Aston Villa – Watford 2:1 (kon.) | Bournemouth – Brighton 3:1 (kon.) | Everton – Newcastle 2:2 (kon.)
Sheffield Utd. – Manchester City 0:1 (kon.) | Crystal Palace – Southampton 0:2 (kon.) | Chelsea – Arsenal 2:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:2 (1:0)
Arsenal FC
Utorok 21.01.2020, 21:15 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z londýnskeho derby všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:19:06)
     
    Držanie lopty: 59 % : 41 %.
    Strely na bránu: 8:2.
    Strely mimo: 5:0.
    Rohy: 17:5.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 11:6.
     
    Chelsea napriek viac ako hodinovej presilovke nedokázala dotiahnuť dobre rozohrané londýnske derby do víťazného konca a z dnešného zápasu získala len bod. Arsenal dopredu, i kvôli dlhému oslabeniu, toho veľa nepredviedol, obe jeho strely ale skončili gólmi. Chelsea mala pritom v niektorých chvíľach obrovský tlak a „kanonierov“ držal v reálnej šanci na body výbornými zákrokmi len brankár Leno. Vrcholom dnešnej drámy bola napokon posledná desaťminútovka. Chelsea dostal do vedenia kapitán Azpilicueta, hostia sa však po inkasovanom góle vrhli do útoku a ich kapitán Bellerín rýchlo vyrovnal. Futbal dnes opäť dokázal, že nemá logiku a napriek tomu, že Chelsea bola objektívne lepším tímom, si Arsenal odváža zo Stamford Bridge bod za remízu, ktorá má pre hostí určite príchuť víťazstva. Chelsea po tomto výsledku zostáva na štvrtom mieste tabuľky a pred piatym Manchesterom United má šesťbodový nákok, United ale bude hrať až zajtra s Burnley. Arsenal je po tretej remíze za sebou na desiatom mieste.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Emersonov center z rohu odhlavičkoval Bellerín a hostia následne loptu odkopli do stredu poľa. Zápas sa zrejme každú chvíľu skončí.
     
    90+3
    Azpilicuetov center z pravej strany zrazil Guendouzi na rohový kop. Domáci majú zrejme poslednú šancu na víťazný gól.
     
    90+2
    Hudson-Odoi potiahol loptu po ľavej strane k šestnástke a pekne si zasekol Bellerína, nepresným centrom však zakrútil loptu za Lenovu bránu. Nemecký gólman Arsenalu sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    90+1
    Saka sa snažil o individuálny prienik po ľavom krídle, Azpilicueta ho ale vytlačil do rohu a nakoniec ho i obral o loptu. Saka však pre hostí získal touto akciou niekoľko desiatok cenných sekúnd.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Gabriel Martinelli, prichádza Joe Willock.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    89
    Domáci mohli hneď odpovedať svojim gólom! Center Hudson-Odoia z prvej z pravej strany doletel napriek teču obrancu Arsenalu na prednú tyč k Batshuayiovi, ten ale loptu jemným dotykom usmernil zblízka len mimo Lenovej brány.
    87. Héctor Bellerín (ARS) - 2:2
     
    87
    Arsenal FC dal gól!
    Hostia i svojou druhou strelou na bránu v zápase vyrovnávajú! HÉCTOR BELLERÍN si prevzal loptu na pravom krídle, pred šestnástkou si ju naviedol na ľavačku a cez obrancu vystrelil. Svojou prízemnou strelou zakrútil loptu k pravej tyči, kam už zasahujúci brankár Arrizabalaga nedosiahol.
     
    86
    Hostia sa napriek oslabeniu vrhli do útoku a tlačia sa teraz k šestnástke Chelsea. Domáci sa musia zatiahnuť dozadu.
    84. César Azpilicueta (CHE) - 2:1
     
    84
    Chelsea dala gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia! Chelsea rozohrala rohový kop na krátko a lopta sa dostala na ľavom krídle k Hudson-Odoiovi, ktorý ju nacentroval na hranicu bránkoviska. Hostí zmiatol Abraham, ktorý bol na prednej tyči v ofsajde, lopta ale letela okolo neho a k bližšej tyči ju pohotovo tečoval CÉSAR AZPILICUETA.
     
    83
    Tammy Abraham si nabiehal za nákopom z vlastnej polovice, Holding ho ale čisto od lopty odtlačil. Následne ešte vletel do reklamného panelu, zdá sa ale, že sa mu našťastie nič nestalo.
     
    82
    Emersonov center z rohu odhlavičkovali obrancovia hostí a Martinelli sa podobne, ako pri svojom góle, rozbehol dopredu. Domáci obrancovia si však už tentokrát dali pozor a Martinelliho vytlačili do autu.
     
    81
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Nicolas Pépé, prichádza Rob Holding.

    Michal Sadlek

    Góly: 28. Jorginho (pen.), 84. Azpilicueta – 63. Martinelli, 87. Bellerín

    Karty:   21. Emerson (CHE), 59. Christensen (CHE) – 76. Guendouzi (ARS)   26. David Luiz (ARS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:0. Rohy: 17:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:6.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger, Emerson – Kanté (69. Mount), Jorginho, Kovačić (66. Barkley) – Hudson-Odoi, T. Abraham, Willian (79. Batshuayi).
    Náhradníci: Caballero – M. Alonso, Barkley, Batshuayi, Mount, K. Zouma, Pedro.

    Arsenal FC: Leno – Bellerín (C), Mustafi, David Luiz, Saka – Torreira, Xhaka – Pépé (81. Holding), Özil (55. Guendouzi), Martinelli (90+1. Willock) – A. Lacazette.
    Náhradníci: E. Martínez – Holding, D. Ceballos, Willock, Nketiah, Maitland-Niles, Guendouzi.

    Rozhodca: Attwell – Hussin, West

    Diváci: 40 577