Nitra – Trenčín 1:1 (kon.) | Ružomberok – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Michalovce – Trnava 2:0 (kon.)
Pohronie – Sereď 2:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Dunajská Streda 2:0 (kon.)
koniec
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
2:1 (1:0)
ŠKF Sereď
Sobota 07.12.2019, 14:00 • Žiar nad Hronom • Niké liga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom prenose zo zápasu 18. kola Fortuna ligy. O dôležité body ako v rámci zostupu, tak stále aj v boji o prvú šestku, budú bojovať Pohronie a Sereď.

    Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    ŠKF iClinic Sereď

    Nováčik minulej sezóny má stále reálnu šancu postúpiť do skupiny o titul. Sereď má na konte 18 bodov je desiata, na šieste Zlaté Moravce stráca 4 body. Spomenúť musíme negatívne skóre 16:24 a šnúru štyroch duelov bez výhry, tri bez zisku bodu.

    Posledne doma Seredčania prehrali s tabuľkovým susedom z Michaloviec. O všetkom sa rozhodlo až v záverečnej štvrťhodine, keď skórovali hráči zo Zemplína – Sidibe a Hovhannisyan. O to viac bude ŠKF pociťovať potrebu výhry na pôde posledného tímu tabuľky.
     
    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa

    Pohronie je zase novic tohto ročníka. 11 získaných bodov, ešte horšie skóre ako Sereď – 17:35 a de facto už boj o záchranu. Víťaz II. ligy z minulej sezóny sa posledné týždne trápil. Skončilo sa to až minulú sobotu vonku v Žiline proti Trenčínu.

    Po remíze so Zlatými Moravcami išlo FK proti Trenčínu s malou šancou na výhru. O všetkom rozhodol jediný moment. Záver prvého polčasu a presná koncovka hosťujúceho Mészárosa. Bola to vôbec prvá výhra Pohronia v lige od 3. augusta, kedy vyhrali na Liptove nad Ružomberkom taktiež zhodne 1:0.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Dzurík, Bartoš, Jacko, Župa – Mazan, Pellegrini (C), Sedláček, Blahút – Klec, Mészáros.
    Náhradníci: Vantruba – Tesák, Hrnčár, Hatok, Zachara, Sojka, Badolo.

    ŠKF iClinic Sereď: Iliev – Lukáčik, Ba, Hučko (C), T. Dabó – Rorič, Metalsi – Nascimento, Špehar, Iván – Morong.
    Náhradníci: Penksa – Adekuoroye, Mečiar, Louka, Jureškin, Tureček.

    Rozhodca: Filip Glova – Tomáš Vorel, Martin Borsányi.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop v prvom polčase obstarali domáci futbalisti, ktorí dnes nastupujú v žlto-modrej kombinácii. Hostia zo Serede budú v poslednom jesennom kole hrať v červenom.
     
    2
    Adam Morong mohol okamžite na konci prvej minúty poslať Sereď do vedenia! Lopta sa odrazila zo stredového kruhu až k útočníkovi hostí, ten si ju však na ťažkom teréne nedokázal dobre spracovať. Jenčo skvelým vybehnutím zabránil skorému gólu vo svojej sieti!
     
    3
    Štandardka pre Pohronie z ľavej strany. Pri lopte stojí už tradičný exekútor týchto akcií – kapitán Lukáš Pellegrini.
     
    4
    Nebezpečná lopta do ohňa, ŠKF nepôsobilo najistejšie. Napokon to futbalisti v červenom zvládli aj so šťastím, guľaté teleso vyšlo von zo šestnástky.
     
    5
    Rozhodca Filip Glova nechcene hral loptu. Preto ju prisudzuje domácim hráčom, ktorí by ju inak mali pod kontrolou.
     
    6
    Pohronie po obrovskej chybe z prvej minúty už opatrnejšie. To platí aj o Seredi. Sledujeme postupné zakladanie akcií.
     
    7
    Na ťažkom teréne sa dnes nemuselo ani hrať. Napokon sa dnešné meranie síl medzi 12. a 10. celkom Fortuna ligy odsúhlasilo. Podmienky pre všetkých aktérov budú každopádne rovnaké.
     
    8
    Dejan Iliev si bez problémov sťahuje loptu k hrudi po centri domáceho hráča zvnútra pokutového územia. Seredčania chceli pohroziť kontrou, avšak atak po ľavom krídle nemal potrebné atribúty na to, aby Pohronie ohrozil.
     
    10
    Po minúte posúvania lopty sme videli trochu vzrušenia pri postrannej čiare. Pohronie získava voľný kop po zákroku na Mazana.
     
    11
    Strela z vyše 25 metrov nemala nárok na úspech, skončila len na tribúne. Autorom zakončenia bol Jakub Sedláček.
     
    12
    Sereď pod tlakom. Hostia nevyužili možnosť z prvej minúty a posledných desať minút sa pomaly ani nedostali pred Jenča.
     
    14
    Dino Špehar sa pripomína, ale nie útočnými aktivitami. Šľapák na Pelleginiho, uvidíme ďalšiu štandardku. Pri lopte sa stretol práve faulovaný s Mazanom.
     
    15
    Nacvičený signál pri rozohrávke. Mazan centroval loptu na ľavú stranu šestnástky, odkiaľ sa k zákroku dostal Iliev. Myšlienka to nebola zlá – úvod bol dobrý, finálne prevedenie už horšie.
     
    16
    Maj Rorič zozadu postrčil Sedláčka pri útočení po pravej strane ihriska. Postranný arbiter bol blízko a všetko signalizoval.
     
    17
    Len niekoľko sekúnd potom sa však previnili aj domáci zhruba na podobnom mieste. Sereď s voľným kopom – defenzíva Pohronia si počínala na jednotku.
     
    18
    Jenčo po zhruba štvrťhodina s väčšom robotou. Center letiaci vyše 25 metrov mala domáca opora v bráne jasne pod kontrolou.
     
    18
    Pred osamoteným Ivánom odvracia na roh v poslednej chvíli Patrik Jacko. ŠKF sa osmelilo a je to razom vidieť.
     
    19
    Štandardky však zatiaľ nie sú veľkým privilégiom, do útoku už mieria domáci.
     
    20
    Mazan mohol zakončovať z prvej po peknej robote spoluhráča na osi ihriska. Krídelník Pohronia mal smolu, Lukáčik totiž v poslednej chvíli jeho koncovku zblokoval.
     
    21
    Dvadsať minút za nami. Čakáme na ďalšiu veľkú a tentoraz vypracovanú príležitosť.
     
    22
    Kristián Lukáčik na klzkom teréne na postrannej čiare doslova zostrelil Mazana. Mohlo to byť aj na kartu, hlavný rozhodca si ju ale zatiaľ necháva vo vrecku.
     
    23
    Aktívny Mazan spadol v pokutovom území, proti nemu hrali čisto dvaja obrancovia. Sereď pod veľkým pressingom súpera.
     
    24
    András Mészáros predviedol dobrý prienik po pravom krídle. Všetko to pokazil až záverečný krížny center, ktorý skončil na druhej strane ihriska za postrannou čiarou.
     
    25
    Pohronie dalo gól!
    ANDRÁS MÉSZÁROS ale všetko napráva o pár desiatok sekúnd neskôr! Center Mazana z ľavej strany priamo na nohu Mészárosa. Ten predviedol parádny prvý dotyk, obtočil sa okolo svojej osi a z otočky z half-voleja poslal loptu do brány! Krásny moment.

    Asistencia: Peter Mazan.
    25. András MÉSZÁROS - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    27
    Môžeme pokojne konštatovať, že vedenie Pohronia je zaslúžené. Sereď si nevypracovala ani čiastočnú šancu, zatiaľ čo domáci sú pred Ilievom naozaj často.
     
    28
    Mazan si to prehadzoval na ľavačku. Ťažko súdiť, či chcel strieľať, alebo centrovať. Lopta končí aj tak za bránou.
     
    30
    Tidiane Djiby Ba bojoval o loptu s Mészárosom pri vlastnej bránkovej čiare. Stopér Serede súboj vyhral, avšak zbytočne dohrával autora úvodného zásahu hruďou. Filip Glova za takéto správanie ukazuje obrancovi ŠKF žltú kartu.
     
    31
    Po dlhom, naozaj dlhom čase, sa Sereď dostala do priestoru pred Jenčom. Na strelu to už mohol mať Morong, ten ešte prepúšťal Ivánovi. Napokon prišlo k zakončeniu vonku z pokutového územia. Ak sa nepískal ofsajd, tak potom ruka jedného z futbalistov iClinic.
     
    33
    Michal Klec si faul nevypýtal, bude to aspoň vhadzovanie. Iván si do Kleca zbytočne skákal, začínajú sa nám množiť kontroverzie.
     
    34
    Dejan Iliev len tak tak rozohral pred napádajúcim borcom v žlto-modrom. Na premočenom teréne môžu byť takéto situácie oveľa nebezpečnejšie, ako tomu je zvyčajne.
     
    35
    Kristián Lukáčik si nerozumel pri kombinácii na súperovej polovici. Lopta sa tak dostáva po prihrávkach až ku brankárovi Jenčovi, ktorý ju ale rovnako nepresne posiela za autovú čiaru.
     
    37
    Pokus o ďalšiu akciu Seredčanov. Tým sa nedarí hrať vzduchom, Tomáš Jenčo v tejto štatistike stále stopercentný.
     
    38
    Na zemi sa od bolesti niekoľko sekúnd zvíjal Abdelaziz Metalsi. Záložník ŠKF ale bude po krátkej pauze pokračovať v zápase.
     
    39
    Prehustené územie pred veľkým vápnom hostí. Strieľať chceli dvaja hráči Pohronia, avšak Pellegrini posunul loptu len na ľavý kraj ihriska, kde ju Župa stratil.
     
    40
    Alex Iván si schováva hlavu v dlaniach. Obrovská šanca na vyrovnanie po Cleberovom centri z ľavej strany. Volej ofenzívneho futbalistu z možno šiestich metrov šiel ani nie meter nad brvno!
    40. Alex Iván (SER)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    41
    Morong padá na konci minúty, Pohronie sa schováva do ulity. Župa s Pellegrinim odstavili protihráča nedovolene. Štandardka sprava, pri lopte stojí Cleber Silva Nascimento.
     
    42
    Slabý center len na os šestnástky, kde mali domáci jasnú prevahu. Takto sa to zahrávať nemôže.
     
    43
    Blíži sa záver polčasu a Sereď vie, že gól by mohol všetko zmeniť. Po dlhej neaktivite bolo načase, aby sa aj hostia začali tlačiť smerom dopredu.
     
    44
    Domáci stratili loptu temer pri rohovej zástavke súpera. Veľmi rýchlo ju však dobrým tlakom získali späť.
     
    45
    Adam Morong a druhá žltá karta zápasu. Došliapnutie na nohu Pellegriniho, Filip Glova videl všetko zo vzdialenosti piatich metrov.
     
    45+1
    Pellegriniho nepresný vysoký center zároveň aj ukončuje prvý polčas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Doterajších 45 minút sa dá zhrnúť nasledovne. Šanca Moronga na prelome prvej a druhej minúty zneškodnená Jenčom, tlak Pohronia vyústil v zásah Mészárosa z otočky. Sereď začala tlačiť na súpera v posledných desiatich minútach, avšak zo všetkých akcií a centrov bol najnebezpečnejší ten od Clebera, ktorý našiel Ivána na malom vápne. Volej slovenského krídelníka šiel ale nad bránu.

    Druhý polčas sa na rozmočenom teréne začne približne o 15:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Po zmene strán zatiaľ bezo zmien. Sereď sa s koncom polčasu začala zlepšovať, túto fázu ale potrebuje pretaviť aj druhého dejstva.
     
    47
    Špeharova nepresná prihrávka vzduchom z ľavého krídla. Župa hlavou posiela loptu do náručia Jenča.
     
    48
    Hra je prerušená, na zemi zostal ležať Lukáčik. Paradoxne sa ale píska proti jeho tímu.
     
    49
    Pohronie sa ľahko dostalo do útoku. Prudký prízemný center, Tomás Dabó s jeho zachytením nemal problém.
     
    50
    Alex Iván obišiel dvoch protihráčov a vystrelil. Lopta skončila na tribúne. Hostia musia zlepšiť presnosť, inak sa im vyrovnať podarí len ťažko.
     
    51
    Dabó pekne vyviezol loptu od ľavej postrannej čiary, prihral ju Morongovi, toho však zradil prvý dotyk.
     
    51
    Abdelaziz Metalsi s varovným prstom. Zakončenie z dvadsiatich metrov šlo len po zemi, Jenčo si naň však musel dať veľký pozor. Dôležitý zákrok pre brankára, ktorý sa veľkú časť prvého dejstva nudil.
     
    52
    Kvôli nevyhovujúcemu ihrisku vidíme aj množstvo nepresných prihrávok. Pohronie vďaka tomu môže vhadzovať.
     
    53
    Domáci podržali loptu len chvíľkovo a už sa musia hneď vracať do obranného bloku.
     
    54
    Rohový kop po neúnavnej práci Ivána. Bude z toho niečo?
     
    54
    Tidiane Djiby Ba z minimálnej vzdialenosti neprekonáva Jenča! Rohový kop Ivána našiel koleno Bučka, od ktorého sa lopta odrazila práve na voľného Djiby Bu. Stopér Serede ale zoči-voči Jenčovi neuspel! Nasleduje ďalšia štandardka spoza rohovej zástavky.
     
    55
    Tomáš Jenčo loptu boxoval, následný pokus spoza veľkého vápna bol už nepresný. Domáci si prežili momenty neistoty a môžu sa na pár sekúnd upokojiť.
     
    56
    Toto je už smola! Aktívna Sereď po zmene strán v každom ohľade lepšia. Alex Iván mohol korunovať svoju aktivitu, no po delovke zo šestnástky triafa iba žrď!
    56. Alex Iván (SER)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    57
    Druhý súboj Morong verzus Jenčo. Brankár Pohronia si výborne načasoval svoje vybehnutie z brány a sklzom na hranici pokutového územia znemožnil Morongovi ďalej ťahať loptu.
     
    58
    Alex Iván a ďalšia šanca. Hráč hostí si posunul loptu na os ihriska a razantnou strelou donútil Jenča k ďalšiemu zákroku. Nasleduje roh.
    58. Tomáš Jenčo (POH), Alex Iván (SER)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    59
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Michal Klec, prichádza Cédric Badolo.
     
    60
    Nie, nie, ani posledný roh gól nepriniesol. Hodina hry za nami, dianie sa presúva pred bránu Ilieva.
     
    61
    Rohový kop aj na druhej strane. Badolo sa okamžite zapája do ofenzívnej snahy, jedna prihrávka od neho na ľavé krídlo mohla byť presnejšia.
     
    62
    Zaujímavo zahraná štandardka. Asi šesť hráčov Pohronia bolo natlačených na gólmanovi súpera. Prudký nákop, Iliev loptu chytá do svojho náručia.
     
    63
    Jakub Sedláček a Ján Dzurík s problémami po prieniku Lukáčika. Domáci hráči sa nešťastne zrazili a teraz majú problém vstať.
     
    63
    Je nutné aj ošetrenie. Obaja hráči sa pomaly dvíhajú zo zeme, sú riadne otrasení z nečakanej zrážky.
     
    64
    Chystá sa ďalšie striedanie, tentoraz to bude na strane hostí.
     
    65
    Striedanie v tíme ŠKF iClinic Sereď: z ihriska odchádza Cleber Silva Nascimento, prichádza Panagiotis Louka.
     
    66
    Pohronie získava cenný čas na svoje konto získanou štandardkou. Mazan od lopty odchádza, zostáva pri nej kto iný, ako kapitán Lukáš Pellegrini.
     
    66
    Prudký center Iliev iba vyboxoval. Som zvedavý, čo vymyslí nový muž na ihrisku v červenom drese. Louka by mal operovať na ľavom krídle.
     
    67
    András Mészáros až príliš ochotne padol pri náznaku kontaktu s Dabóm. Toto na penaltu byť nemohlo ani náhodou.
     
    68
    Badolo získava faul pri postrannej čiare. Síce z veľkého uhla, ale aj toto môže byť nebezpečné. Situáciu bude zahrávať Mazan.
     
    69
    Nakopnutá lopta tečovaná, Iliev mal zase problémy. Badolo sa k lopte znovu dostáva a získa ďalší faul. Teraz už meter od šestnástky a viac k osi ihriska. Priamy kop z osemnástich metrov.
     
    70
    Pellegrini to nemieril zle, lopta však letela nízko a trafil múr brániacich hráčov. Uvidíme roh.
     
    71
    Rovnako zahraný roh ako pred niekoľkými minútami. Možno aj 12 hráčov na jednej línii, Sereď si s tým dala rady.
     
    72
    Striedanie v tíme ŠKF iClinic Sereď: z ihriska odchádza Kristián Lukáčik, prichádza Martin Mečiar.
     
    73
    Hostia pokračujú v produkcii faulov. Takto sa im nebude dariť vytvoriť si záverečný tlak. Pokračujeme v sérii v nebezpečných štandardiek.
     
    74
    Teraz to až také závažné nebolo. Sekundy plynú pre Sereď naozaj rýchlo.
     
    75
    Jenčo si po dlhšom momente zahral a loptu chytil do rúk.
     
    76
    Pred nami záverečná štvrťhodina. Nepresná prihrávka na krídlo, kde mal operovať buď Louki, alebo Dabó. Je z toho aut pre domáce FK.
     
    77
    Louka s prvým zakončením. Bolo to hlavou po centri Moronga. Zdalo sa to byť v celku dobrá hlavička, avšak opakovaný záznam ukázal, že jej chýbal hodný kus na to, aby skončila v sieti.
     
    78
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza András Mészáros, prichádza Mateusz Zachara.
     
    78
    Dnešné stretnutie sleduje 701 divákov.
     
    79
    Obom trénerom zostalo už iba posledné striedanie. Sereď má čoraz viac hráčov vpredu, postupne sa začína vabank.
     
    80
    Lopty začínajú lietať pred Jenča čoraz viac. Výsledkom toho je rohový kop, zahrá ho Iván.
     
    81
    Sereď dala gól!
    DINO ŠPEHAR sa uvoľnil od svojho strážcu a pätičkou dostal loptu k bližšej tyči. Jenčo tam bol neskoro a už sa len prizeral, ako sa sieť za jeho chrbtom rozvlnila. Gólovú asistenciu si pripisuje dnes mimoriadne aktívny Alex Iván.

    Asistencia: Alex Iván.
    81. Dino ŠPEHAR - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    82
    Hostia vo výhode po všetkých stránkach. Dokonca mohli vyhrávať, avšak rohový kop z rovnakej strany už taký úspešný nebol.
     
    83
    Veľa osobných súbojov, ani jeden z tímov nechce stratiť bod, no zároveň chce mať všetky tri. Nuž, čaká nás ešte zaujímavých desať minút.
     
    85
    Pohronie sa po góle nestiahlo a nedáva tak výhodu súperovi. Naopak, samo získava možnosti na zakončenie. Jedno z nich môže prísť po voľnom kope.
     
    86
    Pellegrini vysokým centrom nachádza iba ruky Ilieva. Päť minút do konca riadnej hracej doby.
     
    87
    Lopta už mimo hracej plochy, Špehar sa tak snažil márne. Tomáš Jenčo sa s výkopom od svojej brány nikam neponáhľa.
     
    88
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Patrik Blahút, prichádza Dávid Hrnčár.
     
    88
    Pohronie dalo gól!
    Striedajúci hráč odplatil trénerovi dôveru! CÉDRIC BADOLO dotiahol loptu do siete po akcii Zacharu a Mazana. Druhý menovaný si pripisuje gólovú prihrávku na stred šestnástky. Badolo z desiatich metrov prakticky nechránený posiela Pohronie do vedenia!

    Asistencia: Peter Mazan.
    88. Cédric BADOLO - 2:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    89
    Žltú kartu dostáva Alex Iván (ŠKF iClinic Sereď).
     
    89
    Žltú kartu dostáva Martin Mečiar (ŠKF iClinic Sereď).
     
    90
    Za protesty a verbálnu kritiku rozhodcov videli žlté karty Mečiar a Iván. Bartoš zostáva ležať na zemi, cenné sekundy pre domáce FK.
     
    90+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    90+1
    Nepresné prihrávky na strane Serede. Toto hosťom vôbec nepomáha.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:24.
     
    Pohronie nepadlo po inkasovanom góle do kolien, práve naopak. Posledné jesenné kolo prináša domácim futbalistom tretiu výhru a druhú po sebe. Znamená to aj priblíženie sa najbližším súperom pred zimnou prestávkou.

    Víťazný gól zaznamenal striedajúci Badolo, skóre otváral Mészáros, vyrovnával Špehar. Pri oboch domácich zásahoch asistoval Mazan.

    Sereď po prehre 1:2 končí kalendárny rok 2019 na 10. mieste so ziskom 18 bodov, Pohronie je naďalej posledné so 14 bodmi na konte. Šiesta Trnava, ktorá je momentálne posledne postupujúcim mužstvom do skupiny o titul, má po 18 kolách v kolónke "Body" číslo 23.
     
    Odo mňa je to pre dnešok všetko. Ďakujem Vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa.

    Do čítania, priatelia! (15:55:07)

    Viktor Kalinács


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím ŠKF Sereď. Viac informácií tu.

    Góly: 25. Mészáros (Mazan), 88. Badolo (Mazan) – 81. Špehar (Iván)

    Karty:   30. Ba (SER), 45. Morong (SER), 89. Iván (SER), 89. Mečiar (SER)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:24.
    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Dzurík, Bartoš, Jacko, Župa – Mazan, Pellegrini (C), Sedláček, Blahút (88. Hrnčár) – Klec (59. Badolo), Mészáros (78. Zachara).
    Náhradníci: Vantruba – Tesák, Hrnčár, Hatok, Zachara, Sojka, Badolo.

    ŠKF Sereď: Iliev – Lukáčik (72. Mečiar), Ba, Hučko (C), T. Dabó – Rorič, Metalsi – Nascimento (65. Louka), Špehar, Iván – Morong.
    Náhradníci: Penksa – Adekuoroye, Mečiar, Louka, Jureškin, Tureček.

    Rozhodca: Filip Glova – Tomáš Vorel, Martin Borsányi

    Diváci: 701