hvězdy zápasu

    1. David Pastrňák (BOS) – 1+2
    2. Torey Krug (BOS) – 2+2
    3. David Krejčí (BOS) – 0+2
     
    Československá stopa v zápase

    Jaroslav Halák (BOS) – 25 zákroků – 96,2%
    Zdeno Chára (BOS) – 0+0, 0, 1 střela, 2 TM, 19:51
    David Krejčí (BOS) – 0+2, +1, 0 střel, 0 TM, 15:10
    David Pastrňák (BOS) – 1+2, 0, 2 střely, 0 TM, 15:27 (04:50:27)

    Aleš Skok

    Góly a asistencie: 55. Zuccarello (Soucy, E. Staal) – 13. Krug (P. Lindholm, Krejčí), 25. Krug (Marchand, Pastrňák), 26. Marchand (Krug, Pastrňák), 36. Pastrňák (Krejčí, DeBrusk), 58. Bjork (Nordström), 59. DeBrusk (Kuhlman, Krug)


    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Suter, Spurgeon, Brodin, Dumba, Pateryn, Soucy – Parise, E. Staal, Zuccarello – Zucker, V. Rask, Fiala – M. Foligno, J. Eriksson Ek, Kunin – Greenway, M. Koivu, Hartman.
    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – Chára, McAvoy, Krug, Carlo, Grzelcyk, Lauzon – Marchand, Bergeron, Pastrňák – DeBrusk, Coyle, Bjork – Kuhlman, Krejčí, Nordström – Wagner, P. Lindholm, Blidh.

    Rozhodca: Chmielewski, Schlenker – Gibbs, Galloway

    Diváci: 18009