Nitra – Trenčín 1:1 (kon.) | Ružomberok – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Michalovce – Trnava 2:0 (kon.)
Pohronie – Sereď 2:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Dunajská Streda 2:0 (kon.)
koniec
FC Nitra
1:1 (0:0)
AS Trenčín
Sobota 07.12.2019, 14:00 • Štadión pod Zoborom • Niké liga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Prajem vám príjemné futbalové popoludnie a vítam vás pri sledovaní zápasu z posledného jesenného kola Fortuna ligy, v ktorom uvidíme aj duel medzi FC Nitra a AS Trenčín. Stretnutie sa začína o 14:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Nitrianski futbalisti na tom tabuľkovo rozhodne nie sú dobre, i keď dokázali aj dvakrát vyhrať v posledných piatich zápasoch. Futbalisti spod Zobora sa momentálne nachádzajú na predposlednom 11. mieste so ziskom 14 bodov a skóre 13:28. Nitra v poslednom kole Fortuna ligy podľahla Dunajskej Strede 1:0 a predtým vybojovala domácu cennú remízu 0:0 proti Žiline.

    Trenčania sa takisto nachádzajú v dolnej časti tabuľky a takisto ako Nitra v posledných piatich zápasoch triumfovali dvakrát. Trenčínu patrí v tabuľke 7. miesto so ziskom 20 bodov a neutrálnym skóre 28:28. Trenčín v poslednom zápase podľahol Pohroniu doma 0:1 a predtým doma zdolal Trnavu výsledkom 1:0.

    V tejto sezóne sme už videli jeden vzájomný duel medzi Nitrou a Trenčínom. Hralo sa 1. septembra a medzi Trenčínom a Nitrou sa zrodila remíza 2:2.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Nitra: Šípoš – Podhorin, Farkaš (C), Magda – Chobot, Šimončič, Bilovský, Fabiš – Faško – Šefčík, Ristovski.
    Náhradníci: Kuciak – Fábry, Elexa, Dubeň, Gatarić, Mikuš, Štefanec.

    AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Kleščík (C), Križan, Šulek – Koolwijk – Zubairu, Roguljić – Bukari, Letenay, van Kessel.
    Náhradníci: Chudý – Čataković, Corryn, Kadák, Ligeon, El Mahdioui, Depetris.

    Rozhodca: Očenáš – Roszbeck, Jekkel.
     
    Na trávnik už prišli oba celky. Nitrania odohrajú stretnutie v modrých dresoch, hráči Trenčína v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali k dispozícii futbalisti Trenčína, ktorí v prvom polčase z nášho pohľadu útočia zľava doprava. Zatiaľ hostia rozohrávajú z vlastnej polovice.
     
    2
    Šulek naštartoval po pravom krídle Van Kessela, ktorý sa rýchlo rozbehol a podarilo sa mu odcentrovať do vnútra šestnástky. Domáci dokázali loptu pohotovo odvrátiť.
     
    3
    Nákop Šuleka mal zrejme smerovať pred pokutové územie k nohám Lukáša Letenaya. Ten sa však v priestore nedokázal dobre orientovať a domáci bezpečne odvrátili.
     
    4
    Bukari sa snažil na ľavej strane povyzvŕtať Farkaša. Domáci kapitán však na pohyby hosťujúceho hráča nenaletel a dokázal ho dostať pod tlak a vyprevadiť ho preč z okolia vápna.
     
    5
    Od úvodu sú zatiaľ aktívnejší futbalisti Trenčína. Opäť sme videli potiahnutie útoku po pravej strane kde Šulek posúval na Van Kessela. Tomu to už ďalej nevyšlo, nevybojoval napokon ani rohový kop.
     
    6
    Príležitosť sa po prvýkrát črtala aj na domácej strane. Dopredu vybehol na hrote ihriska Milan Ristovski, ktorému nabiehal pred bránku Faško, no Ristovski sa rozhodol zavŕšiť akciu sám, oblúčikom však neprekvapil Šemrinca.
     
    7
    Bukari šikovne obišiel z ľavej strany jedného domáceho hráča a pred bránkou našiel voľného Ryana Koolwijka, ktorý pálil z prvej. Farkaš bol však dobre postavený a úspešne zablokoval strelu.
     
    8
    Dobre to teraz urobil Michal Faško, ktorý v strede poľa získal loptu a dobre si ju pokrýval. Nenechal si ju vziať od protihráčov a napokon dokázal udržať loptu a posúvať spoluhráčom.
     
    9
    Prvý rohový kop zápasu mali k dispozícii futbalisti Nitry. Roh zahrával Faško, posúval loptu k bližšej žrdi, futbalisti Trenčína loptu chceli odkopnúť, no dorazila iba na kopačku Ristovskeho, ktorého delovku musel riešiť Šemrinec.
     
    10
    Opäť sa chcel individuálne ukázať Bukari. Napokon posunul loptu pred šestnástkou na kopačku Anteho Roguljića, ktorý pálil, ale iba do protihráča stojaceho pred ním.
     
    11
    Dobre sa do zadných radov vrátil Gino van Kessel, ktorý zastavil pohyb Faška. Po chvíli sa však hra hneď otočila a do veľkej príležitosti šli domáci. Chobot poslal z ľavej strany vynikajúcu prihrávku do vápna na Milana Ristovskeho, ktorý bol vo veľkej šanci, no trafil iba Skovajsu. Následne Nitra získava štandardku.
     
    12
    Štandardku napokon rozohrával Faško a napálil to do ruky domáceho hráča a bude z toho pokutový kop.
     
    13
    Žltú kartu dostáva Ante Roguljić (AS Trenčín).
     
    14
    Milan Ristovski nepremenil pokutový kop! Jeho strela smerovala k ľavej žrdi. Šemrinec ideálne vystihol smer pohybu lopty a vyrazil ju!
     
    15
    Skovajsa chcel rozvíjať akciu po ľavej strane ihriska, príliš sa mu to však nepodarilo a radšej loptu vrátil späť do zadných radov.
     
    16
    Van Kessel zachytil prihrávku Chobota, následne prudko vybehol po pravej strane. Šikovne si obhodil Farkaša, Podhorin išiel tvrdo do sklzu v šestnástke a čiastočne aj on zabránil šanci Kessela.
     
    17
    Pokračujeme v podobnom obraze hry ako aj v predchádzajúcich minútach. Tempo zápasu diktujú futbalisti Trenčína, ktorí sú aktívnejší v držaní lopty a Nitrania vyčkávajú na chybu súpera.
     
    18
    Opäť sa rodil zaujímavý protiútok v réžii domácich futbalistov. Šefčík ťahal loptu po ľavom krídle, chcel preniknúť do vápna, no potiahol ho Richard Križan a dostal žltú kartu.
     
    19
    Videli sme aj nedovolený zákrok od hosťujúcich hráčov, no ďaleko od trenčianskej bránky. Rozohrávať môže domáci Farkaš, Nitrania sa budú určite snažiť o prienik vpred.
     
    20
    Na ľavej strane si Marián Chobot veľmi ukážkovo zasekol Van Kessela a pokračoval s loptou do šestnástky. Chcel si potom obhodiť aj ďalšieho hráča, no to mu už nevyšlo.
     
    21
    Futbalisti Trenčína sa opäť dostávali do blízkosti nitrianskej šestnástky a snažili sa nejako preniknúť. Potom však boli vyprevadení preč a museli loptu prihrať až na obrancov.
     
    22
    Pred Koolwijkom sa otvoril voľný priestor na ľavom krídle. Už sa mu vpredu ukazoval nabehnutý Bukari, domáci zablokovali prihrávku a bude z toho autové vhadzovanie pre Trenčín.
     
    23
    Zaujímavá príležitosť pre Trenčín! Dlhý center Koolwijka našiel pred malým vápnom hlavičku Lukáša Letenaya. Jeho zakončenie skončilo na brvne. Trenčanov delili od vedenia centimetre.
     
    24
    Kleščík možno trochu mierne zavaril v obrannom pásme Skovajsovi. Trenčania však dokázali menšie zlyhanie v rozohrávke ihneď napraviť a loptu pre istotu dopravili až na Šemrinca.
     
    25
    Chobot dokázal dobre zapracovať na obrannej polovici a nedovolil hráčom Trenčína zrýchliť svoju akciu. Trenčín získal aut, potom sme videli súboj Šuleka so Šefčíkom, išlo o nepríjemný zákrok Šuleka. Karta však z toho nebude.
     
    27
    Bukari dokázal obohrať dvoch protihráčov na útočnej polovici a následne vysúval do šestnástky Ryana Koolwijka, ktorý už síce mohol páliť, no rozhodol sa hľadať Letenaya. Túto prihrávku už domáci odvrátili.
     
    28
    Videli sme rozohrávku Nitry z obrannej polovice. Nakopávanú loptu futbalisti Trenčína odvrátili za postrannú čiaru a domáci teda získavajú autové vhadzovanie.
     
    29
    Faško to urobil celkom šikovne, počkal si s loptou na svojich spoluhráčov. Domáci potom poslali center pred bránku, kde si nabiehal Chobot, ale nezasiahol ju, a tak z toho bude iba odkop od bránky.
     
    30
    Skovajsa neprestrčil loptu na Zubairua, pri lopte sa teda ocitli domáci, ktorí chceli dianie na trávniku upokojiť, a tak prihrávka smerovala až na brankára Dávida Šípoša.
     
    31
    Z diaľky sa rozhodol vypáliť Lukáš Skovajsa. Svoju tvrdú delovku však nasmeroval vysoko ponad bránku. Je za nami polhodina hry, aktívnejší stále Trenčania a Nitrania väčšinu času vyčkávajú na možné protiútoky.
     
    32
    Šulek si všimol na pravej strane rozbehnutého Bukariho, ktorý sa snažil pretlačiť sám. Mal proti sebe Podhorina a Chobota, cez prvého prenikol, cez druhého už nie a lopta mu ušla za bránkovú čiaru.
     
    33
    Trenčania zrýchlili kombináciu na útočnej polovici. Šulek posúval prihrávku na Bukariho, ktorý napokon bol pred šestnástkou faulovaný a AS dostáva azda prvú možnosť zo štandardky.
     
    34
    Ante Roguljić to skúsil priamou strelou na bránku. Jeho ľavačková obaľovačka bola vcelku zaujímavá, prenikla popri múre a napokon ju zachytával Šípoš.
     
    35
    Ristovski sa na ľavej strane dokázal zbaviť Šuleka a podarilo sa mu aj preniknúť do pokutového územia, krátky center potom odvrátili hostia.
     
    36
    Letenay šikovným nákopom dopredu našiel Van Kessela, ktorý sa snažil útočiť z ľavej strany a posúvať loptu pred bránku, no to sa mu už nepodarilo.
     
    37
    Zubairu bol na obrannej polovici faulovaný Ristovskim a Trenčania teda môžu z vlastných priestorov pohodlne rozohrávať.
     
    38
    Van Kessel sa nepresadil po ľavej strane cez Fabiša, ktorý už chcel rozbiehať protiútok Nitry. Trenčianski záložníci sa však výborne vrátili a získali loptu späť.
     
    39
    Nitriansku rozohrávku z obrannej polovice aktívne napádal Letenay, domáci však dokázali odolať tlaku súpera a vypomohli si aj brankárom Šípošom.
     
    40
    Šefčík a Faško sa ocitli pri rozohrávaní nitrianskej štandardky. Napokon centroval pred bránku druhý menovaný a letiacu loptu si v rukách našiel Igor Šemrinec.
     
    41
    Šikovne si v pokutovom území vymenili loptu dvaja legionári AS. Zubairu posunul nakrátko v šestnástke Bukarimu, ktorý strieľal a len tesne mieril ponad bránku.
     
    42
    Van Kessel počkal na vhodný moment a napokon z pravej strany odcentroval do vápna. Nitrania boli dobre postavení a dokázali loptu z nebezpečného priestoru odvrátiť.
     
    43
    Videli sme už druhý zaujímavý prihrávkový okamih v podaní Mariána Chobota. Chobot z ľavej strany peknou zatočenou prihrávkou hľadal pred malým vápnom Ristovskeho, ktorý len tesne nedobehol loptu a v sklze ju už nezastihol.
     
    44
    Nitrania rozbehli protiútok, ktorý režíroval a aj sám dokončil Milan Ristovski. Pálil spoza hráča tesne spoza šestnástky a namieril to priamo do pripraveného Šemrinca.
     
    45
    Na trávniku chvíľu ostal ležať Bukari, a tak si ho hlavný rozhodca prišiel skontrolovať. Vyzerá to však tak, že bude pokračovať v zápase.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase mali územnú aj streleckú prevahu futbalisti Trenčína, no najväčšiu možnosť na skórovanie mali práve domáci. Ristovski v priebehu 14. minúty nepremenil penaltu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov neodhodlal k striedaniu. Oba tímy teda pokračujú v pôvodných zloženiach, výkop mali futbalisti Nitry.
     
    47
    Bukari kombinoval pred pokutovým územím s Letenayom. Trenčania sa snažili vytvoriť si príležitosť na zakončenie, no Nitrania aj v týchto úvodných minútach druhého polčasu pozorne bránia.
     
    48
    Zubairu sa snažil šikovne obhodiť Magdu. Potom prenechal loptu Bukarimu, ktorý dával na pravú stranu Šulekovi. Jeho následný center smeroval do priestorov, kde boli iba Šimončič s Podhorinom a s loptou si poradili.
     
    49
    Nitra urobila menšiu chybu v rozohrávke, a tak Skovajsa chcel vysunúť po ľavej strane Letenaya. Z domácich hráčov tam už bol prítomný Farkaš a nedovolil hosťom preniknúť.
     
    50
    Domáci centrovali na útočnej polovici. Hráči Trenčína si s letiacim centrom do šestnástky hravo poradili a ihneď strieľali loptu smerom dopredu.
     
    51
    Šikovne to vyskúšal Osman Bukari, ktorý sa zbavil Fabiša, potom si to namieril pred šestnástku, pripravil si to na pravačku a následne strieľal priamo do Šípoša.
     
    51
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Miloš Šimončič, prichádza Nikola Gatarić.
     
    52
    Lukáš Fabiš sa teraz rozhodne neriadil podľa pravidiel. Bulariho síce zneškodnil, no pomohol si nedovoleným zákrokom.
     
    53
    Faško bol nedovolene zastavený v strede poľa. Jednalo sa o bežný nedovolený zákrok, za ktorý sa karta rozhodne neudeľuje a ani sa neudelila.
     
    54
    Trenčania nepresne rozohrali a do protiútoku sa dostali domáci. Fabišov center z pravej strany však rozhodne presný nebol, ale Nitra získala aspoň rohový kop.
     
    55
    Nákop na hrot sa snažil zachytiť Šefčík, ktorý sa dostal do osobného súboja s Križanom. Križan išiel okamžite k zemi a loptu prenechal brankárovi Šemrincovi.
     
    56
    Za zákrok na hosťujúceho kapitána Petra Kleščíka je žltou kartou potrestaný Michal Faško, ktorý šiel tvrdo do sklzu a zasiahol Kleščíka do nôh.
     
    57
    Sledovali sme hlavičkový súboj v strede poľa, po ktorom sa lopta odrazila za postrannú čiaru a vhadzovať bude Nitra, konkrétne Fabiš.
     
    58
    Chobot si dokázal vyžiadať rohový kop. Lopta od rohovej zástavky smerovala do stredu šestnástky, kde však boli v prevahe futbalisti AS Trenčín.
     
    59
    Do útoku smerovali hostia. Center Van Kessela z pravej strany zachytil tesne za pokutovým územím Bukari, ktorý si ešte pripravil loptu na strelu, potom však pálil iba do Bilovského.
     
    60
    Isté problémy mal po jednom zo zákrokov brankár Šípoš. Vyžiadalo si to aj ošetrenie, brankár Nitry by však mal v hre pokračovať.
     
    61
    Centrovaná lopta od futbalistov Nitry bola korisťou pre hosťujúceho kapitána Kleščíka, ktorý teda pomôže po zisku lopty pohodlne založiť rozohrávku.
     
    63
    Trenčania opäť boli pred pokutovým územím a dostali sa do príležitosti. Loptu z pravej strany posielal do šestnástky Van Kessel, ktorý našiel hlavičku Bukariho. Šípoš zasiahol úspešne, zároveň sa však pískal aj ofsajd Bukariho.
     
    63
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Ante Roguljić, prichádza Hamza Čataković.
     
    64
    Trenčania sú opäť s loptou pri moci a prihrávajú si po obvode. Nitrianska defenzíva je dobre sformovaná a naozaj je ťažké niekadiaľ preniknúť.
     
    65
    Ďalší center z pravej strany posielal Van Kessel. Loptu si predkopol príliš ďaleko, a tak to len tak tak stihol. Loptu napokon domáci odvrátili.
     
    66
    Stále aj v týchto chvíľach čakáme na otvárací gól stretnutia. Hrá sa od začiatku druhého polčasu o čosi pokojnejšie a ani jeden z tímov nechce zaváhať.
     
    67
    Van Kessel sa opäť snažil smerovať dopredu po pravom krídle, ale pri bránkovej čiare bol zastavený. Pre Trenčín získal štvrtý rohový kop v stretnutí.
     
    68
    Vysoká lopta z dielne Van Kessela zrejme mala nájsť Kleščíka. Potom Trenčania dokázali centrovať opäť, na Bukariho center skákal Čataković, ale nebol úspešný v hlavičkovaní.
     
    69
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Lukáš Letenay, prichádza David Depetris.
     
    70
    Hru opäť režírujú futbalisti Trenčína, ktorí začínajú novú rozohrávku. Nitrania vyčkávajú, sú sformovaní a pokračujú v nastolenom trende z prvého polčasu.
     
    71
    Faškov center z pravej strany nedošiel na Ristovskeho. Odvrátil ho Skovajsa a aj tento náznak o posun dopredu zo strany nitrianskych hráčov veľmi nevyšiel.
     
    72
    Šulek šikovne vysunul Van Kessela, ktorý zrýchlil hru a prudkou prihrávkou pred bránku hľadal Čatakovića. Ten mieril pred Šípoša, loptu v poslednej chvíli dokázal zastaviť jeden z domácich.
     
    73
    Po centri z ľavej strany zakončoval čerstvo striedajúci David Depetris. Jeho prudká delovka však mierila iba priamo na telo Šípoša.
     
    73
    Nitra dala gól!
    Tak dočkali sme sa napokon úvodného gólu v tomto stretnutí a dávajú ho prekvapivo domáci. Gatarić vybehol s loptou po ľavej strane a prihral do malého vápna. Kleščíkovu unikla lopta medzi nohy, MILAN RISTOVSKI loptu zachytil a po zemi ju zblízka upratal do siete.
     
    75
    Aj keď Trenčín počas celého zápasu diktuje tempo, napriek tomu hostia ako prvý v zápase inkasovali a momentálne na štadióne pod Zoborom prehrávajú s Nitrou 1:0.
     
    76
    Bukari mohol možno prihrať voľnejšiemu Depetrisovi. Bukari to však chcel zobrať na seba, no veľmi sa mu to neoplatilo, keďže napokon ani nezakončil.
     
    76
    Trenčín dal gól!
    Rozhodne dlho netrvalo domáce vedenie! Trenčín získal rohový kop, Van Kessel poslal loptu na hranicu malého vápna na hlavičku DAVIDA DEPETRISA a ten perfektne trafil do siete.
     
    77
    Trenčania teda rozhodne môžu byť spokojní a pokračujú vo svojom nastolenom trende. Ovládajú loptu na svojich kopačkách a snažia sa naďalej udávať tempo hry.
     
    79
    Už sa pomaly pripravuje aj ďalšie striedanie na domácej strane. Zatiaľ čakáme na nejaké prerušenie hry.
     
    80
    Šulek prehadzoval loptu po krídle na Van Kessela. Dozadu sa však dokázal vrátiť Podhorin a nedovolil Trenčanom útočiť. Hostia získavajú však aut.
     
    81
    Šikovne to opäť vymyslel po pravej strane Van Kessel, ktorý v šestnástke našiel hlavičku Depetrisa, no mieril iba ponad bránku.
     
    82
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Samuel Šefčík, prichádza Matúš Mikuš.
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Abdul Zubairu, prichádza Aschraf El Mahdioui.
     
    83
    Bukari sa presunul dopredu po ľavej strane a napokon sa rozhodol pre center. Pripravený však v šestnástke bol Faško a loptu bezpečne odvrátil.
     
    84
    Trenčania rozohrávali štandardku. Center posielal Čataković, ktorý našiel hlavičku Davida Depetrisa. Toto jeho hlavičkové zakončenie však nebolo práve z kategórie vydarených.
     
    85
    Skovajsa sa snažil obhodiť si Magdu, no fauloval domáceho hráča, a tak z toho bude rozohrávka Nitry, ktorú zaobstará Dávid Šípoš.
     
    86
    Nedovolene teraz zakročil aj ďalší hosťujúci hráč, konkrétne sa jednalo o Križana, ktorý v strede poľa fauloval.
     
    87
    Kleščík z obrannej polovice odvrátil prudký center. Pri lopte sú teda opäť futbalisti Trenčína, ktorí sa ešte stále snažia ísť dopredu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 786 divákov.
     
    89
    Bukari sa vracal dozadu a dostal sa do menšieho fyzického kontaktu s Fabišom. Bol to napokon faul a Nitrania rozohrávajú.
     
    90
    Martin Šulek sa rozhodol páliť spoza pokutového územia, no jeho delovka bola zblokovaná a lopta vyletela preč. Bol z toho ôsmy rohový kop pre AS.
     
    90+1
    Rozhodcovia k riadnemu hraciemu času pridávajú dve minúty. Rohový kop Trenčína sa napokon musel opakovať, Van Kessel našiel hlavičku Čatakovića, no netrafil to úplne ideálne.
     
    90+2
    Chobotov prudký center do šestnástky z ľavej strany smeroval nebezpečne blízko pred bránku, kde bol nabehnutý Ristovski s Gataricóm, no ani jeden loptu nezasiahol!
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme videli dva presné zásahy. Najprv svoje zlyhanie z nepremenenej penalty napravil Ristovski, ktorý otvoril skóre v 73. minúte. Radosť Nitry však trvala iba krátko, keďže hneď v 76. minúte vyrovnal Depetris. Na štadióne pod Zoborom sa teda dnes zrodila remíza medzi Nitoru a Trenčínom 1:1. (15:49:19)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 73. Ristovski (Gatarić) – 76. Depetris (van Kessel)

    Karty:   52. Fabiš (NIT), 56. Faško (NIT) – 13. Roguljić (TRE), 18. Križan (TRE)

    Nepremenená penalta: 14. Ristovski (NIT), brankár Šemrinec zneškodnil


    FC Nitra: Šípoš – Podhorin, Farkaš (C), Magda – Chobot, Šimončič (51. Gatarić), Bilovský, Fabiš – Faško – Šefčík (82. Mikuš), Ristovski.
    Náhradníci: Kuciak – Fábry, Elexa, Dubeň, Gatarić, Mikuš, Štefanec.

    AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Kleščík (C), Križan, Šulek – Koolwijk – Zubairu (82. El Mahdioui), Roguljić (63. Čataković) – Bukari, Letenay (69. Depetris), van Kessel.
    Náhradníci: Chudý – Čataković, Corryn, Kadák, Ligeon, El Mahdioui, Depetris.

    Rozhodca: Očenáš – Roszbeck, Jekkel

    Diváci: 786