Buffalo – Vegas 4:2 (kon.) | Toronto – NJ Devils 7:4 (kon.) | Tampa Bay – LA Kings 4:3 (2:1 po s.n.)
NY Islanders – Detroit 8:2 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 7:3 (kon.) | Columbus – Boston 3:0 (kon.)
Ottawa – Chicago 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Vancouver 4:0 (kon.) | Colorado – Dallas 2:3 (po pr.)
Edmonton – Nashville 4:2 (kon.) | Arizona – San Jose 6:3 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Boston Bruins
cz Streda 15.01.2020, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa:

    Jaroslav Halák (BOS): 21 zákroků, 88,9% úspěšnost zákroků, čas na ledě 58:48
    David Pastrňák (BOS): 0+0, 2 střely na branku, čas na ledě 19:35
    David Krejčí (BOS): 0+0, žádná střela na branku, čas na ledě 17:49
    Zdeno Chára (BOS): 0+0, 2 střely na branku, čas na ledě 19:31 (03:46:21)
     
    Hvězdy utkání:

    1. Elvis Merzlikins (CBJ): 28 zákroků, 100% úspěšnost
    2. Alexander Wennberg (CBJ): 1+0
    3. Kevin Stenlund (CBJ): 1+0
     
    Je dobojováno! Colombus si nakonec dokráčel pro vítězství, když ve třetí periodě přidal dvě branky. Boston nakonec svého soupeře přestřílel, ale dnes mu to nebylo k ničemu. Elvis Merzlikins v brance Blue Jackets předvedl hned několik parádních zákroků a po zásluze je vyhlášen první hvězdou utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Charlie Coyle ještě s blížícím se koncem periody vypálil nebezpečně z forhendu, z otočky. I s tímto pokusem ale nemá Elvis Merzlikins, který již 137:51 minut nepustil branku za svá záda, problém.
     
    58:38
    David Pastrňák jel s kotoučem na holi po pravém křídle, načež jen zkusil nahodit na bližší tyč. Merzlikins se přemístil a po jistém zákroku si vysloužil potlesk domácích fanoušků. Právě Merzlikins dnes předvádí parádní výkon a pokud Blue Jackets dotáhnou zápas do vítězného konce, zcela určitě bude jedním z hlavních strůjců výhry.
     
    57:54
    Nyní už se Bostonu povedlo dostat do útočného pásma. Zde hned dvakrát pálil od modré čáry Zdeno Chára. S jeho prvním pokusem měl Merzlikins poměrně potíže, stejně jako ten druhý ho ale nakonec dostal mimo nebezpečí.
     
    56:43
    Od třetí vstřelené branky jako kdyby Blue Jackets přebrali kompletně otěže zápsu. Nyní Bostonu kotouč příliš nepůjčují a jsou to oni, kteří se snaží o ofenzivní činnost a ohrožení Haláka v brance.
     
    55:43
    Seth Jones posílal přihrávku na opačnou stranu útočné modré čáry Zachu Werenskému. Pas mu ale nevyšel podle představ a po nepřesné přihtávce za modrou se Blue Jackets musí pokusit znovu nastěhovat do útočného pásma.
     
    54:53
    Alexander Wennberg vybojoval kotouč v útočném pásmu a rázem se dostal k dalšímu svému střeleckému pokusu. Z nápřahu jeho pokus letěl směrem do horního růžku, ovšem nakonec ho těsně přelétl.
    53:05 Riley NASH - 3:0
     
    53:05
    Columbus právě vstřelil branku!
    S Bostonem to začíná vypadat velmi bídně! RILEY NASH dostal kotouč na svou hůl snad už v obranném pásmu. Přes celé kluziště se pak vydal do útočného pásma, kde přesnou trefou do horního růžku nad Halákovu vyrážečku zvyšuje již na tříbrankový rozdíl. Bez asistence.
     
    52:45
    Emil Bemström se hnal za kotoučem před brankou. Dohnal jej pozdě, tudíž se on sám nemohl dostat do zakončení. Zkusil vymyslet alespoň chytrou zadovku, tu však jeden z bostonských hráčů vystihl.
     
    51:34
    Gustav Nyquist společně se svým spoluhráčem vystihl nepřesnou rozehrávku ve středním pásmu. Nyquist pak vzal celou akci na sebe, když jedovatou střelu zkoušel propasovat někam pod horní tyčku. Jaroslav Halák ale předvedl parádní zákrok. Trochu si povyjel a pak kotouč schoval na hrudi.
     
    50:26
    Brett Ritchie dostal přihrávku na levý kruh. Táhlým pokusem pak zkoušel zamířit na bližší tyč, střeleckou smůlu Bostonu ale zatím neprolomil ani on. Ritchieho pokus skončil na betonu připraveného Merzlikinse.
     
    49:40
    Columbus po vhazování vyslal jednu rychlou střelu na Haláka. Ten s ní neměl žádné problémy. Dostal ji mimo nebezpečí. O chvíli později se pak hra opět přesouvá do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    48:28
    Kotouč skončil mimo ledovou plochu, po komerční přestávce, která nyní na chvíli naruší tempo hry, se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    47:23
    Nathan Gerbe se řítil na branku, úplně sám! V nepravý moment mu ale kotouč utekl z hole, domácí hráč jej nechal za sebou. Z této slibně se rozvíjející šance, tak tedy nakonec nic nebylo.
     
    46:45
    David Pastrňák posílal kotouč z bekhendu před branku. Jeho přihrávka ale nakonec skončila jen u Alexandera Wennberga, který přes všechny čáry vyhazuje až k Halákovi.
     
    45:49
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Eric Robinson – 2 min., nedovolené bránění).
    45:46 Kevin STENLUND - 2:0
     
    45:46
    Columbus právě vstřelil branku!
    Velmi důležitá branka pro Columbus. Mohla by přinést potřebný klid na hole Blue Jackets. Nick Foligno stál za soupeřovou brankou, načež poslal přihrávku před ní. Na levý kruh si z pohledu gólmana sjel KEVIN STENLUD, který trefil přesně na vzdálenější tyč a do horního růžku. Asistence: Nick Foligno, Emil Bermström.
     
    45:20
    Zdeno Chára se dostal v rohu kluziště v obranném pásmu k puku a pak neměl jakýkoliv problém s jeho vyhozením až k Merzlikinsovi, od kterého začne další přesilovková akce Blue Jackets.
     
    44:43
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brad Marchand – 2 min., vysoká hůl).
     
    44:43
    Milano se snažil dostat skrze soupeřovu přesilu do pásma, ale bez úspěchu. Při přechodu přes modrou čáru se dostal jen do ofsajdové pozice.
     
    43:20
    Steven Kampfer si s kotoučem sjel na levé křídlo, odkud vyslal pořádnou dělovku z nápřahu. Merzlikins však tentokrát neměl zakrytý výhled ani zdaleka, a tak neměl se zákrokem sebemenší problém. Poté Columbus vyhazuje a již to vypadá, že oslabení zvládne bez úhony.
     
    42:10
    Marchand dostal kotouč na modrou čáru, kde si jej srovnal na hůl a vypálil. Jeho pokus nakonec Merzlikins vyrazil do rohu ledové plochy, a to i přesto, že před ním ještě rychle přejel Bergeron a clonil mu tak ve výhledu.
     
    41:36
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Sonny Milano – 2 min., sekání).
     
    40:32
    David Pastrňák se hned na začátku poslední dvacetiminutovky dostal do velmi zajímavé pozice! Nejprve trefil protihráče, od kterého se mu kotouč odrazil přímo mezi kruhy. Odtud ale poslal puk jen těsně mimo tyč!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhé dějství je za námi. Hra se ve druhé třetině stále více a více vyrovnávala. O osudu zápasu ještě není zdaleka rozhodnuto. Dobrými výkony se dnes prezentují oba brankáři, kteří působí velice jistě.

    Střely na branku:

    Columbus – 22
    Boston – 20
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Krug poslal kotouč rychle na branku. Merzlikins jej vyrazil jen před sebe, kam si pak najel Danton Heinen, který z dorážky kotouč až na brankáře neprocpal. Střelecký pokus se zastavil o posledního protihráče, který mu stál v cestě.
     
    38:46
    Columbus se snažil rychle usadit v útočném pásmu, ale bez úspěchu. Hra se pak přesunula na hole Bruins, ani oni ale při přechodu do ofenzivní části hřiště neuspěli. Uvidíme, kdo si jako další připíše některou ze zajímavějších šancí.
     
    37:20
    Další střela, tentokrát na Haláka. Tentokrát šla z velkého úhlu, až od hrazení. Do střeleckých statistik se pokusil zapsat David Savard, ani tentokrát mu to ale nevyšlo. Gólman Bruins vytěsnil puk ramenem.
     
    36:10
    Charlie Coyle stál před brankou, načež poslal chytrou přihrávku na Bretta Ritchieho. Ten byl sice ve střeleckém úhlu, ale měl před sebou odkrytou část klece. Ritchie neváhal a ihned vypálil. Merzlikins se ale parádně přesunul a kotouč napoprvé uschoval ve výstroji. Velmi pohotový zákrok!
     
    35:40
    Gustav Nyquist se prezentoval poměrně hezkou akcí! Před brankou, a především před jedním z obránců, zasekl kotouč, obtočil se kolem něj a vypálil z bekhendu. Nečitelný střelecký pokus dokázal Halák dostat mimo.
     
    35:04
    Patrice Bergeron dostal kotouč těsně před modrou čárou. Hned poté, co ji přejel, vypálil. Jeho pokus letěl do horního růžku. Merzlikins měl dobrý výhled a s Bergeronovým pokusem neměl výraznější obtíže. Jen ho vyrážečkou dostal do ochranné sítě.
     
    34:10
    David Pastrňák vystřelil z poměrně nenápadné pozice, jeho pokus šel spíše z úhlu. Nebyl vůbec špatný, ale Merzlikins dával pozor a včas proti českému útočníkovi zasáhl.
     
    33:28
    Seth Jones dobře vybojoval kotouč za svou brankou a při hře čtyři na čtyři většího prostoru v útočném pásmu budou moci poprvé využít také Blue Jackets, který už se usazují před Halákem.
     
    32:35
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Pierre-Luc Dubois – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Joakim Nordström – 2 min., nesportovní chování).
     
    31:53
    Zdeno Chára vypálil od modré čáry, ovšem jeho pokus se neujal. Skončil totiž jen na prvním bránícím hráči, který ho zblokoval do středního pásma. Mezitím se Gavrikov vrátil zpět na ledovou plochu a zapojil se do hry.
     
    31:21
    Z přesilové hry zbývá odehrát něco málo kolem půl minuty. Mezitím však Blue Jackets získavají kotouč do své moci a pár cenných sekund tak ještě ušetří.
     
    30:31
    David Pastrňák dostal kolmou přihrávku na pravý kruh, kde si puk srovnal a po chvíli vypálil. Do střely stihl padnout Nyquist, který pokus českého útočníka srazil vysoko do ochranné sítě.
     
    30:10
    Máme za sebou první polovinu dnešního utkání. Zatím se je rozhodně na co dívat. V oslabení svého týmu si nyní vysloužil potlesk fanoušků Jenner, který vyvezl kotouč z pásma.
     
    29:36
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Vladislav Gavrikov – 2 min., držení).
     
    28:54
    Danton Heinen stál zhruba na vrcholku pravého kruhu z pohledu brankáře. Heinenův pokus nebyl vůbec špatný, ale Merzlikins jej viděl a neměl problém ho svými betony vytěsnit do rohu ledové plochy.
     
    27:53
    Nick Foligno nepřehrál úplně přesně, z čehož mohl těžit Boston, když se vymanil z tlaku, který si domácí nyní vytvořili. Bruins se snažili přejít do útoku, ale nepřesnou přihrávku jsme pak viděli i na jejich straně.
     
    26:43
    Na opačné straně Riley Nash jel proti obránci, zpoza kterého vyslal střelu, která směřovala do horních pater branky. Jaroslav Halák dával pozor a nakonec ji bezpečně přikryl na své hrudi. Po komerční přestávce tak nastane vhazování před slovenským gólmanem.
     
    26:28
    David Krejčí se ve středním pásmu vyhnul šikovně jednomu z protihráčů, aby se dostal do útočného pásma, kde přihrávkou oslovil Anderse Bjorka. Ten pak zkusil vystřelit, ale neúspěšně, jeho pokus byl zablokován.
     
    25:45
    Gavrikov dostal přihrávku hned po vhazování. Rychle se pro ni rozjel a ze všech sil ji napálil. Puk letěl na Halákovu lapačku, v níž nakonec jistě skončil. Pohotový zákrok brankáře Bruins.
     
    25:43
    Jones jel s kotoučem na holi po levém křídle. Už to vypadalo, že branku objede, což se nakonec nestalo, naopak zkoušel brankáře nachytat téměř z nulového úhlu. Bohužel pro něj ale neúspěšně. Halák připraven k zásahu.
     
    25:06
    Werenski si sjel z pozice obránce až někam na kruh, odkud nevyslal vůbec špatnou přihrávku. Jaroslav Halák sice zasáhl, ale pak si nebyl jistý, kde kotouč skončil. Jeden z domácích se natahoval po přihrávce, nakonec však neúspěšně. Bostonská obrana si nakonec poradila.
     
    24:26
    Columbus v posledních okamžicích svému soupeři odskakuje, co se do počtu střeelckých pokusů týče. Domácí jich mají na kontě šestnáct, Bruins pak jen devět.
     
    23:21
    Záhy pálil téměř z totožné pozice, tedy z prostoru mezi oběma kruhy, David Pastrňák. Jeho pokus ale jeden z obránců Blue Jackets přizvedl, načež kotouč skončil výrazně nad horní tyčí.
     
    22:39
    Danton Heinen se málem postaral o vyrovnaný stav. Útočník Columbusu si našel střeleckou pozici někde v mezikruží, odkud trefil z branářova pohledu jen tyč levého horního růžku.
     
    21:52
    Jakob Lilja se dostal ke kotouči ve středním pásmu a už to vypadalo, že by se mohl dostat do samostatného úniku. Unikl po levém křídle, ale stihl se k němu vrátit obránce, který mu v pravý čas kotouč vypíchl a nepustil ho do nebezpečného zakončení.
     
    20:43
    Columbus si vytvořil ve zbývající části přesilovky zajímavý tlak. Sonny Milano se pak dostal do poměrně dobré střelecké pozice, ale na Haláka si nepřišel, ten totiž zaklekl včas a jeho pokus lapil. Bude se tak vhazovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dějství je za námi. Boston se do útočného pásma možná nakonec dostával o něco častěji a poměrně nebezpečně hrozil. O tlak se stará především první útočná formace v čele s Davidem Pastrňákem. Nic platné to však zatím nebylo. Columbus totiž vyjel do protiútoku a Wennberg jej zakončil naprosto přesně. A to navíc nebyla branka v úvodu uznána Davidu Savardovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Zdeno Chára vybojoval kotouč v rohu obranného pásma a je jasné, že Columbus v této přesilovce, respektive v její první části, která trvá v první periodě, branku nepřidá. První třetina nám pomalu končí.
     
    19:09
    Emil Bemström se hned po vhazování přesunul někam mezi oba kruhy. Stál sice dál od branky, přesto jeho střela mohla být poměrně nebezpečná, kdyby prošla až na branku. Zablokoval ji jeden z bostonských obětavých hráčů.
     
    18:59
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Charlie McAvoy – 2 min., držení).
     
    18:20
    Jake DeBrusk využil své rychlosti. Vřítil se do útočného pásma, kde obehrál Werenského a pak ještě stihl proskočit přes dalšího obránce Columbusu. Kotouč mu ale při složitém manévru utekl a ke střele na branku se tak DeBrusk po individuální akci nedostane.
     
    17:35
    Jeden z hráčů Bostonu nechal kotouč nechtěně za sebou, čehož se hned snažil využít Eric Robinson, který puk z první napálil na branku. Haláka ale nikterak neohrozil, neboť puk přelétl horní tyčku velmi výrazně.
     
    17:21
    Seth Jones pálil z větší vzdálenosti, a to rovnou dvakrát. Jeho první pokus až na branku neproletěl. Pak se k němu ale kotouč vrátil a napodruhé již Jones zařízení trefuje. Dobře postavený Jaroslav Halák si ale plachtítí kotouč našel a bezpečně ho drží někde ve své výstroji. Po komerční pauze se tak bude vhazovat po levici slovenského brankáře.
     
    16:57
    Po delší odmlce se na delší dobu dostávají ke kotouči také hokejisté Columbusu. A poprvé v utkání se také ozývají jejich fanoušci, kteří je ženou za druhou brankou.
     
    15:54
    Columbus si nyní nerozuměl při rozehrávce ve vlastním pásmu. Anders Bjork, který uzmul kotouč, se snažil celé situace využít a dojet a zakončit z předbrankového prostoru, což mu nakonec znemožnil obránce, který se včas položil na led.
     
    15:20
    Střely na branku:

    Boston – 4
    Columbus – 6
    13:27 Alexander WENNBERG - 1:0
     
    13:27
    Columbus právě vstřelil branku!
    Fanoušci Columbusu se dnes radují podruhé, poprvé však oprávněně. Druhý gól už uznán je. Gavrikov rychle předal přihrávku ALEXANDRU WENNBERGOVI, který nastavil hůl tak, aby kotouč usměrnil přesně mezi Halákovy betony. Asistence: Vladislav Gavrikov, Nathan Gerbe.
     
    12:42
    Carlo si dobře poradil s forčekováním a neustálým napadáním od Erica Robinsona. Bruins se tak záhy opět ocitají v útočném pásmu. Uvidíme, zda něco zajímavého vymyslí i tentokrát.
     
    11:52
    Columbus se nemohl dostat z obranného pásma. První formace Bostonu si vytvořila solidní tlak. Marchand zkoušel hledat Bergerona stojícího před odkrytou částí branky. Merzlikins za pomoci hole zasáhl včas.
     
    11:02
    Brad Marchand přebral kotouč od Pastrňáka, načež s pukem objel branku a snažil se rychle zakončit u tyčky. Merzlikins se však včas přesunul a s tímto zakončením počítal. Betony nechal přesně tam, kde bylo třeba.
     
    10:15
    Statistickým ukazatelům neunikl fakt, že Zdeno Chára dnes hraje své 1001. utkání v barvách Bostonu. Mezitím se bude vhazovat před Merzlikinsem, který už se staví do pozorné pozice.
     
    09:46
    Jakob Lilja si najel zhruba na vrcholek kruhu a rovnou si klepl o přihrávku, kterou obratem dostal. Z první ji poslal na branku. Jeho jedovatá rána letěla do horních pater, nakonec jej však jen těsně minula. Hálak zasahovat nemusel.
     
    08:52
    David Krejčí společně se spoluhráčem dostali kotouč do útočného pásma a Boston si vytvořil krátký ofenzivní tlak. Ten vyvrcholil střelou od modré čáry, kterou ze své hole vyslal Steven Kampfer. Pokus byl nakonec zablokován a skončil v ochranné síti.
     
    08:11
    David Savard se dostal k dorážce, kterou procpal za brankovou čáru. Domácí fanoušci tak propukli poprvé v gólovou radost. Ještě před tím ale Savard do Haláka razantně zajel, což sudí vyhodnotili jako nedovolené bránění brankáři a gól neuznávají.
     
    07:39
    Před brankou Merzlikinse vznikla velmi nepřehledná situace. Kotouč z ní nakonec vyplaval na hůl Davida Pastrňáka, který byl ale zablokován ležícím obráncem.
     
    06:58
    David Pastrňák zkoušel rozehrát na svého spoluhráče na modrou čárou, ale David Savard vystihl přihrávku a vydal se na opačnou stranu. Vyměnil si kotouč s Nashem a nakonec to byl on, kdo střílel. Halák však připraven a bez obtíží zasahuje.
     
    05:53
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Pierre-Luc Dubois – 2 min., krosček).
     
    05:35
    Marchand s Pastrňákem se snažili u mantinelu v útočném pásmu vydolovat kotouč a možná poprvé se na delší dobu usadit v pásmu. Nakonec bez úspěchu. Vladislav Gavrikov vydoloval kotouč.
     
    04:25
    Ze zpětných záběrů na uplynulou situaci v podobě úniku Davida Krejčího bylo vidět, že českého hráče v zakončení ještě trochu zneklidnil za ním se vracející Eric Robinson.
     
    03:39
    A zničehonic se v brejku na opačné straně objevil český útočník David Krejčí. Přehodil si při zakončení kotouč na forhend a mířil z brankářova pohledu do levého horního růžku. Ten ale jen těsně minul a Boston do vedení neposlal.
     
    03:14
    Boone Jenner nebyl ve vůbec špatné pozice. Nejprve pálil trochu urychleně z velkého úhlu, ale potom se k němu kotouč odrazil ještě jednou a už se jednalo o přímější ohrožení branky. I v tomto případě ale bez úspěchu.
     
    02:46
    Na ledě je elitní útočná formace Bostonu. Marchand nahodil do útočného pásma, ale z této útočné akce nic nebude. Brankář Columbusu si tak první zákrok zřejmě ještě nepřipíše.
     
    02:28
    Alexander Wennberg se snažil vybojovat kotouč za vlastní brankou, ale neustál jeden z hitů a kotouč se tím pádem stěhoval na hole Bostonu.
     
    01:31
    Scott Harrington si najížděl před branku, kam mu ještě spoluhráč přihrával do komfortnější pozice. Z předbrankového prostoru pak jen nastavil hůl, ale na Jaroslava Haláka si nepřišel, ten totiž předvedl pohotový zákrok a rovnou tak na hřišti ukázal, že je v pozoru.
     
    01:12
    Střídání v týmu Boston Bruins: ze hřiště odchází Tuukka Rask, přichází Jaroslav Halák.
     
    01:12
    Emil Bemström se při souboji s Carlem projížděl před brankou a zřejmě nechtěne zasáhnul Raska v bostonské brance. Ten byl evidentně velmi otřesený a branku opouští. Do hry se tak nečekaně brzy poddívá Jaroslav Halák.
     
    00:32
    Blue Jackets se na útočné straně hřiště neprosadili, do žádné šance se ani nedostali, neboť Boston dostal kotouč pod kontrolu a mířil na opačnou stranu, kde však jeho přihrávku vystihl Jones a celou akci překazil.
     
    00:10
    Werenski nahodil hned po úvodní buly do útočného pásma svého týmu a Columbus se tak jako první může pokusit ohrozit soupeřova brankáře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou hezký večer, týmy už jsou nastoupeny a připraveny k zápasu na ledové ploše. Za malý moment můžeme začít!
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Kivlenieks) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Nutivaara, Harrington – N. Foligno, Jenner, Nyquist – Milano, Dubois, Bemström – Stenlund, Wennberg, Gerbe – Robinson, Riley Nash, Lilja.

    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára, Carlo, Krug, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Bjork, Krejčí, DeBrusk – B. Ritchie, Coyle, Heinen – Wagner, Kuraly, Nordström.

    Rozhodčí: Sutherland, Luxmore – Smith, Murray.
     
    Češi a Slováci

    David Pastrňák (BOS) – 47 zápasů, 36 gólů, 30 asistencí
    David Krejčí (BOS) – 40 zápasů, 11 gólů, 21 asistencí
    Zdeno Chára (BOS) – 45 zápasů, 5 gólů, 8 asistencí
    Jaroslav Halák (BOS) – 20 zápasů, 92%
     
    Vzájemný zápas

    Columbus uspěl v dosud jediném vzájemném duelu letošního ročníku. Na ledě Bostonu vyhrál 2:1 v prodloužení.
     
    Columbus Blue Jackets

    Ani domácí Columbus na tom není úplně nejhůře. Blue Jackets byli po loňské sázce na vše považování za jednoho z outsiderů soutěže, ale zatím vybojovali padesát dva bodů a patří jim desátá pozice Východní konference. Na osmou příčku zaručující účast v play-off aktuálně ztrácí jen dva body. V posledním duelu vyhrál Columbus hladce 3:0 na ledě Vegas. Nejproduktivnějším hráčem je se čtyřiatřiceti body Dubois.
     
    Boston Bruins

    Hostující Boston letos prožívá parádní sezónu. Loňský finalista zatím odehrál čtyřicet sedm zápasů, ve kterých vybojoval šedesát šest bodů a drží druhou pozici Východní konference. Na vedoucí Washington navíc ztrácí pouze jediný bod. V posledním duelu však Boston prohrál 5:6 po nájezdech na ledě Philadelphie. Nejproduktivnějším hráčem je David Pastrňák, který má na svém kontě šedesát šest bodů a rovnou třicet šest přesných zásahů.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Columbusem Blue Jackets a Bostonem Bruins. Utkání začíná hodinu po půlnoci.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Adam Pavlíček

    Góly a asistencie: 14. Wennberg (Gavrikov, Gerbe), 46. Stenlund (N. Foligno, Bemström), 54. Riley Nash


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Kivlenieks) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Nutivaara, Harrington – N. Foligno, Jenner, Nyquist – Milano, Dubois, Bemström – Stenlund, Wennberg, Gerbe – Robinson, Riley Nash, Lilja.
    Boston Bruins: T. Rask (2. Halák) – McAvoy, Chára, Carlo, Krug, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Bjork, Krejčí, DeBrusk – B. Ritchie, Coyle, Heinen – Wagner, Kuraly, Nordström.

    Rozhodca: Sutherland, Luxmore – Smith, Murray